Tabi ki gördüğü şiddetten sonra hala ayrılmamış olanların sebebini öğrenmek için soruyorum...
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Tek sebebi saplantılı aşk onsuz olamayacağını düşünmek belki düzelmiştir demek...
Sen de mi?
Hayır maalesef Annemden biliyorum.
Babanız kötü biri mi sizce?
Babam iyi bir eş değildi hiçbir zaman da olamadı
Yok yere mi dayak atıyordu?
Babam annemi aldatiyordu Annem boşanmak istiyordu ama babam onu da bırakmıyordu annem de her gün babamla tartışıyordu babam zaten çok sinirli biriydi her şeye bağırırdı hem suçlu hem güçlüydü en sonunda boşandılar fakat onun biz de bıraktığı yara hiçbir zaman geçmedi.
Bendeki durum farklı biraz ya
Şiddet mı görüyorsunuz
Ybenimkinden zamanında çok sopa yedim ben çok şımarık başına buyruk biriydim... Babam da ölünce bu kız okumaz dediler yakışıklı bir oğlan göstrrdiler
Eğer şiddet görüyorsanız boşanın kendi ayaklarınız üzerinde durun
Çık da takılıklı olduğu için aşık gibi oldum ben kendime uydurururm dedim ama evlendikten sonra söz geçirmek kendi hayatıma uydurmak filan şöyle dursun beni muma çevirdi... tabi o kadar alışkanlıklarım var bağımlılık derecesinde sigara mesela
Eski benden hiçbir iz kalmayıncaya kadar... en az 4-5 kere dövdü
Ya o kişiyi bırakıp kendi hayatınıza bakacaksınız ya da o kişinin yaptıklarına göz yumacaksınız yapacak bir şey yok.
İnce oklavayla ayaklarımın altına altına :( hiç öyle öfkelenerek de değil... sopaları saya saya ve neden dövdüğünü anlata anlata :(
Bildiğin falaka yani... böyle bir şeye hiç direnenwmiş olmak beni ezik biri yapar mı?
Onun gözünde sizi çok güçsüz biri yapacaktır tabii ki ben ne yapsam da susuyor zaten diyecek
Söz dinlediğim zaman sigara içmediğim, gece izinsiz bir yere gitmediğim, kötü alışkanlıkları olan eski arkadaşlarımla görüşmediğim zaman falakaya yaptırmıyor olması aslında benim için işleri daha da zor kılıyor... ben sizin babanız için dediğiniz gibi "kötü biri" diyemiyorum... döverken sakin olması da ayrı bir gıcık durum
Siz bir köle değilsiniz durum ne olursa olsun şiddetin haklı bir tarafı olamaz kendinize suçluluk duygusu yüklemeyin sizin suçunuz yok sizi kontrol etmek isteyen narsist biriyle birlikte olduğunuzu kabullenin ve bir an önce o kişiyi hayatınızdan çıkarın yoksa durumlar daha kötü olabilir
İşye bunlardan emin olmak zor oluyor çünkü koyduğu kural ve yasaklarda onun kendisi için elde ettiği bir şey yok, keşke kendi faydasına bir şeyler için de beni zorlayıp dövmüş olsaydı... veya son 3 yıl şöşnde de bahaneler üreterek dövseydi... bunlar hiç olmadığı için kendimi zulme uğramış biri gibi hissetmem gerektiğinden emin de olamıyorum... içimden bir ses de yoldan çıkmıştın dayakla hizaya getirdi şükret böyle 1 jocan olduğu için diyor.
Psikolojik bir destek almalısınız
Ya döverken sırf ayaklarımın altına vurmuş olması bile kendimi böyle hissetmeme sebep oluyor
Ben ne desem de fayda etmeyecek siz zaten kendinizi şartlandırmışsınız diyecek bir şey bulamıyorum
Yarın devam edebilir miyiz?
Bütün derdinin sizin iyiliğiniz olduğunu bile bile sırf bu iyiliği canınızı yakarak sağladı diye birinden boşanma kararı kolay olur muydu sizin için?
Türkiyede kadın cinayetleri tam olarak bu sebepten oluyor. Kendine güvenmeyen, olsun ama seviyorum diyen, suçu kendinde arıyan, sessiz kalan susan. Eşini seven insan kılına bile zarar vermeye korkar oyüzden kendini hiç kandırma ben suçluyum dövüyor diye bir şey yok. Eşini döven insandan ne adam olur, ne koca, ne baba. Umarım böyle gitmez ayrılırsın ve senide "Bir kadın cinayeti daha " adı altında haberlerde görmeyiz.
Bu konuda ben çok düşündüm... özellikle kadın cinayeti konusunu. Acaba bu cinayetlerden birine kurban gitme ihtimalini ne arttırır? Boyun eğmek mi yoksa mücadele etmek inatlaşmak mı? Gerçekten tartışmalı bir konu...
Sürekli söylediğim şeyi tekrarlamam gerekti... evet bu adam beni dövmek için bahane arasaydı evet kötü bir adam oldupu ve zulmettiği için bir an önce kaçmam gerekir derdim. Ama söz dinleyince zararlı bir şey yapmayınca gayet de nazik olan bir erkeği sırf yanlış bildiği şeyi şiddet kullanarak engelledi diye kötü ruhlu psikopat insanlarla aynı kefeye konabilir mi? Konmaz demiyorum, yani adamı veya şiddeti savunuyor değilim ama işte olaya "şiddet her türlü kötüdür" klişesiyle bakmak çok ikna edici değil.
(Devam) bu arada eklemeyi unuttum... bir dayak öncesi "sen beni sevmiyorsun seven insan kılına zarar vermez" dedimdi ben de... cevabı ne ıldu dersin... evet tatlım haklısın işte ben neden sadece ayaklarının altına vuruyorum zannediyorsun? Neden sadece ince oklavayla dövüyorum daha kalın neden değil? Tüm gücümle mi vuruyorum sanıyorsun? Ve neden sadece 40 kere hiç 41. yi vurdum mu? Hiç her zamankinden sert vurdum mu? Dayaktan sonra hiç iz kaldığı oldu mu? Diye kendi sorularını sordu...
Sizi manipüle etmek istemiş ve yapmışta ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜ KÖTÜDÜR bunu unutmayın ayrıca siz bir at değilsiniz sizi döverek eğitebilsin ya da bir sirk hayvanı da değilsiniz nasıl böyle şeylere tahammül ediyorsunuz anlamıyorum açıkçası ben okurken sinirleniyorum ama siz gayet normal bir şey gibi anlatıyorsunuz siz kendinize değer vermiyorsunuz veya kendinizi sevmiyorsunuz sizin de eşiniz de beğenmediğiniz özellikleriniz vardır mutlaka siz de eşinizi falakaya yatırın bakın bakalım kabul edecek mi? Umarım çocuğunuz yoktur olan o çocuğa olacak çünkü siz bu durumu çoktan kabullenmişsiniz
Bir anne olsanız çocuğunuz döverek mi eğiteceksiniz tabii ki de hayır şiddetin azı çoğu aması filan yok eğer sizi beğenmiyorsa sizin hayatınızdan çıksın ki anlattığınız kadarıyla öyle büyük şeyler de yapmıyorsunuz sigara içebilirsiniz bu sizin kararınız ayrıca bu kadın cinayetlerini okuyun her erkeğin kendine göre sebepleri olduğunu göreceksiniz boşanmak istedi öldürdüm namusum için öldürdüm yemek yapmadı diye öldürdüm benden ayrıldı diye öldürdüm vs birgün sizin başınıza bir şey gelirse emin olun kendisi benim sözümü dinlemedi o yüzden öldürdüm diye kendini haklı çıkartmak isteyecek
Yemek yapmadı diye öldürdüm olayı size gerçekçi geliyor mu? .. bir insan sırf yemek yok diye cinayet işleyip kendisini de yıllarca hapse koyar mı? Yemek neden yok diye tartışma çıkar. Sonra o tartışma büyür büyür sonucunda bir taraf diğerini öldürür... bu kavga adam eve kadının istediği bir şeyi getirmedi diye de çıkabilir... insanın cinayet işlemesi için gözünün dönmesi gerekir.
