Babam annemi aldatıyor, nasıl davranmalıyım?

Arkadaşlar,

Benim babam daha öncede annemi aldattı hatta bi kaç kere ancak en sonuncusu annemin en yakın arkadaşıyla 5 yıl dost hayatı yaşamıştı.

Şimdi balkonda bir yemek yemek için girdim. Kendini o kadar kaptırmış kı telefona, yakın gözlüğünüde takmış biriyle msjlaşıyordu. İletim raporunun sesi geliyordu, geldiğimi fark edince afalladı, bir panik yaşadı. Tabi ben anladım biriyle msjlaştığını bozuntuya vermedim ama bozulduğumu farketti, konuyu değiştirdi..

Kısacası annemi aldatıyor.. Annem 5 yıldır babamla yatmıyor bu yüzden, ancak ben çok sıkıldım artık.. Annemin mutsuz olmasını istemiyorum ve babamın da bu tür şeyler yaptığını görünce deliriyorum ve erkeklerden soğudum artık.

Nasıl bir tavır takınmalıyım, ne yapmalıyım? Ben oturup konuşamam, konuşursam ağır konuşuyorum. Kafam o kadar karıştı kı, moralim çok kötü..
Güncellemeler
+1 yıl
annemin boşanmamasındaki tek engel arkadaşlar maddi durum+ çalışma gibi bi durum söz konusu olamaz çnkü annem şeker hastası bazen bütün gün uyuyor kendine gelebilmesi için ... ben ayrılmalarını istiyorum çnkü huzur yok evde. bunun farkındayım ayrılsalar üzülmem.. ben kçüklüğümden beri bnu istiyorum çnkü.. hatta annemin mutlu olabilceği biriyle bile evlenmesini isterim. ama tek çarem okumak meslek sahibi olup ayrı bi eve taşınmamız olucak .. bnm tek yapabilceğim şey bu çnkü..
Babam annemi aldatıyor, nasıl davranmalıyım?