Yanlış mı yapıyorum konuşarak yardım?

Eski sevgilim beni kandırdı ve yalan söyledi aldatma gibi olay oldu ( bir kız buna yazmış konuşmuşlar sevgilim var ama konuşmuyoruz demiş kız bana istek attı tanıyormusun bunu diye mesajları ss attı ) durmadan yazıyor engelleyemiyorum canım acıyor ve arkadaşım birisini buldu zorla konuşmamı istedi onla konuşuyorum bana durmadan iyi davranıyor mutlu ediyor filan kendimi aldatıyor gibi hissediyorum çünkü eski sevgilim durmadan aşkımli konuşuyor konuşma diyorum sevgilim diyor arıyor ama açmıyorum zamanla onu unutup engellicem zaten bu yeni konuştuğum kişiye de söyledim eski olayı ve çocuğun halla yazdığını is çevirmemek için o da engelle dedi tamam dedim eski sevgilimi de engelleyemiyorum canim halla acıyor napcam ve sınav senem mezuna kalmak istemiyorum yardım edin sınava odaklandım sadece ama vicdan azabı çekiyorum böyle de ve yeni tanıştığım kişi çalışmıyor evde durmadan oturuyor sınavi var ona da çalışmıyor çalış diyorum çalışcam diyor çalışmıyor onla gelecek olur mu bilmiyroum ama çok temiz biri hep arıyor ve empati kuruyor

Yanlış mı yapıyorum konuşarak yardım?