Bir erkekle tanıştınız işler ilerlerken fark ediyorsunuz ki adamın sizden güçlü olmadığı tek bir konu yok gibi, zayıf bir nokta bir zaaf arıyorsunuz ama yom gibi; sizin ise zayıf olduğunuz çok konu var ve adam da bunları tek tek keşfediyor saklama şansınız yok. Güç asimetrisinin net şekilde erkekten yana olacağı bir ilişki olacak bu. Kaçınılmaz...
Bu durum ilginizi arttırır mı azaltır mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
zaten benden güçlü olsun güçlü erkekler dikkatimi çeker benim babacan olan her konuda aktif olanlar
İster istemez otoritesini kuracak bu adam, hakimiyeti altına girmeme şansın olamaz... ancak adam üzerinde kuracağı egemenliği senin iyiliğin için kullanacak biri... Bı durum sorun mu yoksa iyi bit şey mi?
nasıl otoritesini üzerimde sağlayacak? denesin başarırsa olur 😂
Çok güçlü bu adam en ufak zayıf nokta bulamıyorsun seninkileri de keşfediyor... bunları otorite kurmak için kullanacak elbette ve direnmeye kalkarsan sonucun yenilgi olacağı çok açık
senin zaaflarını yakalayıp sana karşı kullanam erkek tehlikelidir bunu unutma
adam gibi adam senin zaaflarını sana karşı kullanmaz senin rahatsız olduğun şeyleri zorlamaz mesela
tek zaafı olur “sen”
Karşı kullanmak derken otoritesini kurmak için mücadele ettiğinde yenilmeni sağlayacak... ama otoriteyi de seni korumak senin iyiliğini sağlamak için kurmak istiyor... yarın bir gün kendin için yanlış ve zararlı bir şey yapacak olsan tehlikeli bir yola sapacak olsan ve bu konularda inat etsen bile o gücünü kullanarak seni yanlış olandan zararlı tehlikeli riskli olandan uzakta kalmaya mecbur bırakacak...
kaç yaşındasın sen?
25 aslında
Ama cevabını merak ettim
peki senin iyiliğin için olan şeyler dediğin şeyler hangi konular?
Bekar olsan senin karar vereceğin ve sonuçlarına tek başına katlanacağın konular ama adam diyor ki senin kötülüğün benim kötülüğüm...
Yani hayatında eşitlik ve özgürlükten vazgeçip karşılığında korunduğunu bilip o varken yanlış bir şeyin olmayacağından emin olmanın verdiği huzuru alacaksın
bilemedim baskıcı gibi geldi ama bunları seni korumak için yapıyorsa bilemem
sahiplenmek kısıtlamak emirler vermek değildir bunu fark et yeter
Benimle ilgili bir olay olduğunu nereden anladın ki
kimle ilgili peki?
Sahiplenen ve koruyan biri illa kısıtlamaz ama kısıtlamak gerektiğinde de kısıtlama gücünü de elinde bulundurur... asimetrik bir durum yoksa birinin seni koruduğunu hissedebilir misin?
kısıtlamak gerektiği zaman mı? pardon esaret mi bu
Aslında haklısın benle ilgili ama ben soru sormak istedim siz bu durumda ne yapardınız diye...
Sahip esirinin iyiliğini mi ister yoksa istismar mı eder?
bilmiyorum sen sanırım güçlü erkek derken seni yönetmesini de istiyorsun bu tamamen şahsi karar bişey diyemem
dediğim gibi ilişkilerde söz dinlenir bazen o bazen sen ama bunlar küçük nüanslardır
oraya gitme bunu şunu giyme bunu yapma demek kısıtlamak bana göre
Yok ben fikir alışverişi yapmak istedim...
Bence bir erkek güçlüyse illa ki yöneten olmak ister yani erkek doğasına aykırı bir şey değil mi kadınını yönetecek gücü varken bu yöneticilikten uzak durması, otorite kurmak istememesi filan...
Dahası bunu ister misiniz diye sorduğumda göre o erkeğin illa ki otorite kurup yöneteceği varsayımına bunun kaçınılmaz olduğu varsyımına dayanarak sordum. Yoksa yani kısıtlamayacaksa zaten erkeğin güçlü ve nitelikli olmasını kim istemez... ama herşeyin olduğu gibi senden daha güçlü bir erkeğim de bir bedeli var.
Haksız mıyım?
haksızsın kısıtlamak? ailen bile seniok nadir konularda kısıtlıyor
Aile de gerekli gördüğü zaman kısıtlıyor.. koruma sorumluluğunu alan kişinin kısıtlama yetkisi olmadığını iddia etmek mantıklı mı?
mantıklı
:) hem cam kenarı olsun hem şoför mahalli olsun hem de beş kuruş olsun gibi bir şey değil mi bu? :)