- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılKader ve kaza kavramı ülkemizde yıllardır maalesef yanlış yorumlanan dini kavramların başında geliyor.
Dinen kaderin gerçek anlamı Allahın ezelde ve ebedde olacak her şeyi bilmesidir. Ancak buradaki bilmek bizim adımıza yazması değildir zaten öyle olsa imtihan kavramına ters düşer. Allah zamandan ve mekandan münezzeh olduğundan dolayı her türlü şeyin dışındadır ve her şeyin dışındaki şey için her türlü olay hem yaşanıyor, hem yaşanmış hem de bitmiş demektir bu yüzden de senin yaptığın ve yapacağın seçimleri biliyor ama sen onun bildiği dönemde zaman içerisindeki bir varlık olduğundan o anı yaşıyor oluyorsun.
Yani evleneceğimiz insanı vb kararları biz veriyoruz aslında o sadece neyi seçeceğimizi biliyor.
1213 Yorumla- +1 yıl
En doğru ve açıklayıcı görüş bu olmuş, teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
Yorumu okuyunca ben de aydınlanmış oldum. Çok iyi aciklamissin. Teşekkürler
- +1 yıl
@Lifeisnice Rica ederim, ne demek.
- +1 yıl
Elinize sağlık
- +1 yıl
@nigrumcaattus Teşekkürler.
- +1 yıl
Azıcık bunun gibi bilgili görüşler paylaşalım 😂☺️
- +1 yıl
@isimsizkadın13 Hangi konuda bilgilenmeyi tercih edersiniz?
- +1 yıl
Yok ben yeterince bilgiliyim sağ olun😂
- +1 yıl
@isimsizkadın13 İyi, ne güzel.
- +1 yıl
Bu arada bildirim gelmişken şunu sorabilir miyim kardeşim?
Evleneceğimiz kişi kendi tercihimiz ise evleneceğimiz zaman dilimi de bizim seçimimiz mi? Doğum nikah ve ölüm vakti şaşmaz sözü buna dahil mi? - +1 yıl
@Lifeisnice Doğum ve ölüm şaşmaz deniliyor elbette ama bunun maiyetini biz bilmiyoruz yani belkide bizim seçimlerimiz bilindiğinden o tarihte yaratılmış ve o belirli gibi duran tarihte de ölmüş oluyoruz çünkü zamansız olan kişi dışarıdan baktığında tüm olayları görmüş olacak ve bizim anlık yaşadığımızı zaten bilecek yani bu durumlarda da benzer durumlar olabilir ama tam olarak detayını bilemeyiz.
- +1 yıl
Belkide benim o gün oradan geçtiğimi ve o arabanın da oradan her olasılıkta geçeceği bellidir ve sonucunda arabanın çarpması olasılık anlamında kaçınılmaz olabilir.
En İyi Cevaplar
İnanmıyorum.
İnsanlar olarak; bilmediğimiz, açıklayamadığımız, anlamlandıramadığımız şeylere inanırız. Bu konu da böyle bir konu olmadığından inanmama gerek yok, çünkü biliyorum.
Bu hayatta tamamen bizim seçimimiz olan hiçbir şey yok. Çünkü doğmayı, fiziksel görüntümüzü, ailemizi, akrabalarımızı bile biz seçemedik. Dolayısı ile bunlardan etkilenen hiçbir şeyi de tamamen biz seçmiş olamayız.
Bunlara; yani değiştiremeyeceklerimize kader dersek, bunların etkiledikleri de domino taşı etkisiyle kader olur. Peki evlilik tamamen kader mi? Hayır. Çünkü evren sabit değil.
O zaman ne? Kader + şans.
Kader hayatı nasıl yorumlayacağımızı, şans da yorumlayacaklarımızın karşımıza çıkıp çıkmayacağını belirler.
Atıyorum; Kutup'ta yaşayan birisinin birebir uyumlanacağı birisi yani kaderi Afrika'da yaşıyorsa, ona kavuşması için şansa ihtiyacı var 🙂
Kim bilir, belki bir kelebek etkisi onu oraya götürüverir...
