Nişan evresi bizim ülkede artık evliler gozuyle bakılsa da bana göre karsi tarafi daha iyi tanıma evresi. Hatta tum sulalesini de bu evrede taniyorsunuz. O yuzden nişanı kisa tutup evlenme taraftari degilim. Nişan en fazla benim icin 1 yil kadar sürmeli.
Ilk nişanımı attığımda bircok sebebim vardı. Nişan döneminde karsi tarafin beni yoran hareketleri oldugunu farkettim ve benim en dikkat ettigim sey erkegin hayatima destek olabilmesi. Ben çalışıyorum ve sirf kadin oldugum icin ev isleri, yemek, cocuk bakımının üstüme yuklenmesini istemiyorum. Bu ulkede cogu kadin bu durumu sineye cekiyor ama ben cekebilecek biri degilim.
Esimle ikimiz işten eve ayni anda girip ben aceleyle mutfaga ya da temizlige girişip, kocamin gidip tv karşısında dinlenmesi zoruma gider ve boyle bir tabloyu hazmedemem. O evde yemek yiyeceksek ikimizde yiyeceğiz gelip kollari sivayacak. Ilk nisanlimin bana degisik ve ters gelen huylari dışında bu meselelerde bana destek olmayacagini gördüm ve nişanı atma karari verdim, oylelikle ayrilmistim ondan.
Simdi de nisanlim cok iyi birisi ama bu konuda yine sıkıntı yaşıyorum. Iki nisanlimi da işlere duzgun üslup ve tatli dille davet etmeme, rica etmeme rağmen bu ricalarıma karşılık bulamiyorum.
2. nisanlimda da bu var. Bir insan işleri bitirici olmalı, uzatıcı degil. Ev ile ilgili şu sıkıntılar var diyorum. Hallederiz diyor 1 ay oldu hallolmadi. Evi gel beraber temizleyelim. Geliyor ama iş yaptığı yok. Ne yapti etti tum evi bir sekilde ben temizledim. işten ciktim, evi temizledim yorgun halimle. Kendisi de evde güya bir seyler yapti. Iki lamba taktı, jiletinleri falan söktü o kadar.
Yani boyle adamlar evlilikte de boyle olacaklar ne kadar cabalarsam cabalayayim, işlere dahil etmeye çalışsam da olmuyor, olmayacak. Yapmak istemeyene yaptiramiyorsunuz ve kocaman olmus adama da bu yaştan sonra sorumluluk öğretmek benim gorevimde degil. Bu sadece beni yorar.
Bu konularda yine yalniz kalıyorum ve ben boyle evlenmek istemiyorum. Bir insan, bir erkek yatagini toplayabilmeli, s*tigi yeri temizleyebilmeli, karnini doyuracak kadar yemek bilgisine sahip olmalı. Bir kadina surekli yıkılamaz boyle seyler. Hayati ihtiyaçları surekli birinden bekleyerek olmaz.
Bunu kabullenip köle gibi hem evde hem işte calisan kadinlar var. Ben bunu kabul edemiyorum. Sirf bu yuzden nişan atmak zoruma gitse de ben hayati paylaşmak istiyorum, baskasinin yükünü de sirtıma alip kendimi ezmek istemiyorum. Evlilik ortaklik diyorsak her konuda ortaklik olmalı.
Birine yük yuklemek icin evlenilmemeli. Nişan atma konusunda tam kararimi vermis degilim ama gidecegim yol bu gibi görünüyor yine.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer