- 7 ay
Selaam :)
İlişkide yaş farkları her zaman gündemde olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle soruya daha derinlemesine cevap vermek istedim.
Bir İlişkideki 15 Yaş Farkı Evlilikte Bir Sorun Yaratır mı?
Yaş farkı, farklı yaşam deneyimleri ve bakış açılarına yol açabilir. Ancak, bu fark mutlaka sorun yaratmaz. İlişkinin başarısı, karşılıklı anlayış, iletişim ve uyumla belirlenir. Yaş farkı olan çiftler, farklı ilgi alanlarına ve yaşam tarzlarına sahip olabilirler, ancak sevgi ve saygı temelinde bu zorluklar aşılabilir. Önemli olan, çiftlerin birbirine duyduğu sevgi, saygı ve iletişim yetenekleridir. Doğru bir şekilde yönetildiğinde, yaş farkı evlilikte büyük bir sorun yaratmaz ve sağlıklı bir ilişki sürdürülebilir.
Yaş farkı evlilikte sorun yaratır mı?
Evlilikte yaş farkının yaratabileceği zorluklar, çiftlerin iletişimi, anlayışı ve uyumu ile aşılabilir. Önemli olan, çiftlerin birbirlerine duyduğu sevgi ve saygıdır. Farklı ilgi alanları ve yaşam tarzları, çiftlerin birbirlerini daha iyi anlamasına ve ilişkilerini zenginleştirmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, yaş farkı evlilikte büyük bir sorun yaratmaz ve doğru yönetildiğinde sağlıklı bir ilişki sürdürülebilir.
Yaş farkı ilişkide hangi zorluklara yol açabilir?
Yaş farkı çiftler arasında farklı yaşam beklentileri, enerji seviyeleri ve ilgi alanlarına yol açabilir. Örneğin, bir taraf daha sosyal ve aktif bir yaşam tarzını tercih ederken, diğeri daha sakin ve evde vakit geçirmeyi isteyebilir. Ayrıca, farklı jenerasyonlardan gelen bireyler, teknolojiyi kullanma, finansal planlama ve çocuk yetiştirme konularında farklı görüşlere sahip olabilir. Bu tür zorluklar, çiftler arasında uyum sağlanmasını zorlaştırabilir. Ancak, açık iletişim ve karşılıklı anlayış, bu zorlukların üstesinden gelmede anahtar rol oynar.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- +1 yıl
İki taraftan hangisi de büyükse uzun vadede büyük sorun yaratır. 15 yaş neredeyse bir kuşak farkıdır. İnsanlar hem Beynen hem de anatomik olarak birbirini tamamlayamaz bir taraf kendini yetersiz hissederken diğer taraf ta kendini bu ilişki içinde yalnız hissedecektir
40 Yorumla - +1 yıl
Hiç bir zaman normal değildir. 10 ile 15 yaşı normalleştirmeyin. Maximun en fazla 2 yaş ile 4 yaş arasıdır. İler ki dönemde cinsellikte ten uyumu sağlayamazsınız, sadece o değil. Senin enerjin varken sen hala deli çağlarındayken, 15 yaş farkı olan kişi senin auro na yetişemez. Böyle evlilik sıkıcı olur. Olan sana elinde ki çocukla olur. Çok iyi düşün. Evlenme. Henüz çok gençsin kendi dengini bul. 21 yaşında kısmetlerin çok açıkken sana ne lazım 15 yaş farkı kendine kız bulamayan bir adam.
