Kısa bir süre önce nişanlandım ve bunu arkadaşlarıma yeni söyleyebildim. Hepsi de bu yaşta olacak şey değil diyerek baya baya moralimi bozdular. Sizce 20 yaş evlilik için çok mu erken?

Kısa bir süre önce nişanlandım ve bunu arkadaşlarıma yeni söyleyebildim. Hepsi de bu yaşta olacak şey değil diyerek baya baya moralimi bozdular. Sizce 20 yaş evlilik için çok mu erken?

Sen onlara aldırış etme 20 yaş bence gayet normal bir yaş aralığı diyebiliriz. Bu arada insanların düşüncelerine bu kadar önem vermeyin bu arada kimi kıskançlık yüzünden söylüyordur kimine göre 25 yaş ideal evlilik o yüzden diyordur size görede 20 yaş normal olarak görüyorsunuz o yüzden burada üzülmeniz gereken bir durum yok.
Olgun olmak gerekir ya o yüzden ama günümüzde herkes erken evleniyor niye öncelikle çocuk davası iki de rahatlığa kavuşmak ama şu da var bir kız vardı face'de tanıştık baya sene önce ben sözler yazardım çok beğenirdi o vasıtayla o kadar güzel bir söz söyledi ki işte herkes bu şekilde düşünerek evlenmeli 3 yıl tanıdım aileme uygun olduğunu gördüm evlendim sadece ben demicen oda ailen sana bir şey olsa ailenin canı yanar onları yakarsın bilmeden çok iyi tanımak lazım bir insanı yoksa orada cehennemi yaşarsın kötü biri olursa
Kesinlikle erken bir yaş. Gelişimini tamamlamadan evlenmek ileride büyük sorunlara yol açar. Binde bir erken evlenip mutlu olanlar var ama oda dışarıya gösterilen tâbi. Bir kız evde sürekli bunaltıldığı ve daraltıldığı için evliliği kaçış olarak görüyor. Ondan sonra yaşadığı her şeye ses çıkarmamak durumunda kalıyor. O yüzden bana göre bir kadın kendini geliştirip önce kendi ayakları üstünde durmalı. Sonra evlenmeyi düşünmeli.
Kendini geliştirmekten kastın ne tam olarak?
Eğitim. Hem sokağı bilecek hem çalışma hayatını. Ona her yaklaşan erkeği kendi gibi sanmamayı veya yaralarına sarmaya gelip gelmediğini anlayacak aşamaya gelmeli.
Erken tabiki.. Üzerinize alınmayın ama -- kadın erkek farketmiyor-- insanın karakteri ancak 25 yaşında oturuyor. Bence insan 25 yaşından önce evlilik gibi ciddi kararlar almaktan kaçınmalı. Çünkü başlarda evlilik güzel gelse de değişken ruh hâli ve karakterin etkisiyle insanlar evlilikten çabuk sıkılabilir. Bu da mutsuzluğa giden yolu açmış olur..
Cevap
47Cevap
Erken, çünkü bu sorumluluğu almak için biraz hayatı tanımak bilmek gerekir. Hani en güzeli 25 ten sonrası
Tam zamanı bence bekar olsak sapıtıyoruz kdjdjd evlilik en iyisi
Bence erken bir yaş
21 yaşında evlenmiş ve 26 yaşında boşanmış biri olarak naçizane tavsiyem kararını biraz askıya alman olur. O yaşta evlenmenin tek faydası insanın karakteri tam oturmadığı için birbirinde gördüğün kötü huyları daha kolay torpuluyor olmak. Oda ne kadar iyi bir şey tartışılır. En son geldiğin noktada kendi benliğinden hicbirşey kalmamış gibide hissedebilirsin. Onun dışında insanın omzunda ağır bir yük olabiliyor. Evlilik dışarıdan görüldüğü kadar basit bir oluşum değil , daha karmaşık hayatında hiç sorun olmayan şeylerle uğraşmak zorunda kaliyorsun. İlk bakışta her şey kolaymış gibi gelebilir fakat aklına gelmeyen onlarca şey olduğunu evlendiğinde anlıyorsun. Hayatının en cafcaflı yıllarıni daha güzel değerlendirmeni tavsiye ederim. Umarım senin için en doğru kararı verirsin 😊
kadın erkek için zaman aynı işlemez senin beklemen daha iyidir kadının acele etmesi
Benim için çok erken bir yaş evliliği kimseye tavsiye etmiyorum çünkü 20 yaşında ki birinin yeni yeni düşünceleri kalıpları oluşuyor.
Valla eğer evliligi kaldirabilecek gücü kendinizde görüyorsanız evlenin aileniz de destek veriyorsa başka kişinin ne diyeceği önemli değil fakat ailen ne diyorsa onu yap aileler hisseder çoçuklarının kötülüğünü istemez.
ven bu yaşta bu sorumlulukları kaldıramam ama çevremdeki insanlar maalesef bu yaşlarda evlendi şu an çocuk sahibi oldular.
ben her yaşın bir güzelliği vardır diyorum o yaşta evlenmeli diyorum ben
22 yaşına gelip nişanlamak isteyen senelerce sevgili olduğu çocuk daha yaşı küçük diye kızı nişan yaptırmıyor öyle işte
Hayat hakkında tecrübesiz, evliliğin sorumluluğunu alamayacaklar için çok erken. Yoksa 20 yaşında karakteri tam oturmuş biri evliliğe hazır hissediyorsa kendini zamanı gelmiş demektir
Kişiden kişiye göre değişir ya. Eğer çok olgun yetismişsen sorunluluk vs alabiliyosan olabilir. Mesela ben öyle yetismedim hala her şeyime annem babam karisir asla şu yaşta evli kadin psikolojisine giremem psikolojim bozulur ben kaldiramam daha. 25 den sonra uygun bana. Ama sen hazir hissediyosan evlen gitsin. Ekonomik ozgurluk şart ama
Bilemiycem bence en az 25 olmalı şöyle düşün 18 reşit olma şeyi hani sanki daha dün çocuktun gibi 1sene önce 2 sene sonra evlenmek kafasıyla bakınca bilmem ağır bir yük gibi geldi sorumluluklar falan ve erken gibi yani
Ben bu tamamen kişiye göre değişir 20 yaşında kendini evliliğe hazır hisseden de var 30 yaşında kendini evliliğe hazır hissetmeyen de var kişinin kendisine kalmış bir karar. Önemli olan evliliğe hazır olmak.
Yapabileceğini düşünüyorsan, karşındakinin doğru kişi olduğunu biliyor ve bundan eminsen, hayır, erken değil. Tam tersiyse zaten erkendir evlilik için. Kişiye bağlı yani.
Erken abi 20 ne ya evlenmek yerine gidin okuyun hayatinizi yaşayın ne bu evlilik merakı aile kurmak meraki
İkimiz de okulu bitirdik. O çalışıyor ben iş arıyorum, hem de açıktan tekrar başladım. Hayatı sevdiğim insanla yaşamak istiyorum yalnızca, neden bu kadar yanlış geliyor herkese anlamadım.
Çünkü çok erken, biraz zamana bırakın hemen evlilik olmaz çocuk oyuncağı değil çünkü bu, sen kendi düzenini oluştur o kendi düzenini oluşturun sonda evliliğe karar verin bence
Elbette çocuk oyuncağı değil. Zaten hemen yarın evlenecek değiliz. Ama bu nişanlılığı yıllarca sürdürmeyi ikimiz de istemiyoruz.
Valla eğer evliligi kaldirabilecek gücü kendinizde goruyorsaniz evlenin ne diyim ki, sonuç da sizin hayatınız, bana sadece konuşmak düşer ama gene de iyice düşünmenizi oyle karar almanızı isterim
Evet erken. Çoçukca kararlarla evliliğimi bir ömrünü mahfedebilirsin. şu an ben artık büyüdüm desende 30 yşna geldiğinde ne cahilce düşünmüşüm dicen
Arapçada "rüşt" diye bir kavram var, kendisi Kur'an'da da bir insanın ne zaman evlenebileceğini göstermek için geçer. Hatta reşit kelimesi de bu kökten gelir. Rüşt, bir kişiye para verdiğinizde onu zart zurt harcamadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme yetisine sahip olma durumu demektir. Eğer sizin ve partnerinizin bu kavrama tam anlamıyla sahip olduğunu düşünüyorsanız evet 20 yaş uygundur
evlenmek istediğin adamı şuanki halinle mi yoksa 5 yıl 10 yıl sonraki halinle mi etkilersin sence? seni yaşlandıkça çekici yapan ne olacak? o yüzden evlen tabi ki
Bu yaşta olacak şey demeleri moralini bozup sevdiğin adamla evliliği tekrar düşündürecek kadar seni etkiliyorsa demek ki senin için erken
Evliliği tekrar düşündürmedi aslında, ama hepsi aynı şeyi söyleyince bir tuhaf oldum. Ben kendimi hazır hissediyorum ama işte herkes aksini söylüyor.
20 yaşındasın doğacak sonuçları düşünemeyecek yaşta değilsin erken olduğunun kendin de bilincindesin ama kendin için doğru zaman olduğunu düşünüyorsun istiyorsun arkadaşlarının sanki düşünebilen tek onlarmış gibi olacak şey değil demeleri hadsizlik arkadaşlarına hayatın hakkında konuşabilme rahatlığını çok da verme. Senin üzülebilecegini düşünürler uyarırlar o ayrı ama dediğin konuda konuşmaları hadleri değil. Ayrıca ideal evlilik yaşında olan her evlilik de sağlıklı olmuyor maalesef çok da yaşla ilgili değil bence bu doğru kişidir umarım senin için
tam tersi geç bile sayılır canım kim ne derse desin önce cinsellik gelir yani 18 yş 20 yşlar en hızlı yaşlardır yaş ilerledikçe bu işler azalır bence bir an önce evlen hayatını dolu dolu yaşa
Yapabilceğinizi dişünüyorsanız erken değil istediğiniz zaman evlenin ama en ideali 30 yaşında evlenmek
Yoo niye erken olsun. Kendileri iliskilerjni yonetecek beceride olmadiklari ve hayatina yon verecek iradeleri olmadigi icin seni kiskanmislar
Aslında normal şartlarda baktığın zaman erken ama mesela benim halamın kızı evlendi iki tane de çocuğu oldu gayet mutlu
Seviyorsan? Kendine güveniyorsan? Kimseyi dinleme. Yaptıkların için pişman olma. Ama yapmadıklarından için her zaman pişman olursun
Ne geç, ne erken. Bana sorarsan bir az erken gibi 23 falan daha ideal ama istiyorsan gerçekten, neden olmasın
Etrafındaki erken evlenenlere bi bak istersen hangisi mutlu?
Hepsi.
Hiç durma evlen o zaman.
Bu kişiye göre değişir genel olarak erken bir yaş ama sen kendini geliştirip olgunlaştiysan senin için ideal olabilir
Evlilik için velet denecek yaştayız daha kanka erkek kaç yaşında
Ben 20, o 23
Üniversite falan yokmu olum bi nefes alsaydınız hayatı yaşasaydınız zaten 18de özgür oluyon hayatın farkına yeni yeni varıyon ben anlamıyorum ne bu büyüme merakı herkes benim yaşıtlarıma göre çok olgun olduğumu söyler ben nefret ederim zaten 40 50 60 yıl yetişkin olcan biraz çocukluk yap gez toz evlenmek ne ya bu yaşta ben ergenim annemle ailemle anlaşamıyom kadının adamın tekinimi çekcem böyle düşün bence biraz eğlen gez toz karı koca çekilcek yaş değil ya daha çok erken bro çok aşırı erken benden 1 2 yaş büyüksün heraldde beni evlendirseler kıyameti falan koparırım evlilik sorumluluk ister o ister bu ister bırak bunlar için cidden çok erken
İkimiz de okulu bitirdik. O çalışıyor, bense bir yandan iş arıyor bir yandan da açıktan devam ediyorum okumaya. Bir yeri onunla gezip görmek, hayatın tadını her an onunla beraber çıkarmak istiyorum. Elbette hemen yarın evlenecek değiliz. Ama bu nişanlılığı yıllarca sürdürmeyi ikimiz de istemiyoruz.
Evliliğin yaşı yoktur. Evlenecek olan kişinin beynine aklına bakarsın kaldırabilecek mi kaldıramayacak mı diye
Kariyer yapmak gibi bir neyetiniz yoksa evlenin bence
Ben 20 yaşındayım, nişanlım 23 yaşında. İkimiz de okulumuzu bitirdik. O yeni çalışmaya başladı, ben de iş arıyorum aynı zamanda da açıktan okuyorum. Hâlâ kariyer yapabilirim bence, evlilik buna engel değil diye düşünüyorum.
Kariyer derken aslında yanlis oldu pardon okumak gibi bir niyetin varsa
Senin ve evleneceğin insanın olgunluğuna bağlı sorumluluk alacak kadar olgunsanız ikinizde erken değil
Bu ikinizin kararı.
Her şeyi iyi ölçüp tarttıysanız, iyice emin olduysanız gerisi zaman meselesi.
cut.
Herkes kendi özgür iradesi ile evleniyor ister 20 ister 40 yaşında evlenen de sonra boşanıyor.
Kendinizi her yönden evliliğe hazır hissediyor musunuz ?
Ikiniz de kendinizi hazır hissediyorsanız erken değil
yorumlarda erken değil diyenlere inanma aşırı erken hayatını yaşa gez toz öyle evlen
Cok erken. zaman gectikce gözünde Kalan çok sey olduğunu anlayacaksın
erken olduğunu düşündüm niyeyse, erken olmasa bile net bi şekilde hazır olmak gerek
Bence değil. Ben 26 yaşindayim 20 yaş ve üstü ki her kızla evlenebilriim , umarım bulurm birini
Olabilir sevdiğin olmuşsa yorum yapanlar genelde haset edenler
daha çok gençsin şahsen ben 30 dan önce evlenmem.
Evet erken ama biraz da kişinin olgunluk düzeyi ile ilgili
Kaldırabilecek bir potansiyeldeyse erken değil ama evliliğe hazır değilse çocuğa bakamicaksa erken
Valla benim kardesimde 19-20 yaşında evlendi şimdi çok pişman. Umarım her şey istediğin gibi olur.
Erken bir yaş ama kişiden kişiye de değişebilir.
Kıskanıyorlar, moralin hiç bozulmasın zira doğru kişiyi bulduysan mutlu olmalısın.
25 yaşındayım ama hala kendimi evlenecek yaşta bulmuyorum bence yaşı aslında ama ne bileyim ya.
Eskiden olsaydı normaldi, ama günümüz için bence çok erken.
Hiçde erken değil, şimdiki aklım olsa 10sekizimde hazırlanmaya başlar askerden dönüncede evlenirdim
Kendin icin en iyisini sen bilirsin, iyi hissediyosan degil
Bana kalırsa çok çok erken. İki çift istediği kadar birbirini iyi tanısın. Biraz daha zaman geçmeli…
Kendini hazır hissediyorsan sorun yok.
Erkek için erken olurdu ama. Çünkü onlar geç olgunlaşır.
Erken gibi görünüyor ama kişi kendini hazır hissediyor ise evlenebilir kendi tercihi
Erken tabi hayat öğrenmeli bir erkeğe bağlı kalinmamali
Sorumluluklarını yerine getireceğini düşünüyorsan endişe etme insanlar sadece konuşur
Çok erken 26 27 yaş ideal bence bu devirde
Ne gerek var bu sorumluluğu bu kadar erken almaya?
Bence erken. En az bi 24-25 olması lazım.
La erken kafasını yedin
Kisiden kisiye degisir.
27 28 kadında ideal yaş
Kadın için ideal 28 bence
Çiftler manevi ve maddi hazırsa bence iyi bir yaş.
Erkek için evet. Kadın için değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?