Teşekkür ederim 😊 @Asuca
Türk kızları evlenirken neden erkeğe yüklenir?
Teşekkür ederim 😊 @Asuca

Yabancılar bebek gibi kızlar var ama bizimkiler kadar saçma sapan adetler yok, yok altın takı para düğün, benim amcamın oğlu alman kızla evlendi hiç uğraşmadı.
#GeceMuhafızı
22 Ocak, 2023 Pazar Saat 20.25
Güven meselesi diye düşünüyorum. Çoğu kadın garanticidir bence biri bir sorun yaşar ben de önlemimi alayım der, birinin başına bir şey gelir aklımda kalsın da böyle olursa şöyle yaparım der. Yani "ben A kişisine güveniyorum, çevreyi değil daha çok onu düşünerek hareket edeyim" diyenler nadirdir.
Bunun gibi sebepsizce yüklenenlerin de nadir olduğunu düşünüyorum.
Bilemiyorum bazıları haklı çıkabiliyor fakat bazılarında da şöyle bir çelişki de var; kadın oldukları için olağanca üstünlük atfedebiliyorlar eşitiz falan filan iş böyle şeylere gelince erkeğin sorumluluğu vs o zaman burada da bir duruş sergilenmesi gerekir.
Bu konuda özellikle de doğu bölgesinde çok abartı işine giriyorlar yok şu kadar altın bu kadar gümüş, birde doyumsuz oluyorlar.
Cevabınız için teşekkür ederim her zaman beklerim ☺️GeceMuhafızı
Aynen öyle
aileyle alakası çok fazla.
ilk olarak Türkiye'de evlilik bir başarı olarak görülüyor ( maddi açıdan bence artık başarı malum ekonomi) ve küçük yaştan itibaren bu empoze ediliyor. birçok kişinin düğün hayali vardır bundan dolayı.
Kültür adı altında dayatılan çok fazla mantıksız gelenekler var ve yapmamayı tercih ettiğinde elalem adlı bir güruhtan çok fazla kınama alabiliyorsun ve çoğu aile bunu kabul etmiyor.
kendi adıma konuşursam hepsini mantıksız buluyorum. eğlencesine yapılabilir dediğim birkaç şey olsa da çoğu saçma
rica ederim :))
😊😊
Bu konunun kızdan çok aileyle alakası var yalnız. Kimse demesin aileye rest çek. Çekilmiyor o rest. Ben çekmedim çekmem. Herkes görevini bilecek. Yabancı diyorsun da onlarda ki gibi mi adetlerimiz? Onların adet öyle bizim de böyle. Abartmak sadece hoş değil. Zaten her şeyin abartısı boş.
Eee kızımızı alıyorsun damat olacak o kadar deyip canını çıkarırcasına şu kadar altın takı bilmem de diye diye borcun harcın içine sokuyorlar.
Arkadaş adet diye diye affedersin pisliği çıktı artık be. Bu zamanda kim niye evlenmeye kalksın ki zaten. Hee bunları elbette yapmayan da var.
Cevap
14Cevap
Bunun yabancı kızların bebek gibi olmasıyla ilişkisi nedir? Ha yani onlar güzelken istemiyor siz kimsiniz mi diyorsun? 🤣🤣🤣 Bunun güzellikle değil kafayla ilişkisi var, bu topraklarda böyle süregelmiş düzeni bu bende saçma buluyorum ve gereksiz ama olan bu. Güzellikle alakası yok.
kısa ve net büyük oğlum evlenmekten vazgeçti hayatına böyle devam ediyor hatta ısrarlarıma rağmen ülkeyi terketti
beş yıllık ilişki iki yıllık beraber yaşama son verildi sebep:kadın bütün kazancını kendi annesine verirken delikanlım evin bütün sorumluluğunu aldı en baştan beri bilmeme rağmen asla müdahale etmedim gerçeği kendisi görsün istedim gördü :D
'Adetlerimiz' kisvesi altında manen, 'Bir kere evleniyorum' kisvesi altında da madden hunharca ezildiğimize katıldığım sorudur. Sanki ben ailemin kıymetli çocuğu değilim fotosentez ile üredim de sade bir süreç ile Dünya Evi'ne girmeyi kendime reva görüyorum. Öyle iğrencim yani.
