Merhaba 🧡 Bu cümlenin samimiyetle mi yoksa sıradanlaşmış bir kalıp olduğu için mi kullanıldığı çok önemli. Layık olmak öncelikle bunu söyleyen kişinin bilincini sorgulamak lazım. Kendi değeriyle ilgili böyle bir fikre neden kapıldı. Ne yaşandı ki değer kaybetti ve bu cümleyi kurma gereği duydu. Kendisini aşağı gören biri tabi ki ne o kişiye ne başkasına layık olabilir. Kendine değer vermeyen birinin başkasına değer verebilmesi de pek mümkün değil. Bir kıyaslama söz konusu belli ancak bu kıyas neye göre yapılıyor. Fiziki mi maddi mi konu ne açıkça sorulmalı.
Saçma bir cümledir. Bütün ayrılıklar kırıcı olduğu için dürüst bir şekilde gerçeği söylemek iyidir. İlişkiyi kurtarmak cümleler kurarsa da engelleyin. Kasmayın kendinizi.
Değilsen ne diye hayatıma girdin? Derim ben adama. Madem böyle düşünüyordu, ne diye beni kendisine bağladı o zaman. Ben bu cümleyi bahane olarak görüyorum. Benim için, kalıcı bir neden değil..
Hayır değil… bunun yerine gerçek sebebi söyleyip öyle gidilmesi soru işareti acaba bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum… kolaya kaçmak… bu avuturum sanma cümlesi… insanlar nasıl ilişki başında konuşabiliyorsa bitirirken de medeni iki insan olarak konuşarak ayrılabilmeli. Gerçekten sağlıklı iletişim önemli.. insanın kalitesi böyle anlarda belli oluyor… suçlayıcı olmadan anlatmak gerek sorunu… bitmesine yeten şeyi…
Kendi karakterini ezersin. Böyle yapmayı şahsen ben tavsiye etmem ve kendine saygısı olan biri de böyle ayrılmaz. Anlıyorum, karşıdakini üzmemek istiyorsun ama böyle demek de bir nevi yalan söylemek gibidir. Onun yerine gayet de sorun olan durumu yaz ve açıklamasını yap, öyle ayrıl. Benim tavsiyem böyle. Sıkıldıysan "bu aşk işleri beni bunaltıyor, ben buna dayanamamaya başladım artık" veya sevgilinden ötürü ise de "sevdiğimiz bir insanı zorla değiştiremeyiz güzelim, ikimizin de birbirine uyuşmayan huyları var ve bu ilişkiyi yürütemiyorım yürütemiyorum" vs vs gibi ayrılabilirsin. En azından onurlu olur ve karşıdakinin de kafasında soru işareti bırakmaz. Tavsiyem, neden ayrılmak istediğini düşün ve ona göre bir açıklama yap güzelce.
Şahsen söyleyen kişinin niyeti önemli olsa da genel konuşacak olursak gerçekçi bir kalıp olmadığını düşünmekteyim. Ayrılırken dahi olsa karşısındaki kişiye hassas davranmaktır esas olan. Bu yüzden onu sahte olacağını düşünebileceği sözlerle ayrılmaya ikna etmek çok doğru değil gibi geliyor bana.
Degil bu sefer karsindaki psikopat yo bende kotuyum diye anlamaz seni ya da olur mu sen harikadin sen muhtesemsin cok iyisin falan fisman kendimden biliyorum
Berbattır bana göre, kafada soru işaretleriyle delirtmemek gerekir. Şöyle düşünmek gerek ; Ayrıldık yolumuza baktık ve o kişi sorup duruyor kendine neden diye ve gelipte bize soramıyor hayatımızda biri olduğu için. Bu örneklerden sadece birisi..
aslında bu bir ayrılık cümelsi olabilirde olmayada bilir bir yerden bakarsan kendine layık biri arıodur ama sen değilsindir bir yandanda aşırı sevdiği içinde der senin bakış açına bağlı
Bu cümle kullanılıyorsa bana göre bir sevgi dengesizliği durumu vardır. Bir taraf aşık, diğer taraf sadece seviyorsa, ilişkinin geleceği adına bu şekilde ayrılınır.
Merhaba 🧡 Bu cümlenin samimiyetle mi yoksa sıradanlaşmış bir kalıp olduğu için mi kullanıldığı çok önemli. Layık olmak öncelikle bunu söyleyen kişinin bilincini sorgulamak lazım. Kendi değeriyle ilgili böyle bir fikre neden kapıldı. Ne yaşandı ki değer kaybetti ve bu cümleyi kurma gereği duydu. Kendisini aşağı gören biri tabi ki ne o kişiye ne başkasına layık olabilir. Kendine değer vermeyen birinin başkasına değer verebilmesi de pek mümkün değil. Bir kıyaslama söz konusu belli ancak bu kıyas neye göre yapılıyor. Fiziki mi maddi mi konu ne açıkça sorulmalı.