27 yaşındayım, evlenmek zorunda mıyım?

27 yaşındayım daha öncesinde tanışarak bir kaç kişiyle görüştüm fakat annem o insanların dış görüşüne felan taktığı oldu eleştirdi beğenmedi felan annem bu arada çok muhafazakar bir kadın 2 ay geçince hemen sıkıştırmaya başladı çocuğun aklında hemen evlilik düşüncesi yokken bile annem düğün tarihini bile kendi seçmeye çalıştı örneğin siz kışın evleneceksiniz gibi kavga ettim tartıştım yok kafa yapısı değişik anlamıyor herneyse ailelerin vesile olduğu biriyle tanıştım hemen sıkıştırmaya başladılar ne hissettin duyguların ne daha yeni tanışıyoruz diyorum emin değilsin demekki uzatma kismetlerin gidiyor deniyor bu sefer de. herneyse baskılara inat tanıştım bu sefer de 2 ay sonra anlaşmazlığa düştük sonuçta ömür geçireceğim anlaşamadık ve görüşmeyi bıraktık her görüşmeyi kabul ettiğinle 2 ay mi konusucaksin ne hissettin diyor aracı olan kadınlar beni günde taciz eder gibi günde 3 kez felan arıyor cidden can sıkıcı ya kaldı ki bu tanışma evresi zaten bir şey hissedebilmek için vakit gecirmek gerekiyor o vakitte anlasamayadabilirim cidden sinir oluyorum ya ne yapabilirim.

27 yaşındayım, evlenmek zorunda mıyım?