30 Yorumla - +1 yıl
Kadın 20 erkek 35 yasindayken yaratmaz. Ancak kadın 35 40li yaşlara geldiginde eşi 50 60 yaşlarinda olması sıkıntı yaratabilir. 35 40 yaşında bir kadın henüz genç sayilir yaşlı değil ama 50 yaşından sonra bir erkeğe genç diyebilmek pek mumkun değil. O zaman çok sırıtır yaş farkı ilerleyen zamanlarda 35 yaşında bir kadın hâlâ genç bir kadındır ama 50 yaş yaşlanma baslangicidir
343 Yorumla- +1 yıl
Beğenmiş olabilirsin ama pek sevmiş olmayabilrsin bu acı gerçeği:) 10 yaştan fazlası abestir hadi 11 12 bir nebze
- +1 yıl
Simdi hanim ablam mesele yi 40 yasina getirmeyin kadinlar daha cabuk çöküyor bu zamanda insanlar 2 yil surmeden bosaniyor bu ablam iki uc yil sonra bosansa bir de bebegi olsa 25 yasinda dul cocuklu bir kadin olacak tam ask yaşayacakken ortada kalacak yoksa 35 olup mutluluk surdurebilirse yasin onemi yok insanlar bu zamanda yasitlari ile dahi anlasamiyor herkesde bir tafra
- +1 yıl
@HerrderRinge mesele kimin ne kadar çabuk çöktüğü değil aradaki kuşak farkının jenerasyon farkinin bi 20 yıl sonra soruna sebep olacağı. Evlilikten bahsediliyor burada sevgililikten değil. Uzun ömürlü bir evlilik olmasını ister insan önce 15 20 yıl sonra o yaş farkı göze battığinda sorunlar çıkacaksa ne anladım ben o aşktan o evlilikten. Benim düşünce tarzım bu 15 fazla bir farktır 10 yaştan fazlası absürttür. Her kadın çabuk çöküyor diye bir kaide de yok genlerle alakalı bir durum bu. 27 yaşındayım 19 gösterdiğini bile söyleyen oluyor. Şimdi kalksam 40 yaşında biriyle sevgili olsam evlensem amcam gibi duracaktir. Yaşlanmamaya devam ettiğimk düşünürsek bi 15 sene sonra amca olcak dede 😂 neyse ciddiyetimi kaybediyorum😂 size iyigunler
- +1 yıl
Ben zaten 21 yasindaki kisinin boyle bir saçmalıgi dusunmesini dogru bulmuyorum kusak farkından ziyade olgunluk olayyjndan dolayi yarin pişmanlik duyacagi belli
- Soran+1 yıl
@HerrderRinge Zaten konuşmayı bıraktım engelledim arkamdan konuşmayın yani :D
- +1 yıl
Peki bacanak :))
- +1 yıl
Düet yapalım ozaman😂
- +1 yıl
:) sarki hangisi olsun :)
- +1 yıl
Soran ablacim inan hayatinin en dogru kararini vermissin :))) hayat senin icin cok uzun sirf birisiyle legal cinsellik yasayacaksin diye omrunun baharinda kış yasama :))) acizane tavsiyem dir
- +1 yıl
@HerrderRinge şey olsun senin aşkın bana extra large 😂
- +1 yıl
Tavsiyem su olurdu iki deli bir araya gelmemeliydik, gunun anlam ve onemine atifta bulunurduk hemde :)))
- +1 yıl
@HerrderRinge neyse sana yavru ceylan arayışında başarılar 😂
- +1 yıl
Arayisim mi vardi ben niye bilmiyorum benim ceylanim var, cok yavru olmasada :)))
- +1 yıl
@HerrderRinge ne biliyim genç biriyle evliliği o kadar savununca siz:) mutluluklar ohalde
- +1 yıl
Savunmak mi dikkatini cekiyorsa kesinlikle yaklasma diyorum kizin sacini basinimi yolayim daha ne yapayim, belki Türkçemin zayifligindan anlamadigini düşünüyorum :) bir dahanokursan belki anlarsin ozellikle en son dediğim gayet basit oldgunu düşünüyorum anlamak icin :))))))))
- Soran+1 yıl
@HerrderRinge Öyle cidden ben de düşünmüyordum zaten görüşlerden sonra iyice bu kararımdan iyice emin oldum :D
- +1 yıl
@HerrderRinge en son dediğini anlamadım ki kardeşim. Ben en baştaki savunmani kastetmistim. Ben 15 sene sonra yaşlanacak dedikten sonra bana yaptığın hemcinslerini savunmani.
- +1 yıl
Serdar ortaç candır
- +1 yıl
15 sene bu zamanda evli kalanmi var dedim :))) yani 10 yil kalana nobel ödülü veriyorlar :))))
- +1 yıl
@HerrderRinge o da doğru boşanmış için evleniyorlar sanki boşanan boşanana. Neden çünkü çıkarları için evleniyorlar. Gerçekten sevdikleri insanlarla evlenmiyorlar sonra sıkılıyorlsr birbirlerinden tahammül eşikleri düşük oluyor. Neyse soru sahibini rahatsız etmeyelim😂
- +1 yıl
@HerrderRinge uzar gider mesele
- +1 yıl
Yo bence eline çekirdek alip bizi izliyordur :)))
- Soran+1 yıl
@HerrderRinge :D
- +1 yıl
Bak ne dedim cekirdek tuzlu olmasin :)))
- +1 yıl
@HerrderRinge kola yoksa ben durmam şahsen
- +1 yıl
Oooo sen simdi patlamis misirda istersin :D
- +1 yıl
@HerrderRinge oo uzar da gider Doritos
pizza hamburger patates de olsun olmuşken 😂 - +1 yıl
Ooooo sen isi ziyafete doktun :))) iste evlilikler niye uzun sureli gitmiyor durum ortada :)
- +1 yıl
@HerrderRinge af buyur zekan el vermedi anlayamadım😂 niye gitmiyormuşmuş
- +1 yıl
Zekam***
- +1 yıl
@HerrderRinge bana sorarsan tek bir çünküsü var o da seçenek çok
- +1 yıl
:)))) soyleki beklentiler cogaldikca cogaliyor bir çekirdekten nereye vardik
- +1 yıl
@HerrderRinge yemek yemeye fazla düşkünüm ben ondan konunun onunla hiç alakasi yok😂 aşık olursam tek biriyle yetinirim ben
- +1 yıl
Aldatmak tabiatıma aykırı😂
- +1 yıl
Aynen iste :) tatminkarlik rafa kaldirildigi bir zaman diliminde yaşıyoruz
- +1 yıl
@HerrderRinge siz tatminkar değil misiniz bulunduğunuz konumda?
- +1 yıl
Aldatmayi hic konuya dahil bile etmedim :) o ayri bir dava meselesi zaten
- Soran+1 yıl
Sohbete özelden devam etseniz? :D
- +1 yıl
Sende katil bence acayip sardi :))) dur çaylari tazeleyip geliyorum
- +1 yıl
@HerrderRinge ben çok farklı şekilde anladım o halde pardon 🙄
- +1 yıl
@HerrderRinge bence sen evine git 😂
- +1 yıl
Derken su an parktamiyim
- +1 yıl
Iyi neyse hih kovuldum sanki kapiyi carpar giderim
- +1 yıl
Sorun olur, hemde her yerde,
İlerleyen zamanlarda yatakta bir kere kafadan sorun olur, E yarın bir gün arkadaşların "hadi ailelerimizle bir yere gidelim"deseler sorun olur, Abla, abin falan varsa abinden ya da ablandan büyük biriyse yine sıkıntı çıkar, Muhtemelen annen ya da baban bu işe kolay kolay izin vermez, sıkıntılar çıkarda çıkar...2022 hatta 2023 milenyum çağındayız, kendi akranlarınla Max. 2 ya da 3 yaş farkı olan biriyle takılsan, yukarda saydığım hatta şuanda aklıma gelmeyen bir sürü sıkıntıyla yüzleşmedigin gibi hayatı birlikte yaşayıp, birlikte hatalar yapıp birbirinizin yardımına koştugunuzun biriyle hiç sevmesen bile daha sonra seversin.. Bazı istisnalar hariç.
41 Yorumla- +1 yıl
Bunu deneyimlemiş birisi olarak bu arkadaşın dediği her şey doğru
Bu konuda tam net yaşa bağlı bence., erkek ya da kadın çok genç yaşta olursa bu zamanda bi yerden dengesizlikler çıkıyor artık ama her iki kişiden birinin yaşı 20 ve büyükse ozaman ortada gerçekten sevgi varsa ve mutluysanız yaş farkını düşünmezsiniz bile
50 Yorumla15 yaş sadece numaradan ibarettir,
Kanunlar ve kültürel yapıdır asli olan, yani 18 yasinda bir genç ile 33 yasinda biri olmamalı,
21 yaşında bir birey ve 36 yasinda bir bireyin birlikteligi ise uygundur.
Kişisel karekterler oturmus cocukluk donemi bitmis cogu bireyin egitimini tamamladiğı ve evlilik donemidir bu cağ.
45 yaş ve 50 yaş da yanlış olur.
Yani 21 yaş ve 40 yaş arasında olacak 15 yaş bireylerin ekonomik ve kulturel ozellikleri goz onunde tutulursa uygundur, bir kadın 21 yadinda evlenip en az bir veya 2 cocuk sahibi olunca 10 yas yaslanir fiziki olarak , erkek ise bu donemlerinde hep diri olur , 45 yasindan sonra bireylerin birbirine olan duygusal baglaridir asil onemli olan,
Seviyirsaniz asla beklemeyin.23 Yorumla- 3 ay
Sana göre aşkın yaşı Yok demi
- 3 ay
Kesinlikle katılıyorum 😊👍.
Bu arada
Benden sana gelene...
Karşılık verir misin lütfen...
Şimdiden teşekkürler 😎👍
Çok büyük bir yaş farkı bu.
Erkeğin yaşça daha büyük olması taraftarıyım ama böyle bir yaş farkını tercih etmezdim ben.
21 yaşındaki bir kızın 30 yaşından büyük biriyle bir işi olmamalı.10 Yorumla- +1 yıl
Hanim ablam hani 25 olsan 27 28 olsan baskada su an senin icin zaten evlilik col erkek bir bak hayati tanimadan bu noktaya gelmen sence dogrumu yarin kucaginda bir bebekle dul mu kalmak istersin biraz aklinizi calistirin karar verecek yasta degilsiniz beybisi
10 Yorumla - +1 yıl
İlerde bi taraf biraz hızlı yaşlanır, diğer taraf genç kalmakta ısrar ederse, yaş farkı iyice belirginleşip, çiftlerin birbirinden uzaklaşmasını sağlar. Bana göre en büyük sorun bu.
10 Yorumla - +1 yıl
21 35 güzel yaşlar sıkıntı yok. Ama 41 55 sıkıntı olacaktır. Biraz eğitimli biriysen o yaşlara gelince ayrılırsın. ya da bu durumu ön görerek tercih etmezsin
10 Yorumla - +1 yıl
Çok ya bizim aramızda yedi yaş var ben bile çok düşünüyorum
10 Yorumla - +1 yıl
Aşkın yaşı olmaz sağlıkta kötü günde sorun etmezseniz devam
40 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. Yaş rakamlardan ibarettir. Sevdikten sonra hiç önemi yok,
30 Yorumla- +1 yıl
Kafalar uyuşsun, gaşlar değil... Vazgeçin rakamlara kafa yormaktan. İlla rakamlarla uğraşacaksanız Matematik çalışın.
60 Yorumla - +1 yıl
35-50 olsa o kadar sorun çıkmazdı Biraz küçük yaşın iyi düşün
10 Yorumla Cok olur. Olmaz diyenden de kac büyük olandan da kac 🤗
10 Yorumla- +1 yıl
Hayır. Yaş değilde bozuk karakter yaratır...
50 Yorumla - +1 yıl
Yaratır tabi. Çoluk çocukla evlenmek nasıl bir kafa ya 🤔
10 Yorumla - +1 yıl
Cümle içinde "fark" varsa o fark dengeleri bozar
10 Yorumla - +1 yıl
Yaratır, kuşak farkı var. İlk başta anlamazsın ama zamanla uyuşmadığınızı fark edersin
10 Yorumla - +1 yıl
Yaratabilir. Kuşak değişiyor dedikleri olay var onu anlaman biraz zor olabilir. Şahsen annem ve babam arasında da 20 yaş var ve bazen annem babama ayak uyduramiyor evleneli 25 yıl geçmesine rağmen. ama kişiden kişiye değişir uyumla da alakali
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yaratır. Benim 13 yaş. Bazen ebeveyn gobi davranıyor bana. Garip ki eglenemyrz birlikte fazla ağır kaçıyor maalesef
117 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 al senin olsun😂😂
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 dul kalmam ki bende daha gencini bulurum en kötü ihtimal😂😂
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 versin tabi canım kocam o benim yinede 😄❤️
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 valla evliym cocuklarmda var😂😂
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 ne ispatı deli evlilik cuzdani ki🤪
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 hema inanma napim sana sanki zorundaym😂😂 salla
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 benim 2 tane sadece 😊
- Cevap sahibi+1 yıl
@hidalgo0 ahah oda guzelms 😄
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Anlaştıktan sonra isterseniz dede torun kadar olun.
10 Yorumla Anlaşmak uyumlu olmak önemli. Eğer sen kendi içinde bunu problem etmiyorsan hiçbir sorun yok bence. Ama hayattan beklentiniz aynı değilse bi yerden sonra birbirinizden sıkılırsanız problem olur.
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Önemli olan insanların aynı frekansı yakalayıp iletişim kurabilmesi
30 Yorumla Sorun olur ama senin düşünce daha önemli bilmiş ol. Ama düşüncelerine ve kalbine aynı hakkı tanımalısın. Yoksa hata yapman muhtemel
10 YorumlaErkek gec olgunlaşır zaten yaşın önemi yok önemli ol sevgi saygı anlasabilmek
30 YorumlaYaşamadan bilemezsiniz herkes farklı herkesin hayattan beklentileri farklı
20 Yorumla- +1 yıl
Gençken değil ama yaşlanınca evet özellikle yatak odasını etkiler
10 Yorumla - 7 ay
Bence duruma göre değişir. Ben 43 yaşındayım ama yaşıtlarıma göre genç gösteriyorum. Genetik şans önemli. Çabuk yaşlanan bir hatunla aradaki fark kapanır.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
@ seksikomodoejderi şayet burdaysan ve bu paylaşımı görüyorsan engelimi kaldır lütfen. Bir şey diyecem sonra inan çekip gidicem hesabımı da silicem ve bu hayattan da göçüp gidicem seni hiçbir yerden rahatsız etmiycem.
Lütfen 😔01 Yorumla - +1 yıl
Yaratır
10 Yorumla - +1 yıl
anlaşıyorsan sorun olmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Knk o kuşak farkına girer artık shsjsj
10 Yorumla - +1 yıl
Bu soruyu soruyorsan evet.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 579 cevap paylaştı. Kafalar uyuşuyorsa yaratmaz
20 YorumlaÇok fazla bence yaratır.
10 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikler ama kesinlikle yaratır
10 Yorumla - +1 yıl
Benden 15 yaş büyük olması sorun değil.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yaş ileriledikçe oluyor.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çok sorun olur.
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
şu an yaratmaz ama ileride yaratabilir
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bir sorun değil de çok sorun yaratır
10 Yorumla - +1 yıl
O iki kişinin ne yaptığına bağlı
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı. Yani kişilerin anlaşmasına bağlı
10 Yorumla- +1 yıl
Yani iki kişinin uyumuna bağlı bir durum
10 Yorumla - +1 yıl
Simdi değil ilerde yaratir
10 Yorumla - +1 yıl
Bence yaratır
10 Yorumla Bence sorun ama her ilişkinin dinamiği farklı
10 Yorumla- +1 yıl
Erkeknbuyukse yaratmaz
10 Yorumla Fazla gibi be
10 Yorumla- +1 yıl
Bence yaratır.