hadi bakalım çık çıkabiliyorsan işin içinden 😄 Monroe ablamıza saygılar sevgiler 💃🏻

hadi bakalım çık çıkabiliyorsan işin içinden 😄 Monroe ablamıza saygılar sevgiler 💃🏻
"Birine layık olmak" gibi bir kaygım yok. Bu düşünce seni alçaktır, onu yüceltir. Ben, benim. Buradayım, olduğum gibi, rol yapmadan, maske takmadan, olmadığım biri gibi davranmadan... Bazen güçlü, becerikli, bazen zayıf, korkak, çekingen... Ben, buyum işte... Sana layık olmak için özel çaba gösterecek değilim, sen kimsin ki? Benden bir üstünlüğün mü var?
Üstünlükle bağdaştırmamak lazım, birine layık olabilmek alçalmak demek değildir. Onu güzel sevebilmektir onu gerektiği gibi sevebilmektir yoksa kimse 4 4lük değil
Birine "layık olmak" beraberinde üstünlüğü getirir. Birine, "sen herşeyin en iyisine, en güzeline layıksın" dediğinde yüceltiyorsun.
Tam tersi olarak, "ben sana layık değilim" dediğinde kendini alçaltıyorsun
O zaman herkes sana layık sende herkese layıksın 🤷🏻♀️
Güzel sevmek ile "ona layık olmanın" bir ilgisi yok... "ona layık olmayan" da çok güzel sevebilir, kavramları karıştırma lütfen
Üstünlük mu taslıyorsun şu an? Professor doktor banker bilo 🤨 kelime oyunları oynamaya gerek yok soru gayet net benim yorumum da gayet net! Sen anlamışsındır da ne demek istediğimi ahkam kesmek istiyorsun gibime geliyor….. alkış mı istiyorsun
Yooo, asla öyle bir kaygım olmadı, ne üstünlük taslamak, ne de ahkam kesmek bana göre... Haddim değil...
Karakteri ölçüsünde herkes herkese layıktır... Senin liyakat kriterine bağlı... Layık olmanın kriteri ne? Maddi zenginlik mi?
Sosyoekonomik düzey mi? Birisi Saint Michel lisesi ve Boğaziçi üniversitesi mezunu, biri Çeliktepe Cengizhan Lisesi mezunu mu? Sosyoekonomik düzey değilse, kriter ruhta yatar, güzel sevmek diplomaya bakmaz... Kafalar uyuşsun, ortak zevkler olsun, uzun ve derin, kaliteli sohbetler olsun... Birine "sen bana layık değilsin" dediğinde, bunu neye göre diyorsun?
Ben bunu kolay kolay demem insanları küçümsemem ya da kendimi yüceltmem ama verdiğim değeri, saygıyı, sevgiyi alamıyorsam bana layık olmaz o insan kesinlikle çünkü daha iyisini hak ederim!
Soruyu çok ciddiye aldın, nedir derdin bu kadar
Nokta atışı kriterlerle istediğim kimse yok.
İnsanı eksiklikleriyle sevmek gerek. Koşulları ne olursa olsun kendimi her yere her kişiye yakıştırabilirim.
Cevap
19Cevap
Tabi ki ama sevdiğim birisi yok maalesef
Bu konu çok aklıma geliyor ama tipimde sıkıntı yok dinime uyan biriyim namus konusuna gelirsek de sevgili dahi yapmıyorum her zaman her konuda daha iyi olmaya calısıyorum meslek konusunda bile bir süri kursa gitmeye çalışıyorum kendimi eziklemiyorum veya övmüyorum. Ama ne kadar böyle olsamda bunu kaldıramayan erkekler var küfür etmiyorum ya da evime yiyecek sipariş vermesine izin vermiyorum diye ne bileyim (ayak) atmıyorum bu sıkıntı oluyor aramıyorum yine sıkıtnı oluyor siyaset konusundan zaten hiç hoşlanmıyorum yani yani layıklık meselesini bilemem ama bence herkes farklı olduğu için layıklık insan olmaya bağlı😅
Hep mi mükemmel kadınlar. Hep mi mükemmellik yukarıdaki kıstaslar? Herkesin eksiği de var fazlası da var. Böyle bir kadın mükemmel görünebilir fakat salt cinsellik dışında ihtiyacı olduğu başka meseleler olabilir. Tamda eksiğini tamamlayan bir erkek çıkar karşısına...
Fakat bu durum bile çıkarcılık olur. Ya severse? Tüm hesaplar altüst olur. Bu kalıbı alıp erkeğe de uygulamak mümkün.
İstediğim kişiyi tamam edeceğimi düşünüyorum, aynı minvalde o da benim eksiklerimi giderecek. Bu planlı bir eylem olmaz, uyumsuz yerler törpülenir, yanlışlar karşındakine karşı düzeltilir. Ben daha çok sosyolojik bakıyorum mevzuya.
Dünyanın en gergin ikinci ülkesiyiz, farkında olmadan telefona kafa bile atmış olabilirim 😅🤣🤣
Aklıma gelen sebepten ötürü mü bilemedim 😬
Sağol diyeyim.
