Günümüz ilişkileri neden bu kadar hızlı tükeniyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Günümüz ilişkileri neden bu kadar hızlı tükeniyor?
Selamlar,
İnsanlar olarak bir türlü ne istediğimi bilmiyoruz. Bir kere samimiyetten oldukça uzaklaştı her iki cinste. Daha güzeli buldukça bir öncekinden vazgeçiyor. Karakter veya duruş kimsenin umurunda bile değil. Kafalar sadece bel altına çalışıyor. Bu sadece erkekler ile alakalı bir durum değil. Günümüzde birçok kadın içinde aynı şeyi söyleyebiliriz. Herkesin gözü yüksekte. Her şeyin en iyisini istiyoruz. Bir türlü tatmin olmuyoruz. Aşırı derecede maddeci olduk. Maneviyat umurumuzda bile değil maalesef ki.
Evet hızlı tükeniyor çünkü ilişkide dürüstlük yok😅Yani benimle flört eden biri yarın birigün başka biriyle de flört ediyor. Bugün bana yazdığı o güzel sözcükleri kopyala yapıştır edip yarın başkasına yazıyor. Ben hiçbir zaman birinin geçmişini sorgulamam. Ama ilişkide dürüst olmak önemli bana göre. Ha eğer sosyal medyadan olan bir tanışlıksa buna tamamen güvenim yok. Niyesi şu adam telefonda bana denk geldi ben cevap verdim mesela bana yazdı. Eğer başkası denk gelseydi ona yazacaktı. Adamın elinde seçenek var istediği kadar. Ve en kötüsü de bugün sosyal medyanın geniş bir alan kapsadığı dönem. Kimse duygularını belli edemiyor. O yalan cümleleri ben de yazarım, bende yalan olarak seni seviyorum aşkım, bebeğim, böceğim derim. Bu o kadar da zor değil... Bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle erkeklere güvenemiyorum😐
Çok katıldım bu görüşe
İlişkilerde yanlış olan şey doyumsuzluk. Hep daha fazlası, daha güzeli, daha zengini. Bunları arıyoruz. Aramakla kalmıyor sosyal ağlar sayesinde saniyesinde de buluyoruz. Bilmiyoruz ki bunun sonu yok, bilmiyoruz ki aşk kriter barındırmaz. Karşımızdaki insandan başkasını arıyorsak zaten aşık değilizdir. En güzeli o gelmiyorsa bitmiştir. İnsanlar oyalamaya alışmışız kadınlar açısından fazlaca ilgi delisi olma durumu ve ego tatmini olayımız var. Erkekler olarak fazlaca cinsel dürtü ile yönetilme sıkıntımız var. İki cins olarak ta maymun iştahlı olma sorunumuz var.
Harika tespitler
Teşekkür ederim güzel bir soruydu ☺️
🌷
Teşekkürler 💃
Rica ederim')
Sosyal medya etkisiyle seçenek çok oluyor. Bu sebeple de sen olmazsan başkası olur kafasında olan çoğu kişi fedakarlık yapmak istemiyor.
Katiliyorum. Kimse kimsenin nazını çekmiyor nasılsa seçenek çok, ilişki anında çöp ediliyor
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim )
Cevap
51Cevap
Görsel çok iyi özetlemiş bugün ki ilişkileri. Uzunnuzunnanlatmaya hiç gerek yok.
Sabah Ayşe ile akşam Reyhan ile ni bakmışsın Reyhan in yanında Mehmet Osman falan anlamiyorum ve anlamak istemiyorum.
Bugün Selda tmya kalpli mesaj atıyor yatın olmadan Meletem e aşkını ilan ediyorlar.
Sonra ahkam kesip benim ilişkilerde kriterlerim var sevmediğim şeyleri yapacak falan filan bla bla bla boş yapan safsata yapan karaktersizler ordusu...
Gerçek sevenler onların yaşadığı çarpık ilişkilerde kayboluyor. Çünkü öyle saçma sapan ilişkiler içindeler ki paranoyak olmuşlar ve o gerçek seveni kabullenemiyor ve onu saçma ithamlar ile görmezden geliyorlar. Sonra aşk a inanmiyorumlar çoğalıyor
Sınirlendim yine Bi serum daha yemeden sakinleseyim ben, yoksa yine hastane yolları bana görünüyor...
Çok fazla alternatif var herkes herkesi değerlendirmek istiyor daha sonrasında şöyle bir algı var işte ben seçmem seçerim en iyisi benim olmalı yani ne kadar karşı taraf tarafından sevilirlerse sevinsinler bazı insanlar sevgiye doymuyorlar ve her zaman daha iyisini arıyorlar sadakat sıfır güven sıfır bir de berbat bir çağı da yaşıyoruz yani doğru düzgün bir ilişki zaten mümkün değil.
