Hiç evlenmemiş bir erkek, boşanmış bir kadınla evlenmez mi?

Ben 30 yaşımda boşanmış bir kadınım. Az önce kardeşimle konuşurken bana hiç evlenmemiş bir erkek sana bakmaz dedi. Boşanmış olmanı sorun etmeme için de 40 yaş üstü felan olur ancak dedi. Moralim çok bozuldu. Gerçekten böyle mi durum? Hayır yani boşanmış olunca ne oluyo? Bu zihniyet doğuda var bence ama kardeşim Türkiye geneli böyle diyor ben katılmasam da.
Bak şimdi bu biraz zihniyet meselesi , sana maddeler halinde yazacağım şimdi
1- senin gerçekten sever ve seninle bir aşk ilişkisi Yaşar bu adam sen evlendin mi boşandın mı bakire misin değil misin bakmaz çünkü sana köpek gibi aşık sevinmiş bir kere
2- bazı erkekler hani yaş biraz ilerler ne bileyim 30 falan 35 olur belki çocuğu yok ama bir defa evlenmiş olması benim için sorun değil diyebilir
3- bazı 35 yaşındaki 40 yaşındaki kişiler erkekler ya çocuğu olsun fark etmez hani bir tane falan evleneyim çoluk çocuğum olsun diyebilir
Bu şekilde 3 maddede özetleyebiliriz ✅
Ya burada daha fazla hani çevremdeki insanlardan ve bazı örneklerden sana bahsedecek olurdum ama hani yorum fazla uzamasın ondan.
Normalde sana mesaj atacaktım ama kapalıymış o yüzden atmadım
hani sana birkaç örnek verecektim çevremle alakalı o yüzden istersen mesaj at ve sana onları yazayım e bilmiyorum hani istersen eğer sana yakın bölgelerde bazı arkadaşlarım varsa hani onlarla konuşmak istersen de konuşabilirsin Bu mevzuları dert etmeyecek arkadaşlarım var.
Olmaz diye bir şey yok insan canı gönülden sevdikten sonra her şey mümkündür.
Ama şöyle bir durum var boşanmış insanlara karşı farklı bir önyargı var. Bu ön yargı insanları maalesef kör ediyor. Sanki bu zamanda bekarlar çok güzel ahlâklı da karakterleri çok düzgün. Bu zamanda evlenmeyip binbir türlü nane yiyenler var çok afedersiniz.
İnsanlara sormak lazım iffet deyince inanmıyorlar diye. Onlara sorsanız boşanan insanlar da yok ama bekâr olanlarda var. Öyle bir zaman da yaşıyoruz ki artık birçok bekâr insan iffetini kaybetmiş çok affedersiniz. Güzel ahlâktan yoksun. Kadında erkeğine bu böyle...
Burada önemli olan karşındaki insanın evliliğe olan bakış açısı karşındaki insandan ne aradığı ve karşındaki insandaki güzel hasletler var mı yok mu.
Karşındaki insanda güzel ahlâk, merhamet, vicdan, Güven, Sadâkat, ve temiz bir kalp yoksa istediği kadar güzel olsun istediği kadar zengin olsun ne fayda eder ki.
Evlilik ve eş adayı bulmak bir süreçtir. İnsan evleneceği insanı tanıdıkça karşıdaki insanın boşanmış ya da boşanmamış olmasına bakmaz eğer karşıdaki insan düzgün bir kişi ise senin karakterine bakar.
Burada ki anahtar tanışmak. Bir bakarsın bir kişi seni uzaktan da olsa takip eder seni tanımaya çalışır. Bu kişi iş yerinden bir arkadaşın da olabilir ya da çevrenden, ailenden ya da aile dostlarından biri de olabilir.
Dedim ya anahtar kelime burada insanı tanımaktan geçiyor. Karşındaki insanın senden ne beklediği önemlidir. Sen Gönül evini temiz tut ki herhalde uzun olsun. Vakit her gönülde de çiçek açmaz.
Bu hayatta hiç kimse boşanmak için evlenmiyor. O yüzden herkesin başına gelebilecek bir durum bu.
Bu zamanda evliliği bir ömür sürdürebilen insanlar çok az kaldı. Benim bile evliliğim on beş yıl sürdü. İnsanın başına ne geleceğini bilemiyor.
İnsanların fikirlerini değiştiremezsiniz. Sığ insanlarla baş edemezsiniz. Bu zaman da o kadar çok kınayan insan var ki boşanmış insanlara karşı. İnan başlarına ya da ailesinin başlarına da geliyor.
Boşanmak mesele değil. Sıkıntıyı psikolojik olarak çocuklar daha çok etkileniyor. Eğer çocuğunuz yoksa en azından biraz daha şanslısınız. Ben çocuklarımda yaşadım bu sorunu. Arkadaş ortamlarımda çekingen oluyorlardı ama zamanla bu durumdan çıktılar çok şükür.
