herkesin hikayesi aynıymış ... hiç bir baba kendi evladının acısına dayanamaz... yani onun en büyük zaafı aslında sensin .. bu senin elinde ona karşı kullanacağın bir koz olarak duruyor farkındaysan ... bu kozu kullanamak için seninde elinde bir koz olmalı ... yani ona bağımlılılğı kesmelisin ... demek istediğim ekonomik bagımzılığını kazanıp hem annene hem de kendine bakabilecek kadar bir ekonomik seviyeye gelmen lazım ... daha sonrası malum oradan çekip gitmek annenle beraber mutlu bir hayat yaşamaya çalışmak ... böylece ikinizde onun hayatından çıktığınızda inan bana o kesinlikle buna dayanamayıp yaptıklarından pişman olacaktır .. yeter ki ona yokluğunuzu hissettirin o bunu kaldıramaz .. ama bunları yapabilmek için zaman ve bir şekilde bağımsızlık gerekir .. tabi bu bağımsızlığı kazanana kadar bir çok şeyi gözarda edip normal yaşamına devam etmelisin ... ama her ne kadar bunları yapmak istesende o senin baban ve ondan kopman çok zor olacak.. ama yinede güçlü olmak zorundasın, ki bir de kız başınasın .. bunları başardığında babana karşı istesende kopamazsın ama daima soğuk bir tafarın olsun ona karşı asla duygularının seni ele geçirmesine izin verme ... başka birine sıgınmayı düşünme sakın el size ne kadar bakabilir ... senin için en olumlu senaryom bu benden bu kadar .. allah güç versin ...
51 Yorumla- +1 yıl
biliyomusun okadar yorumun içinde bir tek sen benim yapabilceğim şeyi söledin ve gerçkten benimde yapabilceğim tek şey bu ... yıllardır düşünüyorum ve resmen aklımdakileri okudun.. evet.. bu yüzden derslerime kendimi vermem gerekio.. ancak işte gözardı etmeye çalışıyorum ama işte bi yerde tıkanıp kalıyorum..
En İyi Cevaplar
yaniii işiniz gerçekten zor ve bizim size şunu yap dememiz ne doğru bilemiyorum ama müsadenizle size şunu sorayım...
babanız annenizi aldatıyor...anneniz tavır koyacaktır veya çözüm yoluna gidecektir...ama baban seni aldatmıyor.sonuçta o senin baban...hiçbirşey bunu değiştiremez...olaya birde diğer tarafın gözüylede bakmanı öğütlerim '''acaba babanın haklı tarafları olabilir mi?'''
bence aciz ve mağdur yerine koyduğun annenin tarafındasın ve onun yönlendirmesiyle veya onun tarafından olaya bakıyorsun..bu annene olan yakınlığın seni adaletli düşünemez yapacaktır...ister istemez babanla aranı açacaktır...
bizim kadınlarımız genelde bu konuda hep yanlış yapar...eşiyle arası açıldığında çocuklarınında arası açılsın ister.aslında eşini cezalandırdığını düşünür ama, çocukların bir babaya ihtiyaç duyacağını hesaplamaz...04 Yorumla- +1 yıl
annesini aldatıyor . çocuğu aldatmıyor gibi bir düşünce olamaz ... sonuçta annesi bu yüzden acı çekiyor ... hangimiz annesi acı çektiğinde o senin acın beni ilgilendirmez diyoruz .. sonuçta aileye verilen zarar herkesi bağlar ... burada çocuk yargıç olup adaletini uygulamalı ... yoksa bu düzen böyel gider ...
- +1 yıl
düzeni çocuk değil, yetişkinler sağlar...o annesi ama diğeride babası...ne yani annesiyle birlikte babayamı eziyet etsinler istiyorsun...sen sadistmisin kardeşim...kimin haklı olduğunu biz bilebilirmiyiz yani...çocuk ilişkilerde belirleyici olamaz..yargıç derken ciddimisin sen yahuuuu..hani derler ya '''bekara karı boşamak kolaydır'''diye senin zihniyetinde aynen bu...bak ben senin fikrine katılmıyorum ama altınada yorum yazmıyorum...