Kesinlikle öyle sevişmek için dünya eziyet sonra boşandıktan sonra eziyet
Bizi günah , örf , adet, ayıp diye çok kasıyorlar. Evlenmeden önce kendimizi de karşı cinsi de rahat keşfedip ne istediğimizi bile bilmiyoruz. Altınla eşyayla mutluluk olur sanıp bastırılmamızın acısını bizimle olmak isteyen erkek ve ailesinden çıkarıyoruz. Ben böyle görüyorum. Yoksa aştın takan mı var? Eşya beraber çalışılıp alınsa ne olacak mesela?
Aynen öyle katılıyorum sana
Türk erkeği de bu kadar ezik konuma getirmesin kendini madem. Almanya'da doğup büyüdüm vatanım orası. Bizde bu tür adetler olmayabilir ama kendimize göre de geleneklerimiz var yine. Her kültür tarihindeki töreyi devam ettirir.
İşte evlenirken mal pazarlığı yapar gibi pazarlık yapar, yüklendikçe yüklenirler sonra da evlendik diye beni satın almadın, eşit haklarımız var der, eşit hakkın var eyvallah ama evlenirken de bunu hatırlayın yani!
Kesinlikle katılıyorum evlenirken bütün yük bizden çıkıyor ondan sonra eşit oluyoruz
abi hepsi değil de çoğunda var bunun nedeni yarışmalar diziler günlük yaşantılar altın günü o ona ne almış bu buna ne almış evleneceğim adam beni taşısın adamın karakteri olmasın ama zengin olsun adam serseri olsun ama zengin olsun bazı anneler de körükler kızımmm ben yaşamadım sen yaşa bul zengin birini rahat et ya sonra?
Türkiyede sanırım öyle de herkeste değil sanmıyorum bi düğüne davet etseler anlıcam hahahah
Zaten anladıktan sonra ne kadar saçma olduğunu görürsün hfgffffjfg 😂
Bi arkadaşım şey demişti mesela erkek tarafı herşeyi alıyormuş
Bizde de gerçi öyle de ama bölünüyor mesela ev kızınsa erkekte araba ve ev eşyalarını alır cehizleri de kız alır öyle bişey bence boşa masraf bunlar hahahha
Dediğime kızma ama haftada iki üç sefer sevişmek için bir ton eziyet çekiyorlar bir saatlik bir şey için hoplama zıplamak için dünyanın masrafını yapıyorlar
Hahah onun için evleniyorsa zaten evlenilmesin bu aptallık olur
Empati yapıyorum mesela ben erkek olsam evleneceğim varsa bile evlenmem o kızla
Vallahi benim abim evlendi Bir sene oldu o kadar çok saçmalık gördüm ki tamam evlilik kötü bir şey demiyorum ama bizim Türk kızları tam bir değişik iyi olanını denk gelmek önemli
Kendini geliştirmemiş kızların peşinden gitmeyin boşa erkekleri eziyolar bence
Vallahi ben sana bir şey söyleyeyim mi bence bir insanın birlikte olacağı kız ya da evleneceği kız aynı kültüre sahip olması gerekiyor evlendiğin bölgenin kızı bile çok önemli erkeği bile çok önemli ben bunu bilir bunu söylerim davul bile dengi dengine gidecek
Ben aynı kültürden biriyle evlenmem hahahah
Düşünce olarak yakın olabilir ama Milliyet olarak istemem
Ya şöyle bir şey söyleyeyim ben sana ben açıkçası Ankara 'da yaşıyorum ben mesela batı tarafında yaşıyorum ben doğu tarafından biriyle yapamam benim abim evlendi mesela yok yani bana uymaz yaşam şekilleri bile bana uymuyor
Bencede neden bu adetler var. Cok masraflı özellikle de günümüzde
Aynen öyle
Ben sadece nikah istiyorum o da gizli olsun mümkünse
Sürekli bizim türk kızlar şöyle diye aşağılamanız sıktı artık boş boş ve adetleri kızlar mı çıkardı ne alaka
Olması gereken şeyler bunlar ama olmaması gereken şey bunu süistimal etmeleri abartmaları içine iyicene etmeleri zaten her zaman derim alacaksan yabancı kız al türk kızından uzak dur
maalesef tr öyle, kilosu kadar altın tarla vs vs derler, eve gelen yemek yapmayı bilmez ldkddjdkskks ben evli değilim bu arada onuda yazıyım
amcanın oglu vatandaslık alacagı icin uğraşmaz zaten
Cevabınızı anlayamadım ne demek istediniz?
