Bana böyle hissetiriyo çünkü bir ev işini güzel yapamasak kocan beğenmez gibi sözler duyuyoruz ama amaç ne hizmet etmek mi bu yüzden mi evleniyoruz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkek de kadın da üstüne düşeni yapmalı bir tarafın işi yoksa ev işlerini yapmalı çocukla ilgilenmeli iki tarafın da işi varsa durum iyiyse temizlikçi çağrılır haftada bir bu şekilde olabilir ama sorumluluktan kaçmasın kimse ya eve para getireceksin ya da ev işlerini yapacaksın evlilik böyle bir şey ama yine kadının ev işlerini yapması hoşuma gider tembelliğimden değil karımın temizlediği evde oturmak karımın yaptığı yemeği yemek istiyorum sevdiğim kadın bana ben de ona farklı yollardan hizmet edeceğim evlilik anlayışım bu
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabası hollandalı, annesi türk biriyle evlendim. Cok rahatım. Annesi türk olmasina rağmen öyle paşa oglum tavirlarina girip, öyle yetistirmemis. Zaten boyle erkek triplerini çekecek bir kadin olsa gidip hollandali bir erkekle evlenmezdi diye düşünüyorum.
Eşim sorumluluğunu bilen biri. Eşim arkami toplasin kafasi hiç yok. Zaten belli bir yaştan sonra ailesinden ayrılmış, ayrı yaşamış. Bizimkilerde para da olsa 35-40 yaslarinda annelerinin dizinin dibinden ayrılamiyorlar malum.
1 yıldır evliyim tek bir çorabını bile ortalikta görmedim. Benim haberim olmadan çamaşırları bile makineye atmış çalıştırmış oluyor. Cogu seyi de beraber yapıyoruz zaten. Evlilik hayati paylasmak olmali. Ben hayati eşimle paylasabiliyorum cok şükür.
Ama bizim ülkede yapilan evliliklerde kadina buyuk yuk bindiriliyor. Çalışan kadin olman bile değiştirmiyor bu olayı. Kadin erkegin ekonomik yükünü bile calisarak sirtlaniyor ama kadinin yükünü sirtlanan yok.
Ben 2 defa da bu sebeplerden dolayi nişan attım. Yani boyle hizmetci, kole gibi gorulmektense ya hic evlenmeyecektim ya da bu düzeni kabul etmem gerek gibi iki secenegim vardi ama cok şükür eşim karşıma çıktı. Yani eşim karsima cikmasa evlenmeyi pekte dusunmezdim açıkçası.
Bu ulkede kadin olarak eş olmak cok zor çünkü. Her seyi gorevin olarak gordukleri icin takdir dahi etmiyorlar, tesekkur de etmiyorlar. Iliskimizin baslarinda esime basit bir yemek hazirlamistim tesekkur edip, diger gunler cok güzeldi, elin cok lezizmiş diye bir ton övmüşlügu var. Hâlâ da öyle.
Bunu bizim ulkede göremezsin cunku gorevin ya. Ben nisanlilarima da yemek yapardim tesekkur etmeyi birak, bunu annem daha guzel yapıyor, bir gun annemle beraber yapta iyice ögren, evlenince daha iyi yaparsin diye kiyaslamaya girerlerdi. Yani kimse kusura bakmasın ama bu ulkedeki erkeklerin evlilik amaci bu yani. Seni sevip öldügünden degil. Anneleri bile bir düzenin olsun, bir kadin olsun yanında diye evlendirmeye çalışıyorlar zaten.
Kadin olarak yemek, temizlik yapacaksin, duzenli seks hayati sunacaksin, cocuklara bakacaksin, geldigimiz şu noktada bir de kendi ayaklari uzerinde durup eve para da getireceksin erkek olarak evi de gecindiremiyorlar artik , sen ne yapacaksin, sen ne işe yarıyorsun o zaman bu evde diye sorsan aa olur mu erkek onlar. Erkek olmaları yeter de artar daha ötesi var mı? Işe gidip zaten yoruluyorlar. Eve geldikten sonra tv karsisina geçip dinlenecekler. Cocuklarla da 10 dk oyun oynayıp babalik gorevlerini de yerine getirirler. Ondan sonra sen sag ben selamet.
Başka da sorumluluk almiyorlar zaten. Kimse kusura bakmasin gercekler bunlar. Teyzemden, halamdan, kuzenlerimin eşlerinden gordugum manzaralar bunlar. Ulkenin cogundaki evlilikteki erkeklerin rolu de bu kadar. Çalıştığım, diger evli kadinlardaki senaryo da bu. Kimse bana gelipte ben yapiyorum masallarina girmesin açıkçası.
40 Yorumla
Siz de haklısınız.
Evi temizleyip, çekip çeviren, bulaşıkları, çamaşırları yıkayan, çocuklara sofra açan, bir de üstüne üstlük çarşı, pazarı yapan babanız. Ananız sabahtan akşama kadar yiyip içip yatıyor.
Ulan bu ülkede kadınların her şeyi erkeklerle rekabet haline getirmesine aptallık demiyorum artık. Çünkü aptallık bile aklın var olup da kullanmadığına delalet eder. Bunların ki resmen beynin olmadığının ispatı.
Adana'da 10. Tanker Üs'te ABD'li siyahi bir subay arkadaşım vardı. Edward adı. Karısı (beyaz) ve çocuklarını da getirmiş Türkiye'ye. Kadın çocuk doktoru. Çocukların hepsi ABD tarafındaki okulda okuyordular. Her ne ise, uzatmayayım...
Katolik bir aile olarak kültürlerine çok bağlıydılar. Kadın her sabah 05:30'ta kalkar, sporunu yapar, eve gelir kahvaltıyı hazırlar, Edward'ı kaldırır, Edward çocukları kaldırıp hazırlar ve baba ve çocuklar kahvaltıya inerler. Kadının bir kez olsun, eeeey Edward ben senin hizmetçin değilim, kalk kendin hazırla dediğini duymadım. Hatta Maria, ben kadınım ve benim görevlerim var ve Edward'ın da işi benden zor derdi. ABD di mi? Özgürlükler ülkesi di mi? Adamlardaki kültür ve görgü bizdekinden kat ve kat fazla.
Ama ne hikmetse bu ülkede kralın kızı olduğunu zanneden beyni olmayan kadın topluluğu kendini küçük dağları ben yarattım zannediyor... Ulan kalın evinizde, yarın bir gün çocuğu da erkekler doğursun diyecek mallık derecesine geleceksiniz bu gidişle. Allah'ın mendeburları...
33 Yorumla- +1 yıl
Yani bakış açısına göre değişir. Eğer bir kadın kendini köle olarak görüyorsa kocasını da köle olarak görmesi gerekiyor.
Zaten amelelik işlerinde çoğunlukla erkekler çalışıyor, adamın pestili çıkıyor.
Ben yalnız yaşıyorum, öyle abartılacak ev işi yok. Zaten her şeyin makinesi var şimdi.
Şeytan dürtüklüyor işte...
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBenim için evi ne kadar temiz yapmış önemli değil ki ben disiplin kurulundan mi geldim ki ona göre not mu verecem kadına evin temizliğine evet bakabilir bu bir görev dağılımı olabilir ama ne kadar güzel olduğunu da en iyi kadınlar bilir kadın kendi gözüne evi güzel geliyorsa yeter sonuçta evi dişi kuş yapar derler
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
76Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılTürk erkeklerinin genel orak amacı bu akşam yemek ev temiz olsun akşam belli şeyleri yapmak için bir kadın olsun sevgi saygı değil yani ihtiyaç.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Yüzde doksan düzenli seks hayatı ve işimi gücümü halleden biri olsun diye evleniyor.
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 261,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBazıları aşı bilmediği için ya seks için ya da ev işi yapılsın diye kadınla evleniyor. gerçek aşkı bilen sadece kadının kalbi için evlenir.
