Bu konular iki taraftan da mantıklı açıklamaları oluyor ama kararsızlık tan evlilik düşünmeyi bıraktım sizce hangisi doğru olan.
Aşk
Mantik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşkım Birliği yaparsan başkasıyla olursun mantık evliliği yaparsan benimle :). Şaka şaka
Mesele şu ki senin hayattan beklentin ne? Eğer ben sevgilim adamla olurum ama kuru ekmek soğan yerim dersen git aşık olduğum adamla evlen.
Yani ya ben illaki severim ama mantık evliliği yapmak istiyorum dersen de git mantık evliliği yap hayatın rahat geçecektir ama böyle aşık olduğun adamla evlenmeyeceksindir abii her ikisini aynı anda yapabilirsen işte o zaman senden daha iyisi yok Ama genelde olmaz.
Ama şöyle bir durum var ki bence mantık evliliği en iyisi çünkü ya ben aşık oldum diye bir şey yok ya öyle bir şey.
Gidersin önce tanışırsın merhaba merhaba ne bileyim ilk aylarda elini tutar sonra gelir yanağından öper ne bileyim zaten sen ona karşı bir şey hissedersen gidersin gezersin tozarsın sonra zaten gerisi gelir
Benim artık aşka olan inancımı yitirdim. Allah aşkı hariç. Artık yaş da ilerlediği için tek çarem mantık evliliği sonra dan da severim belki hayırlısı buymuş deyip yaşamımın geri kalanını devam ettirim aşk evliliği yapıp mutlu olmayan soğuyan ve ayrılan insanlar da var benim anne babam görücü usulü mantık evliliği yapmış ve gayet mutlular açıkcası benim için bir şey farketmiyor en erken hangisi çıkarsa 😃
İkisi de iyi değil. Aşk bir gün biter, mantık evliliği ise kendini ve geleceğini garantiye almak için yapılır. Doğrusu, birlikte eğlenebildiğin, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevindiğin, iyi tanıdığın, güvendiğin ve yanında saf kendin olup rol yapmadığın, en iyi arkadaşım diyebileceğin biriyle evlenmek. Ve hayır, bu saydıklarım aşkın içinde yok maalesef.
Tabii ki sevmek gerekiyor mesela düşünsene adam hasta olmuş bakıma ihtiyacı var tiksiniyorsun yani ne kadar yardımcı olabilirsin ki bir insanın biraz bir insanı çekmesi için biraz duyguları olması lazım
Cevap
48Cevap
Aşk evliliği
mantık evliliği aşk asla tercih edilmemeli çünkü bu geçici bir körlük evlendikten sonra açıldığında hiç de istenmeyen bir durumda geri dönülmez bir yolda olma ihtimali çok yüksek onun için her zaman mantık mantık
İkisi de değil. Mantık adı altında çıkar sağlamak için yaptığınız evlilik çıkarınız ortadan kalkınca biter. Aşk evliliği diye yaptığınız evlilik de ask bitince biter. Sağlıklı bir şekilde başlayan da süren de sevgi ve uyum evliliğidir.
Aslında ikisinden de ziyade saygı duyduğun birisi ile evlen. Mantık evliliği tutabilir de tutmayabilir de. Aşk evliliği ise başlangıçta güzeldir ama sonu belirsiz. Yılların gözlemine dayanarak kadınlar erkeklerine saygı duymuyorlarsa illa ki soğuyorlar. Erkek gittikçe gözlerinden düşüyor.
Aslında aşk evliliği bir süre sonra mantık evliliğine mantık evliliği ise bazen aşka dönüşebiliyor. soyleki aşk evliliğinde sorunlar yaşadığında mantığini dinliyorsun çoğu kez ben sevdim isteyerek evlendim gibi yani mantigin sesi dayanılmaz hale gelene kadar evlilik avutuyor seni. mantıkla başlanan evlilikte ise aşık olabiliyorsun zamanla tanıyıp keşfettiğin güzel bir özelliğine merhametine , cesaretine vs. tutulabiliyorsun
Aşk evliliği ömür boyu mutlu eder
Mantık evliliği ise para bitince biter bitmese bile asla para pul insanı mutlu etmeye yetmez 😊👍
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😊👍
Temiz Saf duygularla Sevmek Gözünden Sakınacak sekilde olmadı (Görüsü usulü) bu kötü bisi değil
Bu devirde mantık diyorum.. çünkü aşkla karın doymuyor👍🏻
aşk evliliği dışında bir evlilik asla düşünmüyorum. mantık evliliği bir süre sonra seni mutsuz eder
İstatistikler aşk evliliklerinin boşanma. oranini çok yüksek olduğunu söylüyor.
Bir. mantığa dayanmayan hersek yikilir
Ask icin her zaman severek evlenmek. Mantikla evlenince gerceklikten uzak cikar ugruna olmaya musait.
Bu devirde evlenilmez. Aşk zaten palavradır, mantıklı adam zaten el kızına güvenmez.
Aşka inanmam varsa sadık düzgün ergen olmayan biri çıksın karşıma basayım nikahı.
Aşk evliliği illaki üzer.
Mantıklı bir sevgi/saygı evliliği yapılırsa daha mantıklı bence
Mutlu evliliğin sırrı belli. İtaat et, rahat et. Sevdiğinle evlenme evlendiğini sev.
Mamtık evliliği nedir bilmiyorum. İnsan duygu beklemediği biri ile anlaşırız diye evlebmemeli
Sırf birisiyle evlenmek mantıklı diye evlenilmez bence ikiside olmalı
senin pek iyi gitmiyor galiba Of ne yapacağım ben der gibisin profil fotonda
Seninle yapılan evlilik her halükarda mantıklı olur bence, aşkı seçiyorum o yüzden
Aşk evliliği kaldı mı ya, kimi görsem evleniyor 6 ay sonra boşanıyor.
Aşk tatlı ama Bitiyor arkadaşlar🤔
Sevgi, saygı g çim derdi (Muhtemelen çocuklarla) kalıyor 40-50 yıl!
Aşk ve mantığı birleştirilmeli bence ha bide olgunlukla düşünülmesi gerek
Aşk bir gün biterr, insanın yanına kâr kalan şeyler olmalıı
sevgisiz saygısız bir evliliğe adımımı atacağımı sanmıyorum
Mantık ama yine de uyumlu bir çift olmak gerek aşk meşk hikaye
Evlenmek zorunda değilsin, ne mantığı lan
ikisinin karışımının ortası
En doğrusu seks evliliği
Nafaka kalkmadığı sürece evlenmem
Valla bence evlilik komple bir yanlış 😂
Evliliğin canı cehenneme
Aşkı bulsak en iyisi tabiki o ama … ✌️
Aşk varsa mantıklı bence 😃