Bugünlerde çok haber oluyor. Son bi video var gündemde. Kız açıkça rıza gösteriyor herifle öpüşüyor filan. Ha adam adam olacak dur diyecek. Benim konum adam değil o cezasını bulacaktır. Akıllı olsaydı
Mevzum kızın hareketleri. Rıza gösteriyor + gidip bide beni taciz etti diye ailesine şikayette bulunuyor bide gidip poliste tutanak tutturuyor. Böyle bi tezgaha yetecek aklı zehir kadın elbette göstereceği rıza için yaptığı hareketlerin sorumluluğunu alacak reşitliği yokmudur.
Bunun örnekleri avrupada yok avrupada çok kesin 18. Ama amerikada duruma göre yapılan hareket planlanan ve uygulanan eyleme göre mahkeme ve heyet işte her neyse reşitlik tayin edebiliyor.
Sizce bi kadının kesinmi 18 ilişkiye ok verme reşitliği?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
18 altı dünyanın her yerinde suçtur Amerika’da daha da keskindir bu kural. Adam da kalkıp 18 yaşında veletle ilişkiye girmeyecek bu konuda rıza olmaz.
Bilmeden fikir sahibi olmanın örneğisin. USA connecticut eyaletinde age of consent 1800 lerden beri 13 yaş. Aynı şeklde tenessee eyaletindede 13 yaş. 8 eyalette 14 yaş. 4 eyalette 16 yaş washington eyaletinde 21 yaş.
Dediğim gibi bilgi sahibi ol önce. Öğren ayıp değil öğrenmek.
12 yıldır batıda yaşıyorum benden daha iyi bileceğini düşünmem biraz garip. Eyaletten eyalete esneklik gösterse de Amerikan yargı sistemi anayasaya bağlı değildir. Karar verilirken jürinin ve kamuoyunun vicdanı da göz önüne alınır. Türk hukuk sistemi ile aynı değildir anayasa yazılır ve üzerinden kişiler yargılanmaz. Dediğin gibi olsaydı USA’de underage şakaları bu kadar yapılmazdı.
Gene çaktın. Ben çifte ingiliz vatandaşıyım. 2 senemi amerikada geçirdim. Amerikada soruşturmayı polis yürütür davayı savcı açar. Açmayabilirde. Fakat polis soruşturmayı yürütüp tutuklamayı gerçekleştirirken yasalara göre yapar.
Cezayı savcı talep eder eldeki delillere ve savunmaya göre juri belirler. Hakim onar.
Her ceza davasıda juri tarafından verilmez.
Bu arada dünyanın neresinde olursan ol yargı sistemi anayasaya bağlıdır. Zaten anayasanın varlığının sebebi yargıdır :) o cümlen komik durmuş belirteyim dedim.
Şunu bi google a yazarmısın. "Age of consent global laws" öğren. Öğrendikten sonra daha productive konuşalım.
Canım senin statutory rape denen olaydan haberin var mı? Consent 12 yaşa düşürüldüyse neden böyle bir yargılama biçimi var? 😃 Amerika’da ben anayasa yoktur demedim ki bütün yargılama anayasa üzerinden yapılmaz. Şunu da şöyle bırakayım. Consent yaşı 12’ye kadar düşen ve bu kadar keskin olan bir ülke için neden böyle bir yargılamaya ihtiyaç duymuşlar?
Statutory rape is defined by statute as an act of sexual intercourse with a person under the age of consent, which is considered to constitute rape under the law, whether the person is willing or not. In statutory rape, there is usually no overt force or threat.
İngilizce bildiğine emin misin? Çünkü paylaştığın yasa beni destekliyor.
"Statutory rape is defined by statute as an act of sexual intercourse with a person under the age of consent,"
Yani diyor ki. Bu suç yasal rıza yaşının altında ise rızası olup olmadığına bakılmaksızın yassah. !!! orada kilit yasal rıza yaşı. Yani anlayacağın dilde. Eğer tenessee de isen 13 yaşında bi erkek veya kadın farketmez ilişkiye girdinse ve rıza varsa yasal. Ha 12 yaşında ise bu kız veya erkek rızası olup olmadığına bakılmaz çünkü yasal rıza yaşının altında.
Nokta. Bu arada beni destekleyen yasayı bulduğun için teşekkürler. Uğraşmam gerekmedi.
Hahahahaha evet canım biliyorum bak şimdi şunu da atıyorum sana hala Consent 12 diyor. Bak şimdi Türkiye consenti 12’ye sabitlemiş anayasada belirtmiş olsaydı bu eylemlerde bulunan kimseyi yargılama hakkına sahip değildik. Hala anlamıyor musun diyorum ki Amerikan anayasası tamamen deftere bağlı değil bak bakalım şuna.
California does not set a minimum age for someone to date within the state legally. However, if an adult has sexual relations with a minor, the adult can be charged with statutory rape.
Bir de şuna bak
While it is not against the law for an adult to DATE a minor in Texas, it is illegal to have seks with someone who is 14 to 17-years-old if you are more than 3 years older then them, even if the seks is consensual. Breaking this law is considered statutory rape.
Başına dikkat çekerim yasalara aykırı olmasa bile diyor fakat bir de sonuna bak
Başka şeylerden bahsediyorsun. Yeminle bi ingilizce öğrenirmisin ama sıfırdan dwğil şöyle 3. Kur intermediate filan. Ve 12 demiyorum 13 amerikada 2 eyallette age consent.
Bahsettiğin şey intercourse with a minor. Başka şey. Minor yani below 18.
Yani diyor ki 18 yaşından aşağı biriyle ilişkiye gireceksen sende minor yani 18 yaşından aşağı olacak. Yani 13 yaşında bi erkekle ilişkiye gireceksen sende 18 den ufak age of consent ten yukarı olacaksın.
Ya lütfen ok de kabul et daha fazla kurcalama
İntercourse zaten cinsel ilişkiye girmek demek hem bilmiyorsun hem konuşmaya çalışıyorsun. Minor 18 yaşından küçük olan demek. Bak başında diyor ki yasalara aykırı olmamasına rağmen yani eyalet consenti dikkate alınmış daha sonra buna rağmen statuary rape ile baş başa kalabileceğinden bahsetmiş neyini anlamadın? Senin bahsettiğin İngilizceyi ben ikinci bölüm olarak okudum İngiliz dili ve edebiyatını yıllarca da ders verdim almanyada. İşime gelmedi de geç
Typically, these laws allow citizens over the age of 14 to consent to have intercourse, but only if the person they have sexual intercourse with is not older than them by more than three years.
Buyur romeo juliet yasası Consent olsa dahii 3 yaş büyük olması dahilinde intercourse gerçekleşebilir.
As per Penal Code 261.5, anyone who engages in intercourse with:
A minor that’s not more than three years younger than them is guilty of a misdemeanor.
A minor over three years younger can be guilty of both felony or a misdemeanor, depending on the details of the case.
A minor under 16, when the person charged is above 21 years of age, is guilty of a felony or misdemeanor.
Madde madde bıraktım istersen sana İngilizce de öğretebilirim!!
Ben ingiliz pasaportu taşıdığımı söylemişmiydim.
Mutluluklar...
Hahaha böyle kaçarsın. Maddeyle geldim örnekle geldim.
Ben de uzun dönem oralarda yaşadım okudum gördüm öğrendim, 10 yıl yaşayıp yaşadığı ülkenin dilini konuşmayan insanlar var şaşırmıyorum