Merhaba her kese çoçuğunuzun ve yda eşiniz dostunuz birinin madde kullandğnı bilseniz ne tepki verirdiniz yda ne gibi uyarı verirdiniz napardınız yani
Merhaba her kese çoçuğunuzun ve yda eşiniz dostunuz birinin madde kullandğnı bilseniz ne tepki verirdiniz yda ne gibi uyarı verirdiniz napardınız yani
Ailesini haberdar ederim. Allah korusun ama benim çocuğum bu haldeyse de oturup konuşurum. Tabi öncesinde birkaç bilgi alırım; böyle durumlarda nasıl konuşmak, nasıl davranmak gerekiyor gibi.
Sonrasında onu çok şaşırtacak ve mutlu edecek bir haber veririm ona. Bu puslu halden çıkıp kendine gelmesi için. Sonra da banyo yapması için ikna edip neden böyle bir şeye bulaştığını konuşurum. Benim başıma gelmezse, bu halde birini bulursam da ne kadar kullandığını anlamaya çalışırım ve ailesine götürürüm ¢
Allah göstermesin böyle durumlarda yalnız ilgilenmek yetmeyebilir muhakkak aileden birileri daha olmalı ve iyi anlarinda huyuna gidip doktora götürmeye ikna etmek lazım
Hangi maddeyi kullandığına göre yapılacak şey değişir. Bazı kimyasallar ölüm tribüne sokuyor ya da kendini kaybettiği durumlar da ne söylesen boşadır. Kilitlenip kalmışsa ortamı değiştirip kalp atışını sakinleştirmeye çalışılmalı. Nasihat vs şeyler o zaman işe yaramaz. Anca kendine gelince tedaviye ikna edilmeye çalışılmalı ama. Kişinin kendisi istemezse zaten bırakamaz. Genelde de işler daha kötü hale gelmeden istemezler. Allah öylelerinin ailelerinin yakınlarının yardımcısı olsun
Cevap
6Cevap
Konuşurdum nedenini sorardım
karşıma alır konuşurdum neden kullanıyor bunu..
sebebi ne öğrenmek isterdim sebebini bilmeden yardım edemem ki
Güzel bir bakış açısı
Beraber çekerdik ahdfkf Şaka. Tedavi olsun ben ne yapabilirim, alışmış kudurmuştan beterdir.
Düzgün bir dille konuşup yardım almasını sağlardım
Bırakmasını ve bununla ilgili tedavi olmasını söylerim eğer bu kişi ailemden değilse ve devam ediyorsa o kişiyle görüşmem bi daha
Bilmem hiç yaşamadım Allah göstermesin
Çoccuğmsa dayak bağamlısı yaparım onu.
Yani elbette uzaklaştırmaya çalışırdım düzgün bir dille uyarır tedavi görmesi için uğraşırdım sanırım:) sende benim sorumda görüş paylaşır mısın
Zor soru. Elim ayağım birbirine dolanır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?