- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşabilirsin ama insan derin bir ruha sahipse başkasıyla konuşmak kişidir bir şey değiştirmez…
Eğer derin bir ruhun yoksa dalar gider aklın o yeni birisine. Birilerini sevmenin tek bir biçimi yok ki farklı farklı biçimlerde dalar gidersin yenisine de.
Ama eğer çok derin bir ruhun varsa o “birini” derinden sevmişsindir. Yüzlerce kişiyle konuşsan hatta sevişsen de farketmez ki. Ruhun derin seven bir ruhtur. Hani Bodrum’un denizini düşün koyu lavivert bir rengi vardır büyülenirsin baktıkça. İşte derin ruhlar da öyle. Renkleri koyu laciverttir sanki ve diğer denizler de mavi olmasına rağmen derin ruhların mavisi diğerlerinden daha farklıdır. Ve onların sevgisi başkadır. Bu yüzden başkalarını kolay kolay koyamazlar sevdiklerinin yerine.
Ama sıradan bir ruhsan eğer…
Mantıklıdır birileriyle konuşmak. Sıradan ruhlar diğer sıradan ruhlarla konuşup aklını dağıtabilir.
Sen düşüneceksin bu durumda. İçindeki sevgi derin bir lacivert mi… Yoksa sadece sıradan bir mavi mi. Sevgin nasılsa ona göredir unutuş…
Zordur velhasıl ı kelam… ama mavinin tonuna göre..
Sevgiler..
#Su10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 408 cevap paylaştı. Düşün ki üst üste 10-15 tane taşı dizmeye çalışıyorsun. Zor oluyor dengelerini tutturman. Her defasında birinin üzerine bir diğerini koyarken devrilme riski artıyor. Diziyorsunuz diziyorsunuz bin bir zorlukla ve yükseklik dengeyi tutturamayacak kadar artınca Bum! hepsi devriliyor. Hepsi yerlerde artık. Çabayla konumlarını yükseltmeye çalıştığınız bütün taşlar, yüksekteyken yerde bitiyorlar. Peki sadece hangisinin yüksekliği ve yeri değişmiyor biliyor musunuz? En alttakinin. Üzerine diğerlerini koymaya çalıştığınız taş sadece hareketsiz kalıyor. İşte o ilk koyduğunuz taş, yani en alttaki taş unutmaya çalıştığınız kişi oluyor işte. Yerine koyduğunuz kişiler yüreğinizde yer değiştiriyor ama o sabit kalıyor. Birini unutmak için yerine birilerini koymaya çalışmayın. Diğerlerini koyup onu en altta bırakma çabalarınıza rağmen yıkıntının arasında bir tek yine o kalıyor. Bu yüzden bence yapmayın böyle şeyler. Bir gün bir yerde karşılaşırsınız o kişiyle, hiç unutmadığınızı, gülümsemesinin hala kalbinizi ısıttığını ama artık çok geç olduğunu fark edersin. Yıktığın tüm ihtimallerin heyecanına üzülürsün. Birini unutmak için başkasını sevmeye zorlamayın kendinizi, kendinizi sevin. Kendinize sarılın. Olmadı varsa kedinize sarılın, o da olumlu.
60 Yorumla
Görüşlerinize saygı duyarım zaman unutma meselesi karşı tarafa umut veriyorsak eğer o çok ap ayrı bir konu yara bandı olarak insanları kullanmak evet kötü bir şey ama yaptığım kötü de olsa ben eskisini yenisi gelmeden unutamıyorum yeni yelkenler açmam gerekiyor mutlu olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum her geleni çok sevdim saydım sevmediğimle ısınamadığımlada oynamadım zaten böyle bizden her gideni unutmak için yıllarımızı aylarımızı vermek zorunda mıyım? Bana da vakit kaybı olarak geliyor belkide yeni tanıştığım insanlarla çok daha mutlu olacağım
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBirini kaybettiğinde yasını tutarsın, ardından üzülür, ah vah etme evresinden sonra artık hergüne depresyonla başlamanın kronikleştiği bir zaman, birine bir şans verip “bak dünyanın sonu değil, erkek mi kalmadı” mantığıyla tekrar hayata bağlanmak, mantıklı hatta gerekli.