14 Yorumla- +1 yıl
Derin bir içerik olmuş yazın, derin düşünebilene çok mesaj veriyor görüşün
- +1 yıl
Kesinlikle hep düşünmüşümdür ya benim ruh eşim gerçek ruh eşim yani dünyanın öbür ucunda yaşıyorsa o zaman ne olacak diye düşünmüşümdür çünkü nasıl kavuşma anı olacak ki o zaman kavuşamadan mı ölünecek @yinelenen
- +1 yıl
Maalesef öyle olacak...
Zaten bu şekilde bir aşk yaşayan sayısı ancak bu nadirliktedir, diğerleri aşkımsılar...
https://imdb.com/title/tt13879466/
Bu konu ilgini çekiyorsa şunu önerebilirim, eşleneceğin kişinin dna üzerinden bir uygulama ile bulunmasını anlatıyor, enteresan 🙂
Kader, çoğu insanın zannettiği gibi, şaşılmayan, uymak zorunda olduğunuz düz bir çizgi değildir. Basitçe ağacın dalları silsilesi diyebiliriz. Seçimlerimiz, kaderimiz içinde bizi yollardan ayırır, yeni yollara sokar veya bir kaç seçim sonra ayrıldığımız yola dönebiliriz de. Bu yüzden, kaderinizde eş olma olasılığı birden fazla kişi var diyebiliriz. Yani aslında kader sizin hayatınızın toplamıdır, sizin için belirleyen, sizi bir şeye veya yola mahkum eden değil...
Asıl belirleyici ve "yönetici" olan, Yaratıcıdır. Ama evrene baktığınızda, yaratıcının yarattıklarını özgür bıraktığını, hatta evrende kaos olmadığı halde, insanların seçimleri ve yaptıkları sonucu kaosa sebep olmasına bile izin verdiğini görüyoruz.
Uzun sözün kısası, kader değil, Yaradan kiminle evleneceğinizi belirliyor, birden fazla olasılığınız var, olay tamamen size seçimlerinize bağlı, evlenmek ya da evlenmemek de...
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
- Aşk İlişkileri konusunda 261,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki kadere inanmıyorum. seçimlerimiz ve biraz da şans kiminle evleneceğimi belirler. tabi ki burada hayat boyu edindiğimiz verdiğimiz kararlar da etkilidir. mesela çoğrafya büyük ölçüde bunu belirliyor, anlaşabileceğiniz insan biraz da insanın ne kadar sosyal olduğuna insanlara ne kadar güvendiğine ve ne kadar istediğine göre değişiyor. bazen şartlar uygun olmayabiliyor ya da para sorunu olabiliyor bütün bunlar hayat boyu geldiğimiz noktaya kadar belirlenen şeyler yani. bir şey yaşanmadan zaten kaderimde bu vardı demek yanlıştır. tabi ki herkesin kendi düşüncesidir.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yazdıysa fizan olsa fark etmez sevenler kavuşur lakin bir söz vardır sevgi çabaya aşıktır. Emeksiz yemek olmaz. Emek şart, her şarta direnme gücü lazım, uyum mühim ki mühimmat yani sevgi, aşk, sadakat, öz güven, inanç da iki kişinin birleşmesinin en önemli noktasıdır.
43 Yorumla- +1 yıl
@hticemavi Çift taraflı yapılması iki tarafı da sonsuz mutlu eder.
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim uğraşıma bağlı keza kader desem bile kader gayrete aşık yani çaba şart ki zaten ben evleneceğime inanmıyorum sanmıyorum yani
12 Yorumla- +1 yıl
"kader gayrete aşık yani çaba şart" ♥️
- +1 yıl
🌺🤍🌺
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBenim ailem belirledi. Şanslıyım sevdim eşimi...
13 Yorumla- +1 yıl
Maşallah bir ömür sürsün mutluluğunuz gerçekten güzel bir çiftsiniz
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Daha iyileri sana nasip olsun inşallah.
