En yakın arkadaşıma çıkma teklifi etmeli miyim?

Geçen sene bu zamanlarda yakınlaştığımız ve şu an en yakın arkadaşım olan bir kız var. Adını söylemeyeceğim ama baş harfi E. Bu zamana kadar ona hiç bu gözle bakmamıştım ama son 2 aydır hoşlanıyor muyum hoşlanmıyor muyum bir ikilem içindeyim. Daha önce bu konuyu onunla konuşmaya çalışmıştım aslında ama hislerim çok belirsizdi ve ona karşı kendimi tam açıklayamadım ve o da bir şey demeyince konu orada kapandı ve hiçbir şey olmamış gibi devam ettik. Normalde bu konuyu tekrar konuşurdum aslında ama ortada bir sıkıntı var. "E" ve ben farklı dershanelere gidiyoruz ve onun bizim okuldan aynı dershaneye gittiği bir arkadaşı var ("T" diyelim). "E" ve "T" sürekli birlikteler ve baş başalar. Normalde bu benim için çok büyük bir sıkıntı olmazdı ama "T"nin "E"den hoşlanması gibi bir durum söz konusu. Aslında bu kesin bir bilgi değil ama duyduğum ve gördüğüm her şey bunu işaret ediyor. Bizim "E" ile aramız çok iyi gidiyor ve gerçekten sanki o da bana karşı bir şeyler hissediyormuş gibime geliyor. Ama "T" benim için büyük bir sıkıntı ve o ona da yüz veriyor (aslında arkadaşça yaptığını düşündüğü için rahatça takılıyor ama onun farklı bir niyeti olabileceğini anlamıyor galiba). Eğer bu kızla sevgili olursak "T"nin davranışları benim için büyük bir sıkıntı olacak o yüzden şu an "E" ye çıkma teklifi etmiyorum (ayrıca "E" yi herhangi bir şekilde zorlamak istemiyorum ve zorlamam da zaten). Aslında red yemek benim için çok büyük bir dert değil ama eğer red yersem en yakın arkadaşımı kaybedecek olmak da üzücü olur hatta "T" ile çıktıkları bir senaryoyu düşünürsek 2'si adına mutlu bile olurum. Ayrıca geçen sene "E" yi sadece arkadaş olarak görürken en yakın arkadaşlarımdan biri ondan hoşlanıyordu ve ondan artık hoşlanmasa da yaşadığı şeyleri hala tam olarak atlatabilmiş değil (çok uzun bir hikaye ama olumlu sonuçlanmadı). Arkadaşıma olanlara rağmen "E" ile çıkarsam arkadaşıma ihanet etmiş olurum gibi hissediyorum (kendisi "E" ile çıkmama bir şey demez ama içten içe çok üzüleceğini biliyorum). Sizce ne yapmalıyım?

En yakın arkadaşıma çıkma teklifi etmeli miyim?