amcamın oglu alman kızla evlendi hiç uğraşmadı dedinya o adam zaten vatandaslık alıcak nıye ugrassın ki baska
Aynen öyle en azından bizimkisi gibi saçma sapan adetler yok
Kim yükleniyor kardeşim kız kardeşim evlenei bir yemek takımına 10 bin bir tencere takımına 10 bin çamaşır bulaşık şudur budur. Bir sürü paramı gitti
Ha ayrıca kıllı iğrenç göbekleriniz kısa boyunuz ile küçük yapınız ile lütfen bebek aramayın
Aynen 😂
Kültürümüzde bu var ama gösteriş iyi bir şey değil.
Haklisin
Cunku soyle ki bizim grzkli kizlarimiz illa dugun cart curt edik her seyin en iyisini alicaklar ama bktan anladiklarida yok ay neyse sinirimi bozamicam
Türk kızları demesen daha iyi herkes aynı degıl cunku
Bencede. Yurtdişindak kadinlar sanki hepsi çok güzel değillerki. Bence Türk kadinlari daha güzel, giyinmeyi bilen daha çekici ve ateşliler. Kendilerine öz güvenleri daha fazla. Ben yurtdişinda doğma buyume, ama burasi gerçekten tüm güzelliklerle dolu gibi felan değil. Kadinlarin hepsi genellikle kot pantalon ve spor ayakabili, ustune de normal bir kazak ya da aşortmen. Pek fazla önem vermezler diş gorunuşe.
Aynn adetleride kızlar çıkardı zaten çok istiyorsanız gidin onlarla evlenin ozaman
Adetler neyse o. Ağlamayın, dötüne güvenmeyen de evlenmesin.
Zaten evlenmek gibi bir derdim yok şu an için evleneceğim zaman da evleneceğim kadına söyleyeceğim zaten onlara ben öyle tutup da bir ev parası para harcayamam o harcayacağım parayla tutarım adam gibi gezerim tozarım işimi harcarım üç beş tane a**** gelip düğünde zıplayacak diye onun parasını ben dökemem
Ben yüklenmiyorum tam tersi bana yüklendiler
Nasıl bir yüklenme oldu
Çeyiz ve ev yüklenmesi gibi düşünebilirsiniz. Sonrasında zaten bırakıp gitti dgdhfjg
bizde bebek gibiyiz ne olmuş 😒
Sen öylesin ondan şüphem yok da gereksiz yere yapılan masraflar için diyorum
gereksiz masraf ne demek
yani neyler gereksiz masraf oluyor anlamında
Yani şöyle adet adı altında düğün bilmem ne yapılan masraflar gereksiz
yüzyıllardır yapılan şeyler onlar ama gereklisi de var gereksizi de var
Gereksiz olan daha fazla yok kapı açılmıyor yok gelin arabadan inmiyor
Baba evinde görmediklerini kocadan bekliyorlar
Yani bazı şeyler abartı geliyor
Türk kızları parayı altını sever çünkü. Lafa gelince de adamlık sevgi der
Bizde böyle maalesef
Bazıları abartıyor
Gelenek ve göreneklerden ötürü sanırım
Çünkü bunun nedeni ailedir
Türk erkekleri bunu hak ediyor çünkü 💁🏻♀️
Saçma sapan adetler var ondan
Bende Almancıyla velnec bugidşlen hiçbidert yok
Evlnecem sitede yabancı devleten varsa gelisin bana evlik teklifi yapsın evelnecem 🤣🤣
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?