00 Yorumla Erkekler ev işi yapılsın diye bin türlü masrafa gireceğine yardımcı tutar zaten
Erkekler c*nsellik için evleneceğine bu ihtiyaçlarını karşılayacakları kişilere giderlerdi
Erkekler yemek yapılsın diye evleneceğine yine yapacak birini tutarlardı
Şefkat görmek, sevilmek, tamamlanmak, sahiplenilmek, kıskanılmak vs bunlar güzel duygular ve sadece kadınların beklentisi değildir.
Erkek olsan böyle şeyleri duydukça üzülürdüm açıkçası... Hani çevrenin lafıyla sözüyle bütün erkekleri aynı kefeye koyuyorlar.
Bu zamanda asıl sorun erkeklerde değil bence kadınlarda!
Sen işini yap ben işimi, sen aşını pişir ben aşımı, sen paranı harca ben paramı... Hadi şimdi aynı yatağa girip birbirimizden faydalanalım (Bu son kısmı kadınlar/erkekler demiyor ama ben dış pencereden bakınca durum aynen böyle gözüküyor... Ev arkadaşı tutun o zaman :)
Eş değil misiniz, beğenmediği bir şeyi neden dile getiremesin?
Kadınlar fazla parası olmayana istediğini söyleyebiliyor ama?
(söylemenin üslubu erkeğin problemi bunu da belirteyim mesela gelir canım şöyle de olabilir deyip öpse kim ne dediğine takılır? Nasıl söylendiği önemli)
Eşim çok absürt bir şeye para harcarsa ben tatlım buna para mı verilir ya derim mesela ne desin, sana ne benim param mı desin?
Evlilikte eşler çalışsa da sen ben olayına karşıyım. Evlilik biz demektir, erkeğin çalışma saati tam günse ben elbette bulunduğum ortamla ilgilenirim bu eşimle de ilgili değil, nasıl bakarsanız öyle görürsünüz...
Başka gün o yapar vs (erkek yapmasın demiyorum, tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır)
Şu da var yıllarca baba evini otel gibi kullanan insanlar evlilikte bu gibi durumlarda zorlanır cinsiyet fark etmeksizin. O yüzden anlayışlı olmak, bu dağılımı rollere göre belirlemek buna uygun eş tercih etmek şahsa düşer.44 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Şunları eklemek istiyorum... Ev işi kadının görevi değildir ve kadının böyle bir zorunluluğu yoktur. Kadının eve yardımcı istiyorum deme hakkı bile vardır. (İslamiyette)
Sadece genelde erkek dışarda kadın evde olduğu için dış/iç işler dağılımı söz konusu olur. İkisi de çalışıyorsa bence erkeğin dağıtmaması düzenli olması yeterli olur, yapsa bile kadın gibi iyi yapamaz çoğu işi ve fazlası da fıtratına aykırı bence ha nolur bahçe tarla vardır bu zamanda hiçbir erkek gel sen yap demez eşine çünkü kendisi gibi iyi yapamayacağını bilir.
Her cins kendi sorumluluğunu bilse yeterli bence bizler tamamen eşit değiliz ki yaptığımız her şey aynı olsun, ancak rollerimiz fıtrat üzerinden eşittir yani kadının sorumlulukları kadının yapabilecekleridir, erkeğin sorumlulukları erkeğin yapabilecekleridir. İnsanlar doğrusundan şaşmadığı sürece bu zaten dengede ve uyumlu olandır.
Birbirimize bu kadar yükkenmenin manası yok aksi takdirde birbirimizin gözünde küçük düşüyoruz. - +1 yıl
İslam dini öyle bir din ki, kadının kocasına sorumluluğu 3 maddeyken, erkeğin kadına sorumluluğu yüzlerce.
Kadın doğurduğu çocuğu emzirmek zorunda değildir, kadın ev işi yapmak zorunda değildir, kadın evi geçindirmek zorunda değildir, kadın evi korumak zorunda değildir. Kadının kocasına karşı o 3 görevi de,
1. Namusuna halel getirmemesi,
2. Evdekini kocasından habersiz vermemesi,
3. Cinsel ilişki istediğinde reddetmemesi.
Peki neden kadınlar ev işiyle meşgul oldu İslam dininin ilk zamanlarında?
İslam'a savaş açmış müşrik orduları ile gaza görevi erkeklere verilip, şehitlik de erkeklerin elde ettiği en büyük mükafat olunca, sahabe eşleri Peygamber Efendimize gelip bu durumdan üzüldüklerini, şehitlik sevabı erkekler kazanırken kadınlara Allah gaza görevi vermediği için şehit olamadıklarından dert yandılar...
Peygamber Efendimiz de onlara "her kim hanım, gece kocası yastığa baş koyduğunda kendisinden razı olduğunu duyar ve görürse Allah o kadına şehitlik sevabı verir" der ve ekler "vallahi kadın bütün ibadetlerini yapıp cennetlik olsa bile kocası kendinden razı olmadan ölen kadına cennetin kokusu Allah tarafından yasaklanır"
Sahabe eşleri bunu duyunca benim kocam işinde kurumuş ekmek yiyor diye ar duyar ve evindeki yaptığı taze ekmeği duvarın üstüne koyup kurutup öyle yer, kocam işinde kaynamış su içiyor diye evindeki serin suyu evin penceresine koyar ve güneş görmüş sıcak su içer. (Bunlar İslam tarihi kaynaklarında yazılı)
Öyle bir denge ki Allah kadına bak kocana bakarsan sana her şeyi veririm, erkeğe de bak karın senin her şeyinden yükümlü değil, değerini bil diyerek aslında "ben" değil ailede "biz" duygusunu geliştirir.
Bunu bilen kaç kadın var?
Ama bunu bilen binlerce erkek var...
Dediğiniz gibi günümüzün en büyük sorunu cahil kadın topluluğu ve her şeyi erkekle rekabet ederek muhabbeti (ayet var, aranıza muhabbet verildi diye) öldüren kadınlar artık Türkiye'nin nüfusunun büyük bir çoğunluğu...
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yıl#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Ben akıllı ve karakterli bi erkeğin hürriyetinden taviz verme pahasına sevmediği biriyle temizlik veya cinsellik amacıyla kesinlikle evlenmeyeceğini düşünüyorum. Bi kadını evlenmeye karar verecek kadar çok kıymetli bulduğu ve sevdiği için evlenir bi erkek fikrimce. ⭐
#tubasueda 🍀🍀30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÔyle bir şey söylüyorsun ki Erkek tarafı yan gelip yatıyorda Butun iş sizde gibi e bizde çalışıp eve bakıyoruz. Ne oldu şimdi bizde Kadını evde oturtup para yedirmek için mi Evleniyoruz O zaman? Herkesin sorumlulukları vardır. Yerine getirecek Evlilik iki kişinin birbirine sözü ve hayatın yükünü sırtlanmasıdır. Sen ben ev hanımıyım diyipde adama temizlik yaptırmanın neresi adil Asıl bu kölelik ikinizde çalışırsınız O başka Ama çalışan adamı ev işlerine sen ev hanımıysan mecbur edemessin Tebbeliğe kılıf uydurmayın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Kadın çalışmazsa ev işini yapmak zorunda tertip ve düzeni sağlamak zorunda ama ben öyle bir kadın istemem oda benim gibi çalışsın ev işini yarı yarıya yapalım isterim. Çalışmaya niyetin yoksa ev işini iyi yapman lazım erkekler bunu kesinlikle ister ve bekler haklı olarak
20 YorumlaEvlilikte ilk amaç cinselliktir. Diğerleri daha çok hayatı idâme ettirmek içindir.
Erkekler ev işlerini angarya olarak görür ama tamir ve bakım gerektiren bir cihaz varsa çok severler onunla uğraşmayı. Mesela ben internet bağlattığım şirketin teknikerlerinin bile bağlayamadığı interneti uğraştım kendim bağladım. Evime kolay kolay tamirci girmez.
Ayrıca ağır işler genelde erkeklere yıkılıyor, yapmayan erkekler herkes tarafından kınanıyor.10 YorumlaEski insan bakış açısı biraz ve iyi düşünce değil öyle bir evlenme şekli olmaz kimse kimsenin hizmetçisi değil bayanın ve erkeğin yapması gereken ev işleri vardır bazı erkekler kadın miyim yapayım düşüncesindeler ama çocuk sahibi değilken hadi öyle böyle idare edilir ama çocuk varken hepsi kadının üstüne kalmış oluyor zor bir durum
10 YorumlaÖncelikle evlilik kişiden kişiye değişir. Kimi erkek elini sürmez işe gider gelir yemek yer uyur. Kimi erkek eşine yardımcı olur. Evlilik ciddi bir müessese. Önemli olan kendinize en doğru kişi ile evlenmek. Her iki tarafında düşüncesi hizmet etmek , kullanmak gibi olmamalı. Eşine yardım eder , onu dinler ve anlar , anlayış gösterirsen ve tabiki farklılıklar yaratırsan hayatta iyi ilerler.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 774 cevap paylaştı.
+1 yılHayır canım yıllarca anası şehzade gibi büyüttügi içn kendi suyunu bile annesi getirir yemeğini annesi kurar toplar ve ya kız kardeşe yaptırır yani evinde hep bir kadın hizmet edip şehzadeler sulatanlar gibi büyütür beyfendileri sonra gelip evlendiği kadindan bunları beklerler zihinsel ve kisisel yeterisini tamamlayamamış da diye biliriz anasının oğlu anasının evnde kalsın bence hiç evlenmesin
10 Yorumla
+1 yılEvet çoğunun temel amacı bu. Onlara göre kızların evlilik amacı da bedavadan yaşamak. Yani erkekler hizmet, kızlar para için evleniyor -onların gözünde- Ama bence tek sebepleri bu değil. Çünkü ev işlerinden anlayan erkekler de var ¢
00 YorumlaNe alakası var evlilik aşk sevgi isteyerek olmuyor mu? severek evleniliyorsa neden böyle bir şey olsun ki 🤷♂️ saçma bir düşünce
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenen insanların sorumlulukları vardır erkek tarafı evin maddiyatı güvenliği ile sorumludur kadın tarafı ise adı üstünde evi dişi kuş kurar derler evin kurulumu düzeni yemeği kadına aittir tabi ki de anlayışlı erkek her şekil eşine destek olur yardım eder ama hayat böyle sorumluluklara uyulması lazım örnek veriyorum sen ev işi yapmadın erkekte desin ben çalışmıyorum eve maddiyat getirmiyorum hadi size sahip çıkmıyorum olmaz o işler her iki tarafta sorumluluğunu bilmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAslında bu iş biraz gelenekten kaynaklı evvelde kadınlar çalışmaz evi silip süpürür yemek yapar çocuk bakardı. Fakat günümüz dünyasında bu gelenek eskisi gibi yürüyemez çünkü kadınlar da bir çalışan birey o yüzden bu işlerin ortaklaşa yapılması kanaatindeyim. He bir de şu var kadınlar ev işlerine daha yatkın oldukları için de böyle bir beklenti içerisine giriliyor. O da artık eşlerin arasındaki anlaşmaya kalmış.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekarım ve tüm ev işlerimi kendim yapıyorum. Evlendiğimde eşim ev hanımı ise ev işlerine karışmam. Zaten ev hanımı ile evlenmem. Eşim çalışacağı için hayat müşterektir diyerek ev işlerini ortak yaparız. Yemekte ve ütüde çok iyi değilim özellikle ütüde :D ama temizliktir bulaşıktır vs vs elimden geleni yaparım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirbirine hayatı kolaylaştırmak için birbirlerine sevgilerini çeşitli şekilde gösterebilirler kadının da sevgisini gösterme şeklinin birisi de bu ama güzel yapmak şart değil en güzelini yapmak ister elinden geldiği kadar yapar... Bulduğunu da kırmamak için erkek beğensin bir zahmet
00 YorumlaErkekler genelde hem ev işleri yapılsın hemde cinsel ihtiyaç gidermek için evlenirler. Önceki insanlarda böylesi daha çok. Ama zamanla değişiyor bu düzen. Kadına mal gözüyle bakan zihniyet yok oluyor yavaş yavaş
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHizmet görüyorsan evlenme, görev paylaşımı yapılır evlilikte. Eşin de evin geçiminden sorumlu olacak, o da çalışmayı hammallik görsün ister miydin? Sadece almak isteyen kafadaki kızlardan uzak durun.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılbence kadın kendını ona layık gordugu ıcın bu sekılde bakıyor.
Ev ıslerını yapan erkek yok mu yer yuzunde.
olumlu tarafından bakmanız gerek.
Yemek yapan erkek yok mu evlılıklerde?00 Yorumla
+1 yılErkekten erkeğe değişir. Benim erkek arkadaşım benden çok çok daha becerikli. Evlenince ev işlerine hep yardım eder diye tahmin ediyorum ama tabii evlendikten sonra görücez :Dd
00 Yorumla
+1 yılYeri gelir erkekte yardim eder, kadın çalışmaz sürekli evdeyse zaten yapıyor, ağır işler zor, kaldırması gereken ağır malzemeler olur tabi erkek yardım eder, gebelik başka bisey olur zaten akli basinda erkek fazlasıyla yardım eder etmeli yapmalı ilgilenmeli
00 YorumlaHayır tabiki ben de evin tüm işlerini yapıyorum evliliğin amacı yoldaş olmak , birlikte hayatı birleştirmektir. sevmek sevilmek , sevişmek , cocuk yapmak , ömür boyu birlikte yaşamak.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı.
+1 yılYoo isterse temizlikçi de tutar. Evlenince kadın yapmaktan gocunmamalı bence
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence erkekte elini taşın altına koymalıdır. Evlilik bencillik olmamalı. Butunleyici ve yapıcı olmalı.
00 Yorumla
+1 yıljaponya öyle kızlare evlilik konusunda ikna etmek çok zor. ikna etmeyi becerebilen erkekte onun kölesi gibi oluyor. temizlik vb o yapıyor
00 Yorumla
+1 yılValla hiç el üstünde tutulmadım yeri geldi toz da aldım evide süpürdüm bulaşıkta yıkadım yerleride sildim sofrayı hep taşırım perdeleri asarım
00 YorumlaKoca beğenmez ne ya benim izin günüme denk gelirse seve seve eşime yardım ederim. Diğer erkekleri bilmem kişiden kişiye fark ediyor bu
00 Yorumla
+1 yılevet öyle Türkiyede ev işi yapan erkek istatistiğine nak 23 dakika ev işi yapıyor içlerinde çocuk bakımı yok bile
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe sandın, işte evliliğin sadece erkeklere sultanlik getirmesi yüzünden evlilik mi, asla. Diğer şeylerin yanında seks ve işler için evleniliyor. Ben yokum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılhah sunu bileydiniz. hatta senin utuledigin gömlekle senin beğendiğin kolyeyi alıp sevgilisine gider
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek sebebi cinsellik. Gayri meşru ilişki haram olduğundan bir çoğu bundan dolayı evleniyor. yani keramet ev temizliğinizde değil , ekmek kapınız olan büllüğünüzde.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışıyorsan hakkı yok ama ev hanımı olacaksan bir zahmet yani
10 Yorumla
+1 yılHer işimi kendim görürüm, bir gün evlenirsem şayet kendimden iyisini bulacağımı sanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılEve silip süpüreceksin güzelce yemek yapacaksın akşam da domalacaksın görevin bu
00 YorumlaBı video da izlemiştim yalan söyleyemeyen damat diye onu izlemeni tavsiye ederim 😂
00 Yorumla
+1 yılEvet tabiki o yüzden evleniyoruz. Siz ne sanmıştınız?
00 Yorumla
+1 yılGeleneksel görüşler bu yönde. Şahsen ben öyle düşünmüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kocan beğenmez diyen kim?
O beğensin siye yapmıyorsun ev temiz olsun diye yapıyorsun00 Yorumla
+1 yılGoogle a gir
insanlar neden evlenir yaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet hizmet ve çocuk bakımı öğretmenler ideal eş çünkü hem eve para getiriyor hem de çocuk bakıyor temizlik yapıyor bir de bedava şey için işte
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kadının dna sında ev işi ve temizlik zaten var kadın evden erkek çalışıp bakmakla sorumlu tatlım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani siz ne sanıyordunuz ki 😂
Bulaşık ütü çamaşır kim yapcak ya?00 Yorumla
+1 yıleskiden erkeklerin evlenme sebebi buydu. Günümüzde hala böyle erkekleri görebiliyoruz. fakat evdeki işler yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik gibi işler gayet ortaklaşa da yapılabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılöyle niyetli biriyle evlenmem evleneceğim adam evin sorumluluklarını üstlenicek
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılKõleliktir evlilik beden işcisi gibi oh valla kimseye killandiramam evlilikk karsitiyim
05 Yorumla- +1 yıl
:)) ben onları kullanırım dıosun yanı
- +1 yıl
Valla bende aynı şekilde düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@barmen_chıld yok kullanmam
Cevap sahibi+1 yıl@Ramazan6807Cansin👍😊
- +1 yıl
hıı yalnız mı yasıosun aıle ıle mı
+1 yılYoksa neden bu kadar trip, kapris ve egonuzu çekelim ki? Bak yabancı hatunlara trip atmaz, kapris yapmaz, dünyanın en güzel kadını benim diye aptalca ego yapmaz. Kocasıyla tüm işleri ortak yapar
08 Yorumla- +1 yıl
sosyal medyayı gerçek hayat sanan biri
- +1 yıl
Şikayet mi ettin, sözler ağır gelince?
- +1 yıl
ne sözü
- +1 yıl
git sıkıyorsa yaşa o zaman sana bakan olcak sanki İngiliz erkeği varken
- +1 yıl
abaza
- +1 yıl
sizin tipiniz ne ki çıkan ne olsun
- +1 yıl
İngiliz erkekleri size 1000 basar
- +1 yıl
gelip kendi başta hakaret ediyor sonda saygı bekliyor hadi ya
Bu o kadar saçma bir yaklaşım ki
kendine sorabilirsin kadınlar neden evleniyorona göre cevabı bulabilirsin.
insanların hepsi aynı değil sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece o değil tabii ki bir de yatak odası işleri var bu ikisinden sebep evleniyoruz
00 YorumlaErkeklere göre kadınlar ev işini yapar erkeklerde çalışır para getirir
00 Yorumla
+1 yılev işini kendin icin yapman lazım koca yatakta ıster senı bence
00 YorumlaOnun da etkisi vardir tabiki zaten hizmet etmek kötü bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılKocanın canı cehenneme
11 Yorumla
+1 yılEvet ev işi ve bedava cnsellik için
10 Yorumla
+1 yılHayır mutlu olmak ve etmek için.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet, kendilerine hizmet edilsin diye evleniyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılBen kendi işimi kendim hallediyorum 😂
00 Yorumla
+1 yılEvet birçoğu o yüzden evleniyor
00 Yorumla
+1 yılÇoğu erkekler o rahatlığı istiyor
00 Yorumla
+1 yılO kriter de var tabi evlenme amacı arasında.
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem