Sevgiliniz askere gitmesin diye bedelli parasını öder misiniz ortak olur musunuz? Erkekler de soruya; sevgilinizden bedelli askerlik için para ister misiniz? şeklinde cevap verebilir

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevgiliniz askere gitmesin diye bedelli parasını öder misiniz ortak olur musunuz? Erkekler de soruya; sevgilinizden bedelli askerlik için para ister misiniz? şeklinde cevap verebilir

Erkek olarak güçlü olmam gerektiğine, kadınımın sığınacağı liman olmam gerektiğine programladım kendimi. Kadınımdan para isteyecek, hele ki askerden kaçmak için, hale geldiysem ayrılmayı tercih ederim.
Diğer değişle ülkenin düşmanlarından kaçıp kadınının eteği altına saklanmak bu.
Türk erkekleri olarak Suriyelilere vatanınızı neden bırakıp geldiniz savaşsaydınız diyenleri çok duydum.
Bizimkiler bırak savaşı 6 ay askerlikten korkar olmuş pes.
Eşim askerliğini gitti aslanlar gibi sınır da 12 ay yaptı bebeğimle onu bekledim, gurur duyarak..
Cevap
4Cevap
Hayır, ödemem. Mümkünse bedelli de yapmasın zaten.
6 ay yapmasının sana nasıl bir faydası var da yapmasını istiyorsun?
Ben bir erkeğin vatani borcunu ödemesi gerektiğini düşünüyorum, zaten 6 ay kısa. O gitmese bu gitmese askerliğe vatanı kim koruyacak?
En azından benim düşüncem böyle
Vatanı, korumak… :))))) 6 ay askerlik yaparak :))) anlıyorum…
Evet, 6 ay da? Askeriye insanı olgunlaştıran, düşüncelerini geliştiren bir yer. Sizin dediğinize göre vatanı korumak olmuyorsa kimse askerlik yapmasın o halde
Benim abim Hakkari/ Çukurca'da askerlik yaptı ve o zaman 1 seneydi. Nice çatışmalara katıldı, bu vatanı korumak olmuyor mu? Bu topraklar için bedel ödemek gerekiyor.
Anlıyorum…
Kadınlar ödemezdi o kadar paraları olmazdı zaten
Bence alışmışlar ödetmeye, ödemezler
Asla ödemem ha eşim olur bu kişi askere gitmeden evlenmisizdir olur birlikte öderiz
Ama pat diye bugün yanımda yarın kim bilir kimin koyunda olacak biri için o parayı ödemek saçma sıksın bir yerlerini ödesin
Hem bu kişi neden vatani görevini yapmıyor böyle biriyle sevgili olmam zaten vatani görevini yapmayan ne iyi bir eş olur ne de iyi bir baba
Hem şu an 6 ay askerlik eskiden babalarımız dedelerimiz 2-3 yıl askerlik yapmışlar onlara hakarettir Zaten bu
Ben böyle düşünüyorum isteyen katılır isteyen katılmaz erkeğe askere gidince olgunluk geliyor daha bı ağırbaşlı mantıklı konuşuyorlar çocukluk serserilik biraz gidiyor
Rahmetli babaannem'in bir lafı vardı. " Erkek askere gidince adam, kız evlenince kadın olur " derdi.
Kim ne derse desin bedelli askerliğe karşıyım...
Asla ödemem. Vatani borcunu bile yapmayacak insan için neden paramı harcayayım. Paşalar gibi askerliğini yapsın gelsin. İnsanlar doğunun soğuğunda askerliğini yapıp şehit oluyorken 100 bin lira verip 1 ay yatacak insan mümkünse benim hayatımda olmasın.
Ödemem tabii ki 6 ay kisa bir süre 18 /15 ay falan olsa belki öderdimde 6 ay cidden kısa gitsin ne var yanii
:/ :/
Tabikiii öderim o da laf mı.
Üstüne birde manitayı tatile gönderirim. 😂 çünkü gönlüm ultra zengin 😎
Vay be
İnandım deme sakın 😒
İnandım :/
Gitsin paşalar gibi yapsın ne var. Askerlik mi kaldı sanki. Sonrada gelsin bana hava atsın hshsgdhdjd
Eğer evlilik planımız varsa ve baya ilerlemissek verirdim ne kadar verebiliyorsam. Yarısına falan gücüm yetmez ama 😅
Hayır odemezdim çok önemli bir sorun teşkil etmediği sürece bedelli yapılan askerliğe de karşıyım
Çok param olsa öderdim kesin ajdjsj ama uzun ilişki olması lazım sonra güme gitmesin para
Evlilik düşündüğüm bir sevgiliyse elimden geldiğince ödemeye çalışırım. Enayi değilim o kadar.
Aman zaman çok çabuk geciyor zaten der gönderirim 🙂
Eski sevgilime yardımcı olmayı teklif etmiştim ama kabul etmemişti. Seviyorsam yaparım tabi.
Tam olarak bedellisini ödeyecek param olsa 1krş fazlam olmasa bile öderim şu an askerde ve her şeyden çok özlüyorum
Işte yaşayan bilir bunlar ne bilsinler
Aynen öyle :'(
Allah yardım etsin. Bir böbrek için değmez kardeşlerim yapmayın. 6 ay gidin paşa paşa dönün.
Hayır ya gidip 6 ay yapsınlar sonra vatan millet millet sakarya diye artistlik yapısını biliyorlar
6 ay tuvalet temizleyip çay dağıtınca vatan millet sevgisi mi oluyormuş? Hmmm… anlıyorum… evet…
Sen öyle yapmışsın knk ben üst düzey yönetimde askerim öyle dediğin gibi çay tolet değil yeri geliyor dışarı bile çıkıyorsun yanında geziyorsun koruma olarak
Yani? Bunla vatan sevgisi mi ölçülüyor?
100 bin TL vermekten iyidir. 6 ay da tuvalet temizle, komutana çay götür ölmezsin sanki evinde tuvaleti tamizlemiyor beyefendi veya hiç kimse çay götürmemiş
Aylık kazancı 20 bin olan birinin 6 ay kaybı, orada harcayacağı paralar ve gelir eksikliği göz önüne alınca 100 bin bişey değil.
Knk sen şu an benle sorduğun soru hakkında tartışıyosun ki sen Direk askerlikgi gereksiz görüyorsun soruna bak ve aslina dön
Buna bir lafım yok ama gidenlerin çoğu milliyetçi naraları atıp sağdan soldan borç alarak gidenler
Ben görüş sahibinin yorumunu tartışıyorum sen girdin araya başka bişet söyledin ona cevap verdim :/
Yok sen beni yanlış anladın knk ben senin şu çay verip lavabo temizlemekmi yorumuna yorum yaptım
Bir zamanlar kocasına böbreğini veren bir ablamız vardı. Kocası da daha senesi dolmadan başka kadını kaçırıp hamile bırakmıştı şimdi bizde öderiz falan sevgilimiz de gider başkasıyla evlenir hiç gerek yok
Niye enayi miyim
Değil misin :/
Kocam için yardım ederdim ama sevgilime ödemem
Vay beee
Sözleşme ve senetleri imzalıyor ve ailesi de bu durumda okey se neden olmasın
Ödemezdim gitsin yapsın askerlik. Hem bedelli yapacak hem ben ödücem oldu
Nikâhlı Eşimse ve iyi bir insansa ban değer gösteriyorsa tabikide öderim. Ama sevgiliye aslaa ödenmez.
Gitsin vatan görevini yerine getirsin ben olsam düşünmem bile
Eğer durumum iyiyse tabiki de fakat param yoksa ne yapabilirim ki...
Ne münasebet, hayır jxbx
Ohooo
Ablam haklı ben de bir 90 tele veririm
90 bin tele diye okudum çiçekçiyi arıyordum az daha
90 binle şunu bunu yaparım ne manitosu dicem ama şunu bunu diyebileceğim bir miktar da değil. allahım nasıl bir enflasyon içerisindeyiz ühü
90 bin para mı ya… (çok para)
o para benzinime yetmez diyen kadın olmak istemiyorum ama maalesef.. :(
Şu an oldun :/ mahvoldum :/
üzülme bende de yok o para gjgj
Şu an buna daha çok üzüldüm 🥲 çiçekler iptal o zaman kfjdjd ulan heyaaat
şey diyormuşum elde nakit olarak yok gkggg haydaaa geri geri çiçekçiye mi gidilecek şimdi
Farklı çiçekçiye gidilecek fjfndbd bu beni döver bu sefer
Asla asla ödemem..
Hayir gitsin isterim ben
6 ay zaten gidip yapsın vatani görevini
6 ay kısa gitsin gelsin
Oldu olacak kyksını yatırıp bir de iş bulayım.
100 bin mi gitsin yapsin askerligi ya bu nedir
Hayır canım gitsin yapsın
Öderim tabii ki aslanım yatsın evde
Öyle bir sevgilim olamaz😀
Hayır gitsin yapsın gelsin askerliğini.
eşiminkini ben ödemiştim
Helaaaaalll
ama ödediğimizi ailesi kabul etmez diye söyleyememiştik bi sene bende kalmıştı😂😂
Muhteşem ship ya.. ne zaman baba ne zaman djdjhd
Hayır terk etmeyeceği muamma
Yok daha neler
Bi de maaşa bağlarsın işte nolcak
O bene yardım etsin
O sana niye para gönderiyor
- e yardım ediiiy kfjfjd
Aman istemem kdkj aç kalırım da borç beni açmaz 😎
Vay vay vay 😏
Öderim.
İşte feraset işte fazilet işte cesaret 👏👏
Sen anana olan borcunu ödedi mi