Sizin için bir ilişkide hangisi önemli; duyulan tutku mu şefkat mi?

Sizin için bir ilişkide hangisi önemli; duyulan tutku mu şefkat mi?
Benim için tutkunun yeri çok yüksek kontenjana sahip ama şefkat de aşk yemeğinin mezelerinden biridir. Aşk yemeği yerken, aşk sadece yemekten ibaret olmadığını da bilmek gerekiyor. Aşk bir menüdür. Sabah başka, öğlen başka, akşam ve gece başka yenir ama sadece tek bir kişiyle hep yenir. Farklılıklar insanı çeker. Aşkın menüsü farklı olmalı ki çekim gücü Rus pastası olsun, tutku mangalı da yansın, humus mezesi de yensin.
Velhasıl kelam ben hepsini tercih ediyorum. Aşkın meyvesini de tutkuyla yerim, şefkatini de derin derin iliklerim de yaşar ve yaşatırım.
Bir ben atasözü der ki: ömrü biten aşk ilişkiyi sonlandırır ve tutkusu olmayan aşk mangalı yellenemez, körlenemez ve etler asla pişmez. Tabi bu noktada sevdiği için çiğ tavuğu bile yedim deyimini gerçekleştirecek bir babayiğit ve anayiğit varsa olay evrim geçirir.
Tutku ve şefkat duygularını incelersek, tutku çok yoğun ve çoşkulu bir duyguyken, şefkat ise başkasına karşı hissedilen endişe diyebiliriz.
Tutkulu aşk yoğun duygular içerde yaşanan patlamalar ve aşırılık içerir. Güven, sadakat, saygı gibi olguların içinde olmasına gerek yoktur, fakat şefkatli aşk güven, sadakat saygı ve ilgi gibi bir ilişkinin temelini oluşturan olgulara garanti verir.
İki ilişki türü birbirinden keskin bir biçimde ayrılmıştır günümüzde tutku, coşku ve hormonsal dürtülerin ön planda olduğu ilişkiler çok fazladır bunun nedeni ise kesinlikle nefistir, yani beyninin büyük kısmı uyarılmıştır kısmi olarak aptallaşan birey tutkunun etkisiyle saçmalar ve bu nedendir bilinmez hoşa gider.
Şefkatli aşkta ise coşku eksikliği olduğu için kimse için albenisi yoktur.
"Tercihleri belirlerken mantığı devreye sokabilenler az olmasaydı etrafta aşk acısı çeken melankolik tiplere rastlanmadı değil mi? ☺️
Bence tutkusu olmayan bir ilişki ebeveyn ilişkisine dönüyor, tutku az ise de öyle. Bir ilişkide şefkat tabiki olmalı ama bunun ön planda olması işin tadını bozuyor. Şefkat; bana daha çok annemi, babamı, kardeşimi , arkadaşlarımı hatırlatan bir duygu.. aşk için tutku lazım çift olabilmek için de
Tutku yanıltıcıdır ama insanı yarı yolda bırakır. Tutku yerine başka bi olgu koysak olmaz mı diyosun ☺️
Bence sen şefkatli aşkı yanlış yorumluyorsun yani ergenlikteki aşk tutkulu aşka daha yakınken insanın olgunluk seviyesi arttıkça yaşadığı aşk biraz daha şefkat dolu aşka yakın
Bana göre de sen yanlış yorumluyorsun. Aradaki çekim ve uyum sağlamsa o tutku kolay kolay tükenmez bağı daha güçlü tutar. Ve olgunluk seviyesi arttıkça tutkunun kıymeti daha net anlaşılıyor Amerika kıtasının keşfi gibi düşün ")
Neyse bir konuda da farklı düşünelim aklın yolu bir olmasın yiğit 😄
Yani bu konu da farklı düşündüğümüzü düşünmüyorum ben soruya göre şefkatli aşkın doğru olduğunu ama insanların neden tutkulu aşkı seçtiğini yorumladım.
Zöhre, Yiğitlerde yanlış yapar, tutkuya kanar...
Ama mantıklı olan şefkattir😬
Neinn aşktan bahsediyorsak mantıklı olan tutkudur
Şefkat nerde mantıklı olur oturup ömür boyu bacı bacı sohbet etmeyi planlayanlar için 😄
Gerçek tutku da sadakat ve bağlılık vardır çünkü sadece onu istersin
😂😂 ana bacı karıştırma
Hep senin yüzünden şefkatte şefkatt dedin aşktan anaya baciyq geldik 😂
😂haha tövbest
Bunun için bir şey söyleyebilmem için elimde veri olması lazım ama yok o yüzden oraya net bir cevabım yok.
Fakat son zamanlarda tutkudan aradığını bulamayan kadınların farklı isimlendirmeler altında, babasından göremediği şefkati bulabileceği erkekleri tercih etmeye başladığı gibi bir şey var sanki. Tabi bu aşk mı orası tartışılır.
Peki hangisi önemli söz konusu aşk ise? Şefkat dediğimiz duyguyu anne, baba, daha büyük aile üyeleri veya abla, abi vs. den de karşılayabilir insan, hatta arkadaş veya dostta bile bulabilir.
Fakat tutku dediğimiz duyguyu sadece etkilenilen karşı cinsten bulabiliriz, bunu farklı bir insana karşı hissedemeyiz. O yüzden tutku aşkın temel direklerinden birisi belki de ilkidir.
O yüzden konumuz aşk ise bunun cevabı kesinlikle tutku...
Senin görüşlere bayılıyorum
Aşk sizce modern çağın modernize ettiği hayvani içgüdüler mi
Evet. Size yorumunuz altında size sormuştum. Cevap için tesekkür ederim.
Benim için aslında tutkulu aşk daha güzeldir ve önemlidir. çünkü şefkatli aşk dediğimiz aslında daha çok sevgi iken. tutkulu aşkta birbirlerini oldukça fazla arzulayabilirler, yani tartışsalar da birbirlerinden kopamazlar ya da ayrılamazlar. kısaca birbirlerine daha çok bağlanırlar. burada karakter uyumu da önemlidir aslında. yani sevdiğiniz kişiye tabi ki güven ve saygıdan sonra karakterinizin nasıl uyumlu olduğu ya da nasıl anlaştığınız da ilişkinin yönünü belirliyor bence. ama aşk olduktan sonra gerisi önemli değil
Tutku çift olmayı sağlıyor bence de
Teşekkürler :)
Cevap
42Cevap
Eskiden olsa Şevkat derdim hala Şevkat önemli evet. Ama aşkın içinde tutku olması daha bir başka boyut katıyor ilişkiye. Onsuz olamıyorsun. Şevkat olmadan tutku olmaz elbette ama tutku olmadan sadece Şevkat ile de mutlu olamaz insan. Tutkulu olur aşk dediğin bence.
Ikisi bir arada olmalı, yerine göre tutku yerine göre şefkat olmalı
Önemli olan tutku olmasa zaten merhamet şefkat böyle bir ilişki şu yaşımda kaldıramam 40 yaşından sonra evet insan bunları arama hayatımın en hareketli zamanında bana baba şevkati gösteren bir adamla yapamam tutkulu olması lazım.
Kombo alayım ben her ikisinden de biraz olmalı aksi takdirde beni sıkar :))
Selam gadası 🙃
Şefkatin olmadığı bir aşk insana mutluluk vermez.
Bence alakası yok. Sadece insanların duygulara olan bakış açısı değişti.. İnsanlar artık duyguları gerçek anlamıyla yaşamıyor.. Anlık hevesleri aşk diye isimlendiriyorlar, elde edinceye kadar olan şehveti de derin bir tutku olarak nitelendiriyorlar maalesef.. Sorun tutkulu ya da şefkatli ilişki olmasından ziyade, artık ne tutkunun ne de şefkatin kelime anlamı içerisinde yaşanmıyor oluşu.. Duyguların esas anlamlarını unuttuğumuz için de yanlış seçimler yapıyoruz.. Bir çok insan aslında ne aradığının bile farkında değil.. Farkında olanlar da aradıklarını bulamıyorlar.. Sanırım gönül işleri biraz da şans işi.. Keyifli günler..
