Kadın dediğin erkeğine itaat etmeli midir?

Dinimizde olması gerekende bu ama ülkemizde maalesef boyle degil
@luuffy Kişi cinsel ilişki için karısını çağırdığı zaman, karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davetine icabet etsin." (Tirmizî, Radâ 10)
"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler." (Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120)
@crazzy42 cahiliye döneminde değiliz kanka ayrıca köle falan hayırdır neyin kafasını yaşıyorsun kimse kimsenin kölesi değil evlendiğinde de kadına atamazsın bütün sorumlulukları evlendiğin kişi senin hayat arkadaşın, hizmetçin değil ayrıca yeri geldiğinde kadınlar kadınlara, kadınlar erkeklere, erkekler kadınlara, erkeklerde erkeklere sahip çıkar bunun cinsiyetle bir alakası yok cennet olayında ise erkeklere kadın verildiği gibi de kadınlara da erkek veriliyor araştır biraz canım
@luuffy ben araştırmamı tamamladım kuran ayetlerine girdim cennete kadınlar giremeyecek cennete sadece cihat eden erkekler girecek onları orada gılmanlar huriler göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar karşılayacak nebe 33. ayet sana bundan sonra her gün iki ayet atacağım :) nebe 33 ayetin arkasına ahzap 37 ve talak 5 ayeti oku kanka :)
@luuffy sen o kuranı okuduğuna emin misin? ya hadisleri her gün sana ayet atayım mı? gerçeği söylüyorum diye beni mi öldüreceksin? :) ezik bir düşünveye ben değil sen sahipsin ben asla kadını ezik görmem senin bu düşüncen aynen hani diyorlar ya vatandaş siyasiler için bizi aptal yerine koyuyorlar hayır aptal yerine koymuyorlar anlatılan herşeye inandığıın için kendini aptal yerine koyuyorsun onlar da masal anlatmaya devam ediyor kuranda namaz başörtüsü kurban kesmek yoktur içki ve faiz haram değildir içki yasak değildir
Tebrik ediyorum mutluluğunuz daim olsun
Görüş
7Görüş
Bunu yapan kadını aldatırım çok net.
Ben birlikteliğimde şahsiyet sahibi kadın isterşm, köle değil
Allah gönlüne göre versin
O zaman Allah bir yastıkta kocatsın 🙂 Mutluluklar dilerim
@Terra4767 çelişki nerede?
erkek adamsa kadın seve seve itaat ediyor zorla ettiremezsin
Allahtan başkasına kulluk edilmez.. Haa inançsız olan vardır bilemem, kendi tercihi..
Orası öyle zaten, kocasına itaat etmek sözünü dinlemek dinimizin emirlerinden değil mi
Pek dinlemem ama azda olsa bilgimiz var
Aga valla öyle karm olsun gül gibi bakmassam serefsizm
Kadına kraliçe gibi davran oda sana kral gibi itaat eder
Asla :D köle ile kadını karıştırıyorsun sanırım.
Bu kölelik değilki
magaradan falan mi çiktiniz ne bu yazdiklariniz? herkes haklar acisindan esit💀💀💀
Omurgasız değilim şükür 😄
Kimse kimsenin kölesi değildir
Tamam efendim sen nasıl istiyorsan öyle olsun
Ben o adamı kaldırır çöp diye atarım
Hayır etmemeli
ıyyy hayırr
Sen bilirsin benden söylemesi
sana bi söverim şimdi
Bende sana söverim
Fotoya düştüm
Çok romantik değil mi
Ay senmiydin 😬
Dedim sana fırtına öncesi sessizlik diye ortalığı karıştırıyorum
Romantikten ziyade bana seksi geldi
Bana göre romantik seksilik benim gözümde başka
Olabilir
Sen niye uyumadın hep böyle sabahlıyormusun
Evet etmeli
Köpek mi tanıtıyon gel diyince gel git diyince git
Ben sevdiğime gel dediğim vakit dağları yırtıp gelen, git dediğim vakit kaşlarını çatmadan, arkasına bakmadan gidendir. Zannetme ki korkudan, edepten, gönülden, sevgidendir
Yok anasının örekesi
En İyi Görüşler