En yakın arkadaşımla ilişkimi nasıl kesebilirim?

Merhabalar başlıktan da belirttiğim gibi bir sorum var. Çok yakın bir arkadaşım var kendimi bildim bileli hayatımda ki tek arkadaşım o oldu onu çok seviyorum ama ilişkimi kesmem gerek. Aması da şu yüzden nişanlımla 1.5 sene önce kavga ettiler sebebi saçmaydı o zamanlar nişanlı değildik ve ben arada kaldım. Nişanlım ilişkini kesmezsen asla aramız düzelmeyecek dedi bende kestim konuşmayı. 1 sene boyunca konuşmadık ama asla nefret etmedik birbirimizden. Nişanlım haz almıyor kendisinden asla konuşmamı istemiyor, konuşmaya başlasam bizim aramız bozulacak ya da bitecek o derece. Yakın zamanda konuşmaya başladık fakat nişanlımın haberi yok. Söylemeye çalıştım korktum, cesaret edemedim. Ben artık gizli saklı bir şey yapmak istemiyorum öğrenirse ayrılırız ki yakın zamanda evleniyoruz onunla mutluyum. Nişanlımdan başka tek bir tane bile arkadaşım yok. Bu durumdan memnunum şikayetçi değilim. Evlenirsek bile bunu gizlemek istemiyorum ama söylemek de istemiyorum o yüzden arkadaşımın kalbini kırmadan ilişkimizi bitirmek istiyorum ne kadar içimden hiç istemesem de. En sağlıklısı bu olacak psikolojim açısından. Nasıl kesebilirim? Ona ne söyleyebilirim? Tavsiye verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

En yakın arkadaşımla ilişkimi nasıl kesebilirim?