Rabb' im hayırlı insanlarla karşılaştırsın sizi.
Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez.
böyle bir durum yok bence.. Elbette size de yaşınıza uygun çok uber fark olmayan bekar birisi sizden hoşlanıp evlenebilir diye düşünüyorum ben.
Kardeşiniz acaba sizin beklenti içine girip fazlaca hayal kırıklığına uğramanızı istemiyor diyerek beklentilerinizi biraz düşürmeniz için belki de bu minvalde biraz sizi üzüyor olsa da gerçekçi bir yaklaşım sergilemiş mantık çerçevesinden yaklaşmıştır.. diye düşündüm..
Ne kadar kolay kendince başkaları hakkında karar vermek. Boşanmış olmak hiçbir şeyi değiştirmiyor hatta aksine sen ne yaşamışsan helalinle yaşamışsın ve bunda kabul görmeyecek ne var anlamıyorum.
Genel bir algı var ve sadece şu konuda katılabilirim o da ileride maalesef bu konuların yüze vurulup gündem olması gibi sorunlar yaşabilir. Çünkü bu algıyla yetişen bir toplumuz maalesef, damgalamayı ve gün gelincede kullanmaktan hiç çekinilmiyor.
Birde ikinci evlilik ve deneyimlisin artık neler yaşanacağını tahmin edersin. Bekar biri ile de olsan boşanmış biri ile de olsan çok iyi tanımalı ve doğru karakterde biri ile olmaya bakmalısın. Ve kimseye kulak verme.
Cevap
106Cevap
Yok yahu ne alakası var. Burada önemli olan karşıdaki insanın gerçek karakteri. Hayat bu! Kimin ne yaşayacağını kimse bilemez. Ben yapmam, ben etmem gibi büyük laflar söylememek gerekiyor.
@gülüsssss siz onları takmayın boşanmak çok normal bu sizi dul yapmaz bekar yapar kardeşinizi takmayın sağlıklı günler dilerim
Neden evlenmesin evlenir
Gerekli şartlar bir arada bulunması ile elbette mümkündür. Neden ve niçin olmasın? Neden ve niçin evlenmesin? Meselâ ben, hem karşı cinsin sanat yönünü, hem maneviyatını hem ahlâkını çok beğensem, çok sevsem evlenmeyi murad ederim. Hangi ser'sem serseri benim ve hemcinslerimin hakkında hüküm veriyor. Hususiyetle benim iradem ve kararım hakkında hüküm veriyor!.
Öyle çok ser'semler var ki herkesi kendi gibi bilir ve herkes namına konuşur.
Kimim kimi seveceğini, kimin kiminle evleneceğini kimse bilemez, belirliyemez, tâyin edemez ve hüküm veremez. Ve tek bir şahsın olumsuz sözü, genelin sözü hükmüne geçmez ve delil olamaz.
🤗 👏👏👏👏👏👏 güzel bir yorum olmuş.
Demek olan, derin hakikate bakarsak. Öyle biri ile evlilik yapacak birilerinin var oldukları işaret parmağıyla gösteriliyor. Ve şahsî fikirleri ve görüşleri bütünüyle çürütüyor.
Bu bakış açısını yanlış gören heleki muslumansa en başta o dinden çıkar çünkü Fahri kâinat efendimiz sav boşanmış olan Hz Hatice validemizle ilk evliliğini yapmıştır kadının büyük olması dul olması mutluluğa engel değildir kadın hiç evlenmemiş bir erkekle yaşı küçük bir erkekle evlenebilir burada akıl uyuşması onemlidir
Bunun Türkiye veya doğu bölgesiyle alakası yok türklerdede var bu anlayış kürtlerdede bu cahil yaklaşımın bir hürriyeti yok maalesef ama fazla umursama derim çünkü emin ol hiçbir şey olmaz ama çocuğun kızsa bu evliliği bidaha düşün yuva bozmak gibi olucak ama çocuğun kızsa bu işi bırak derim
Siz , 33 ya da 35 yaşında evlenmemiş bir erkekle de evlenebilirsiniz veya yine sizin gibi anlaşamamış boşanmış bir erkek de olabilir bu kişi. Evlilik bu zamanda çok çok zor bişey hem kadının geliri olması gerekiyor çünkü kendini garanti altına almış olması lazım. Çünkü İnsanların artık sağı solu hiç belli olmuyor maalesef..
Yanılttı derken , aldatma mı oldu?
Anladım. Geçmiş olsun. Nişanlılık döneminde fark edemediniz mi bunları? Arada bir uyum ve paylaşım yokmuş demek ki. 👍
İnsanları birbirinden koparan en kötü şey aldatmadır yani evliliğine saygısı olmayan karşındakine saygı duymayan erkek ya da kadındır. Ve ikinciside büyük sorumsuzluktan kaynaklanan geçim sıkıntısıdır. Evin rızkını kumara , alkole yatımak, ev ile hiç ilgilenmemek, çocuk sorumluluğunu ğzerine almamak gibi. Bunlar onur ve gurur kırıcı şeylerdir. Geri kalan tüm sorunlar ise karşılıklı konuşularak halledilecek şeylerdir, özürler dilenir , sözler verilir bir daha da dikkatli olunur ve halledilir her şey..
Öyle değil işte. İlgisizlik en büyük boşanma sebebi bence. Ben evli ama yapayalnız bir kadındım. Evlilik bana hiçbir şey katmadı düzenli yemek yemek dışında. Bunun için de evlilik sürmez. Şimdi de karnım iyi kötü duyuyor. Çalışmak zor ama yapıyorum işte bir şekilde. Ama yalnızlık herşeyden zor. Yalnızlığım bitmiyorsa niye o evliliğe devam edeyim ki? Üstelik bu halledilmiyor. İlgisiz kişi konuşularak ilgili hale gelmiyo.
Aranızda büyük bir soğukluk var demek ki. Yanlış bir evlilik olmuş belki de sizinkisi. Uyum yokmuş belki de arada..
Bu bir tercih meselesidir, hiç evlenmemiş bir erkek boşanmış bir kadınla evlenebilir, ancak bu karar verirken birçok faktör dikkate alınmalıdır: kişilik uyumu, hayat tarzları, geçmiş tecrübeler, beklentiler ve hedefler, aile ve arkadaş ilişkileri, vb. Her iki tarafın da açık ve dürüst bir şekilde konuşması ve birbirlerine anlayış göstermesi önemlidir.
@gülüsssss
İnsanların geçmişteki ilişki deneyimleriyle ilgili yargılamak, onların kişiliği, karakteri veya ilişki potansiyelleri hakkında kesin bir fikir sahibi olunamaz.
Boşanmış olmanızın da bir erkeğin sizi tercih etmeme nedeni olması gerektiği de doğru değil. Her insanın hayatında birçok farklı sebep nedeniyle ilişki veya evlilikleri sona erer, bu durum sadece sizinle ilgili değil.
Ayrıca, farklı yaş gruplarından insanlarla tanışabilir ve ilişki kurabilirsiniz. Yaş, bir ilişki veya evlilikte önemli bir faktör olabilir, ancak bu tek başına bir ilişki veya evlilik için yeterli bir özellik değildir.
Sonuç olarak, kardeşinizin genellemesi doğru değil ve boşanmış olmanızın bir erkeğin sizi tercih etmeme nedeni olması gerektiği düşüncesi yanlıştır. Her insanın geçmişteki ilişki deneyimleri farklıdır ve bu, bir ilişkinin gelecekte nasıl gelişeceği hakkında kesin bir fikir vermez.
Evlenir neden evlenemesin ama çocuk varsa ilerisinde sorun olabiliyor bazen hatta evlenirken herseyinle kabulum diyip bı süre sonra çocukları sorun olarak görenler var tabikide karakteri sağlam olanlar bunu yapmaz 2 çocuğum var bekar kimseyi kabul etmedim guvenmedim açıkçası belki dediği gibi beni çocuklarımı sahiplenecekti ama bilemem sonuçta özellikle kız çocuğu olan bı kadın çok çok temkinli olmalı bu konuda 2. bir evlilik yaparken önce anne olarak çocuklarını düşünmeli
Taraflardan birinin çocuğu yoksa, bekar bir erkeğin, boşanmış bir hanımefendiyle evlenmesinde bir sakınca görmüyorum. Önemli olan, taraflar arasındaki aşkın derecesidir. Hymen'in olup olmamasına takılan kişinin zihniyetinin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Evlenebilir, sorun görmüyorum. Ancak ben, çocuğu olan biriyle asla düşünmezdim. Çocuk hususu hassas bir mesele... Aynı evde kalmak, iftiraya uğramak, başına bir şey gelirse hesap verememek insanı çileden çıkartır. Dolayısıyla çocuğu yoksa ve boşanmışsa evet, çocuğu varsa hayır.
👍😊
Evet sayısı az ama evlenen var..
Benim bir tanıdığım, ilk evliliğini 8 yaşında çocuğu olan bir kadınla yapmıştı.. Aynı iş yerinde çalışırken tanışıyorlar.. Birbirlerini sevip evlendiler..
Elbette bazı sıkıntılar yaşadılar ama evlenince evleniliyor..
Hani pardon da kardesin mi dusmanin mi?
Arkadaş icinde sevgi olan bir iliskiye eskiler mi girer yahu.
Takma sen kimseye seni seven biri herseyinle sever eskiler eskide kalir.