Sadakat eksik, herkes birbirine ihanet ediyor. Teknoloji yüzünden sıkılan başka birine koşuyor, sonra gelen pişmanlık da pek fayda etmiyor. Tahammül eksik bir de, kimse kimseye tahammül edemiyor. Amann bunla mu uğraşacağım Ayşe olur, Ayşe olmazsa Fatma olur diyorlar.
Gerçekten seven de azaldı.
Çünkü içinde samimiyet yok ve samimiyet olmayan her ilişki vıcık vıcık yapay bir şekilde yaşanıyor. Sadece göşteriş üzerine göstermelik bir aşk var ediyorlar. O yüzden yok olması daha kolay oluyor.
Selam gadası 🙃
Bunun tek nedeni kişilerin ilişkilerine ad koyma sorunu yaşamalarından kaynaklanıyor. Nasıl mı? Hemen her ilişki ya flört adı altında işliyor. Ya sevgili adı altında ilerliyor. Kimse gelecekten bahsetmiyor. Evlenme durumu zaten hiç olmuyor. Eskiden insanlar sevdiği kızı askerden gelince hemen almak isterdi. Şimdi evlenme durumu çoktan tarihe karıştı.
İnsanlar karşısındakine güvenmiyor. Karşısındakine güvenmeden önce kendisine güvenmesi gerekiyor. Zaten karşındaki kişi sana güveniyor ve seni üzmemek için çabalıyor ise ona zulüm etmemek lazım. İnsanlar nasılsa bu elimin altında diye her türlü kötü davranıyor karşısındakine. Hâlbuki yeni insanlar tanırken harcanan özveriyi ve alakayı sevgilisine harcasalar bu sorun kalkacak. Ortalık zaten yanlış insandan geçilmiyor. Doğru insanı bulanlar da, doğruya yanlış yapıyor. Herkes elindekinin kıymetini bile aslında sorun olmayacak. Düz mantık. Seviyor, ilgileniyor, koruyor, kolluyorsa. Sevin, ilgilenin, koruyun, kollayin. Yoksa hiç bir zaman doğru insanı bulamazsınız. Bulduğunuz da ise fark etmezsiniz bile. Çünkü gözünüz de kendinize güvensizliğin perdesi var ey insanlar
Gelmen lazım halamdan haber geldi sıkıntı var. Ateşkes teklif ediyorum
Zombiden beter bir insanlık ortaya çıktığı için böyle oluyor. Eskinin insanına bakın kavga ettiklerinde biri susar sabırlı olur kavgaya mahal vermezmiş. Çoğu konuda sabırlı davranırmış istediği olmayınca ben gidiyorum demezmiş hep idare işiymiş ama çok mutlu oluyorlarmış.
Şimdinin ilişkilerine bak hep çıkar ve kavga üzerine kurulu. Sevgilim/eşim bana bunu almadı. Bunu istedim yapmadı. Dışarı çıkalım diyorum olmaz diyor gibi maddiyata dayalı hayat süremk istiyorlar. Olmayınca ayrılsam mı boşansam mı. Yok bunlar yüzünden ona artık tahmmül edemiyorum sabrımı taşırdı artık onu sevmiyorum falan olunca kısa süremsi normal.
Aza kanaat yok (hep güzel hediyeler güzel yerleri gezmek istiyorlar). Biri kavganın fitilini ateşlerse susmak yok. Bir şey olmadıysa sabretmek yok.
Kızlar seveceği erkeği seçemiyor iyi kalpli dürüst ciddi ilişki düşünen evlilik düşünen erkekleri reddettikleri için ve o evet dediği kötü erkeklerin onları aldatması yalan söylemesi normaldir
(Bunu bazıları için dedim genel algılamayın!)
Mesela kendimden örnek vereyim bedensel engelliyim dengem yok deynek ile veya tutunarak yürüyebiliyorum dışarı da akülü sandalye kullanıyorum
Engelli insanların çok fazla farklısı var benim gibi tutunarak yürüyen ihtiyaçlarını kolayca görebilenler var bazıları da felç veya bacağını kaybetmiş kişilerdir
Ben 5 defa reddedildim engelliyim diye beni hiç tanımak bile istemediler akülü sandalyedeyim diye resmen beni istemediler
Kızlar bakış açınızı değiştirin bir insana şans verin sizi sevene sizi cinsellik için ihtiyacını karşılamak isteyene değil
Görme, işitme, bedensel, zihinsel, otizm fark etmez önemli olan kalbimizin iyi olması kalbimizin sakat olmaması
Sabırsızlık...
Bir şeyleri çok hızlı tüketiyoruz. Her şey bir anda olsun bitsin istiyoruz.
