Sevgilimin yasi oldugu icin biran once evlenmek sitiyrodu ben de okulu bitirmeme 2 sene kaldı maden okurken evlenelim diye kabul ettim. o da kabul etti. Ben asla koca parası yiyen bi insan olmak istemedim. Geçen çok anlık bi sohbet gelişti aramızda evlendigimizde oturacagimiz ev okula 1 saat uzaklıkta kalacaktı. Sevgilim de merkezdeki okula gideceğim sanmis bana dedi ki senin yol paranı kim verecek dedi. Ben de dugundeki altınların bi tanesiyle karşılarım sonuçta sabdlrederiz 2 sene sonra mesleğim elimde dedim. Neyse sonra bana okul da senin karnın acikacak napican dedi ben de bi tost yerim nolucak dedim bu kez de bana senin tost paranı kim verecek dedi. Hatta telefonda konuşuyorduk hesap makinesini acti aylik yol paramı falan hesapladi. Neyse okulu bırakman için diyor demeyin çünkü çok anlık sohbet konu açıldı ve bana bunları söyledi okulu bırakmam için demedi. Maddiyata dert ettiği için dedi böyle biriyle evlenilir mi? Şimdiden bi tost parasını bile dert eden adamla?
Okurken evlenirse karşı tarafın parasına muhtaç gibi oluyorsun. Yani çok saçma yaşı olduğu için evlenmeniz. 2 sene sonra evlenince ne olacak dünya başına yıkılmayacak. Kusura bakma ama ona muhtaç okuyorsan sırtını yaslıyorsan aynı anda ev geçindirip ihtiyaç karşılayıp sana harçlık verip yaşamak zor. Okul işi aileden olur. Benim görüşüm böyle. İki tarafta haksız. Çok seviyor istiyorsa seni 2 sene daha beklesin o sıra söz nişan çeyiz şeklinde takılın. Hemen evlenmek istiyorsa da ihtiyaçlarını göze alıp evlensin. Aceleye getiren o fedakarlık yapmalısınız.
08 Yorumla
Soran+1 yılBenim ni ihtiyacım olmayacaktı ki okurken sadece tost yemek işi var di. Okurken evlenmeyi bi çok insan yapıyor ona muhtaç olmak ne demek ayrıca biz onunla kari koca oluyoruz bazı değerlerden haberiniz yok galiba kari koca arasında senin benim olmaz. Ben evde ona yemek yapicam çocuklara bakicam temizlik yapicam o bana bi tost parasını bile vermeyecek oldu.
- +1 yıl
Tamam bak diyorum ki oturup hesap makinesi açıp yol paranı kim vericek tost paranı kim verecek diyor. Senin benim katıyor araya. Bunu diyen ben değilim o. Karı koca olucaksınız madem ve senin okuduğun farkında o zaman araya senin benim katmasın. Demek ki söylediklerim doğru ki bunu burada söylüyorsun. Aklını kullan biraz kötü bir şey söylemiyorum sana. Evde yemek yapıcam çocuk bakıcam ne demek. Kendini kadın olduğun için bu tarz kalıplara sokman acayip saçma. 2 yıl sonra okul biticek çalışıcam diyorsun bi diyorsun temizlik yapıcam yemek çocuk bilmem ne. Hizmetçi değilsin sen eşsin. Hayat paylaşıyorsunuz kölelik yapmıyorsun. Eğer hayat hedefin zaten temizlik yemek çocuk işleriyse okulu bırak
Soran+1 yılDemek istediğimi anlamadınız aile olmak demek bekarlığa veda etmek demek sorumluluk almak demektir. Ben hem meslek sahibi olmak istiyorum hem de yuva kurmak sevdiğim. insanal cocuk sahibi olmak istiyorum. Bunun için evime tabiki bakicam sizin annelerinizin evde yemek yapmadığını temizlik yapmadığını bi düşünün herkesin bi görevi var görevler yerine getirilmesse ortalık karışır. Erkeğin sorumluluğu da evine eşine bakmaktır bizim toplumumuz da kadında çalışır isterse eve ekmek getirir. Ama bu adamla biz sanıyordum ki severek evlenicez yani seven insan eşinin önüne dünyayı serer sevgiliyken bile neler neler alıyor bazı kızlar biliyorsunuz. Ama ben onun eşi olacağım zaman bile tost paramı vermeyeceğini ima etti. Bazı şeyler hizmetçi olunduğu için veya köle olunduğu için değil karşındakini sevdiğin için huzulur bi hayat geçirmek istediğin icin yapılır. Ev isi yapmak kölelik değil ben bekar olsam da ev jsi yapicam zaten pisliğin içinde oturamam ya sonucta
- +1 yıl
Bak benim yanlış anlıyorsun. Tabiki yaparsın gerekeni ama iki tarafta çalışırken bu sorumluluk tek başına senin olamaz. Hem öğrenci hem eş oluyorsun yine sana yüklenemez. Evleniyorsunuz sizin görevleriniz yok. Bu bir sosyal sorumluluk projesi değil. Eşin sana bakmak zorunda değil. Siz ikiniz hayat paylaşıyorsunuz oda bakacağı birini aramıyor gördüğün gibi. Kimse istemez ben çalışim karıma bakim oda evi halletsin falan. Ortak hayat ortak sorumluluk demek. Bak gerçekten yanlış düşünüyorsun. İkinizde çift terapisi alıp uzman görüşler tercih etmelisiniz. Annemin temizlik yapmadığını yemek yapmadığını hayal edemem ama hayalden öte annem ve babamın beraber yemek yapıp önüme koyduğunu söyleyebilirim. İkiside çalışan eden insanlardı. İhtiyaçlarından ötürü annem ilk 2 3 sene çalışmamış ama diğer aile üyelerinden destek alıp belli bir yaştan sonra çalışmaya başlamış. Aile dediğin böyle bir şey değil. Biri camı silerken öbürünün yeri süpürdüğünü görerek büyüdüm ben ve doğrusu da bu. Aile psikolojisi üzerine okuyorum. Gel sen beni dinle bi destek alın. Yanlış bir şey değil her ikiniz içinde doğrusu bu. Hayatı çok yanlış anlamışsınız. Ve evet sen eğer okuyorsan ve o bunu biliyorsa ihtiyaçların olduğunun bilincide olup ona göre hareket etmeli işine gelmiyorsa da 2 sene daha beklemeli. Doğru planlamayı doğru destekler ve görüşlerle yap. Benimle burada başkalarıyla olucak iş değil.
Soran+1 yılTamam da yani buradan anlamam gereken karısına bi tost parasını bile vermemesinin gayet normal olduğu mu? Çünkü evlenmeyi ısrarla o istedi ve okurken evlenmeyi de kabul etti.
- +1 yıl
Arkadaşım bende onu diyorum. Sen evini temizlediğin yemeğini yaptığın için değil sen okurken seninle evlenmek istediği için bütün sorumluluğu göze almalı diyorum. Sen onları yaptığından değil bile bile lades yaptığı için ne gerekiyorsa yapmalı diyorum. Ama sende bu lafı karşılığında çekiceksin demek ki 3 ün 5 in hesabını yapan biri ve sen bile bile onunla evlenirsen bu riski göze almış olucaksın. O senin masrafını kendi isteğiyle mecbur da olsa karşılamak zorunda tamam ama sende onun laf ettiğini bildiğin halde evleniyorsan dinlemek zorundasın. Ya ayrıca bak 20 yaşında falansan lütfen evlenme. Yapma kardeşim be yapma. Bundan 20 sene sonra üniversitede en mutlu dönemlerinde en heyecanlı en güzel yıllarında fotoğraflarında gelinlik görmek gerçekten istiyor musun? İyi düşün
Soran+1 yılAynı düşünceleri tabiki o bana bu lafı ettikten sonra hala devam etmedim onunla ayrıldık zaten. Bu lafı duydum ya bi kere zaten sevgim ywrle bir oldu ona karsi
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 778 cevap paylaştı. Bunu ciddi ciddi soruyor musun? Bak çok net diyorum seni sevdiği yok. Senle evlenmek istediği için seviyor ya da aşık sanma. Zaman eskisi gibi değil. Şimdi insanlar sevmediği kişilerle de evleniyor. Mantığına, ailesine uyması vb birçok sebeple. O yüzden bunu aklından hemen çıkar. Ulan insan sevdiğine canını verir elindeki neyi var neyi yok verir. Sorduğu sorulara bak ! Gtune tekmeyi basamadın mı? Ben olsam dediği an sövüp engellerdim. Böyle insanla hala nasıl muhattap oluyorsun? Birde diyorsun ki ben asla koca parası yiyen insan olmak istemedim. Bunu neden dedin biliyor musun? Çünkü saçma sapan insanlar belki linçler sende çalış adamın parasını mı yiyeceksin diye bunu bile belirtme ihtiyacı duymuşsun. Evlenince koca parası diye bir şey yok. İkinizin parası oluyor kocan o parayı senin için çocukları için kazanıyor. Hepinizin rızkı o para. Daha en ufak şeylerin bile aşırı cimri iğrenç acınası şekilde hesabını yapmış. Vallahi de billahi de sevdiği yok. Okurken ben utandım o nasıl demeye utanmadı !!! Yüzünün astarı yok ki…! Denecek çok şey var ama neyse. Son olarak şunu diyeceğim. Erkek maddi manevi emek vermediği hiçbir kadını sevmez gram değeri olmaz. Bende yiyici biri değilim ama bu bir gerçek. Erkeğin maddi manevi senin için sürekli bir şeyler yapmasına izin vereceksin. Kendi paranı kazanıp kocana sevgiline harcatmadığında inan güçlü olmazsın. (Tabiki oku çalış ama böyle saçma sapan düşüncelere girme) Aksine bu zaten her şeyi yapabiliyor diyip tüm sorumluluğu sana yükler üstüne sevmez değer vermez. Bu her yerde hep böyledir. Kendin de onun yaptıklarını yapabilirsin ama önemli olan ona bırakman onun yapması. Sana öyle öğütler verdim ki inan hayatında çok işine yarar sen yeter ki uygula. Kendimden etrafındakilerden tv den netten heryerden gördüğüm bu oldu tecrübeyle sabit sen sadece benim dediğime kulak ver kaybetmez hep kazanırsın.