Aşçılık tamam.
Bakımlılık tamam.
İyi bir iş. Tamam.
Saygınlık. Tamam.
Efendilik. Tamam.
Komiklik. Tamam.
Uzun boy. Tamam.
Tip. Çoğusuna göre tamam.
Giyim kuşam. Tamam.
Bilmem yeter mi :))
Bence kadınlar bu konuda daha fazla kriter belirliyorlar. Biz en azından gönlümüze, gözümüze hitap etsin diyoruz. Siz ne diyorsunuz? Cebimize, çantamıza hitap etsin diyorsunuz. Hangisi daha onurlu? :D
Bizimkisi gene daha adaletli. Çok bir şey gerekmiyor ki... Azıcık yediğine içtiğine dikkat edip, yürüyüş yap, dişlerini fırçala, sigara içme, az uz el ve yüz bakımı yap oldu bitti. Kimse kimseye zaten Scarlett Johansson ol demiyor yani... :D
Ama bugün her şeyin en doruk noktasında en zirvesinde olanını istiyor herkes... Hadi kadının istediğini geçtin, ailesinin dırdırı bitmiyor. Eskiden başlık parası vardı, kalktı diyorlar ya, o yalan biliyor musun? :D Aile bir şekilde farklı yollardan onu istiyor zaten...
Ne diyeyim, umarım herkes layığını bulur. :D
Kadın düşmanları hep bu siteye mi dolmuş
@asuasuasuman Ben kadın düşmanı değilim. Yazdıklarımdan kadın düşmanı olduğumu nasıl çıkardın pardon? :D Sadece toplumumuza bakarak görüşümü belirttim. Yalan mı söylüyorum? Hayret bir şey...
Hangisi daha onurlu? sorusunun muhatabı tüm kadınlar olsa gerek. uzayda birilerine sormadın sanirim
@asuasuasuman E soruyorum işte, söylediklerime istinaden evliliği ve evlenecek kişiyi seçerken kadınların %90'nı maddiyat ve cep kriterini göz önünde bulunduruyor. Onurlu mu bu?
Bu yüzdelik dilimleri kafanızdan uyduruyosunuz neye dayaniyo bu genelleme
@asuasuasuman Türkiye'nin istatistikleri her sene yayınlanır. Aile ve sosyal hizmetler bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de yaşlı nüfusu son 20 yıla göre artış gösterirken, evlenen genç nüfus oranı buna oranla %40 azalma göstermiş. Neden? Çünkü kimse burnundan kıl aldırmıyor. %40 evlenmeyen insanların hepsi anlaşamadığından ayrılmıyorlar herhalde... :)
Niye benim olmasın bunu diyen kadın beni tanıyor mu ki nasıl bir eş olacağımı nerden biliyor düşüncesiz bir açıklama yapmış
Hee o bakımdan soruyor 😄
Ben sevgisine sadık biriyim takıntılı değilim egolarım yok onunla yemek yapar yeri gelir temizlik yapar bulaşık yıkarım bunları gocunarak yapmam severek yaparım. Bir kısmı bu dahasıda olur bu sebepten seçebilir
Bu paylaşımdaki resimde yazan çoğu şeyi layığı ile yapmaya çalışırım. Ancak hepsi yok karşındakinde diye hayıflanmadım. Sonuç yalnızım 😀
Aslına bakarsan bunu hak ettiğime gönülden inanıyorum, sadece inandıramıyorum. 🤭
Beni isteyeni istiyorum, onada layık olmaya çalışıyorum✌🏻
İstediğim biri yok ama kesinlikle öyleyim...
Valla istediğim biri olmadığı için böyle bir problemim de yok abla :(
Gereksiz insanlardan kaçınıyorum umarım o da aynısını yapıyordur.
Karşılıklı sevgi varsa birbirini hakediş te vardır
Fazlasıyla maalesef ki
Sevdiğim insan için hep elimden gelenin fazlasını yapmışımdır. Bu yüzden evet.
Sevmek için bunların hiçbirine gerek yo ki seversem birini adam gibi sevebilirsem tabikide layık olurum
Ne istediğimizi biliyoruz layıkıyla ))
Gerekçelerim; sadakat, güven, gerçeklik olsun; lakayıt, bencil, umursamaz olmasın.. bunlardan biz olur işte))
Biscolata erkegiyse olur
Layık olurum da bana layık olamayan çıkmaz...
Kimseyi istemiyorum ki layık olayım
Tabiki layığıyım
Kesinlikle ona layığım şüphem yok
O bana layık olsun önce
Evet
Birine ait hissedersem düşünürüz
Evett fazlasıyla hemde
Ne guzel valla oyleyse
Evetttt
Oldu baya
😊😊
Baywmı 19 yazıyı yasın
Neden yazıyım yani erkek deyilsiniz demi rica ediyorum erkekseniz direek engel yiyosunuz
Hayır tabıkıde
Peki
Sanmıyorum
Bence evet..
Evet tabiki
Maalesef
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?