Ben tercihen evlenmiş bir kadınla evlenmek isterim. Daha önce ben hiç evlenmedim ama gerek tecrübeleri, hayata bakış açısı, samimiyeti dürüstlüğü her zaman daha iyidir. Kadınlar erken olgunlaşır diyorlar ama bence tam tersi o yüzden olgun ve tecrübeli insan her zaman daha iyidir her konuda. İş , aşk , arkadaşlık, evlilik farketmez
Bakın size çok düzgün bir yorum yapıcaktım ama her konuda doğuyu kötülemeniz her kesime bunu yapmanız çok saçma. Benim annemin kuzeni evlenip boşanmıştı ama bekar biriylede evlendi gayette kız kardeşiniz en azından bu konuda doğru bi yorum yapmış türkiye geneli böyle düşünce yapısı çok fazla umarım doğulu biriyle evlenmezsiniz hakketmiyorsunuz ve böyle şeyleri sıkıntı etmicek birine denk gelirsiniz
Evlenip ayrılana mesafeli olunma sebebi %50 ihtimalle problemli taraf olması. Ya eski eşindeydi sıkıntı ya sende böyle düşünürler, ekstra bir kere boşanan ikinci de daha kolay boşanır, yol yordam öğrendi, alıştı falan... Zaman çok kötü, biz insanlar çok kötüyüz. Herkesi de kendimiz gibi görüp etiketleyip harcıyoruz. Allah hakkınızda hayırlı olanı yaşatsın.
Anlıyorum bu sebeplerden zaten karşı çıkılması ama sorun kimde önce bi ona bakılsa daha doğru olmaz mı? Mesela bizde sorunun çok büyük bir kısmı eşimden ileri geliyordu. Benle evlenmek isteyene bunları detayı ile anlatırım ama doğruluğunu da kendisi irdeler karar verir. Bekarla işlerin iyi gideceğini de kimse garanti edemez ki.
İnsanlar kimseye güvenemez halde, irdelemek araştırmak dahi korku sebebi artık. Ne uğraşacam deyip geçiliyordur heralde. Kendi yaklaşımımı değil genelin yaklaşımını söylüyorum. yok mu insan evladı var muhakkak ama çok çok az sayıca. Rabbim iyilerle karşılaştırsın, umarım gönlünüzce olur her şey
İyi de detay yok çocuk var mı? Çocuk yoksa bekardan farkı pek olmaz. Kardeşin haklı aslında ama kadınlar her durumda, her zaman karlı. Bekar da bulursun, boşanmış da bulursun, boşanmamış da bulursun. Kadınlar çirkin olsalar bile o işlerde genelde avantajlı bir durum çıkartıyorlar. Ha bana kalsa boşanmışla daha çok istiyorum ama ailem, çevrem olmaz diyor.
Maalesef ki yaşlı amcalar bile ilk tercih olarak bakire kız istiyor evlilik yapmak için 👍
Aşık olan veya seven birini bulursan evlilik için boşanmış birini kabul eder. Sen yaşlı bir adamla evlilik yapmak ister misin? Evlilik yapmamış biride boşanmış olmanı istemez 👍 aşık bile olsa bu defa annesi ailesi o işe taş koyar. Çok zor yani
Üzgünüm ama durum bu ve yanlışım varsa yanlış de
Öyle şey olur mu karşındaki seni seviyorsa hayatını bir ömür senle geçirmek istiyor ise evlenir. Ne yaşına bakar ne de boşanmışlığına ;)))
çok erkencisin :D
çok geçmiş olsun bilmiyordum kusura bakma
Bana uyum sağlayan kadının medeni hali bekar ya da boşanmış hiç farketmez ama dediğim gibi uyum uyum uyum
Olması gereken bakış açısı 👌👏👏👏👏👏 Doğru söylediniz. Bugün aptalca sebeplerden uyumlu oldukları insanlara yüz çevirip gidip toplum ve aile için yapılmış evlilikler var uyumdan uzak. Sonra aldatmalar arttıkça artmış durumda. Çünkü içerde uyum yok ama dışarda rol kesmek şart olmuş. Niye? Boşanmak olmazmış mış! Keşke azıcık akıllarını kullansa bu insanlar ve böyle önemsiz detaylara takılarak sadece ömür ziyan edileceğini anlasalar.
Maalesef anlamıyorlar
Evlenme blir benim arkadaş evlenmiş boşanmış bir kadınla evlendi hatta çocuğu var o kadının mutlular ı değillermi bilemem mesla bende boşanma aşamasındayım ve boşandıktan Sonra önüme bakcam Allah kısmet ederse tabi aday yok şu anda tercihim evlenmiş boşanmış biriyle evlenmek olcak çünkü evlenmemiş biri ile evlenmek zor bence olmaz olmaz diye yok tabi
En İyi Cevap