- Evet, daha çok tercih ediliyor: Aslında, soru yanlış. Aşk zaten sevgi + tutkudur. Şefkatin, tutkunun önüne geçtiği bir duyguya aşk denemez diye düşünüyorum.
- Tutku: Bana göre aile ilişkilerim dışında her şeyde tutku daha önemli. İstemediğim hiçbir şeyi şefkat duygum yaptıramaz. Neyseki iç ahlakım yüksek. İsteklerim-Değerlerim-Duygularım uyumlu sayılır. Birine acı vermemek için hapse girmekten ya da cehennemde yanmaktan korkmam gerekmiyor.
İkisi bir arada olsa olmuyor mu? Tutkuyla sevsin, şefkatliyle de sarıp sarmalasın
İdeal olanı da bu aslında
Aşk denen şey bana göre karşıya gösterdiğin saygıdır.
İkisi de ilişki önemli bir detay, birinden biri eksik olsa olmaz. Şu zamanda kimse şefkat üzerine pek takılmıyor. Genelde Tutku ve heyecan odaklı bakılıyor. İlişkileri kısaca yaşanan her şey de çok çabuk tüketiyoruz. hızlı yaşamayı her şeyin en dibini hızlıca tüketmeyi seviyoruz. Tutkuda bunun içinde. Çok istediğimiz şey ama bir o kadar da çabuk tüketiyoruz.
Tutkunun olduğu yerde o aşk herşeyin üstesinden gelir tutku diyorum onun yerini bence bambaşka bir şey ☺️☺️
Bi an siteden gittin sandım ya 🙏🙏 aşk duygusalken artık yaşamsal bir boyuta dönüştü edebiyattaki aşkların yerini değişik bir durum ve haller aldı bence
Neden öyle sandın ki 🤔
Bayadır sorularına denk gelemiyorum, acaba gittimi yurtdışına gitti unuttu bizleri sandım 🙄
En son 8 gün önce sormuşum ama her gün görüş atıyorum sitedeyim unutmam sizleri torunlarimi bile buraya üye yapacam jsksjsj
🤣🤣🤣 yahu bayadır uzun süredir takip ediyom aile gibi bir his olustu bir kaç kişiyle görmeyince merakta kaldım 🙃🙃 hep iyi olun
Teşekkür ederim sende hep iyi ol 🙏 Aynen öyle boşuna mı ksailesi diyoruz 😌
Sizler var olun enerji veriyorsunuz bizlere 🙏
Bana göre ikisi de olmalı birinden biri tercih edilmemeli. Tutkuya ve şefkate ihtiyaç duyarız. Şahsen ben şefkat ağırlıklıyım tutkuluyum da ancak şefkat ağır basar ben de. Çilekli pazda gibi pazdaa
Pazda ne be 😂
Yeğenim pasta diyemiyor pazda diyor ajsjd
Aşırı tatlı,, bundan sonra bende babama pazda al bana diyecem ksksh
Hahah çok iyi bence de öyle de 😂😂
Aşk’ı neden tercih eder ki insan 🤔 mantık dışı duygu
Mantık dışı diye cazip geliyor zaten
Kişilerin beklentisine göre değişen bir durum. Bazı kişiler tutkuya önem verir bazıları için önemli olan ise şefkattir. Daha da önemlisi sürekli birisi olmaz ikisinin de bulunduğu ilişki türü doğru olandır
Her ikisinin de olduğu aşk çok güzel devam ediyo bi tanesi olunca insan bi süre sonra ondanda sıkılıyor
Doğru
Şefkat ihtiyacı ağır basan kadın için şefkat içeren daha ağır basıyor. Tutku seven için diğer versiyon ağır basıyor. İkisi ortaya karışık daha ideal gibi☺️
Tutku elbette ilişki sürekliliği için elzem ve çok önemli gerekli bir nokta. Lakin şefkat de o kadar göz önünde olmasada muhakak ki tutku kadar gerekli zira her zaman oynaş modunda olmuyor insan kötü anı kırgın üzgün durgun vakitleri oluyor bu vakitlerde de tutkudan ziyade şefkat baş rolü çekiyor.
Bir ilişkinin içinde tutku yoksa o ilişkinin içeriği boştur oyuzden tutkulu aşk kırmızı cizgimizdir ❤️
Tercih edildiğinden değil de tutkunu kontrol altına alamadığından onun kontrolünde oluyorsun daha çok.
Dengede olması önemli insanız ve ikisi de birer ihtiyaç. Denge bozulduğu zaman ilişkiler sallantıda olmuş oluyor.
Tutkulu aşk her ne kadar benimsense de. Şefkatli aşk sabırdır. Karşılık beklenmeden yapılan ozveridir. Aşkımda şefkat yoksa tutkuda yoktur.
İkisi de birbirini besleyen ve tamamlayan duygular bence.
Tek başına ne tutku, ne de şefkat yeterli olmaz benim için
tutkulu aşk , çünkü ben birşeyi sevdiğim zaman tutkuyla seviyorum ve bağımlısı oluyorum, tutku benim için önemli.
Tutku daha güçlü bir duygu bence. Ama şu var ki sevdiğim kadına tutku da beslerim şefkatte. Hatta çok daha fazlası.
Ben tutkulu olanı tercih ederim ama hiçbir türlüsü çıkmıyor karşıma.
Tutkunun olmadığı yerde şefkat da yoktur. (Aşka dayalı ilişkiler kapsamında)
Aşkın sefkatlisi veya tutkulusu bir yanda dursun gülen gözlerle bakışalım bence o bile yetecektir.
Şefkatli şefkatli konuşup daha sonra vatan haini muamelesi yapmak en ideali
Seven bir insanda ikisini bulmak mevcut ama tutku biraz daha ağır basmalı diye düşünüyorum.
Kimsenin şefkat istediği yok, biriyle tutku bitince hop diğerine
Yürekten gelen sarsılmaz gerçek aşk her zaman aynı anda tutkulu aşk olur.
Tutkuyu baş başayken, şevkati her zaman her yerde yaşar ve yaşatırım.
Şevkat gösterince ben. Cama ekmek banmalı kdksks
youtube.com/shorts/Tew3etxwIGs?feature=share
Kahvaltı yapcam, boğazımdan geçmiyor. Bir saat çok oldu gel
Tutku bence daha önemli şefkatli aşk biraz filmlerde oluyor gibi
ikiside benim tercihim. Tutkulu bir aşk ve şevkat. Yoksa da bye, bye. Yol veriyorum yani
İki tarafın eksikliğine göre değişir aslında bu tercih
Bi erkek anne şefkatinden eksik büyümüş bir bireyse kadında en çok arayacağı şey olur şefkat
Keza kadın için de öyle kişilerin geçmişten bu yana eksik kaldığı konu hangisiyle ilk kriterleri ve tercihleri o yönde oluyor genelde
Bende ikisi de var sana karşı. Hangisini tercih ediyorsan o modu açarım. Ben daha çok yangın yeriyim senin gönlünde
Şefkat birine bir yerde acıma hissi bu en çok karsınızdaki insana zarar verir tutku yoksa şefkat hayır yani yürümez... 🥂
Seven iki şekilde sever
Bende sevgi içinde hepsi mevcut.
Kulağıma bir şeyler geldi hemen mekana gel!
Ben flört dönemlerini çok seviyorum sadece sonrası bana göre değil mesela o anda hep kalmak isterim
Tutkulu aşk bir başka
Bu kişinin ne aradığına bağlı olarak değişir.
Tutku şart.
hayır geçmiyor benim gözümde
Hem Tutku hem şefkat aynı anda da olabilir
Şefkat tabi ki önemli ama tutku daha ağır olmalı
Azıcık ondan azıcık bundan
Hayvani dürtüler ön plandadır
Daha ateşli olur
Tutkuda olacak, şefkatte olacak✌🏻
Zamanla anlıyorlar ama zor
Lan karı su fakelerini salda gel artık korkma la ısırmam mdmsms
Ben de ikisi de var. Senin nabiza göre şerbetliyorum. d
Evet öncelik tutkuluaşk