Sevgilimin yakın erkek arkadaşıyla temas etmesini istemiyorum, ne yapmalıyım?

Sevgilim ile 5 aydır birlikteyiz geçenlerde yakın arkadaşlarıyla tanışmamı istedi bi mekana oturduk daha mekana oturur oturmaz erkek arkadaşı iğneleyici konuşmaya başladı sevgilimin hatrına bişey demedim daha sonra sevgilim arkadaşlarıyla tuvalete gittiler erkek arkadaşı ve ben vardık masada bi anda konuşma tarzı ve davranışları değişti onun yanında ki gibi konuşmuyordu kızlar masaya gelince tekrar eskisi gibi davranmaya başladı ve bende surat yaptım onunla olan konuşmalara girmedim işte öyle böyle derken mekandan ayrıldık eve doğru yürüyorduk sevgilim bi tanıdığını gördüğünü ve bizi bilmediğini söyledi ve erkek arkadaşının yanına geçip koluna girdi ben sinirlendim kendisi de bunu farketti ama bişey yapmadı daha sonra yollarımızın ayrıldığı yerde herkes vedalaşıyordu erkek arkadaşı herkesle selamlaştı ama benimle selamlaşmadı kız arkadaşımda selamlaşmadım diye bana kızdı bende sinirlendim olanları anlattım bana karşı tavrının değiştiğini söyledim inanmadı daha sonra bi kız arkadaşına sorduğunda olayı gördüğünü söyledi öyle bir şey yapabileceğini söyledi ama yine inanmadı o öyle yapmamıştır sen yanlış anlamışsındır dedi yani kısacası erkek arkadaşı beni sevmedi kız arkadaşıma rahatsız olduğumu bir daha temas etmemesi gerektiğini söyledim ama sevgilim sadece arkadaşı olduğunu yıllardır tanıdığını ve sarılabileceğini söyledi yıllardır alışkanlık olduğunu ve bir anda bırakamayacağını söyledi bende birdaha böyle bir olay yaşanırsa devam edemeyeceğimi çünkü kendisi kıskanır diye yakın arkadaşlarım ile arama biraz mesafe koyduğumu aynı hareketi kendisinde de beklediğimi söyledim sevgilimi nasıl ikna edebilirim gerçekten çok seviyorum

Güncellemeler
+1 yıl
Yarın tekrar o elemanla bir araya geleceğiz gelişmeleri yazarım
Güncellemeler
+1 yıl
Sevgilime kıskandığımı ve ortak bi sonuca varmamız gerektiğini anlattım ve ortak bir sonuca vardık bu sorunu hallettik ama arkadaşı yüzünden yarın bi tatsızlık yaşanacağını hissediyorum bakalım hayırlısı
Sevgilimin yakın erkek arkadaşıyla temas etmesini istemiyorum, ne yapmalıyım?