Kendisinden ayrıldı diye cinayet... bak o olabilir tabi pek çok insan bunu kaldıramaz. Ama bizim ilişkimizde benim ayrılmak istemem halinde bu adam geri dönüp bakmaz bile. Beni 2-3 sene önce 4-5 kere dövdü ve yine bahsetmişimdşr her seferinden önce 24 saat düşünme ve ayrılma fırsatı verdi. Ben sigara içtiğinde seni falakaya yatırıyorum, gece izinsiz gezersen de öyle... işine gelmiyorsa ayılabilirsin diyordu. Bir daha da geri dönüp bakmayacağını bilince o 24 saatte ayrılma kararı vermek daha da zor hale geliyor :(
Böyle biri hayat yaşamak istiyorsanız sizin tercihiniz ayrıca dediğim yemek olayı gerçek bir yakınımızın olayı maalesef ve bu olaydan sonra birçok kişi helal olsun erkek adammış diyip tebrik bile ettiler daha fazla bir şey söylemeyecem kaybetme korkunuz var ve bunu aşamayacaksınız anladığım kadarıyla
Sirk hayvanı benzetmenşz acı ama gerçek... sirk hayvanı gibi terbiye etti beni evet :(
Hatta bu falaka cezası sigara konusunda işe yarayınca bir gün geldi dedi bak ben senin bu konuda artık yapılacak bir şey olmadığını anlaman çok kısa sürdü bunu bunkadar kolay idrak ettiğine göre okulunu da zamanında bitirmen için bunu kullanmaya karar verdim dedi... hazır sopanın tadını almışken bu hızla okuldan da mezun olmanı istiyorum dedi... ve yoğun 1 ders programı yaptı. Kafanı kaldıramıyorum çünkü çok dersim var alttan. Sınavdan hedefin altında kalırsam döver
(Devam) bir kere 50 almam gerekirken 47 aldım diye bile yatırdı falakaya dövdü. Geçenlerde bir kere dedim sen ne zalimsin insan karısını 3 puan için döver mi? Cevabı o kadar yıkıcı oldu ki... bak dedi... o sınava çok çalıştın evet ama hedeflere ulaşıp zamanında mezun olman için çok değil çok çok çok çalışman ve 50yi değil 70'i hedeflemen gerekiyordu... Peki o gün o cezadan sonra bir daha hedefi tutturamadığın sınav oldu mu? cevabın HAYIR olması o kadar kötü hissettiriyor ki
Bir defasında "neyin yasak olduğuna neden sen karar veriyorsun" diye sormuştum buna benim çürütmek için bir karşılık veremediğim bir cevabı olmuştu...
Bak dedi... elbette ki herkesin düşünceleri farklıdır benim zararlı gördüğümü faydalı bile görebilirsin hatta sana göre sigaradan uzak durmak zararlı olabilir ve benim de sigara içmem gerektiğini düşünebilirsin ama işte aramızda şu fark var. Ben senin elinde sigara gördüğümde seni falakaya yatırıyorum ve sen bu dayağı yememek için günde 2 paket sigarayı çok azalttın ve eninde sonunda bırakacaksın... ben şimdi bunu bu şekilde sağlayabiliyorsam o zaman sırf senin biraz canını yakmamak için seni kendi haline bıraksaydım o zaman engelleyebilecekken engellemediğim şeyin sonuçlarından sorumlu olurdum. Sen kendi doğrularını bana ancak tavsiye edebilirsin daha fazlası zaten imkansız. O zaman tavsiyeni vermekten öte bir sorumluluğun olamaz ama işte ben bunu yapabiliyorsam o zaman yapmamanın sonuçlarından ben sorunlu olurum... dedi... bunu çürütmek için ne söylenebilirdi?