Ama henüz acısını yaşamamış, doğal iyileşme sürecinden geçmemiş, söyleyeceklerini söylememiş, kendine zaman vermemiş birinin, birinden ayrıldığı günün ertesi başkasının kollarına koşması hem kendi duygularını bastırış halidir hemde karşıdakine çok büyük haksızlıktır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
- Aile & Toplum konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunun mantıklı hiçbir tarafı yok bu işe yaramıyor emin ol kaç kere denedim saymadım belli bir yerden sonra.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 261b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır değil.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 868 cevap paylaştı. ben Şu an ayrilma sürecindeyim, biriseyle konusmaya tahammülüm yok acikcasi, heleki flörtetmeye hic gelemiyorum bu aralar, tabiki insanlarin ilgileri hosuna gidiyor, ama bu tanisma dönemini tekrar yasamak insani yoruyor, kimseye kendimi anlatasim gelmiyor, tekrar tekrar en sevdini rengi, boyunu, hobbilerini konusmaya katlanamiyorum.
Disarida seni begenen onca insan olmasi rahatlatiyor tabiki, ama Şu an kendime vakit ayirmam gerek, bir iliskiye baslamadan önce bekar hayatimi doya doya yasamak istiyorum, hesap vermekten yoruldum.
Cok sacma gelebilir ama erteledigim seyleri yapmaya basladim, yeni kitapa basladim, dis doktoruna gittim, haftaya sacimi boyatmaya gidecegim, dügün icin cok para biriktirmisim mesela, kendimi kisitlamistim, gecen hafta günlerdir aklima kalan o montu aldim sonunda.. belki yakin zamanda arabami degistiririm, bide kariyere yönelecegim daha cok
Yalnizlik iyidir, zamanin ve kendinin degerini bil :)
52 Yorumla- +1 yıl
Vay be, her şeyi hazır. Tam evlenilecek kız 😊
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılFark etmez yeni biriyle başlarsanız bile onu aramaya devam edersiniz.
İnsanoğlu niye anlık sinirine sahip çıkmasını bilmiyor.
Kafasının dikine gidip kestirip atiyor.
Oturup düşünüyor hatalı olduğunu kabul ediyor daha sonra eski sevgili geri döner mi?
Eğer gerçekten ayriysa tekrar birlikte olma ihtimalin yoksa hayata kaldığın yerden devam etmek zorundasınız.
Unutmak kolay bir şey değil. Hayat öyle bir şey ki bizi beklemez. Bir anda birçok şeyi beraber yapmamız gerekebilir.
Doğru ve hızlı kararlar vermemiz gerek.
Ama acele etmeden karar vermemiz gerek butun mesele bu.
Eğer ki tekrar birlikte olma ihtimaliniz varsa. nedeni ne olursa olsun , birakmayın.
Tutun kolundan alın karşınıza konuşun.42 Yorumla- +1 yıl
Tercihler maalesef.
Tek nedeni.
Ve sonucu.
İyiyi güzeli gösteriyorum kişiler değişiyor ama değişmeyen aldığım cevap oluyor hep.
Kötü insan olayım diyorum.
Bu sefer de ben olmaktan çıkıyorum.
Hep çıkmaz.
Nereye kadar?
Ne diyorlar iyi insan hayatımda istemiyorum.
Ne güzel söylüyorlar dimi.
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Unutamıyorsam doğal yollardan unutana dek o birinin varlığı hayatımda gibi olur gidip başkasıyla konuşamam. Ha, garanti de veremiyorum unuturum diye. Yarabandı kullanmadan acısını yaşayan biriyim. ⭐
#tubasueda 🍀🍀21 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende yarabandi kullanmadan acıyı yaşayanlardanım ama ayrıldığım cocuk yara bandı kız kullanıyor da ne kadar mutlu tartışılır.
Hayır mantıklı değil. Konustuğun kişi sana aşık olursa ne olacak? Sen onu sevmiyor sadece başkasını unutmak için kullanmış oluyorsun. Kimseyi yara bandı yapma kendine. Kendine zaman ayır kafanı ona verme dikkatini başka şeylere ver. İşinle hayatınla ilgilen, flim izle müzik dinle (ancak asla duygusal müzik flimler olmasın) daha çok komedi ve eğlenceli hareketli müzikler tercih et. Arkadaşların ile takıl biraz seyahat et tatile çık yapabiliyorsan. Bunlar birazda senin elinde aklına geldikçe dağıt dikkatini.
