Kız arkadaşımı motoruma binmeye zor ikna etmiştim bana binmeden önce çok fazla gaz açma korkuyorum demişti bende çıtırından gaz açtım durduktan sonra inip gitti arıyorum açmıyor yazıyorum mesajlarıma bakmıyor nasıl gönlünü alırım?
Not: Neden gaz açtın diyecek olucaklar için racing motorla 70 80 gidecek değilim motor çok çabuk ısınıyor hararet yapmaması için azda olsa basmak zorundayım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bro motor niye hararet yapsın soğutma sistemi denen bir şey var, amerikada adamlar 6 bin motorlu arabaya da binseler radardan dolayı hız sınırını en fazla 15 saniye geçebiliyorlar herhangi bir yerde onlarında hararet yapması lazım senin dediğine göre
Dostum motorlar hakkında pek bir bilgin yok ama gene de anlatayım. İlk olarak araba ile motor soğutması aynı mı? İkinci olarak 1000lik ss motor kullanıyorum aldığım rüzgar yaptığım deviri karşılamıyorsa motor her zaman hararet yapar. Üçüncü olarak radar nereden çıktı ve neden 6000cc amerikan arabasıyla karşılaştırdığını anlayamadım?
Dostum motorlar hakkında senden çok bilgim var pistonuna kadar hemde. Sen hararetin ne olduğunu bilmiyorsun. Motor belli bir ısıya geldiğinde otomatikmen soğutma sistemi ve fanlar çalışır motoru stabil ısıya getirir. Hararet dediğin şey motorda yeterli sıvı kalmaması durumunda veya fan calismadiginda motorun çok ısınması durumunda gerçekleşir. Kaldı ki enjektörlü bir motosiklet hararet yapmaz. Soğutma sistemi bozuk olan bir motor çok ısındığını zaman motor beyni uyarı algılar ve motosiklet hararet yapmadan kendisini otomatik kapatır ve belli bir ısıya kadar sogumadikca enjektöre güç bile gelmez. Senin motorunun sogutma sistemi o motorun ısısını kontrol etmeye yaramiyorsa at zaten çöpe
Kanka hangi motor hararet yaptığınında motoru kapatıp güç vermiyor söylesene allah aşkına 2016 1000RR SP kullanıyorum lütfen bana kaynak yollar mısın motosikletin ısındığında kendini kapattığı ve güç vermediğine dair motor hakkında dediysem motosikletler hakkında bir şey bilmediğini kastettim ve hala aynı fikirdeyim hararet yapan motor kapatılmaz aksine ya hızlanıp gelen hava ile motoru soğutmayı denersin ya da kenara çekip motoru kapatmadan fanın soğutmasını beklersin
Rölantide*
Dostum 200 250 CC motorlar bile çok isindiginda ve soğutma sistemi bozuksa kendisini kapatıyor motora ekstra zarar vermemek için kaldiki 1000cc bir motorun soğutma sistemi daha gelişmiş. İstersen benle iddalasma motorun tüm anatomisini bilirim ben.
Ha inanmıyorsan getir motorunu bana fanıni geçici devre dışı bırakayım motoru olduğu yerde ısıtalım bak gör belli bir sıcaklıkta kendi kendisini kapatıyor mu kapatmıyor mu
Bizim ülkemizde sende dahil herkes her şeyin en iyisini biliyor herkes ustası olmuş :d hangi 250lik ısındığında kendini kapatmış bana bir örnek bir kaynak gösterir misin? Konuyu bir anda soğutma sistemini bozuksa ya çektin ben çalışan sorunu olmayan 1000lik motorun hararet yapmasından bahsediyorum ve 1000lik olması soğutma sisteminin motoru her durumda soğutabileceği anlama gelmiyor. Umarım bir gün 1000lik racing motorun olur dediklerimi anlarsın kardeşim daha fazla uzatmazsan sevinirim çünkü konu dağılıyor. İyi akşamlar dilerim.
Öğrendiğim için biliyorum sana gayet sistemin nasıl çalıştığını anlattım ve bilmem zoruna gitti ve inanmadın. Uygulamalı göstermeyi bile teklif ettim bilgimin doğru çıkmasını istemediğin için işine gelmedi. Bu motorları yapan insanlar bu motorların çok güç üreteceğini ve isinacagini bilerek ona göre soğutma sistemi tasarlayarak yapıyorlar. Senin gibi bunlar yavaş giderse hararet yapar diyerek üretmiyorlar. İstersen küçük motorlarin fan motoru ile büyük motorlarin fan motoru arasındaki farkları bile anlatayım sana ama oradaki bilgi birikimim de gücüne gider yine inanmazsin o yüzden iyi akşamlar
Ve okuduğunu bile anlamışsın soğutma sistemine konuyu bir anda çekmedim konu zaten oradaydi. Soğutma sistemi motosikletin ısısını kontrol etmek için var. Senin mantığına göre her türlü motor ısınması hararete giriyor. d Allah için güldürme beni
Dostum 1000lik motor alıp deneyebilirsin sonuçları da bizimle paylaşırsan minnettar olurum ayrıca kendi motorumu senin fikirlerin için parçalara ayıracak değilim ben 10 yılı aşkın süredir motor kullanıyorum bu işin içinde büyüdüm ben lütfen gelip bana konuyu saçma yerlere çekip bilgili olduğunu göstermeye çalışma çünkü olmayan bilginle konuşuyorsun daha fazla yazmazsan iyi olur senin adına çünkü daha fazla seni takmayacağım
Bende bir o kadar sene hem motor kullandım hemde her türlü parçaladım soktum taktım kimin bilgisi var kimin yok çok belli oluyor tek bildiğin şey 1000'lik motor al dene başka bir şey yok. d neyse gücüne gitmesin daha fazla yanlış bildiğin şeyleri dogrulamiyacagim 18'lil ergen gibi davranmaya başladın iyice.
Ona en çok istediği makyaj malzemesini al buna asla hayır demez
Makyaj yapmayı sevmiyor başka bir tavsiyen var mı?
Hadi canım makyaj yapmayı sevmeyen kız mı olur
Bir buket şakayık al mesela, herkes gül alır ama sen farklı ol dikkatini çeker diye düşünüyorum
İlk defa duydum şakayık adında bir çiçek olduğunu fikrin için teşekkür ederim minnettarım
Rica ederim bol şans
Nederler bilirsin evlat, senden bi bok olmaz
Ne alakası var dostum?