Gizli Üye(30-35)+1 yılmerhaba, senle benim durumum nerden baksan ayni. benimde elim kolum bagli. ama ben babama hak eriyorum. yani benim annem biraz piskolojik olarak hasta ve cok uzun zamandir beraber yatmiyorlar. ama bizdeki sikinti biraz daha buyuk. yani iki un once babamin dostundan cocugu oldugunu ogrendim. iki un boyunca dayanilmaz acilar cekip agladim bir turlu hazm edeemedim. anneme soyleyemem cuku bu onu cok uzer. ben ce sen ne yap biliyormusun kendini uzme, gencsin daha. ben youtube da rahatlatici muzikler olumlamalar falan dinliyorum. sende oyle yap baska seylerle ilginen. baktin olmuyo maneviyata yonel. kisisel gelisi kitabi oku. oda olmadi birinden piskolojik yardim al. onun saa yol gostermesiini iste. hemen karalar baglama. dogru onlar bizim babamiz ama yinede allah herkesi hur yaratmis. her sey olacagina varir ve herkes kendi yaptiklarindan sorumludur. baktin olmuyo namaz kil. allahtan yardim iste. biliyorum zor ama bizim uzulmemizin bir faydasi yok malesef. olaylari akisina birak ve allahtan sadece hayirlisini iste. unutma tek degilsin. sevgiler.
30 Yorumla
aynı şeyi ben yaşadım. annene söyle. bi erkek bi aldattıysa bunun sonu gelmez bağımlılık yapar emin ol. sen de annen de üzülmesin. yıkıcı yorumlar yapmak istemem ama artık küçük bi kız da değilsin söyle annene boşansın seni de yanına alsın yoksa ikiniz de mutsuz olacaksınız. tecrübelerimden söylüyorum bunu.
sen baban olucak o adamın davranışlarını gördükçe erkeklere karşı güvenin azalmaya başlıcak ve doğru düzgün bir ilişkin belki de bir evliliğin bile olamayacak. erkeklere güvenmemeye başlıcaksın halbuki hepsi baban gibi değildir ama bunu kendine bi türlü anlatamıcaksın.
annen babanla beş yıldır birlikte olmadığına göre artık sevgisi falan kalmamış arada bir engel yoksa boşansınlar derim annen de kurtulsun bu acıdan onun için de en sağlıklısı bu. ve emin ol yeni bir hayat kurulduktan sonra bütün bu karmaşıklık yok oluyor ve yerini huzura bırakıyor.03 Yorumla- +1 yıl
biliyorum annem boşancaktı avukatla konştu ancak engelimiz var çnkü ben daha okuyorum + annem şeker hastası + astım hastası .. açıkçası bünyesi belli olmuyor bütün gün uyuyor kendine gelmesi için bazen yani çalışma gibi bi durum söz konusu olamaz :( bn daha 18 yaşndayım nerde çalışçamda bi evi geçindircem çok zor bunun için tek çabam okumak ve meslek sahibi olmak olucak malesef
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Aile & Toplum konusunda 826 cevap paylaştı. Anneniz babanızla ilgilenmezse, 5 yıldır babanızla yatmaz ve ona sırt çevirirse olacağı budur. Babanız rahip değildir herhalde, naapacaktı ya!? Babanızla değil annenizle konuşun bence.. kendine bir çeki düzen versin ve evliliğini kurtarsın. Yuvayı yapan dişi kuştur ve anladığım kadarıyla dişi kuş erkek kuşla ilgilenmiyor, erkek kuşta başka dişi kuşlara cikcikliyor. Gayet normal..
14 Yorumla- +1 yıl
Senin zihniyetine tüküreyim, bir insanın ailesi hakkında nasıl böyle yazabilirsin! Özel hayatlarını nerden bilebilirsin? Her erkek ilgilenmiyor diye aldatsın, erkeğin aldatması çok normal, ilgilenmiyordur demek çok kolay ama kadın aldatsa adını nelere çıkartırsınız bir gram onurunuz gururunuz yok önce kendi annenden utan be bunu yazarken, yüzün kızarsın. Memleketimde kadın olarak doğdunmu her duruma boyun eğmek zorundasın! Allah sizin gibi insanları bildiği gibi yapsın...
senin yaşlarındayken bi arkadaşım babasının sms'ini yakalamış annesine söylemişti.
kızcağız çok ağladı sonra.
allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum.
annen de biliyodur kadınlar hisseder ama kadıncağız ne yapsın bilmeze geliyor. annene söyleyip de oyunu bozma bence.
bilmiyorum ki başka ne yapılabilir:(01 YorumlaÇok kötü bir durum olmalı, üzüldüm gerçekten.
Annene durumu söylemeni öneririm. Zaten annen de ya biliyordur ya hissediyordur. Aralarındaki ilişkiyi tekrar gözden geçirirler.
Bu olay, sende erkeklere karşı hep bir güvensizlik doğurur. Sürekli ilişkilerinde "ha aldattı ha aldatacak" çelişkisinden kurtulamazsın. Kendini bu yönde telkin et ve her erkeği aynı değerlendirme. Bu konuda kendinle şimdiden yüzleş derim. Moralini de bozma. Tüm olanlar, senin hatan değil.07 Yorumla- +1 yıl
böyle düşünerek sadece kendini bir kutuya kapatmış gibi olursun. Lütfen bunu yenmek için, elinden geleni yap.olanların hiç birisi senin yüzünden olmadı. Kendini rahatlat, hayatını zorlaştıracak tüm engelleri kendin koyuyorsun içten içe. Farkına var sadece. Annenle babanın yaşadıkları, senin yaşayacakların değil, buna inanarak başlıyabilirsin farkındalığa.
benzer durumu ben de yaşıyorum. benm de annemle babam bir süredir ilişkiye girmıyolar . baam da annemi aldatıyor ancak inkar ediyor ben öyle bişey yapmam diyor. aldatmasının en büyük sorumlusunun annemın oldugunu düşünüyorm. ilişkiye girmedklerı gibi babama karsı cok soguk ve tersleyici cevaplar veriyor. bir erkek de byle bir duruma asla dayanamaz . ben baban haklı demiyorum ama annenin hasta olsa da babanı tekrar kazanması gerekıyor ona kadınlıgını gösterek kendıne tekrar baglaması lazım.bunun için babandan önce annnle konusmanı tavsıye edıyorum. bylece ne ayrılırlar ne ölmüş bir evlilik yürütürler. birbirlerini tekrar kazanmaları için sen de çabala.
00 Yorumla
+1 yılBabanı çek konuş eğer devam edersen beni hayatından çıkaracaksın de !
Annem hissetmesin öğrenmesin o üzülürse sende üzülürsün bu evde.
Kendini düşünerek bencil olma biz bir aileyiz de.
Sana tavsiye bu işi çözdün çözdün çözemedin çok büyük acılar çekebilirsiniz.
Yaşamış bir insan olarak bence yap!01 Yorumla
+1 yılInsanlari kendi yasamlarinda ozgur birakmani tavsiye ederim. Anneni aldatmasi konusunda babani suclamak yerine onu anlamaya calis, baba ne yaparsan yap ozgursun ve benim babamsin demelisin bence. Sorunun cozumu icin bu asamadan sonra yapilabilecek birsey varsa yaparsin. Sunu da kulak arkasi edin, erkekler boyle, biz boyle egitiliyoruz. Sakin kizma soylediklerime. Samimice yanit veriyorum sana.
03 Yorumla- +1 yıl
Babası adam gibi annesiyle konuşur anlaşırlar boşanırlar, ondan sonra özgürdür. Evli iken değil. Baba bunu yaparken eşini ve kızını anlıyor mu? Babanın kız çocuğu için ne değerli ve anlamlı olduğunu düşünüyor mu?
Ve şu nasıl bir çirkin ifadedir "erkekler böyle, biz böyle eğitiliyoruz" Sen nerede eğitildin?
- Aile & Toplum konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılbaban eski toprak anlaşılan onun durulacağını hiç zannetme
annen de 5 yıldır ayrılmadıysa bu saatten sonra ayrılmasın bence demekki maddi sıkıntılar birde çocuklar yüzünden ayrılmıyordur
ama annene ii bir hayat vaat edebilecekseniz annenizin yanında babanıza savaş açın,
belki pederinin aklı başına gelir02 Yorumla- +1 yıl
allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir durum
Anneniz sabırlı insanmış ama aldattığını bildiği halde neden boşanmıyor onu anlayabilmiş değilim. Anneniz ev hanımı ve boşanırsa maddi olarak sıkıntı yaşarım mı diye endişeli? Eğer öyleyse çok bilgili değilim ama aldatma old. herşey lehine sonuçlanır.
bu bilgileri çok da konuya hakim olmayarak yaptım yanlış da olabilir.01 Yorumla
+1 yılcanımmm öncelikle üzme kendini lütfen bu inan okuyunca bile başım ağrıdı hiçbirşeyin sorumlusu sen değilsin baban ? olucak o adam bi kaç şeyi öğrenmek istiyorum annen babanın bu durumundan şüpheleniyor mu yani bu durumu ne kadar tahmin ediyor yada biliyor mu ? ona göre bir yol çizmelisin çünkü biliyorsa boşanmamasının altındaki sebep ne ?
06 Yorumla- +1 yıl
oofff bitanem yaaa üzme kendini inan başıma ağrı girdi ... hariçten gazel okumak kolay önemli olanen amntıklı çözüü bulabilmek peki diyelimki ayrıldılar gidebileceğiniz bir akrabanzı deden anneanen felan varmı yada maddi analmda destek aalbileceğiniz sen tek çocuk musun
- +1 yıl
canım allah korusunda böyle bir durumla karşılaşsam heralde dayanamzdım ne kadar zor durumlara düşersem düşeyim dayanamazdım gibi geliyor ama dedimya hariçten gazel okumak olmasın analdığım kadarıyla anenin ayrılık gibi bbir fikri yok ortamda buna müsait değil ama yinede annene ayrılsada arkasında oldğunu hissettir ayrılık olmıycaksada babnı bakışlarınla küçük düşür annene hep destek ol derslerine çok iyi çalışki bu eziyet bitsin aklını sadece derslerine ver yapçak bişeyyok babanla aran nasıl peki
- +1 yıl
yani babana yapılması gereken bırakıp gitmek ama diğer faktörleri göz önünde bulundurucak olursak bir nüddet daha beraber yaşamak zorunda kalacaksınız annene destek olmaya ve derslerini ihmal etmemeye çalış
+1 yılZor durum ya bu saatten sonra babana doğru yolu göstermek zor olur annen ekonomik özgürlüğü varsa ayrılmalı bu da yoksa babana yaptığının günah olduğunu anlatmaya çalış ramazan ayında belki dini hassasiyet onu dizginler hatta aile büyükleri onu alıp konuşsunlar başka yol yok gibi allah yardımcın olsun
05 Yorumla- +1 yıl
Iste bu kotu ekonomik olarak babana bagliysa ayrilirsa daha kotu olur tanidigim bir arkadas vardi kizlara cok meyilliydi cami imami bir tanidigimla tanistirdim ona uygun bir dille yanlislarini anlatti 180 derece degisti onda ise yaramisti babana da dene derim baska yol yok gibi senin sozunu dinleyecegini sanmam
- +1 yıl
Ihancel bu dunyada sorunsuz kimse yoktur senden daha sorunlu aileler var bende cok zorluklar cektim anliyorum seni ama derdi veren dermani da verir erkek kardesin yoksa amcalarin devreye girsin bu da olmazsa sabretmekten baska bisey yok kendi kendine zarar veriyor ekonomik bagimszligini kazanman zaman alacak daha kucuksun sabredeceksiniz
peki şunu sormak istiyorum ben; baban yıldır dost hayatı yaşadı dedin o zaman konuştunuz mu neden yapmış bunu? onu bu "ilk aldatmaya" iten sebeb neydi belki daha önceden annen de onu aldatmış olabilir?!
Erkek çok basit sebeblerden ötürü çok ilkel bi duygu ile aldatır çünkü aslında çoğu durumda kadınlar haksızdır...00 YorumlaAnnene söyle herşeyi ayrılsınlar... Valla bak çok rahat edersiniz annen de sende... Benzer olayı bizde yaşadık. Ben yolladım pederi bizzat evden... :)
Valla huzur gibisi yok!16 Yorumla- +1 yıl
öyledir eminim ancak annemin geliri yok + ben erkek değilim.. ve 18 yaşındayım. çalışsam nerde çalışçam annem şeker hastası bütün gün yatıyor çnkü psikolojisine bağlı şekeri var.. yani hayatta çalışamaz . tek çarem okuyup meslek sahibi olup annemle ev tutmak olucak :( keşke senin ki gibi olsa bnmde .. ama işte...
- +1 yıl
Ama istersen cafeye lokantalarda calisabilirsin
- +1 yıl
adamı cinsel hayatında özgür bırak anlaşamıyolardır genç yaşta evlenmıstır hevesi vardır .. yeterki annen duymasın üzülmesin dilediği gibi yaşasın sorunları vardır annenle ama babana haddinde olmasa annenide mutlu etmesini söyleyebilirsin belki ..
00 Yorumla
+1 yılEn doğrusu annenle konuşman ama sağlık problemi varmı bilmiyorum oda var.Erkek kardeşin abin vs yokmu onların konuşması daha iyi olur tabi tahmin benimki.
05 Yorumla- +1 yıl
Anladım gerçekten zor bidurum ben olsam babamla konuşurdum derdi ne ne yapmak istiyo aileyi ayakta tutmak için ama pek elle tutulur bi durumda yok sanırım.
- +1 yıl
Sen bunu bence anne tarafından büyüklerine bi danış en mantıklısı bu inan ALLAH yardımcın olsun üzücü bi durum.
Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bu durumda ayrılmaları en güzeli olur madem yatmıyorlar madem konuşacak paylaşacak hiçbir şeyleri yok o zaman evli olmalarınında bir anlamı yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bir gün devletin başına geldiğimde bu tür olaylarada çözümüm hazır Hadım etmek.Allah ıslah etsin babanı
01 Yorumlaaynı durumda 2 arkadaşım var ikisi de babasından nefret ediyor ama hiç bir işe yaramıyor. ben abimi yakaladım gittim konuştum evlilikleri kurtuldu. konuşmak en doğrusu.
00 Yorumla
+1 yılÖzelime mesaj atar mısın? Yaşadıklarının aynısını yaşıyorum seni en iyi anlayacak benim
00 Yorumlasen sessiz kal annen konusun konuscaksa...fakat annene gıdıp bısey deme ya kadın üzülür:(((
01 YorumlaSen annenin 5 yildir baban ile yatmadigini nereden biliyorsun peki? annen mi söyledi bunu sana?
05 Yorumla- +1 yıl
anladim. tabiki o senin annen ama onun bunu sana söylemesi son derece yanlis. annen herseyin farkinda. aldatildigini biliyor, ve bunu kabullenip o adamla yasamaya devam ediyor. cünkü ekonomik özgürlügü yok. seni düsünüyor ayrilamiyor. yani o adam ile yasamaya mecbur bir nevi.
babanin baska kötü aliskanliklari vermi kumar icki gibi? siddet uyguluyor mu ?
bende aynı durumdayım ve elim kolum bağlı :( üç tane kızı var fakat adam olmuyor :( utanıyorum babamdan ve ne yapacağımı bilmiyorum :( annem hasta söyleyemiyorum
01 YorumlaKonuş ağır konuş seni kaybettiğini anlayınca belki imana gelir.
02 Yorumla- +1 yıl
bende aynı durumu yaşıyorum şuan babama olan sevgim sonsuz ama bu yaptığına göz yumamıyorum annemi kandırıyor ama beni ikna edemiyo bişey yapmadığına geçiştiriyor falan devam ederse beni kaybediceğini anlaması lazım bunu ona göstermem lazım intihar etmek akllıma geldi ama etkili olur mu bilmiyorum
... Baban iyice terketmiş anneni,bence karşına alıp konuşmalısın.Bu konuşmayı yapabileceğin bir ortam ayarla ve sakin konuşmaya çalış.Annene üzüldüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnenle tez zamanda konuş.
Ben 18 yaşında dünyadan haberim yokken, kadını bulup façasını almaya ve babama dersini kendim vermeye çalıştım.
Hepsine yetemedim.01 Yorumlabence sen karışmamalısın bu konuya ne olursa olsun annene anlatmalısın
00 Yorumla
+1 yılEger babana bagli yasamiyorsaniz dava acin kadin daha fazla yikilmasin
00 Yorumla
+1 yılannen daha fazla yıpratmasın kendini
06 Yorumla- +1 yıl
ben ayrılsında demek istemiyorum
ama bu şartlarda çok zor
babanla konuşmayı denedinmi bu konuda - +1 yıl
o ne diyor peki sana
- +1 yıl
bir izin ver bence bu olayı sadece sen çözebilirsin
Hala böyle bir durumun var mı