Eşim fazla bakımlı olduğumu söylüyor, "çok süslenmene gerek yok, kendin ol, doğal ol" diyor. Böyle düşünmesinin sebebi nedir?

Merhaba, ben yaklsik 2 yildir evliyim (24 yasindayim) esim benden 1 yas buyuk. Kapali yani tesetturlu bir bayanim.
Benim esim cok calisan bir insandir. Sabah 8 den gece 10-11 kadar calisir. Yurt disinda yasiyoruz.
Bende calisiyorum her gun. Sabah 8 aksam 4. evlendigimden beri surekli olarak ben esim gelmeden önce guzel bir dusa girip sonra makyajimi tazeleyip saclarimi yaparim fön cekerim o geldiginde onun gözlerinde güzel görünmek icin guzel kokulu parfumlerimi sikarim. Ustune guzel yemekler de yaparim.
Bir gun tartistik neyse ve ben ona surekli olarak onun gözunde guzel gorunmek icin kendime bukadar baktigimi, yorgun oldugum halde sirf ona cok deger verdigim icin özel oldugunu hissetirmek icin yaptigimi söyledim. Ve esimin bana cevabi söyle oldu: «surekli olarak seni makyajli görmek zorunda degilim, asiri susleniyorsun benim icin, gerek yok bukadarina abartiyorsun. kendin ol dogal ol.»
Cok gucume gitti bu sözler. Ben disarida yapamadigimi evde esime yapmaya daha dogrusu göstermeye calisiyorum ve onun dusuncesinin böyle olacagini hic tahmin etmemistim. Onu özel hissetirmekti amacim.
Ben nerde hata yapiyorum? Yanlis nerde yapiyorum anlamiyorum… böyle dusunmesinin sebebi nedir bilen varmidir?
Eşim fazla bakımlı olduğumu söylüyor, "çok süslenmene gerek yok, kendin ol, doğal ol" diyor. Böyle düşünmesinin sebebi nedir?