20 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Hayır tabikide bu bir çözüm yolu değil. Kalp birini severken, bir anda atmayı bırakmaz. Dile gelir göz yaşları konuşur. Hayatta acıları, hüzünleri, kayıpları yaşamakta var maalesef mutluluk kadar doğal olan. Uçurumun kenarındaymışsın hissini fazlasıyla yaşatan. Belli bir süre ayrılık yası tutulur. O esnada onu unutmak için bir işle meşgul olmalısın. Bir aktivite ve hobi edin. Hayata o yokmuş gibi devam etmeyi öğren. Biliyorum zor ama zaman her şeye ilaç olacak bak göreceksin. Keyifli günler dilerim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılMantıken düşününce kesinlikle mantıksız ama bu devir öyle bir hale geldi ki erkekler kızların bu durumunu fırsat bilip kullanmak için aşırı ilgi gösterip dertlerini dertleri ediyorlar maksat hazır boşluğa düşmüşken fırsatı değerlendirmek yoksa dertleri umurlarında değil tabi kızlar da ayrılığın getirdiği boşlukta bu ilgiye hemen kanıp hata yapıyorlar sonuçta alan razı veren razı ama sonu hüsran ayrılık üstüne bir darbe daha yiyip iyice psikolojisi gidiyor
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef hiç bi işe yaramıyor eğer konuştuğun kişi çok eğlenceli kafa dengi yormayan biriyse belki bi nebze unutamana yardımcı olabilir ama tam tersi zor biriyse derdine dert katıyor unutturmadığı yetmezmiş gibi daha da yoruyor. Diğer yönden karşındaki kişiyi kullanmış oluyorsun işi bitince çöpe atılacak bi poşet gibi bi insana bunu yapmaya hakkın yok en doğru olan acıyı kabullenmek ve yalnız başına unutmaya çalışmak
20 Yorumla
+1 yılSaçmalık ötesi bir şey. Aklında biri varken olan kişiyi unutmak için başkasını almaya çalışmak. Hem o insana yazık, hem kirlettiğin duygulara. Zaten biri varken unutmak için konuştuğun kişiyle asla ilerleyemezsin. Unutturmaz yani, unutturuyorsa zaten kalbindeki kişi çok derine inmemiştir. Sonuç saçma olur. Unutmak için konuştuğun kişide onu ararsın. her şey sarpa sarar, belki hoşlanırsın. Sonunda mutlaka hüsran olur. Sonra ikisinin acısıyla kalırsın ortaya. ya da diğerinin acısı daha da artar.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılSadece kafa dağıtmak için, kimseye umut vermeden yapılıyorsa mantıklı. Kimse birilerinin yara bandı olmak zorunda değil, kimse kullanılmamalı bu uğurda. Bunun harici dediğim şekilde yapılacaksa, o kişi ile birlikte olmanın hiçbir yolu yok ise ve bu çok ağır geliyorsa konuş.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. İyi de gelebilir , gelen gideni aratadabilir. Ama karşı tarafa haksızlık gibi dürüstçe anlatılmadıysa biten ilişki. İnsan ruhunu nadasa bırakmalı bir süre sağlıklı olan bu. Hazır olunduğunda gerçekten ikinci ilişki tercih olmalı, alternatif değil..
12 Yorumla- +1 yıl
Nadasa bırakmak deyimini bilmezler ki 😊
+1 yılBen denedim ama olmadı anlık olarak yeterli oluyor aama sonra eve söndüğünde pişmanlık hissi bir zaman geçip acısını yaşamak en mantıklısı sonra zaten olacak zaman sonra umarım benim gibi hataya gitmezsin sonra karşındaki kişininde yarası sen oluyorsun...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet bir nevin mantıklı aslında benim ortaokul aşkım bir kız vardı lise 3 de ona açıldım reddedildim tabi yıkıldım 1.5 sene boyunca o aklımdaydı unutamadım hatta Instagram'da fake hesap açıp onun profilini stalk yapıyordum lise yi bitirdikten sonra ayrı bir kızla flörtleştim onu sevmeye başlayınca ortaokul aşkımı unutmaya başladığımı fark ettim cidden de unutturdu sonra o flörtleştiğim kızla da aramız bozuldu konuşmuyoruz
06 Yorumla- +1 yıl
ikinci kıza karşı ne hissettin peki
- +1 yıl
kanka yanıtın benim için aşırı önemli
Cevap sahibi+1 yılAslında o kızı unutturan kız üçüncü kızdı da ikinci kıza ise beni ortaokul aşkım reddedince ona kısa dönem aşık olmuştum
Cevap sahibi+1 yılOnda ne hissettiğimi söylüyüm mükemmeldi ortaokul aşkım kadar olmasa da bununla da çok hayal kurdum ben Gaziantep te oturuyorum o Sakarya'da mesela kendisi parkta yürürken beni görüntülü arıyordu korkuyordu keşke sende benim yanımda olsan gerçekte o zaman hiç korkmam diyordu bana ihtiyacı olduğunu belirtiyordu ben onun hakkında hayaller kuruyordum keşke onun yanına gitsem el ele tutuşsak kendisi sırtını agaca yaslasa bacaklarına yatsam benim saçlarımı okşa sa ben gökyüzünü seyretsem diye
- +1 yıl
niye küstünüz sonra
Cevap sahibi+1 yılorası biraz uzun hikaye
- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılDenenebilir, belli olmuyor bu işlere. En azından diğerini unutma sürecini biraz kısaltmaya yarayabilir de ama dürüst olmak gerek diğerini unutamadım senle yakın arkadaş, hafif sevgili tarzı azar azar takılalım dersin.
10 Yorumla
+1 yılMantıksız. Siz eliniz kırıldığında halay çekebilir misiniz? Her ayrılığın bir yas süresi vardır. Kimi 1 ay kimi 1 hafta ama vardır.. Aklınız başkasının hatıra defteri olmuşken başka hikayeler ağır gelir..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz o kişinin duygularıyla oynuyamam hani biri bi iltifat falan hoşlandığını anladımda bi meyilli oluyorum ama kendimi uzak tutuyorum kanayan yaram için onu yarabandı yapmaya hakkım yok kimsede yapmamalı zaten pek bir işe yaramıyor.
00 Yorumla
+1 yılönce biraz zaman tanımak lazım kendimize, sonrasında istersek olabilir. eski duygu sıcakken yeni duygu biraz sarsabilir bizi, beyin ister istemez karşılaştırma yapar iki kişi arasında bu da bizi üzer. önce zaman.
00 Yorumla
+1 yılMantıksız desek de hepimiz aynı şeyi yapıyoruz :/
Karşıdakinin duygularıyla oynamadan yavaş yavaş ilerlenip gerçekten bir şans verildiği sürece bence bir sorun yok...20 YorumlaHayır değil kendine karmakarisikken başkasında bı fayda bekleyemezsin ve ayrıca bu karşındakine yok yere ümit verme de olabilir karşı taraf belki senden hoşlanır sorun olur
10 YorumlaMantıklı. Hatta en iyi çözüm. Araban var diyelim, kaza yaptın veya eskidi bozuldu. Arkasından ağlıyor musun? Yenisini alıyorsun, hop bitti gitti. Değmez ağlamaya. 7 milyar insan var yav.
14 Yorumla
+1 yılÇivi çiviyi söker mantığı bana çok aptalca geliyor o yüzden hemen birileriyle konuşmak bana göre değil, sakinlik yalnızlık ve dinginlik daha iyi bana göre✌🏻
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil önce kafanı topla sonra yeni bir ilişki içinde bulun karşındakinede yazık olur sanada bu durum dışarîyla atlatılmaz tamamıyla iç dünyanla alakalı dıstan onarmaya çalışmamalısın
00 Yorumla
+1 yılMantıksız. Unutmak için zaman ve sabır lazım. Bir de unutmayı istemen lazım en önemlisi. Sen unutmak istiyor musun istemiyor musun önce onu kendine bir sor. Ama ciddi bir şekilde tabi ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 654 cevap paylaştı. Çok saçma, karşındaki de insan ve bundan habersiz. Ona büyük haksızlık olur ama dersen ki günlük ilişki beni yıpratmaz yatar kalkarım kafa dağıtırım o ayrı. Başkasının ümitlendirmemelisin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Neresi mantıklı daha doğrusu vicdani O kişinin duygularıyla oynuyorsun kullanıyorsun sırf unutayım diye
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil denemiştim işler daha da kötüleşiyor kimsenin duygularıyla oynanilmamali hem
20 YorumlaKimseyi yara bandı olarak kullanmayın, yara iyileşince ilk atılan şey yara bandı oluyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an o durumdayım olmuyo 🙄2 yıl nişanlı kaldım nişan attım çok sevdim görücü usulü tanıştığım biriyle konuşuyorum olmuyo hiç hoşlanmıyorum hiç heyecan vermiyor sıkılıyorum sürekli mesaj atıp darlıyo delircem nasıl reddeceğim bilmiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşça konuşup unutana kadar karşı tarafa umut vermiyosan sıkıntı yok ama hem unutmayıp hem umut verip bide o adamı bırakırsan çok kötü
00 Yorumla
+1 yılBaşkasıyla konuşsan da sevgili de olsan onu gerçekten sevmissen eğer hicbir etkisi olmuyor. Unutulmaz
00 YorumlaMantıklı değil karşıdaki insanın duygularıni düşünmek lazım kendi kendine unutucaksin başkasını kurban etmeden
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunu kimse mantıklı bulmaz. Hem bu sefer yarabandi yaptığın kişinin acısını çekebilirsin hem de etik değil.
00 Yorumla Asla. O kişiden de duygusal boşluğa düşüp ikisini unutamamak durumu çok yaygındır tek bir örnekle bile kişiye zarardır gördüğün gibi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBurada olan konuştuğun kişiye oluyor bir nevi yarabandi niyetine kullaniyorusn ve iyileşince sokup atiyoesun
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Hayır bence önce acıyı yaşamak lazım… kimseyi bu uğurda harcamamak lazım… sonra zamanı gelince devam etmeli… doğru insan doğru zaman…
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır, ben aynı hatayı yaptım, karşı taraf da üzülüyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Erkek huyu. Bana göre yanlış. Hem kendine hem karşındakine saygısızlık.
10 YorumlaKalbinden sildiysen baskasıyla kons ama yara bandı yapacaksan o ınsanında günahına girme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılBir süre yalnız kalıp kafa dinlemek gerekir bence. Sonra tabiki yapcan
10 Yorumla biraz vicdansızlık değilmi masum birini yara bandı yapmak.
10 Yorumla
+1 yılMantıksız. Kimse yarabandı olmayı hak etmiyor
11 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılUnutmak için değil de hayata devam edebilmek için olabilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İlla biri olacak yani hayatında yoksa duramaz mısın🙄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılUnutmak zordur kelimeler kifayetsiz kalır zamana bırak.
00 Yorumla Bence mantıklı sonuçta neden kendini uzesin ki? O da aynısını yapıyordur
00 Yorumla
+1 yılHayir çunkun konu inutmak istedigin kisi olacaktır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi konuşmasan bi kaç ay sonra başlayacaksın aynı kapıya çıkacak😅sadece zaman kaybetmek olur
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAradan belli bir süre geçtiyse mantıklı ama ayrılır ayrılmaz Doğru bulmuyorum
00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının duygularıyla oynamak mantıksız geliyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayır, bu hem kendine hemde karşındaki insana büyük saygısızlık olur yapmamalısın
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çivi, çiviyi söker... Devam doğru yoldasın 😎
00 Yorumla
+1 yılBu hem kendıne hem karşindakine haksızlık olur duygularıyla oynamıs olursun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çoğu insanin yaptığı en büyük hatadir
Özellikle kadınlar00 Yorumla
+1 yılKimseyi yarabandı olarak kullanmaya hakkınız yok...
00 Yorumla
+1 yılMantıklı olmadığı kadar inanılmaz saygısızca bir hareket
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 650 cevap paylaştı.
+1 yılUnutmak için konuştuğun kişiye haksızlık ayrıca çok zalimce
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılMantıklı evet, hayatın sadece o kişinin etrafında dönmüyor yeni biri bulmak daha iyi
00 Yorumla Bunu yapan çok var hayır arkadaş anlamıyorum karşı tarafı da üzmeye ne hakkınız var
00 Yorumla
+1 yılYara bandı gibiyse hayır tabiki, dertleşmek için arkadaş olarak olabilir.
00 Yorumla- Devamını Gör (184)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat