Soran sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
+1 yılMerhaba,
Şimdi bu konuda şöyle açıklama yapmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır, yani Müslüman olan bir erkek özellikle dini inancına saygılı ve hassas olan insanlar özellikle erkeklerde erkeğin altın yüzük takması ya da İpek kullanması dinen caiz olmadığı için bir erkek 4.7 gram ağırlığında gümüş yüzük kullanabilir ama bunun dışında altın yüzük kullanması dinen uygun değildir, işte bundan dolayı da birçok erkek belki yüzük kullanmayı sevmez ya da düşürme tehlikesi olduğu için kullanmak istemez.
Ancak ne yazık ki şöyle bir algı var Türk toplumunda yüzük takmayan kadın ya da yüzük takmayan erkek sanki evli değil ya da hayatına başka birisini alır düşüncesiyle bir korku ve endişe içinde olabiliyor insanlar, ya da karşısındaki kişinin yüzüğü yoksa aha bu adam bekardır ya da bu kadın bekardır hayatında kimse yoktur düşüncesiyle birtakım beklenti içerisine girebiliyor insanlar, bu düşünce hiçbir şekilde doğru değildir bir kişi evlendikten sonra her şeyden önce kalbiyle vicdanıyla ahlakı ile eşine bağlı olması gerekir yoksa, parmağınıza taktığınız bir yüzük ile evliliği ispat etmeniz ya da evli olup olmadığınızı göstermeniz bunlar bence gereksiz teferruatlar olduğunu düşünüyorum.
Çünkü şahsen bir insan istedikten sonra yani bir kötülük yapacak olduktan sonra aldatma durumu söz konusu olduktan sonra o yüzüğü çıkarıp da yapabilir yani evliliği bağlayan şey yüzük değildir birbirine olan sadakati birbirine olan düşkünlüğü ve vicdanıdır insanın asily yüzüğü bana soracak olursanız ben bu konuda serbest olmayı tercih ederdim yani yüzük takmak bence o kadar da önemli bir şey değil şahsen benim annem babam takmıyor.02 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yazmışsınız,,,
Elbette sadakatsiz bir yüzükle olucak şey değil tâbi ama,, takmak bnc evliliğe ve eş e gosterilen saygıdır...- +1 yıl
Saygı şiddet uygulamamakla ve fikir özgürlüğü ile olur iki taraf içinde
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTaktıklarım beni bıraktı gümüş kolye almıştım. Anım kötü ama hak edene, bana kalbini verene takarım. Önemli olan ondan kazanç sağlamak değil. Bir ömür parmağında taşımalı. Geri düşünebiliyormusun sattım kolyeyi gümüş bileklik aldım bu da bana ders olsun dedim. Beni sevgili anlamında kimse sevmedi. Madem o kadar iyiyim bu iyiliğin bir karşılığı olmalı. İnsanlara, kızlara karşı iyiyimdir. Sevdiğime karşı çok iyiyimdir. Ama bana iyi geleni tanımadım, sevgili yapmak kolay, ama beni sevmek, seveni bulmak zor galiba. Değer ise karşılıklı bir değer olmalı. Öyle sevdim, saydım ama ilk adım erkekten geldi yok öyle, seven sevdiğini belirtsin halık görmezse maalık görür. Bu kadar basit ya da kolay mı sevgisizlik, sevgi tipte barınamaz, kişiliği olan insan iyi konuşur. Aşk bir tutku ise bizler de tutkunun katiliyiz. İnsanlar sevmeyi unutmuş, sevmiyor. "Sevmiyor diye yıprandığım geceler konuşsa, geceler sever beni ben geceleri." At aşkı, sevgi yeter bana. Olmayacağını bilerek sevmiştim. Olmayanı da sevmedik mi, kalbimiz görsellerdeki gibi kanamadı mı. Yaramız açılmadı mı hiç, bir insana hak vermek lazım bunu çok iyi anladım, gelse bir kız seni seviyorum dese donup kalırım. O kızla konuşmam lazım ki en azından duyguları gerçek mi anlamam lazım derim yoksa hemen kıza, şimdiki kızların yaptığı gibi, yok, hayır, istemiyorum dersem yanlış olur. Bir insan değer veremez ama sever. Yaşantısını sever, üzgün olur, mutlu olur, hayatı sever. Şaşılacak şey değil. Değer sevgiyi aktarmaktır vede kolay değildir. Bu yaşına kadar onu seven varken, senin sevgin mangalda kürek sapı kalır. İstemem sevgi beni öldürür dersin. Yaşarken her gün ölürsün. Öldüğün her gün yine yaşarsın. Bu dünyada ahını aldıklarınla beraber yaşarsın.
04 Yorumla
Soran+1 yılGünümüzde hakiki sevgiye değer veren azınlık da maalesef,,
Allah gönlünüze göre versin 🙂... Eğer gönlünüz yanılırsa hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin...
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
Soran+1 yılRica ederim...
Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim...
Cevap sahibi+1 yılOhooo bir bilsen daha ne yazarım roman olur da neyse. Önemli değil, rica ederim. 🌺🙂😊🤙
- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yıl5 parmadığımda yuzuk var zaten onuda takarız :D
014 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah,,, Barış Manço gibi
- +1 yıl
aynen knka :D seviyorum
Soran+1 yılZevkler ve renkler tartışılmaz mış,,
- +1 yıl
aynen :D bir tane daha yapğtırcam ama hiç bir yerde yok :(
Soran+1 yılAllah iyiliğinizi versin guldurdunux beni
- +1 yıl
nie bea :D
Soran+1 yılNe bilim güldüm işte 😊
- +1 yıl
güldürdüm ise ne muytlu bana :D tabiki alyans yerimi boş bırkayorum D:
Soran+1 yılBnc de boş bırakın 🙂
- +1 yıl
kisnlikle :D
- +1 yıl
Teşekkür ederim efenim
Soran+1 yılRica Manço bey ✨
- +1 yıl
😄😄😄😍
Soran+1 yıl😊))
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. bilemedim şimdi ya takayım mı takmayım mı. D
012 Yorumla
Soran+1 yılNeden bilemediniz ki
Soran+1 yılÇok kibarsiniz,,,
Cvplar için teşekkür...
Soran+1 yılGönül almayida biliyorsunuz...
Soran+1 yılBilmukabele...🙂
Soran+1 yılAllah razı olsun..
Soran+1 yılDileğiniz için teşekkür ederim..
Hayırlı geceler...
Erkekler Ne Diyor
- Aşk İlişkileri konusunda 261,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBelki takarım
02 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
- +1 yıl
Teşekkürler :)
Genellikle erkeklerin yüzük takmak istememesinin altında farklı nedenler yatar. Bunun içinde bekar gibi gözüküp etrafa mavi boncuk dağıtmak vesaire gibi nedenlerde genellikle vardır 🤗 Ben yüzük takmaktan hoşlanmıyorum gibi basit bir neden değildir bu. Bir insan evlenmişse hatta severek evlenmiş ise o yüzüğü takmaktan şeref duyar. Zaten evlilik müessesesini kişilerin birbirine sahip olduklarını gösterebilmeleri için yapılan bir tapu sözleşmesi gibi kabul etmek lazım. Yoksa herkes hoşlandı sevdiği kişiyle istediği kadar yaşasın.
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız,, doğru söze ne denir,,🙂
Soran+1 yılRica ✨
+1 yılÖyle bir algıyı neden oluşturma çabasındasınız. Evli erkeklerin geneli alyansını hiç parmağından çıkarmıyor. Çıkaran bazı insanları gördüm onlarda maddi imkanlardan sattılar. Ayrıca herkes masa başı işinde çalışmıyor. Bazı atölye ve fabrikalarda yüzük takılması kesinlikle yasak. Olaylara farklı perspektiflerden bakmanızı öneririm
01 Yorumla
Soran+1 yılBu konuyla ilgili benim şahsi düşüncem yüzüğü kullanmak evliliğe ve eşine saygıdır,,,
Yüzü kullanmamak için kişilerin mazeretleri olabilir o ayrı, ama bir mazereti yokken insan neden takmaz bunu bilmiyorum ki takmayanlar var bunu biliyorum,,,
Herhangi bir çaba içerisinde değilim ben bu konuyla ilgili kişilerin genel görüşünü merak ettiğim için sordum farkındaysanız soru kadınlara kapalı çünkü kadın genelinde yüzük muhakkak Ama muhakkak kullanır genel olarak kullanmayan erkeklerdir ben de bunu merak ettim ve sordum...
Gizli Üye(25-29)+1 yılAhhh keşke birbirimize deliler gibi aşık olacağımız seveceğimiz birini bulsam evlensek de bir ömür boyu taksam 😍🙃
Yüzük takmasıni sevmeyen erkekler bir zahmet evlenmesin bu arada evleniyorsan o yüzüğü tıpış tıpış takacaksin bir ömür boyu da çıkarmayacaksin ✔️👌
Senin ki takıyor mu ya da daha sevgiliyseniz ne diyor bu konuda illa ki sormuşsundur. 🙃 (Gerçi var mı hayatında biri seninki falan diyom yazıyorum ama 😃)
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah gönlünüze göre versin...
Ben etrafimi gözlemlediğim kadarı ile sual etmek istedim sadece...
Bayanlara yüzük şart çünkü başları gerçekten belaya giriyor. Erkeklerde de zevk meselesi hoşuna gidiyorsa takar.
Hatta örnekleme yapayım yüzük takan erkeklere kadınların ilgi duyduğunu farkettim. Canlısına şahit oldum.04 Yorumla
Soran+1 yılErkekler için yüzük takmak tehlikeli diyorsunuz yani,,,
Soran+1 yılAnladım,, Allah korusun diyelim o zaman...
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖnceden takamazdım işim gereği ama şu an o risk kalktı.. Zevkle ve gururla takarım..
Zaten üniversiteyi gümüş yüzük takılı okudum.. :))
Herkes beni nişanlı sanıyordu..
04 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂..
- +1 yıl
Eyvallah
Soran+1 yılBilmukabele..
- +1 yıl
:))
+1 yılİşim gereği çok yüzük takamayacağım. Normalde de aksesuar falan sevmem. Saat bile takarken daralıyorum evlenince yüzükte nasıl olacak bilmiyorum açıkçası.
08 Yorumla
Soran+1 yılBlk eşinizle bir çözüm yolu bulursunuz..
- +1 yıl
Evlenmedim için bilemem ama belli olmaz eşim isterse takarım napim
Soran+1 yılBu tatlı cvplar için teşekkür 🙂
- +1 yıl
Neresi tatlı ya normal cevap 😃
Soran+1 yılBlmm bana tatlı geldi işte..
- +1 yıl
O senin tatlılığındır
Soran+1 yılTeşekkür ✨
- +1 yıl
Rica ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSöz konusu hayat arkadaşım ise, elbette evlilik alyansımı ömür boyu takarım. Fakat gel gör ki, beni gerçekten seven bir kadın hâlâ karşıma çıkmadı. Sanırım evlilik yüzüğünü takmak ise muhtemelen sadece bir hayalde kalacak gibime geliyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılRabbim gönlünüzdekini hayırlısıyla tez vakitte karşınıza çıkarsin...
- +1 yıl
Amin. 💍
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ben her zaman Takıyorum ki üstelik bekarım şu an 😊
08 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel,,,,
Allah gönlünüze göre versin 🙂
Soran+1 yılBu arada siz hababam sınıfı serisini çok svyrsunuz glba
Soran+1 yılEvet sorulardan üst üste sordun kaçtane sordunuz tam olarak bilmiyorum ama,,,,
- +1 yıl
Üst üste farklı olarak sordum yalnız 😅 2 3 bence de gelecek inşallah sadece hababam değil başka benceler de paylaşıyorum örnek veriyorum Pripyat şehri neden hayalet şehri oldu Çernobil nasıl patladı detaylı paylaştım bence olarak sonra gizemli madde fil ayağı onları gördünüz mü? Arabalar da var bir de
Soran+1 yılMaşallah burada pek aktifsinix anlaşılan...
Soran+1 yılNisan ayında üye oldum,,
Aslinda takibe gerek yok sorularınızı görüyorum ztn ☺️
Aşk İlişkileri konusunda 796 cevap paylaştı. Sevmez değil canım mı desem cicim mi desem işleri gereği erkekler yüzük taşıyamaz genellikle ben severim ama iki taksam o yüzük ölür
00 YorumlaTakarım tabiki ama eğer aldatmaksa kastın o haltı yicek olana pankart assan boş
02 Yorumla
Soran+1 yılElbette ki insan hakikat bir yüzükle olacak bir şey değil ama bence evliliğe ve eş e gösterilen saygıdır diye düşünüyorum...
Tabiki takarım zaten evli olduğum için takıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
Erkeklerin çogunun takmama sebebi calistiklari is geregi. Masa basi veya agir is yapmayanlar haric
04 Yorumla
Soran+1 yılYani mazareti olanlar ayrı tâbi ama hususi takmayan da var...
Soran+1 yılYani niyetlerini ben de bilemem Ama saygısızlık olarak değerlendiriyorum...
+1 yılsaat, kolye, bileklik, yüzük kesinlikle hayir.
01 Yorumla
Soran+1 yılAlerjiniz mi var...
+1 yılNormalde takı takmam hiç ama nişan olayı ayrı o yüzük takılmalı ki başkası bakmasın nişanlıya
07 Yorumla
Soran+1 yılBnc de çok haklısınız...
- +1 yıl
Sen herkse cevap veriyon nr güzel 😄
Soran+1 yılYani vermeye çalışıyorum 😊
- +1 yıl
Ne güzel :))
Soran+1 yılTeşekkür ✨
- +1 yıl
Takip at istersen
Soran+1 yılİyi böyle...
Konuşmak istediğiniz bir konu varsa buyrun.. .
- Aşk İlişkileri konusunda 11,8b cevap paylaştı.
+1 yılHafta sonları falan takarım. Yüzük parmağıma dövme yaptırmayı tercih ederim ben
03 Yorumla
Soran+1 yılTercih meselesi tabi...
- +1 yıl
Yok benım işimle alakalı. Yüzük yüzünden parmağımın kopmasını göze alamam
Soran+1 yıltamam o hâlde sağlık önemli tâbiki,,,
+1 yılBen birtek bileklik takarım o bile bir süre sonra rahatsız ediyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım gelecekteki eşiniz anlayışla karşılar...
- +1 yıl
İnşallah 🙂
- Aşk İlişkileri konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yıltakmazdım. sadakat yüzükle olan bir şey değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılYani muhakkak öyledir tabii ama,, yüzük etrafa karşı evli olduğunuzun bir göstergesi aynı zamanda...
+1 yılnişan yüzüğü bu işi görür ve takarım millet sahipsiz sansmasin xjdnfmn
01 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
Sadece yüzük değil saatim var saat bile takamıyorum. Vücumda yabancı bir cisim olduğunda geriliyorum.
00 Yorumla
+1 yılMetal alerjim var altın gümüş vs dövme yaptırabilirsiniz parmağıma
010 Yorumla- +1 yıl
Ywptırabilirim olacaktı
Soran+1 yılEminim gelecekteki eşinizle bir karara varırsınız...
- +1 yıl
Pek ümidim yok açıkçası
- +1 yıl
Gelecekte bir eşim olacağı hususunda
Soran+1 yılNasip ne olur bilinmez,, ayrıca umutsuz olmayın...
- +1 yıl
Bende istemezdim ama enflasyon oranlarına, zamlara, evlenip boşanan çiftlerin sayısını görünce umut kalmıyor pek
Soran+1 yılBu konuda haklısınız ne yazık ki öyle...
- +1 yıl
İnsan gibi yaşamak hayal oldu artık
Soran+1 yılAma ümitsiz da olmayın derim ben...
- +1 yıl
✌️😉
Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı. Ya hayatımda hiç yüzüğüm olmadi. Hediye edilen yüzüğü bile kaybettim. 😞 artık boynuma asarım
02 Yorumla
Soran+1 yılOlsun o da iyidir..
+1 yılzevkle gururla takarım eşimi koluma da takarım bebekte üç beş tur da atarım :D :D
02 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
- +1 yıl
teşekkürler
Takarım. Ama takmadığım zamanlar da olur. Gayet normal.
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım gelecekte ki eşiniz de anlayışla karşılar...
- Aşk İlişkileri konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılBen takarım evliyken takmıştım zaten yüzük takmayı seviyorum
019 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
- +1 yıl
Teşekkür ederim çünkü anlamı kıymeti başka ama şöyle de yapılabilir alyanslar birleştirilip kadına bir zincir alınıp kolye yaptırılır erkek de başka yüzük alıp alyans niyetine de takabilir yani istedikten sonra güzel jestler de yapılır 😊
Soran+1 yılNe güzel düşünceler bunlar..
- +1 yıl
Mutlu olmak istedikten sonra elbette fikirler çoğalır daha da ilham gelir yeter ki iki taraf ta sağlıklı ön yargısız inatsız begatif düşüncelerden arınmış ve bu şekilde durumlara kapalı olsun sonrası hallolur
Soran+1 yılHaklısınız,, Allah gönlünüze göre versin...
- +1 yıl
Teşekkür ederim sizinde her şey gönlünüzce olsun 😇
Soran+1 yılBen de teşekkür ederim...
- +1 yıl
Severek mi evlenmiştiniz eşinle, ne değiiti boşandınız?
- +1 yıl
aslında uzun hikaye ama severek evlendik sonrası nasip olmadı bitti diyeyim kısaca
- +1 yıl
Üzücü geliyor böyle şeyler :(
- +1 yıl
kısmet değilmiş ki yürümeyen ilerlemeyen bir birlikteliği uzatmak iki tarafı da yıpratır bu kangren veya patlamaya hazır bomba haline gelmişse medeni şekilde bitirmek en iyisidir tedbir almak çabalamak sonuç vermeyince bitirmek gerekiyor
Soran+1 yıl@sugarman hakkınızda hayırlısı olsun...
- +1 yıl
Soran+1 yılElbette tâbiki yaşanan kötü tecrübe, daha ihtiyatlı davranmaya sebep oluyr...
- +1 yıl
Aynen ama ben buna staj evliliği diye bir sonuç ile kendime yol belirlemeyi hedefledim
Soran+1 yılStaj evlilik mi 🙂
- +1 yıl
evet böyle bir bakış açısı oluşturdum çünkü Bana çok şeyler öğretti 😊
Soran+1 yılGüzelmiş ama tanımlama,,
- +1 yıl
Hayatın içerisindr yaşanmışların kattığı bir fikir oluşumu mesela bunların diğer bir farklı örneği ise yangına körükle gitmek derler ama ben birde kürekle gitme tabirini resmen gördüm hayatın içerisindeki olan şeyleri görüp ona göre tanımlama yapmak ne hissettiğimize bağlı
Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Hayatımda hiç takı takmadım. Şuanlık bir şey diyemem
02 Yorumla
Soran+1 yılBlk zamanla alisirsiniz...
Ben takarım milletin gözüne soka soka takarım hemde.
06 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
Soran+1 yılBir nevi öyle,, gelecekteki eşiniz mutlu olur bu davranisinixdan ötürü...
Soran+1 yılMersi mi,, her neyse,, hayırlı geceler...
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılhayallerim vardi icine etti birdaha hayatima biri girerse sanirim cok zor olacak
01 Yorumla
Soran+1 yılNasip ne olur bilinmez,, Allah hayırlı kişiyle karşılaştırsın..
yüzük takmayı sevmiyorum ama o yüzük çok farklı takarım tabikide
02 Yorumla
Soran+1 yılTebrikler 🙂
Evlenmeden önce evlilik, evlendikten sonra nişan yüzüğü takarım. Manyağım da
01 Yorumla
Soran+1 yılPek ilginç bir yorum olmuş doğrusu...
- Daha fazla (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat