Sizi aldatan birinin gözünde hiçbir değeriniz yoktur. O sadece bir eylemi icra etmez, sizin duygularınızı; sevginizi, güveninizi, ilginizi de buruşturup çöpe atar. Sizi bu kadar önemsemeyen bir insan içi acı çekmenize gerek yok, şutlayın gitsin.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekler degil de kadinlar aldatmayı affediyor. Bu yüzden aslında aldatmalarda bu kadar çok. Ozellikle evli olanlar. Belki sevgiliyken de affeden kadinlar var. Bugun zaten kadinlar bu toleransi verdiği icin erkekler icin aldatmak normal bir şey gibi algılanıyor.
Bir erkek aldatan kadini asla affetmez. Gozu evlilik, yuva, cocuklar görmez, direkt kapının önüne koyar ama kadinlar bunu yapamıyor. Isterse ekonomik özgürlüğü olsun. Aile, cocuklar diyorlar, babasiz kalmasınlar, ben dul kalmayayım malum bu ulkede bosanmis bekar bir kadin ve bekar anne olmakta kolay degil diyerek bir suru sey dusunerek kadinlar affediyor.
Ama erkek aldattığı zaman evdeki kadini ya da cocuklari pek dusunmuyor. Kadin aldatirsa, erkek kadin gibi düşünüp yok yuvamiz, yok cocuklarimiz ayrı kalmasin meselelerini hic düşünmeden hareket ediyor. Gozu dönerse fiziksel bir zarar da verebilir erkek kadina.
Az biraz duygularini kontrol edebilen akilli bir erkekse en basit sekilde kapinin önüne koyar ve boşanır. Erkekler aldarilmati kolay kolay sineye cekmiyor, kadinlar gibi. Yani oyle toplum baskisi, cocuklardan ayri kalmayayım gibi seyleri aldatilan erkekler pek düşünmüyor.
Ama kadinlar bunu düşünüyor. Kadinlar toplum baskini bir kenara birakalim cocuklarin velayetinin kendisinde olacagini bilmesine ragmen hadi diyelim ortak velayet olsun ama sonucta cocuklar her sekilde annenin yaninda kaliyor ayrılıklarda. Bu durumda bile cocuklar bende kalacak ama babalarindan ayri buyumeleri dogru mu, babalari igrenc biri, koca olarak igrenc biri ama babalarindan ayri kalmalarina sebep olmali miyim bunu bile düşünüyorlar yani. Cogu kadin affediyor bu yuzden.
Esiyle konusmasina ragmen bir daha yapmama sozu almasina rağmen aldatmaya devam edilme durumunda cogu kadin esinin bu aldatmaya devam ettigini bilmesine ragmen haberi yokmus gibi davranıyor, sırf aileyi dağıtmamak adına, cocuklar 2 tarafa savrulmasin anne baba arasinda secim yapma zorunluluğunda kalmasin diye.
Erkekler bunlari pek dusunmuyor ama anneler düşünüyor. Yani ben bunlari gozlemledim. Bizim turk kadinlari kendi hayatini yaşamiyor, hangi statude olursa olsun. Bizler bu topraklarda hep fedakarlik yapmasi gereken bireyler ve aileyi bir arada tutmasi gereken kisiler olarak yetistiriliyoruz. Bir suru erkek evdeki karisini kac defa boynuzluyor ama ekonomik ozgurlugu olsa dahi bosanma cesaretini kendinde bulamayan cok kadin var.
Diger aci bir gercek ise bazi ciftler var ki sadece evlilik yürüyor. Adam gidip baska kadinlarla beraber. Adam kadinin bildigini biliyor. Kadinda kocasinin kadina gittigini biliyor. Ikiside sanki sessiz bir sozlesme imzalamis gibi birbirlerinden haberi yokmus gibi davranıp kimse kimseye ses etmiyor. Yani boyle omurgasiz ve gurursuz kadinlar ve erkekler var. Adam karisinin gozunun icine baka baka evden cikip kadina gidebiliyor. Kadinda buna ses etmiyor. Boyle iliskilerde var bu ulkede.
Yani bunu kimse cekmek zorunda degil ki. Isterse ekonomik gucun olmasin. Ne kadinlar var parasi pulu yok, kocayi şutlayip kendi basinin caresine bakiyor. Oya yapiyor, yemek yapip satiyor, iş bulup çalışıyor bir sekilde ayakta durmaya çalışıyor.
Ama bizim turk kadınları çoğunlukla ne yazik ki affetmeyi tercih ediyor hangi konumda olursa olsun. Belki surekli affediyor, belki 2. Ya da 3. Sansi bir sekilde evlatlari hatirina veriyor illaki.
Ama tam tersi bir durum olsa erkekler kadinlari direkt kapinin önüne koyuyor. Kadin aldattiysa bunu canıyla ödeyen kadinlar bile oluyor.
Ama iş kadinlara gelince erkektir yapar, bir hata ettim, sen beni doyuramadin aldatmakta hakliydim, cocuklarimiz var yapma etme, aileler devreye girse bile onlarda bir şans daha ver yuvani yıkma diyerek kadina söyeyip baski kuruyorlar. Erkeğe bir sey diyen pek yok. Erkeklerin gizli bir dokunulmazligi var bu konularda. Erkek ne halt ederse etsin kabul görmesi bekleniyor.
Ama bunu kadin yaparsa tamamen hayati kararır. Diger insanlar kotu gozle bakar, diger erkekler bu kadin kocasini aldatmis bana da yesil ışık yakar da bir seyler yasar miyiz acaba derler, erkek, esini alir baba evine bırakır, bu o**pu benimle evli ama baska erkeklerle beraber oluyor diye gider ailesine teslim eder. Belki bu yuzden kadinin babasi bile sırt cevirir.
Ama aldatma olay kadinin basina gelince toplumunda erkek iste yapmis diyerek kabul etmesini bekliyor. Erkege anne babasinin sirt cevirmesi de cok zor. Kadin gibi olmuyor yine. En fazla oglum bir daha boyle seyler yapma derler konu kapanir.
Yani ben kendi cevremden de ogretmen, dis hekimi gibi iyi bir kariyerleri olan kadinlarin, toplum baskisi hissetmeyen bazi kadinlarin da sirf yuva dagilmasin, cocuklar ortada kalmasin diye bu aldatma mevzularini sineye çektiklerini gördüm.
Kadinlar olarak bu olaya gereken ayaga kalkmayi gosteremedigimizi düşünüyorum. Bu gereken isyani gosteremeyince de erkekler terkedilme, ayrilma, bosanma, cocugumu gostermez yoksa bana gibi korkulari yasamiyorlar.
Bir kere affetti tekrar affeder cocuklar cok kucuk zaten, birakamaz, beni de cok seviyor gider iki duygusal konusma yaparim girerim gönlüne kafasinda oluyor bircok erkek. Umarim kadinlarimizin bu konuda hicbir sekilde taviz vermediği bir duruma geliriz. Kimsenin kimseye boyle igrenc duygular yasatmaya hakki yok cunku.
Çocuklarda tek annenin cocuklari degil. Babalarinda cocuklari dusunerek hareket etmesi gerekiyor. Ama ne yazik ki erkekler işi yaparken baba ve cocuklari oldugunu unutuyor. Ne zaman eşi öğrenirse o zaman cocuklarimiz var, ben bosanmam, cocuklarimdan ayri kalmak istemiyorum kafasina giriyorlar. Bir haltlar yerken cocuklarin aklina bile gelmiyordu ama kadına baski kurmak adina boyle cocuklarini kullanan cok erkek var.
Eğer ki sadece 1 defa yapmış ve sonra gerçekten pişman olmuş ve bir daha hiç aldatmaz ise affedilir ama yine tekrar ederse o zaman affedilmez ne hali varsa görsün olur aldatmak çok kötü bir şey gerçekten ihanet resmen
Kesinlikle affedilmez. Ve kronik bir durum bu yani sen affettikce o aldatmaya daha çok yüz bulur. Ya nasıl affeddilsin kanka ya düşünsene sevgilin başkasıyla birdaha gönlün açılmaz ona ya.
Haklısın abi bunu görmezden gelen insanlara da çok şaşırıyorum yani nasıl ya nasıl, ben bi daha bırak devam etmeyi dokunmak istemem midem kaldirmiyor böyle olaylari
Ya gerçekten ben düşman gibi olurum böyle birdaha görmek istemem. İnsanlarda nasıl mide var ya Zeren. Sen birde Twitter de denk gelmedin ya neler var neler
Bazı kişilerin gözü karşı taraftan başka birini görmeyip karşında ki kişiyi de kendisi gibi gördüğü ve sevdiğini düşündüğü için bazı çiftler arasında çözülüp affedilebiliyor, fakat kesinlikle gösterilmemesi gereken bir tolerans sonuçta hiç beklenilmediği bir anda yapılıp yeniden bir şans verildiği için, bir daha yapsam bir şey olmaz algısı ile tekrardan bile isteye yapacaktır o yüzden ne olursa olsun 2. bir şans verilmemelidir. Zaten gerçekten seven ve sevilen bir kişi bunu ne kendisine ne de sevgililik adı altında karşı tarafa uygun görmez.
Bazı durumlar da evet. Mesela duygusal ya da fiziksel olarak uzak durup yalnız bıraktığım biri beni aldatırsa kendimde de suç olduğu için afedebilirim. Tabi ne olursa olsun bu hataya düşmemiş olması lazımdı fakat insanoğlu beşer şaşar demişler, bazen de zorla hataya itebiliyoruz birbirimizi
Bu insanın başına gelmeden verilecek bir cevap değil. Yani Allah kullarının günahlarını samimi bir tövbeyle affediyor biz insanların hatalarını asla affetmem falan diyoruz ama başımıza geliyor affediyoruz çok örneklerini gördüm asla affetmem diyip boşanıyor tekrar evlenen bile gördüm yani bu işler ikili ilişkiler düzeyinde yürüyor kimse kimsenin yaşadığını bilmiyor ve başına gelmeden bilemiyor insan. Kimse böyle bir seti affetmeyi istemez ama gel gör ki affederler affetmeyenlerden fazla
Kesinlikle affedilebilir bir yanı yok benim için. Fakat ilişkide bir süre sonra heyecan bitebilir. Ve eğer böyle bir şey olduğunu hissedersem ben kendim ayrılırım. Ben o insanla 1 süre ayrı kalsam bile ben aldatmam eğer onun da aldattığını duyarsam kesinlikle ayrılırım. Bana iğrenç geliyor biriyle yazışmışsa, biriyle temas etmişse ve bana da o vücutla gelmişse ben bu insanla yapamam artık. Aldatmanın affı yok. Affedenin de kendisine saygısı yoktur. Net.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eğer ki ciddi bir ilişkiye iyi düşünmek lazım. Ve aldatmayın ne nasıl olduğuna göre değişir. Fiziksel bir şey geçmişse, aile durumu filan gözden geçirilir!
Aldatmak hata olduğu kesin! Nefsine uymuştur, ama nefsi niye böyle, bir şey yaptırdı, bunlara ne yol açtı, o da ayrı bir sorudur!!!
Aynen öyle. Aldatan insanın ne kendine saygısı vardır ne de karşında ki insana. Saygı yoksa da yanımda durmasının da bir anlamı yok zaten. Hiç bir anlamı olmayan bir ilişkiyi de kim ister acaba?
Bu bir hata değil, yanlıştır. Bilmeden yaptığın bir şeye hata diyebilirsin. Bile isteye yapılan şeyler yanlıştır ve bende hiçbir yanlışın affı olamaz. İhanetin de affı olmaz. Affedene de zerre saygı duymam.
Bizde gidip onun omuzunda güleriz merak eyme bizde fazla üzülmeyiz, ben aldatana değil aldatılana bakarım neyi veremedin neyi kısıtladın ya da neyden bunalttında bu adamın bedeni ya da ruhu aç kaldı ve mutluluğu başkasında buldu
Kesinlikle hayır. Merak ediyorum affedenler tekrardan o güven duygusunu nasıl sağlıyorlar. Uzun lafın kısası öyle olaylarda yolları ayırmaktan başka hiç bir çare yok. Affetmek kendine de saygısızlıktır.
Aslında cinsellik çok güçlü bir dürtü bununla baş edebilmek gerçekten zor bizi tek eşliliğe kültürümüz zorluyor ve sonuç birbirini altadan eşler yıkılan yuvalar. İstediğimiz kadar kendimizi kandirabiliriz ama biz doğada tek eşli olmayan bir canliyiz olaya bu açıdan bakmak gerekir.
Valla istediğiniz gibi düşünün ben illa birbirlerini aldatmalilar demiyorum ki ama görünen köy uzakta değildir siz de kabul edin ki çoğu insan birbirini aldatıyor cogusu da sadece kafasında kuruyor cesaret edemiyor
hayır kesinlikle affedilmez.. eger affedilirse tekrarlanabilir.. eger tekrarlanmaz ise sürekli kafanın içinde bir soru işareti ile yaşarsın buda zaten çok kötü bir durum insan için..
iistediğin kadar sev asık ol öl bit ama aldatanı asla affedilmez.. kendine olan özsaygını yititirirsin. özsaygısı olmayanıda kimse svmez. her şekilde zarar affedersen 🐧
Bi kadın seni aldatsa affedermisin, ve bir çok kadın göz yumuyor buna bana kalırsa ben affetmem abi niye affedeyim ki, erkek mi kalmadı piyasada da onun gibi biriyle devam edeyim
Aldatmak bir hastalıktır psikolojik bir sorundur o yüzden bir kere aldatan hep aldatır kaldırabiliyorsanız sorun olmaz ama kaldıramıyorsanız sorun olur