- +1 yıl
🙏♡
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. O zaman ben kadersiz miyim neyim😃
Kendi seçimlerimiz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılAlnımıza ne yazılmışsa onu yaşıyoruz bence o kafadayım ben. :D
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik olayı ve ölüm bunların kaderde olduğuna inanılıyor. Ben de böyle düşünüyorum.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılKader gayrete aşık derler...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı. Alnımızda ne yazılırsa
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 42,9b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Kadere iman diye bir şey vardır. İnsanın kalbine evleneceğini kişiyi kim koyuyor ona bakmak gerek. Her insan öyle ya da böyle kaderini yaşar.
10 Yorumla Hic iletisimin olmadigi veya az bir iletisimin oldugu bir kiz ya da erkek seni begenebilir ayni sekilde sen onu da ikinizin hangi kosullarda nerde tanisacagini sen bilemezsin o da bilemez bu kaderdir , o kosullar olustugundan sonra iletisim kurmak veya kurmamak secimdir o surecte seni bulucak insanlar veya onunla senin ilk elektirik aldiniz ana olacak olanlar secilen kaderdir kader hicbir zaman duz bir dogrultuda yazildi yasanacak birsey degildir kader aslinda secim sonuc amac sonuc neden sonuc iliskileri uzerine kurulu olaylarin butunudur. Her secim kader uzerinde dolanbacli yollari acar. Belirli olan birsey yok cunku o an kacinip kacinmayacagin o an islerin ileryeyip ilerlemeyecegi senin secimindir. Cok az bir kismi diger kosullara yani kadere kalir.
11 Yorumla- +1 yıl
Güzel açıklamışsın teşekkürler
Aşk İlişkileri konusunda 526 cevap paylaştı. Kaderimizi Allah yazar diyenler hangi kafayı yaşıyor. Kaderimiz bizim elimizde. Eşimizi biz seçiyoruz, işimizi biz seçiyoruz vs vs her şey bizim elimizde. Allah bizim kaderimizde olanı görüyor, nasıl bir karar vereceğimizi görüp biliyor. Kısacası geleceği Allahtan başka gören yoktur ama bazı insanlar kötü olaylar yaşıyor Allah benim kaderimi böyle yazdı diyip isyan ediyor. Bende buna sinirleniyorum 🤎
32 Yorumla- +1 yıl
İnsanoğlunun hazıra konma sevdası gibi bir şey bu da işte , kendini yormak istemeyince kader der geçer 🌷
Ben mesela 4 senedir uzak mesafe ilişkim var o Türkiye ven almanya sevgilimden yana hiçbir sıkıntı yok ama benim ailem sorun çıkarıyor istemiyorlar sevgilim sagolsun arkamda benim askim sabret diyor ailem sevgilimi daha kendileriyle tanıştırmama bile izin vermedi yok ayrilman lazim ondan seni oldururuz dayak yedim ama hala sevgiliyiz ve vazgeçmiyorum ailemden gizli turkiyeye gittim defalarca onu görmek için bence bu tamamen bizim secimimiz
12 Yorumla- +1 yıl
Aşkınıza sahip çıkmanız çok hoş umarım kavuşursunuz
+1 yılKesinlikle, evliliğin kaderin bize getirdiği bir şey olduğuna inanıyorum. Evliliği bir şans, rastlantı diye nitelendirmek aptallıktır. Çünkü "Tanrı zar atmaz." diye bir realite var. Kimisi de çok varoluşcu yaklaşıyor, tercihlerim, kararlarım yok isteğim ve Arzum falan... Hangi tercih ve kararını gercekleştirirken kendini tamamen özgür ve irade sahibi nitelendirebiliyorsun? Seni etkileyen o kadar şey var ki hangisine gerçek anlamda hükmedebiliyorsun?
13 Yorumla- +1 yıl
Kararlar bizim sadece bunları önceden bilen bir güç var
- +1 yıl
Eksik. 😊 Önceden bilen, buna müsaade eden ya da etmeyen, gercekleşmesi ya da gercekleşmemesi üzerine onu deneyen bir güç.
- +1 yıl
Hmm yine müdahale var yani 🙄
+1 yılEzelden bizim kiminle evleneceğimiz bellidir ancak seçimleri biz yaparız. Külli irade ve cüzi irade denilen bir şey var. Kader bizim karşımıza yolları çıkarır biz seçeriz. Öyle ki “ biz her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık” şeklinde bir ayet vardır.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 🌷
+1 yılKader, Allah'ın ilminin bir unvanıdır. Evliliğin kader olmaması için, Allah'ın evlenen o iki kişiden habersiz olması gerekir. Bu ise ilmi her şeyi, her mekânı ve her zamanı kuşatan Allah hakkında düşünülemez. O hâlde sorumuzun cevabı, “Evlenmek elbette kaderdir.” olacaktır 😀😀(kopyala yapıştır yaptım)
15 Yorumla- +1 yıl
Ben de mealini yapayım dur 😄 yani diyorki yine sen seçiyorsun ama ben kimi seçecegini zaten biliyordumkiii
- +1 yıl
😀 yani öyledir ama yinede ben yüzde elliden kulanıyorum cevabını yani birazda bizim elimizde birazda kader.
- +1 yıl
He işte kader sunuyor sen seçiyorsun
- +1 yıl
O zman hepimiz bingölüyüz.
- +1 yıl
😂😂
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılŞu kader din konuları beni çok ama çok geriyor. Madem her şey yazılı biliniyorsa ne diye beni uğraştırıyor ki. neyin sınavı oda ayrı bir şey zaten. Neyse konumuza dönelim. :D
Bana göre kişinin elinde olan bir şey. Kadere inanıyorum ama kaderi de benim çabamla aldığım kararla belirleniyor. Öyle ıvır zıvır süslü sözlere gerek yok :D olacaksa oluyor zaten.
14 Yorumla- +1 yıl
Bence şey biz yeni öğreniyoruz halbu ki o önceden de biliyordu ne yapacağımızı Tanrım seni seviyorum bunu da yazacağımı biliyordun dimi 😄(point+2)
- +1 yıl
Gibi gibi :D Sanki her şey yaşanmış olmuş bitmiş gibi muhabbet var ortada. :D Din konuları bozuk ya çok çelişkili şeyler var. Belki bundan Bin yıl sonra ki insanlar bizimle alay edecekler. ( Aynı bizim 2 bin yıl pagan ve diğer dinler için ettiğimiz yorumlar gibi) :)
- +1 yıl
Yok yok bizim dinimiz doğru alay edemezler
- +1 yıl
umarım öyledir :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski çiftlerden evlilik süreçleri için, nasıl olduğunu anlamadım sanki bişey dilimi bağladı, gibi söylemlerine şahit oldum bir kaç defa. Kesinlikle kader belirliyor o anki yaptığın seçim dahi yazılmış olup, sonuca doğru gelişiyor. Bazı şeyleri ne kadar zorlasan, istesen de olmaz, kısmet de böyle. Tesadüfler serisi insanı olaylara itiyor, tanışmalar oluyor ve ilerisi geliyor. Ne kadar kendini sakınsan da başına gelecekten kaçamıyorsun. Doğru seçim yaptığını sanıp en efendi erkekle evlensen bile şiddet uygulayan ya da aldatan birine dönüşebiliyor. Artık şans mı dersin kader mi dersin.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKader bir insan değil, zaman dilimi. Sıra ona geldiğinde yani zamanımız dolduğunda yaşamış olacağımız bir şey, kader. Bizler gibi tercihler yapamaz. Bu senin kaderindeki kişi, şu değil gibi bir şey yok.
Ama kaderimizde belli biri var bence ve her hareketimizle de ona yaklaşıyoruz ya da uzaklaşıyoruz. Bu kişinin belli olması bizim seçmediğimiz anlamına da gelmez. Ama dua ederek o kişinin karakteristik ya da fiziksel özelliklerine birkaç şey ekleyebiliriz. Nasıl bende bilmiyorum ama duaların etkisine inanıyorum çünkü gördüm
12 Yorumla- +1 yıl
Yer gök dua.. Allah hayırlı insanları karşımıza çıkarsın... Amin..
Cevap sahibi+1 yıl@isimsizdiss amin ecmain
- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılO kesinlikle yazılmıştır. Fakat kader değişebilir. İnsan kaderini kendisi çizer. Aklında bulunsun 1. Evliliğ Allah, 2. evliliği melekler, 3. evliliği de şeytan yollar. Ona göre evlenmek seçimini yapmak gerek.
24 Yorumla- +1 yıl
Hmm Allah melekler ve şeytanın yolladığı kişilerden seçim yapmak gibi mi demek istediniz
- +1 yıl
Evet @Pilly_bhebek 3. evlilik iyi olabilir de olmayabilir de.
- +1 yıl
Evet @tinti
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKader gayrete aşıktır sözü bence çok doğru. Gayret etmek, çaba harcamak elinden geleni yapmak gerek önce. Sonra tevekkül edip, gerisini yaradan rabbim bırakmak gerek. Herkesin hakkında en hayırlı olanı dilerim. Zira evlenmek, yuva kurmak zor iş.
10 Yorumla
+1 yılO zaman şöyle bir soru sorayım çünkü benim için de soru işareti şuanda, kaderde o kişi varsa her türlü olur deyip markette gözüme kestirdiğim çocuğa açılmamalı mıyım yoksa kaderde de olsa çabalamadan olmaz deyip karşısına çıkıp açılmalı mıyım?
15 Yorumla- +1 yıl
O ne demek öyle sonuçta kararını ben vericem
- +1 yıl
Ne kadar mantıklı bir soru , gayret olmadan olmuyor bana göre.. armut piş ağzıma düş dünyası değil burası. Kader seçenekleri sunar biz kendi irademiz, gayretimiz ve aklımızla yolumuzu seçeriz
- +1 yıl
Off cesaretim var ama mantıklı düşününce cayıyorum bu kez de duygu mu mantık mı sorusuna dönüyor Allah sonumu hayır etsin D
+1 yılKaderimizi kendimiz belirleriz. Her zaman doğru seçimi yapamıyoruz. Yanlış yapa yapa doğru bulunuyor. Hayatın her alanında bu böyledir. Kader denk getirir, gerisi denk gelen iki kişiye kalmıştır. Bir kadın ya cennettir ya cehennem. Hangisini yaşamak istediği ona kalmış.
11 Yorumla- +1 yıl
Mevlanaya bağlattın beni ama ben sana Mabel Matiz'den "GEL" diyorum bu sefer
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Biraz kader, birazda kendi seçimlerimiz. Ama oransal olarak belirlemek zor kader mi etkin, yoksa irademiz mi.. Kader ince bir mevzu. Beyni biraz yakıyor çok düşününce 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Kader diyor ki bak bu Ahmet bak bu Mehmet hadi seç birini diyor 😄
- +1 yıl
Dırdır başlıyor; ben seni almaZdımda, yok sana varmazdımda kaderimi Allah yazdı seni aldım😩 yok öyle bi dünya; ezeli ebedi bilen Allah senin o zalımın oğlunu, o zalım gözlerine vurulup evet diyeceğini bildigi için kaderini yazdı evlendin😅 yaşadığımız her şey kader.. ama kaderimiz öyle yazıldı diye böyle olmadık, bizim böyle yaşayacağımızı Allah bildigi için öyle yazdı.. beyin yakmayandan ne biliyim; ver ateşi ver yansın hele yansın 😂
+1 yılİnsan kaderinde 3 şeyi asla değiştermezmiş doğumu ölümü evleneceği kişiyi
10 Yorumlahayat devam ederken karşımıza birçok kişi oluyor ve biz hepsine bu diyoruz ama kadar bize karşımıza doğru kişiyi çıkarcağına inanıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Ya da doğru kişiyi seçebilecek miyiz acaba
- +1 yıl
Onu bende bilmiyorum inşallah olur
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evliliğin erkek için tuzak olduğunu düşünmüyorum nafaka altınlar malının yarısı gidebilir ödeyemezsen hapis bile yatabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ben de karşıyım bunlara
+1 yılKader olduğuna inanıyorum çünkü bazı durumlarda insan düşünemiyor bir anda oluyor bir çok kadından duydum bunu
12 Yorumla- +1 yıl
Yaptıkları hatalı seçimi kabullenemedikleri için kadere yıkmaya çalışıyorda olabilirler
- +1 yıl
Olabilir
+1 yılKader belirler elbette. Tabi bu kadar belirler deyip hiç bir şey yapmamak gerektiği manasina gelmez. Kaderin bir çok yerini insan kendi çizer
11 Yorumla- +1 yıl
İnsan kendi çizer 👍🏻
1 dogacagın gün
2 evlenecegin kişi
3 ölecegin gün
Bu üçünü degiştiremezsin. Sen ne yaparsan yap kaderine gidersin14 Yorumla- +1 yıl
Dogacağin gün ve öleceğin günü anlıyorum da evleneceğin kişi için böyleyse irade nerde kaldı o zaman 🤔
- +1 yıl
Ben de şöyle düşünüyorum kaderin senin karşına çıkardığı kişiler de seçim yapmak tamamen senin aklına kalmış, seçim ve karar bizde yani, diğer türlüyse kimse beni hesaba çekemez itiraz ederim 🤦♀️
+1 yılhttps://youtu.be/Q_5NzDu4V7Y
Kader diye bir şey yoktur. Herkes kendi kaderini yazar. Kader köle ve fakir aldatmacasıdır.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılAllah insana akıl verdi.
Kişi özgür iradesiyle kendi kaderini kendi belirler. Evleneceğimiz kişiyi biz seçeriz.
Önceden Allah tarafından sen şu kişiyle evleneceksin diye bir dayatma yok yani.
İlmiyle herşeyi önceden biliyor10 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemiyorum artık. Sevdiğimle aynı evde de yaşarım. Çocuk istersek belki.
18 Yorumla- +1 yıl
Bu arada sesin harika.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim. Bir zamanlar çok istemiştşm evlenmek, iyi bir baba ve eş olmak ama kimlr tanışsam saolsunlar tanımasaydım keşke dedirttiler bende bıraktım boşverdim.
- +1 yıl
Akışa bırakmak en güzeli , umarım doğru insan çıkar karşına çünkü sen babana bakmak için kendi hayatindan fedakarlık yapan güzel yürekli bir adamsın
- +1 yıl
🌹❤️🌹❤️🌹🙏🙏🙏
- +1 yıl
İyi misin? Çoktandır soru sormuyorsun. Bir sıkıntı yoktur umarım hayatında.
- +1 yıl
İyiyim 🙏 soru pek sık sormuyorum yoğun çalışıyorum ve daha çok fırsat buldukça görüş atıyorum. Teşekkür ederim merak edip sorduğun için 😌
- +1 yıl
İyiysen gerisi boş. Rica ederim ne demek insanız.
+1 yılHayır inanmıyorum. Düzgün eş seçemeyenlerin üstüne eşi ile sınandığı saçmalığınada inanmıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
👍🏻 akıl boşuna yaratılmış olamaz
- +1 yıl
Katılıyorum kendi aklımla bana uygun birini bulamayacaksam niye var ki
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik çok önemli özel bir müsessese her an her şey olabilir diye düşünüyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Ne demek ki bu
- +1 yıl
kader diyebiliriz ama kaderimizi biz belirleriz
+1 yılKader belirliyor bence ce bize seçim hakkı sunuyor ben mesela yanlış seçim yaptım ve boşandım ve elbette ki bu da kader elhamdülillah kaza ve kadere imanımız var
10 Yorumla
+1 yılValla o konu çok karışık benim için. Hayat tercihlerden ibaret bir noktada. Kader bize farklı yolları sunuyor iyiyi kötüyü ayırt edebilme durumu tamamen hasbelkader gidiyor deneme yanılma ile.
İnsan her zaman doğruyu seçemiyor.
Yani herşeyi kadere atamayız fakat tek suçluda biz değiliz yanlış insanı seçersek. Falan felan.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılKader diye bir şey yok. Yaşadığımız her şeyi kendi seçimlerimizin sonucu olarak yaşıyoruz. Seçimlerimizi yaparken de çocuklukta ve ergenlikte yaşadıklarımız belirleyici oluyor.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı. Kadere inanmanın ötesinde iman ettik. Allah bir gün nasibimizdeki kişiyi karşımıza çıkaracaktır. Sadece zamanını bilmiyoruz.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu kader ne yapacaksa yapsın, yoksa aramız bozulacak
14 Yorumla- +1 yıl
Akif KS ailesi olarak sana bir kız mi bakalım ne yapalım 😄
- +1 yıl
Eh peki biz bu gayretsizlikle evde kalırız demedi deme hshash
Elbette ki kader belirler imanın şartlarından birisi de kaza ve kader Allah tan gelir kader seçimini Allah kullarına bırakmıştır
10 Yorumlakader Allah'ın herseyi bilmesidir. bizim secimimiz ise irade kader niyete iradeye ve gayrete aşıktır derler..
10 Yorumla
+1 yılHayır bilmiyorum ama merak ediyorum yani bazen hiç evlenemeyeceğim diye düşünüyorum ama yine de hayırlısı.
10 Yorumla
+1 yılİki kişi kör bir kuyuya atılır, çaresiz birbirine sarılırlar derler🙂
10 YorumlaBence evet öyle ama kaderimizi kendimiz değiştirebilirmişiz falan filan. Olmuyor değiştirilmiyor işte..
10 Yorumla
+1 yılBenim seçimim kadere bıraktım da ne oldu? Elde var 0.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Gayret edeceksin, kaderin gelip bulacak seni…
10 Yorumla
+1 yılKaderdir illaki yoksa herkes istediğiyle evlenirdi nasip olmuyor mesela
10 Yorumlainanmıyorum. herkesin kendi elinde aslında. sadece insanoğlu aceleci.
10 Yorumla
+1 yılseçimlerimiz de kaderde zaten kodlu olduğundan kader elbette.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle kaderdir kutsal kitabımızda bunu söylüyor zaten kimi seçersen seç o seçtiğin senden önce senin için seçilmişti zaten der.
14 Yorumla- +1 yıl
Hangi ayette nasıl geçiyor çok kez okudum ama böyle bir söylem hatırlayamadım rica etsem ayeti yazar mısın merak ettim cidden
- +1 yıl
Canım ayette birebir yazdığım tarzda yazmıyor tabi ama özelden bildiğim bir ayet bu imada bulunan mesaj kutunu aç atayım ordan
- +1 yıl
Anladım kapalı ayetlerden. Yok burdan atmak istersen at istemezsen kalsın 🙂
- +1 yıl
Burdan atabilsem atarım zaten de bilmiyorum işte tamam öyleyse
Kader belirler sizin seçtiğiniz kişi kaderinizdir Allah bir şekilde sizi ona yönlendirir
10 Yorumla
+1 yılNe tamamen kader ne de tamamen bizim seçimimiz. Hepsi ortak çalışıyor
10 Yorumla
+1 yılher şey kader bu hayatta bizim seçimlerimiz de var ama her şey kader.
10 Yorumla
+1 yılBizim seçimimiz çünkü insanlar tercihleriyle kaderlerini imzalarlar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum! Ben evlenmek isteseydim şuanda 5. Boşanma davasını açıyor olurdum.
10 Yorumla Kader insanın çabalarına bağlıdır. Sonunu bilemeyiz ama iyi bir başlangıç yapabiliriz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKader ve seçim birbirinden bu kadar ayrı şeyler değil. Seçtiğimiz kişi zaten kaderimiz oluyor.
10 Yorumla
+1 yılKaderi insanın kendisi belirler kaderin kendisi değil
10 Yorumla
+1 yılorada dur kader zorlayıcı değil bu konuda evlilik ölüme benzemez seçim dahilindedir kimle evleneceğini sen seçersin senin seçimin senin kaderin olur..
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
+1 yılBu soruya en güzel ve açıklayıcı şekilde cevap verilmiş bile 😊
23 Yorumla- +1 yıl
Hangisi 🙂
- +1 yıl
SporcuMan diye biri vardı
- +1 yıl
Aynen 👍🏻
- Devamını Gör (64)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!