Bu devirin kendini zor geçindiren erkekleri ne diye evlenmeye kalkıyor anlamıyorum?

Gerek burada gerek çevrede bakıyorum sorulara adam sonra açmış nişanlımın ailesi şu kadar altın istedi şu kadar bilezik istedi nişana attım diye hayır yapamayabilirsin herkesin bütçesi olacak diye bir şey yok yaşam şartları zor tamam mı öyle ya da böyle kızın ailesi tabii ki bir şeyler isteyecek madem yapacak gücünüz yok Niye evlenmeye kalkıyorsunuz iki tarafı da oyalıyorsunuz yazık değil mi sizin yaptığınız beş parasız pazara gitmeye benziyor gitmeye değer mi bari yorulmayın öyle değil mi

Güncellemeler
+1 yıl
Maksadım kimseye aşağılamak değil ma sadece kendimize ait değiliz içinde bulunduğumuz toplumun da söz sahibi olduğu bir ülkede yaşıyoruz iki kişi birbirini sevsen olacak aileler karışıyor kavga gürültü ayrılıktan başka bir şey gelmiyor ari durduk yere insanları yıpratmayın yazık değil mi iki tarafa da mantıklı olmak lazım her şeyin başında
Bu devirin kendini zor geçindiren erkekleri ne diye evlenmeye kalkıyor anlamıyorum?