Selamm❤️
mutsuz bir evlilik şiddet hakaret vb olayların olduğu bir ailede boşanmak doğru olan karar mıdır?

Selamm❤️
mutsuz bir evlilik şiddet hakaret vb olayların olduğu bir ailede boşanmak doğru olan karar mıdır?

nihah akdi altında hayatlarını birleştirmiş insanların ekserisinin mutsuz olması durumudur.
bugün 2 yıl önce güle oynaya düğününü yaptığımız bir arkadaşımın boşanma davası görülecek. hoş, bekarken çok daha yakındık. sonra onun evlenmesi, benim kendi işim gücüm derken şu an ayrılmayla ilgili bile pek detay bilgi sahibi değilim. yadırgadığım veya kızdığım için demiyorum asla ama bizimki de boşanma arefesinde dostlarını tekrar hatırladı. tüm eski çevresinden bir tür güç buluyor sanki. bizler de yani en azından ben kendim olabildiğince yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum.
aslında bu başlığı böyle bir özel vaka adına açmadım. yeni evlenenlerin hızla boşanmasının yanı sıra, bir süredir haber almadığım bildiğiniz böyle yaşını başını almış, hatta emekli, ikisinin de kendi mesleği/maaşı olan çiftlerin de ayrılık haberlerini alıyorum. yani böyle kafamda ideal evliliğin sembolü haline gelmiş, çok sempatik insanlar bunlar...
hepsine ek olarak düşünüyorum; halen evli olanlardan da hiç mutlu olana, "mutluyum" diyene rastlamadım. bu da ürkünç geliyor. yine gayet aklı başında 8-10 yıllık evli bir çiftin bir şeyleri gözden geçirmek, gerekirse boşanma kararı almak için evlerini ayırdıklarını duydum. samimi sohbetlerdeki "evlenmek hayatımın en büyük hatasıydı" ifadesi bir klişe haline geldi.
yine bu ifadeyi maddi durumu gayet iyi, tek çocuk sahibi ve onu en iyi şartlarda itinayla yetiştiren, her türlü sanal mecrada paylaşımlarından mutluluk akan, bu taraklarda pek bezi olmayan beni bile evlenmeye teşvik eden bir tanıdığımdan da duymak kafamda bu düşünceyi egemen kıldı.
ve de günümüzün imkanları sayesinde, tüm bunları kendi dar çevremde değil, konum-lokasyon, statü, sınıf ve her türlü özellik açısından farklı farklı kısımlara ait insanlarda gördüğüm için bu genellemeyi hiç tereddüt etmeden yapabiliyorum. yani evliliklerin çoğu boşanmayla sonuçlanıyor. onun dışında sürenlerin ezici çoğunluğu da alışkanlık haline gelmiş ve gerçek bir mutluluğu asla içermiyor.
peki durum böyleyse, bunun sebepleri üzerine kafa yormak kaçınılmaz bir şey. bu hep mi böyleydi yoksa iletişim imkanları ve açıklık arttıkça daha rahat dile getirildiği için mi bu şekilde?
ya da klasik o sosyal medyanın bir işlevi olarak, beklentiler ve yaşananlar çok şişirildi de kimse elindekiyle mi mutlu olamıyor?
herkes önünü arkasını düşünmeden öyle canı istediği için evlendiğinden mi bir şeyler yürümüyor?
nedir problem?
Çözüm olmuyor ise sürekli devam ediyorsa boşanmak iyi olur.
💙💙
Çocuk yoksa boşanma en iyi seçimdir
Mutsuz giden bir evliliği kurtarabilirler. Çift terapisi görebilirler vs. Sonuçta o insanı sevmişsin evlenmişsin. Eğer şiddet varsa ve uygulayan değişmek istiyorsa misal bunun için çabalıyorsa, illa boşanmayla sonuçlanmamalı. Herkesin kendi kararı tabii ki.
Cevap
17Cevap
Bence önce sorunu çözmektir çözülmüyorsa boşanmaktır
Mutsuz bir evliliğe neden olacak şeyler ortadan kaldırılmaya çalışılmalı öncellikle. Bunun altında birçok neden yatabilir. Duygusal, cinsel, psikolojik vs. gibi önce kaynağı bulunmalı. Kimisi eşine yetersiz geliyor bazen ya da daha sonra o ilgiyi, performansı göstermiyor. Her şey monoton bir seviyede akıp gitmeye başlıyor. Zaten o zaman evlilik çekilmez bir hâl alıyor. Profesyonel destek alınabilir, son aşama artık yolları ayırmak olacaktır. 💙
Kesinlikle boşanmaktır.
İki tarafın birbirini huzursuz mutsuz etmeye hakkı yok. Olmuyorsa efendı gıbı konusup yolları ayırmak gerekiyor
bu tarz şeylerin olduğu evliliklerin düzeleceğine inanmıyorum, neresinden tutarsan tut elinde kalır o yüzden en iyi karar boşanmaktır
Hayır rus ruleti oynanmalıdır. Hayatta kalan taraf evi arabayı bütün eşyayı alıp yoluna devam etmelidir
yani oturulur konuşulur öncelikle sorun nedir soruna çözüm bulunur eğer bu çözüm gerçetken boşanmaksa boşanılır
Evet, bu iki insan için de hatta bazen çocuk için bile daha iyi. Mutsuz bir yuvada büyümektense.
Boşanma son çare olmali çözüm için her yol denenmeli ama olmuyorsa çok zorlamanın anlamı yok
Aileler,
Aklı başında insanlar..
Uzman desteği
En son boşanma
öyle bi durumda doğru bir karardır evet düzelme ihtimali yoksa tabi
Boşanmak en kolayı, zor olanı kurtarmak.. Eğer kolay işlerin insanıysan boşanırsın zaten...
Şiddet hakaret yok ama bunun yanı sıra sevgi yok saygı yok 😔
ne olacak bilmiyorum 😕
Evet çünkü olan çocuklara oluyor kavga gürültüde
Kesinlikle boşanılmalı yoksa sonuç belli iki tarafta aldatır kadın özellikle daha fazlasını yapar
hiç başıma gelmedi
evet daha fazla törpülemeye gerek yok
terapi iletişim vs ile çözülmüyorsa evet elbette
Evet öyle
Elbette öyle.
Bence degil
Evet.
en iyisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?