34 Yorumla
Soran+1 yılAllahim ellerinize sağlık o kadar gzuel yazmışsınız ki. Ben de aslında sizin gibi düşünen biriyim yani evlenince senin paran benim param olmaz bi gün Bn de olur veririm diğer gun sen de olur sen verirsin. Bu yüzden her zaman kendi elime mesleğimi almaya çalıştım ama 2 sene sonra mesleğim elimde nasılsa eşim 2 sene bana bakar hani kocam sonuçta diye dusundum sorun olmaz diye dusundum ama o böyle utanç verici bi cümleyi bana kura bildi. Sevince insan canını ciğerini ortaya koyuyor mantık çerçevesinde bend de öyleyim ama haklısınız beni sevmiyor ve yanlsi kişi yorumunuz için çok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim 😊. Yaşlarınız nedir? Merak ettim cidden. Kesinlikle oku mesleğini eline al. Ama şu bir gerçek ki kadının Çalışma zorunluluğu yok. Yani bu her yerde böyle değil mi? Erkeğin evde olup kadının çalıştığı kaç evlilik gördünüz? Bindebir olaydır oda sağlıksız aşırı mutsuz ha bitti ha bitecek ezilen kadınların evliliğidir. Erkek zaten hep çalışmak zorunda. Tekte olsa evlensede çalışmak zorunda. Bir erkek evliyken neden çalışır? Karısına çocuklarına bakmak için hayatlarını devam ettirebilmek için. Nasıl da utanmadan pişkin pişkin sormuş. İnsanın karısı sevgilisi kişiye yük olmaz. Seve seve tüm sorumluluğunu alır. Kocan sana değil 2 sene zaten evliliğiniz boyunca bakmak zorunda. Ayrıca şunuda belirteyim bu dediklerimi ataerkil kötü erkekler yanlış değerlendirebilir onlara da şunu diyeceğim hepinizin annesi çalışıyor mu? Babanız annenize yıllardır bakmıyor mu? Lafını ediyor mu ben sana hep bakıyorum yüksün bana diye. Şimdiki kızlarda anneler gibi kendine baktırınca batıyor bunlara. Bak cidden maddi manevi ikisi bir arada emek yoksa ordan hiçbir şey çıkmaz. Şahsen çok şaşırdım böyle erkeklerin varlığı mide bulandırıcı. Beni en sevmeyen ilişkimdeki adam bile böyle cümle kurmadı her şeyi ben yaparım ederim kafasındaydı. Aşık olan ise zaten canını bile koyar net. Tost yol parası aşırı komik esamesi okunmaz. İnşallah ayrılmışsındır. Ayrılmaman kendine yapacağın en büyük kötülüktür as kendini daha iyi. Uzun uzun yazıyorum çünkü hiçbir genç kızın böyle pisliklerle hayatını karartmasını istemem.
Soran+1 yılAyrıldık zaten evet. Kesinlikle yani ben bj kadın olarak evime bakixam temzilik bulaşık hadi bi de çocuk olsa 9 ay karnında taşı bin dert. Hayır o bana bunları diyor tamam ama ben de ona diyim ozaman senim evde yemeğini ben mi yapicam çamaşırını ben mi utuleyecehim öyle değil mi? İkisi de aynı yola çıkıyor. Bi de sevdiğimizi sanıyordum 2yillik ni ilişkiydi hizmetçi olarak almak istddi herhalde. dd
- +1 yıl
Evet hizmetçi olarak böyle insanlar sana hiçbir hak vermez her şeyi kendine mübah görür. Aynen sende ona soracaktın çocuğunu kim doğurcak? Seninle kim yatcak? 😂😂😂 vb sorular. Allah bir daha böylesini karşına çıkarmasın.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılO o evladını çok aradın mı onurunu haysiyetini silkeyim karakterini de üstüne koyup yerleştireyim öyle lavuğa yol paranı kim verecek diye sorduğunda okuldan erkek arkadaşım giyecektin kavat deseydin ona karın olacağım yol parasını mı hesaplıyorsun aklını kullan aklını tost yemek yol hesabını yapan bir mal ile mi sevgilisin valla tebrik ederim onu aslında
129 Yorumla
Soran+1 yılAhhaa o kadar haklısın ki keşke deseydim. Ya bi de yol paramı düğünde takılan altınların bi tanesiyle karşılarım dememe rağmen sonra da bana tost paranı kim verecek dedi yani tost paramı bile vermemek istedi
Soran+1 yıl@roseee00 çok gukdum moralim bozuk olmasına rağmen. ddd evet
- +1 yıl
@roseee00 valla ayar oldum ya böyle tipleri adam yerine koymayın üremeden telef olsunlar mal oğlu mal karısı olacak kadına davranışına bak adam olsa ne tostu tostla mı doyacaksın der yemek göndertir eşine.
- +1 yıl
Yarın bir gün evlenip hamile kalsan hastane masraflarını öde der ailen ödesin der o sığır ya var ya harbi onu elden geçirmek isterdim o derece ayar oldum
Soran+1 yılAhahaha bibde beni düşün
- +1 yıl
@AaronBenElijah bazi insanlar sevgiyi hak etmiyor bu orevladi da ayni şekilde umarim yagmurlu günde kimse su vermez ona
Soran+1 yıl@roseee00 amin ahah
Adam fakir olduğu halde dediyse evlenilmez ah senin gibi bi kız bana denk gelmiyo Fransa ya gidiyorum hayat hiç adil değil yakında ölümle burun burunayım hep senin gibi bi sevgilim olsun istemişimdir basit bi hayat istemiştim çok şey istemedim herneyse içimdekileri döksem göl olur burası
07 Yorumla
Soran+1 yılBenim gibi derken ben de senin gibiyim kardeşim tek huzur olsun gerisi hallolur dedikçe karşımıza öküzler çıkıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
68Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir sucuklu tost ile yıkılacak adamdan ev babası olmaz jdjdjd
11 Yorumla
Soran+1 yılAhaha belki de onu yıkan kaşarlı tosttur bilemeyiz ahaha
- Aşk İlişkileri konusunda 260,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenilmez
00 Yorumla Hanım efendi ben sevdiğim insana bunların lafını bile ettirmem. Hesap etmek ne demek. Seviyorsam ve bu duruma gireceksem kesinlikle okuması için gerekiyorsa fedakarlık ederim. Zira güven çok çok önemlidir ilişkilerde. Bir yol parası ve iki lokma yiyecek ne olacak. Hatta okuyor diye insan gerekirse kendisi aç kalmalı bazen, bu adam iyi günde kötü gümde kısmını anlamamış. Bence böyle düşünen bir adam ile olmaz. Aranızda yaş farkı var ve bunları söylüyor. Hiç olgun hareketler değil.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. - Yol paranı kim verecek
- Dolmuşta manita koltuğuna otururum, paraya gerek yok
- Peki tost paranı kim verecek
- Okulda bi sevgili yaparım o öder
Bu nedir ya, tamam hesap yapılır, hesaplı kitaplı hareket etmeyi ben de severim, tavsiye de ederim. Ancak bu kadar küçük ve gerekli olan harcamaları dert boyutunda hesap kitap etmek de ne bilim...😏
11 Yorumla
Soran+1 yılXok doğru resmen bu diyologu yapmaya zorluyor beni tobe
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. "Seninle evlenirim ama tost paramı ahmet yol paramı mehmet verir." deseydin. Evlenmeyi biliyor ama masrafları başkası tarafından karşılanacak kadın istiyor. Güzelmiş, bu kafadan ender bulunur değerini bil aman ayrılma. Zaten sende o niyet yok. Bir yıl sonra ağlarken seni de görelim bakalım.
11 Yorumla
Soran+1 yılAyrıldık evet haklısınız
+1 yılBöyle cins birini çok mu aradın.. markete gittiğinizde de hesap makinesini açıp kasaya gidene kadar hesap yapar böyle takıntılı bı tipler. Allah aşkına ya ilişkini bitir uğraşılmaz bununla. yaptigi hareketlerin o kadar normal olduğunu düşünüyo ki Allah'tan yolun başındayken kendini gizleme gereği bile duymamış.. evlendikten sonra buna bir şey desen ama böyle olduğumu baştan biliyodun der.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet cok normal sanıyor yaptığı davranışı gerine gerine söyledi tost paranı kim verecek diyee
- +1 yıl
Bu çocuğa şunu söyle : Sana enerjimi harcamamaya karar verdim çünkü enerji çok pahalı de. Emin ol ya öyle mi der 🙂
Soran+1 yılAhaha xok guzl
- +1 yıl
Çocuk benim de sinirimi hoplattı 🤣
Soran+1 yılSorma ya 2 senedir beraberdik o kadar emeğime yazık kime vakit harcamışım en sonunda gördüm yuzunu
- +1 yıl
Allah'tan gizlememis kendini düşün yani o kadar kaniksamis bu özelliğini. yok kesin ayrıl canım ya gerçekten yazık edersin kendine.
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok seviyesiz ve gereksiz bir sohbet olmuş. Bir ilişkide böyle garip konular açılıyorsa saçma sapan cümleler konuşuluyorsa zaten yürümeyeceği bellidir. Para muhabbeti yapmayan insanlar tercih edin o an kimde varsa o harcar ikili ilişkilerde senin benim param olmamalı. Sen onu güzel bir tostçuya götür bir tost ısmarla sonra kalk evine git :D
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahhaa
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sen eğitimini kes. Git adamla evlen. Karısı ol evde otur hizmetçisi ol ve emin ol yine giydiğin ayakkabı içtiğin çay bile hesaplanacak. Cahilmisin kızım sen evde kal 80 yaşında bekar ol yine evlenme o öküzle. Hemde okulunu bitirmeden hiç kimse ile evlenme.
20 Yorumla
+1 yılKim verecek diye sorması aşırıı saçma. Evleniceksiniz sonuçta annenin babanın verecek hali yok ya. Ne halt olduğunu belli etmiş. Yediğin lokmaları bile sayar bu. Bende eli sıkı bir insanım ama ben olsam karşımdakine daha çözücü bir şekilde yaklaşırdım. Hesaplaması falan ne biliyim garip... sana harcaıdıği paraları bile hesaplıyordur kesin ayrılınca kuruşuna kadar isteyebilir dikkatli ol
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Bu gibi adamlardan uzak durun. Masraf dert etmek ayrı her şeyi hesaplamak ve bu masraflar nereden ödenecek demek ayrı. Yol yakınken uzak durun çünkü mutlu bir evlilik böyle hesaplamalar içermez.
12 Yorumla
Soran+1 yılDimi yani ben de mesela dusundum masrafları falan ama onun cok ilkelce bi söyleyiş tarzı oldu yani ee yol. parasini altınla vereceksin tamam dedi sonra da okul da karnın acikacak tost paranı kim verecek ne demektir Allah aşkına insan sokaktaki insana bile acır da hergun ekmek verir yani ben aşk evliliği yapacağımızı sanıyordum. İnsan sevdiğine böyle diyemez
- Aşk İlişkileri konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılNet evlenilmez!!
Maddiyyat benim için asla önemli olmadı mesela. Bir adamın 5 kuruşu olmadan bile evlenirim. Ama senin sevgilin de ne bileyim hiç hoş değil öyle sorması. Pardon da senin yol paranı tost paranı karşılayamıyorsa neden evleniyorsunuz ki sen? Dur ben söyleyeyim özel ihtiyacı için evleniyor ve sen olmazsan başkası olsun sevgilin aynı o tip umrunda olmaz. Yeterki doysun10 Yorumla
+1 yılKaç kızım kaaaaaaç. Topukları yağla. Daha sevgiliyken bunları diyen evlenince seni aç bırakır. Cimri pinti bu adam. Daha senin paran benim param olmuş. Bana böyle dense onunla evlenmezdim direkt ayrilirdim. Azıcık kendinize saygınız olsun
19 Yorumla
Soran+1 yılAyrıldık zaten
- +1 yıl
Peki hatasını anladı mı
Soran+1 yılYoo başkasını buldu
- +1 yıl
Nasıl yani ya
- +1 yıl
Garip adamlar dolu dimi hanife
- +1 yıl
Sen beni tanıyor musun
- +1 yıl
Yeap
- +1 yıl
Kimsin? Buradaki herkeste beni tanıyor ha🤣🤣
- +1 yıl
Yaz istersen
Aşk İlişkileri konusunda 587 cevap paylaştı. Bu insan ne bicim biri ya? Anne ve babam iyi ki varlar benim yedigim ictigimi dert etmiyorlar adama bak ya seni eve hizmetci ve sevisecegi biri olarak aliyor ve sen okeysin gencsin bu kokuşmuşla işin ne
15 Yorumla
Soran+1 yılSagol cansın son anda ne mal pldugunu gördüm mlesef
Soran+1 yılAyrıldık biz zaten
- +1 yıl
Yol yakınken bitmesi iyi olmuş. Nasıl bir tıynıyette olduğunu görmen süper.
- Aşk İlişkileri konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılAyıp etmiş arkana bile bakmadan kaçmanı öneririm yolun başındasın hayatını değmeyecek biri için karartma çünkü ince hesap yapan paraya tapan insandan bir b0k olmaz Aslında sen okuduğun için onun sana yardımcı olması lazım sonuçta sen öğrencisin ve nihayetinde evleniyorsun ailenin reisi o sen istesen de istemesen de sana madden ve manen destek çıkmak zorunda tabi karar yine senin
10 Yorumla Bu kadınları anlamıyorum gerçekten böyle adamlarla evlenmeyi cidden düşünüyorlar mı? Hadi parasını geçtim kadın da calısır kazanır kendi masrafını cıkartır ama bu düşünceye sahip bir cok erkek var ve kadınlar bunlarla birlikte, kendinizi nasıl bu kadar küçük düşürebiliryorsunuz? Gurur yapacagınız yerde yapmıyorsunuz en ufak sözde ayrılıp gurur yapıyorsunuz !
10 Yorumla
+1 yılBen uzakdoğu'da çalışıyorum ve burada tropikal meyveler vesaire yiyiyoruz çalıştığım bölgeden kaynaklı, ben sadece benim burada yediklerimi kız arkadaşım da yiyebilsin diye internetten koli gönderiyorum devamlı daha ne söyleyebilirim,
Eğer imkanı varsa bir insanın eşine sevdiklerine eli açık olmalı tabii son karar sana kalmış arkadaşım...12 Yorumla
Soran+1 yılAllahim sen böyle diyince daha da üzüldüm ben kimlere düştüm diye. Ben de bu adam için aynısını yapmsitim. Babam kasap her evin önünde et kestiginde ona et götürdüm. Evden kurabiyeler yapıp goturrdum
- +1 yıl
Verdiğin değeri alamamak moral bozucu tabiki, birkez daha düşün derim bence..
+1 yılMaddi durumu yetersiz mi? Böyleside ilk kez duydum. Eskiden bir çizgi film vardı köstebekle peri kızı hikaye onu anımsattı köstebek , Peri kızı sene boyunca tek yulaf yediği için onunla evlenmişti. Peri kızıda çaresiz napsın sırf bir yere sığınmak için o koca göbekli köstebekle evlenmeyi kabul etmişti. Çocukluğumda izlerken çok etkilenmiştim. Bu yüzden bir kadın ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durmalı hiç kimseye boyun eğmemeli.
01 Yorumla
Soran+1 yılMeslek sahibi olmak için uğraşıyorum zaten 2 sene sonra öğretmen olucam nasılsa madem acele ediyorsun evlenelim dedim o da kabul etti sonuçta 2 sne su gibi geçip gider dedik. Ama hani evliler arasında senin benin lafı olmaz ya o bana senin tost paranı bile vermek istmedi
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence şaka yapmıştır herhalde. Yani maddi durumunuz çok kötü değilse bu kadar ufak şeylerin hesabı oturup ciddi ciddi yapılmaz 😄
12 Yorumla
Soran+1 yılValla çok ciddiydim yol parasink ben düğün de takılan altınların bi tanesiyle karşılarım dedim bu kez de ee tost paranı kim verecek dedi
+1 yılBen hayatımda böyle saçma sapan bir muhabbet görmedim yorum yapmaya bile değmez hiç uğraşma ayrıl ondan eş koca olmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılKeisnlikle valla tek kelimeye degmez
- +1 yıl
Bir kadının maddi sohbet yapması bile iticiyken erkeğin bu tarz sohbete girmesi iğrençlik desem yeridir. Kendine azıcık değer veriyorsan eğer bu ilişkiye devam etmezsin. Ben sinirlendim burada.
Soran+1 yılAyrıldık zaten. Dimi insan bu sohbetlere girmez bana açık açık dedi utanç verici
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen bu adamla evlenirsem hayatının hatasını yaparsın sana bu kadar söylüyorum. Yarın bir gün kendini aldığın bir parça kıyafetin hesabını da yapar pedinin hesabını da yapar hatta dışarı çıkıp bir yere otursaniz senin yediğin içtiğinin hesabını da yapar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendine yazık etme okulunu yarıda bırakma evlenmek için acele etme onun yaşı geçiyorsa beklemeye gerek yok başkası ile evlensin hayattaki en büyük zorluk birilerine muhtaç yasamak okulunu bitir mesleğe başla gerisi nasip
16 Yorumla
Soran+1 yılAma yine de ben önüm eşi olacakken bana bunu demesi cok yanlsi dehil mi?
Cevap sahibi+1 yılEşler sevdiğini o kadar çok sever ki bütün malını mülkünü önüne serer ya da ben öyleyim sevgilini tanımadığım için bir şey demem saçma olur ama cimrilik değilde okumanı istemiyor evlen çoluk çocuk sahibi ol diye düşünüyor belki çalışmanada karşı olabilir
Soran+1 yılYok hayır okumamı kabul etti. Bu sohbette zaten çok anlık gelişti o da bi anda söyledi yani okuluma mesafe 1 saatlikti o merkezdeki okula gidicem sanmis bana ee ozaman senin yol paranı kim verecek dedi sonra okulda tost paranı kim verecek dedi
Cevap sahibi+1 yılSen lise mi okuyorsun
Soran+1 yılHayır okul oncesi ogretmenligi uni
Cevap sahibi+1 yılÇok iyi bölüm hem atanması kolay hemde özelde çalışma fırsatı fazla
- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılSimdiden bir tost parasini hesaplayan adam yarin senin yediklerini bile hesap eder kendininkini etmez. Bence uzak dur derim.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel konuştun valla
- +1 yıl
Icimden gecenleri dedim sadece
Sen onu alcana git manavdan pazardan bir salatalık al ona yüzük tak daha iyi konusmalara bak daha evlenmeden 😂
16 Yorumla
Soran+1 yılAhahhaha xok iyi
Soran+1 yılÇiçek istemiştim defalarca eskiden almamıştı. Hatta son xicek istediğim de bana dediki çiçeğe vereceğim parayla gider bi et yemeği yeriz. ddd
Soran+1 yılArasam bulamam o derece. d
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılbak kızım! henüz yolun başında yol parası tost parası konusunu takıntı yapan yarın ev kirası elektirk su doğalgaz vs herşeyi sana yüklemeye çalışacaktır!!! vazgeç hiiiiç yola çıkma böylesiyle gerçi arkasından konuşuyorum ama gerçek bu
20 Yorumla Parası yoksa eder ve bunu bile bile evlenirsen sonrasinda sikayet etmeye hakkın olmaz
25 Yorumla
Soran+1 yılParası olmaması sorun değil ben de mezun olucam 2 sene sonra para kazanacam ama onun bana şimdiden tost paramı veremeyeceğini ima etmesi sorun
- +1 yıl
Tatlım ben de diyorum şu an herşeyin farkında bir şekilde ilerde ona evet diyecek sen evlendiğinde hayatı zindan etmeye hakkın olmaz diyorum. Ha sorun mu dersen sorun bunlar elbette evlilik 2 kişilik bir olay değil yarın çocuğunuz olduğunda o tostu çocuğuna da alamayacak bir insan bence evlenmemeli. Ekonomik şartlarını iyileştirince evlenmeli. Aşk karın doyurmuyor hayal dünyasında yaşama
Soran+1 yılKesinlikle zaten bu lafı duyduğum da bütün her şey yıkıldı kafam da benim. Ama insan sevgilisine yani hatta eşi olacağım zaman tost paranı veremem demez yani dimi
Uzaklas hayatinin yanlisini yapma koca bulunur merak etme
21 Yorumla
Soran+1 yılKoca bulunur ama şu an deger verdiğin birinin böyle demesini dert ettim ben. Koca aramıyorum merak etmeyin arasam on kere bulurdum. Sorun değer verdiğin birinden böyle şeyler duymak
+1 yılvalla ben sen olsam evlenmezdim, düşün ilerdeki çocukların aç sen açsın evini düzgün dizayn edemeyeceksin daha kendini doyuramayan adam bi aile kurup o aileyi yönetemez biraz zaman ver ona kendine çeki düzen kursun öyle evlenin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞey gibi parasını senden daha çok önemseyip düşünerek konuşmuş zorluk açısını düşünmeden maddiyat devreye girmiş kendini değersiz hissettirmis olmalı
11 Yorumla
Soran+1 yılBana kendimi değersiz hissettirdi yol. parasini düğün de takılan altınların bi tanesini bozdurup veririm dememe rağmen bu kez de tost paranı kim verecek dedi. Yani yol paramı ben kendim verecektim ama tost paramı bile veremez mis gibi konuştu
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik görüyorum ben kalkinirsiniz siz iler de saçmalama ya deli misin asdjsjs biz cani tost çekti diye ayvalığa götürüyorduk millette ne sevgililer var be
12 Yorumla
Soran+1 yılYarama tuz basma neler duyuyorum ahah
Cevap sahibi+1 yılHayat adil bir yer değil maalesef. d
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte böyle adamlar evleniyor sonra niye aile içi huzursuzluk var ekonomik özgürlük şart knk bu her şey için geçerli tek başına yaşaman için de
Şimdiden 2 kuruş hesap yapan birisiden ne bekliyorsun ki25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca 2 kuruşu vermemekle zengin olunmaz bunu anlayın herkes için diyorum 😀
Soran+1 yılÇok haklısın yani ben kadın halimle bile mesleğimi elime alırım 2 seneye eve destek. olruim diye düşünürken o bana tost paranı kim verecek dedi. Yani denilmeyecek bi laf dimi? Sonuçta ben o evin hanımı olucam evi çekip çeviricem hizmetci mi alıyor kendine anlamadim
Cevap sahibi+1 yılEn iyi kararı sen verirsin knk yol yemek Temel ihtiyaçlar bunun hesabını yapan yaşamasın tamam Parası olmayan için demiyorum bunu yoktur tasarruf şart
Soran+1 yılCok güzel demişsin evet benim 2 kuruş tost paramı vermekle batmayacak sonuçta nasıl bi kafa yapısı var bu adamı tanıyamamışım ya
Cevap sahibi+1 yılTanımak istersen bu durumu devam ettir ozaman knk evlilige hiç bulaşma derim bence tabi
+1 yılDegerli kullanici
Değil tost parası 1 şişe suyun bile hesabini yapar
Bir an önce ondan ayrilip zengin bir adamla evlen
Aksi halde bir fakire evlenmek artık zor10 YorumlaSevgilini pek tanımıyor gibisin, en büyük tehlike acele etmek ve yalnızlık korkusuyla alınan kararlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılTanıdığımı sanıyordum. Bu lafı edebileceğini tahmin etmedim ama sonradan düşününce cimri davranışları olduğunu farkına vardim
+1 yılVay arkadaş ne günlere kaldık bence kararını iki kere gözden geçir
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok yablis dimi söylemesi
- +1 yıl
Yanlış tabiki ben olsam utanırım söylemeye.
Gerçi utanmam çünkü böyle bir şey aklımın ucundan geçmez
Soran+1 yılKeisnlikle ben de öyle kadın halimle bile
- +1 yıl
Cimri insandan hayr gelmez sende iyi düşün derim.
Veren el, alan elden her zaman üstündür.
Aşk İlişkileri konusunda 823 cevap paylaştı. Bence yol yakınken evlilik fikrinden uzaklaş ve topukla. Kim vercek kim vercek hesabı yapan biriyle ömür mü geçer..
10 YorumlaPardon? Yol parani kim verecek derken?
Kizim adamin yaşı geçmiş de senin geçmemiş! Evlilik sorumlulugunu alabilen biri olsa zaten o yaşlara varmazdi!
12 Yorumla
Soran+1 yılVavv harika yorum
+1 yılYerinde olsam arkama bile bakmadan kaçarım aşırı itici bir tipmiş.
20 Yorumla
+1 yılsevgilin çalışıyor mu?
çok saçma senin yol paranı kim vercek derken sen kocası olcaksın sen vereceksin tabi öyle deseydin kocam olarak sana düşüyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 724 cevap paylaştı. Ayyy o ergenmi valla sövdüm ne saçma insanla muhattapsin sen kendini sorgula sana bi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorunun geri kalanını okumadım sadece başlığı okudum. Çünkü yüreğim dayanmayanilir. Cimri adamdan nefret ederim. Cimri biriyle evli olmak çok zordur bizzat yaşadım bilirim. Sakın.
10 YorumlaUfak tefek şeylerin parasında arıza. Cikartan adamdan bı cacık olmz
10 YorumlaEn nefret ettiğim tipler. 16 yıldır paramı kendim kazanırım ve asla böyle bir adamı yanımda tutmam.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdiden iki kuruş hesabını yapıyorsa kim bilir neler yapar cimri?
10 Yorumla Sen bir şeyler hazırla yedir. Evlenince de tost mü söyleyeceksin dışarıdan? Dışarıda tost ucuz sanki.2 poğaça, 1 çay yapsan bile pahalı şu an. Bir erkek zenginliğini iyi eve, iyi arabaya, iyi tatile harcar ancak trilyonlarım olsa eşim varken dışarıya para kazandırmam. Eşin elinden çıkan yemeğin maddi değil manevi anlamı daha büyüktür erkek için.
012 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim ben zaten dedim evden de yaparım arada tost yerim cümlesini kurdum bana senin tost paranı kim verecek dedi
Soran+1 yılKardeşim kafan mj güzel kocayla kari arasında seni beni mi var. Ben okurken onunla evlenmeyi kabul ettim evde yemeği ben yapicam temizliği brn yapicam çocuk da istiyor karnım da 9 ay çocukta tasiycam. Ama okurken okula giderken o bana bj tost parasını veremem diyor bi de zaten ben 2 sene sonra öğretmen olucam 2 sene sabrederiz diye böyle düşündük. Sen neyin eşitliğinden bahsediyorsun yuva olmak aile olmak bole bisey mi
Soran+1 yılCanım inşallah sen evde oturursun karın sana bakar. Oldu mu
Soran+1 yılBelli böyle Bi yorumu anca evde oturup kari parai yiyen boş beleş faydasız bi adam yapar tahmin etmişim bak ahhahaha
Soran+1 yılBen hem ev hanımı olacaktım hem de okulumu okuyacaksın karından daha becerikli ve pratiğim yani cesaret ettim.
Soran+1 yılMal
Gizli Üye(25-29)+1 yılböyle birinden ne adam olur ne de koca uzak dur ayrıl tost parasını hesaplayan biriyle evlenilmez
10 YorumlaBence çok yanlış böyle şeyi dert edeceksen neden kızla evlenip hayatını karartıyorsun kızın?
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın canım benim yani o bunları söyleyince içimde her şey yıkıldı zaten. Kurru kuru seviyorum demekle olmuyor sonuçta Bn de evlenince evi çekip çeviricem bi tost paranı bile veremeyeceğini ima eden kisiyle evlilik olmaz
+1 yılŞu an ki duruma bakılırsa adamın bunları hesaplaması çok doğal bence
02 Yorumla
Soran+1 yılSu aralar demedi bunu 7 ay önce falan dedi
- +1 yıl
Cimridir o zaman bunu da hesapladiysa geçmiş olsun...
+1 yılOkuyan birisiyle evleneceksen kocası olarak cebine harcliginida sen koyacaksin masrafını da sen karşılayacaksın hesapmi olur
00 YorumlaBunu soran kız aşık değildir
Belli oluyor
Devamlı problem arıyor gibi01 Yorumla
Soran+1 yılTabi canım ben aşık değilim karşımdaki erkek çok aşık ki tost paramı bile vermiyor. Napiyim yine de kapısında yatayım mj
Evlenilmez ! Yol ve tost parasını hesabını yapan biri nolursa olsun evlenilmez bu ilişki menfaat ilişkisi adamla evlensen bile senden muhtemelen 3yıl (?) sonra seni aldatır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,6b cevap paylaştı. İnsan sevdiği için inşaatta çalışır tost parasını karşılar
00 YorumlaParayı dert eden kişilik ile evlenmek doğru değildir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bu bir ölçü olamaz belki adamın o an yanında o kadar nakiti vardı 😏
00 YorumlaŞimdi yol ve tost parası için laf ediyorsa ilerisini düşünemiyorum.
Yol parası ve yemek maksimum 500 lira tutar. Abonman yaptırsan ve okulun yemekhanesini kullansan aylık 200 lira gider.
Buna laf eden adamdan bir cacık olmaz🙄
06 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten benim ailemin durumu baya iyi ve her zaman arkamdalar onun parasina bile gerek kalmaz di ama işte ağız aramak için demedim bunları ve gerçek tuzunu gördüm
- +1 yıl
Seven adam kadını için her şeyi yapar.
Bir tost için yırtınmaz.
Ya parası az ya da çok pinti birisi.
Parası az ise evlenmesin, yol parası veremiyor ise çocuğuna nasıl bakacak?
Parası varsa bir daha düşün derim... - +1 yıl
Aldığın kıyafete, yediğin yemeğe kadar söylenecek birisi böyle adamdan olmaz.
Soran+1 yılDurumu çok iyi değil ama evlenip bi an önce cocuk istiyor falan hatta bana bi ara sey demişti senin çalışmana gerek yok falan diye ama şimdi de bu kadar şeyin lafını yapıyor. Durumu kötü olsa bile bi tost parası bana veremeyecekse ne yapacak başka diye düşünüyorum haksız mıyım?
- +1 yıl
Sonuçta her gün kafelere gidip 200-300 lira harcayak değilsin🙄
Soran+1 yılKesinlikle öyle günde bi 30 tl belki
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. 😳benden bile pintiymiş...
15 Yorumla
Soran+1 yılTost psrasi da verilmeyecek nisey değil dimi
Soran+1 yılYaaa ne güzel yazmışsınız bize böyle güzel laflar eden adam anca rüya da. Bi de bi tost vermekle batmaz bence yani
Soran+1 yılBi de onun durumu da kötüydü ama ben hep destek oldum. Ben de sevgi zorluklardan geçer her şey düzelir elbet diye düşünüyordum. Bn de onu gibi düşünüp durumun yok zengin biriyle sevgili olucam ayrilicam diyebilirdim haksız mıyım?
Bir tostu da esirgeyip çok görüyorsa yani...
10 Yorumla
+1 yılUzaklastir ablam uzaklastir uğraşılmaz böyle adamla
10 Yorumla
+1 yılAdam gidenini çıkanını hesaplayacak tabi. Ticarethanesi yok ya maaşa göre yaşayacak. Onun için hesap yapacak. O hesap yapmaya hayran değil zaten.
01 Yorumla
Soran+1 yılAma ben yol paramı düğün de takılan altınların bi tanesiyle kendim karşılarım dedim. Bu kez de bana peki tost paranı kim verecek dedi
Gizli Üye(30-35)+1 yılCimri mi tutumlu mu? Bunun ayrımını kendin yap. Tam tanımadan evlenme.
00 Yorumla
+1 yılKomedi gibi erkek adam evlenmeyi düşündüğü kadının herşeyini karşılar kim verecek nedir şaka gibi
01 Yorumla
Soran+1 yılSorma ya ben de duyunca şok oldum
+1 yılBugün ne olduğunun bir önemi yoktur çünkü yarın kimin ne olacağının bir kanıtı yok
06 Yorumla
Soran+1 yılNe anlamaliyim bu sözden?
- +1 yıl
Eğer mutlu olabileceğini düşünüyorsan madiyatın bir önemi yok fikrim bu
Soran+1 yılTost paramı bile vermeyeceğini söylüyor ben mi maddiyata sorun yapiyorum
- +1 yıl
Bakman gereken nokta o değil işte. zekasına bakman lazım ilerisi için ışık var mı diye. bu gün dün yiyecek ekmeği yoken bugün çok zengin olan insan biliyorum. aksini düşün içinde olduğu durumu söylüyor sana yalansız
Soran+1 yılİçinde olunan durum tost paranı bile veremem demek mi oluyor insan eşinin bi tost parasını da veremeyecek hatta bunu dile getirecek kadar kabaysa bana evlenip çocuk yapmakdan bahsederken çocuğun masraflarını nasıl verecek
- +1 yıl
Olumsuz bakıyorsan yapacak bir şey yok sadece bir düşünce peki o zaman ayrıl ne diyim
- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat