Bunu nasıl yapabiliyorlar?

Benimle evlenme hayali kuran yıllarca onun için çabaladığım defalarca fedakarlık yaptığım, ondan başkasına göz ucuyla bakmadığım ama her defasında ilişkide beni kıran ama gönül almayı bilmeyen bir sevgilim vardı ben onun yüzünden kendime saygımı bile yitircek duruma gelmiştim. Ben varken hayatında kimse yoktu onunda. Ben ona hem manevi hem maddi destekte bulundum. Evlenme hayali kuruyoduk. Yeri gelir bir gün mutlu eder bugünde arkasını dönmeden beni mutlu eder öyle yatar dediğim gecelerin, beni defalarca ağlama krizlerine sokan adamdı. Bazen mutlu olduğumda hep öyle olur zannediyrodum artık hislerim ölüyordu günden güne kendimi ruh gibi buluyordum. Beni çöküntüye uğrattı yapamayacağımı söyediğimde ısrar etti sonra hiç bişey söylemedi yine beni suçladı gitti. Beni duygusuz biri olarak bıraktı. 2 yılım mahvoldu. Engellemiş 1 ay sonra profilinde bir kızla fotoğrafı göğsüne yaslanmış bir şekilde. Gülümseyen bir fotoğraf. Bu kadar çabuk muydu. Onca hayal onca kurulan şey. Bana giderkende merak etme ben hemen evlenme hayali kurmuyorum dedi. Eden bulur mu bilmiyorum ama benim ruhumu paramparça etti...
Bunu nasıl yapabiliyorlar?