Empati yoksunluğu...
Karşı tarafın hislerini, düşüncelerini ve bakış açısını bazen hiçe sayarak hareket etmek.
Yeni bir sayfa çevirmek...
Bu olmazsa başkası olur diyerek en ufak pürüzde bir başkasına yönelmek.
Ve elbette saygı.
Kendilerini tam anlamıyla karşı tarafa adamamaları hem bir ayaklarının dışarıda olması, seçeneklerinin olması, her şeyin hızlı yaşanması, sanki sabır kalmamış her şey bir anda olup bitiyor. Çok kötü ya keşke eski dönemlerin birinde doğsaydım. Bu ilişki yapılarına çok uzak biriyim. Daha çok roman tadında aşklar gitmiş yerini saçma sapan durumlar almış.
doyumsuzluk bence eldekiyle yetinmeme hep başkasın sevgilisine eşine özenme hiçbirşeyle tatmin mutlu olamama çıta hep zirvede aşırı maddecilik kadınlarda ekonomik özgürlüğünde verdiği başkaldırış asilik daha dün kadın yazmıştı eşime kahve yapamam hizmetçisi değilim diye annelerin en ufak bir sorunda neden çekeceksin ayrıl boşan demesi fazla özgürlükçü olmamız hepsi
Cıvıklık
Saygı
Aradaki mesafe
Güven
Özveri
Karakter
Olgunlaşmamış ilişki düşüncesi
Aşırı rahat ve genişlik
Bence bunlar çünkü eskiden ilişkilerin bir maneviyatı hissiyatı vardı şimdilerde ilişkilerde duygu yok hevesle başlıyor husranla bitiyor daldan dala oynamak gibigizlilik yok mahremiyet yok usul yok heyecan verecek bir beklenti yok eskiden sevdigimizin eli elimize değse içimiz titrerdi heyecandan utanmadan
Derin yaşamak istemiyo yeni nesil. Terkedilme korkusu mu nedir bilmem hep bir alternatif bulma çabası var herkeste güzel olan hiçbir duygu kalmadı sevgi , aşk deyince cinselliği yaşamak geliyor akla artık. Elde etmek kolaylaştıkça değeri azalıyor bazı değerlerin diye düşünüyorum. Birini tam yaşayıp hissetmeden ötekine bakma durumu var açık büfede yemek alırken , diğer yemeği göze kestirmek gibi iğrençleşti ilişkiler...
Saygı yok , ben ben hastalıgı var , sorumluluk ve sahiplenme duygusu sıfır. Sabaha kadar sayarım.
Evcilik oynar gibi ilişki yaşayıp , kaşarlıgın adını flört koymuslar.
👏👏
İlişkilerde yanlış olan bence sahte sadakat. Bir ilişkiyi sadece yapmak için yapan, saygısı olmayan sadece millete var gibi çünkü herkesin var ya saçma sapan benim de olsun diye yapmacıktan gösteren bir ilişki kurma çabası.
Kızlar zibidisine tav oluyor, erkeklerse yosmalara methiye diziyor.
Gerçekten sevilmeyi bekleyen kız kötü adamlara mecbur kalırken, efendi erkek parayla gayrimeşru gecelere falso veriyor.
Herşeyin özeti bu.
karakterler örtüşmüyorsa ilişkideki en büyük yanlış ilişkinin kendisidir..
Doğru
elalem ne der baskısı
laf sokmayı marifet sanmak
düşüncesizlik
çok acelecilik
yakalanamayacak hayallerle beklentiyi yüksek tutmak
tüketim toplumundan geliyor olmak
empoze edilen hayatları yaşamaya çalışmak
Çünkü çoğu insan karşısındakine temas etmiyor. Duygusal bağ kurulmasına izin verilmiyor veya bağ kurmaktan çekiniyor. Mış gibi yaşandığı için hızlı tükeniyor veya buna doyumsuzluk da denebilir
Fedakarlık sabır ve en önemlisi dürüstlük yok neredeyse bu yüzden ilişkiler bir anda bitiyor
maymun şştahlı herkes.
Sevgi fedakarlık vefa denen kavram bir çırpıda atılıp ertesi gün yeni biriyle ilişkiye başlayabiliyorlar.
Yanlış olan ne biliyor musun?
Yanlışları görmemek. çok yanlış var, göstermek isterdim, bir.. şekilde fakat doğruların da yanlış olmasından korkuyorum.
Wow
Herkes, hayatında ki insan dışında diğer kişileri deneme, konuşma derdin de güven, sadakat diye bir şey kalmadı.
Aşkı cinsellik sananlarla aşkı kaybetmemek için cinsellik yaşayanlar dolu😁
Günümüz ilişkilerinde sabır yok, sadakat yok, anlayış yok. Bu nedenle ilişkiler çabucak bitiyor ve duygular tükeniyor.
İlişkilere 3. şahısları dahil ediyorlar. Başkalarının fikirlerini hayatlarını ilişkilerine adapte etmeye çalışıyorlar.
Bugün seviyorsun yarın seni bırakıp gidiyor maalesef
İlişkilerde samimiyet yok kalmamış hep yalan dolan olmuş oysaki güzel düşünen insan o insan degill
İnsanlar alıştı... alışılmış şeyler her zaman sıkıcıdır.
Gerçeklik yok, naylon ilişki maymun iştahlı herkes
geçmişten bu güne değişen bir şey yok, sahtecilik, samimiyetsizlik, çıkar çatışması
Dizilerdeki filmlerdeki gibi hayatlara özendikleri için, hep daha iyisini bulma isteği
Çok hızlı acayip hızlı daha neyin ne olduğunu anlamadan hersey tükeniyor
Sevdiğini görmezden gelip sosyal medya da fazla görünür olmak.
Saygı yok, daha iyisini bulabilirim mantıgı, bide tahammül kalmadı
iletişim eksikliği ve bu olmazsa başkası olur düşüncesi
Bugünün ilişkileri baştan sona yanlış saymakla bitmez.
Sanırım tüketim toplumu olduğumuz için doyumsuz ve şıpsevdiyiz ondan ola bilir.
İletişimin gucsuzlugunden. Çoğunun temelinin bu olduğunu düşünüyorum istisnalar dışında.
Aşırı cinsellik galiba bilmiyorum dozu gerek bu konuda gerek her konuda yok.
Hiç bir zorluğa dayanamiyorlar ve pes ediyorlar. Nasılsa başkası var diye. Başkaları var da yaşananlar aynı kişiler farklı. Aynı kişi ile sorunları atlatıp, yeni kişiye harcanacak çabayı. Hayatım da kişiye harcamayı tercih ederim. Korkma ben burdayım. Hep yanındayim
Karşındakine güvenmeyi seçmek yerine, kendi kafandaki soruların ve yalanların gerçek çıkması için oynan oyunlar. Söylenecek çok şey var da o hala boş işlerle meşgul. 30 tane farklı kimlikle karşısındakini bombalıyor. Biz meteoruz aw. Bomba bize ne yapar. Neyse gel işimiz var
Çok tozpembe yaklaşılıyor bence. Kusurlarıyla sevmeyi bilmiyor insanlar, sadece iyiyi güzeli görüp sonra sonra çıkan pürüzlerde idareci davranmıyor taraflar konuşarak çözmek gibi bir niyeti olmuyor kimsenin tek taraflı uyum bekleniyor karşı taraftan.
Sevgisizlik, güven, sadakat. Oysa ben sana çok değişik sevgi, güven ve sadakat içindeyim. Sanki ruhuma taşınmış gibisin. Benimle yaşıyor gibi
Hiç birimizin Sabri yok, sudan sebepten kavga çıkarıyoruz,
Çünkü alt beyinleriyle düşünüyorlar ve güzellik/yakışıklılık bakıyorlar- karaktere değil o yüzden bitiyor bu kadar çabuk
Duygusal bakmiyoruz. Daha maddeciyiz ve bu romantizmi yok ediyor
Alternatifler sürekli göz önünde ve fazla olduğu için.
Bir birleriyle yarış, aşırı kıskançlık ve dürüst olmamaları.
günümüz ilişkilerinden midem bulanıyor.
Benim de
Yeni nesil ilişkilerde cidden artık aşk yok haftada bir sevgili değiştiriyorlar ama hala benim gibi olanlarda var tabiki
Kadınlar çok açık giyiyor adamlar aldatıyor ilişkiler zarar görüyo
Bence birbirini yeterince tanımadan sadece dış görünüş veya maddiyata bakarak yola çıkılıyor olması
duygulara bakilmaksizin dış görünüş üzerinden seçim yapilmasi
Erkeklerin feminen kadınların maskülen olması
Çünkü herkes kendi menfaatlerine göre davranıyor ondan
Fazla değer vermektir
Turk kizlarinin ona buna vermesi daha dogru pclere vermesi
Gel seriden hemen kısa ve öz konuşma herkes yoluna sonra ben daha uğraşmam bu saçmalıklarla hayde
Sana buraya gel dedim * siteni ben gittikten sonra rahat rahat doya doya takılirsin nankörlük yapma hayde
Sabır, Sevgi ve sadakat. Doğru olan her şey ben de var güzelim bilirsin. Artık ingilicce takılıyorum kdkdk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?