Hayaller eyleme dönüşmediği sürece ihanet sayılır mı?

Hayaller eyleme dönüşmediği sürece ihanet sayılır mı?
İhanettir.
Birisi varsa düşünülmesi gereken kişi odur, başkası düşünülüyorsa, düşünülebiliyorsa kişi onda değildir, belki de hiç olmamıştır.
Hayallerde de durum farksız değil. O kişiden ayrı kurulan bir hayal olmuş olur ortada eyleme dönüşmese de o hayal kurulmuştur.
Bir de ikisi için de şöyle bir şey var. İnsan bir defteri kapatamadıysa dönüp dolaşıp yine o defteri kapatmak istiyor. O anlarda olmasa bile her ikisi de bir gün olacaktır, olmazsa kişi zaten mutsuz olacak ki bu ilişkisini de etkiler...
Kesinlikle. Ama bir de şöyle bir gerçek var ki anlık hayaller oluyor her insanda ya ne kadar güzeldi falan diye bile olsa
Yoo o gün görmüş işte onu düşünüyor 😂
Ha güzeldi yazınca, fiziksel güzellik yani tamam 😀
Ya bence o da normal değil.
Yani güzel kadınmış, güzel erkekmiş denir bunda bir şey yok. Fakat hayal kurma noktası biraz daha farklı sanki.
Yanındaki ile kurmak varken neden o? Demek ki mutlaka bir şeyler eksik ki acaba onunla o eksik tamamlanabilir mi diye düşünülüyor 😂
Hayal kurmaktan kastım şey değil hani onu düşünmek güzelliğini gülüşünü falan işte. Aşık olunca beğeni duygunu kaybetmiyorsun ki sonuçta
Beğeni duygusu bu işte aynı fikirdeyim "Yani güzel kadınmış, güzel erkekmiş denir bunda bir şey yok."
Yani atıyorum Johnny Depp veya Scarlett Johansson hep yakışıklı ve güzel olacak.
Fakat ben ilişkim olursa ya Scarlett ile de şunu yaşasaydım demicem 😀
Bahsettiğim bu yoksa her zaman güzel kadın olmaya devam edecek.
Ya da şöyle yapabiliriz bahsettiğin kişi sen isen veya kim ise kurduğu hayali yaz onun üzeeine konuşalım onda bir sakatlık var mı yok mu 😂
O gün biriyle konuştun ve aklında kaldı ve onu düşündün öyle bişeyden bahsediyorum ben. Hepiniz inkar edin ben biliyorum sizi ey insanlar çünkü bende insanım yarıda olsa 😂
Bilirsiniz tanrıçamısss 😂
Fakat o olursa ilişki sorgulanır işte, yaşarsam ben de sorgularım, ilişkiye aynı şekilde devam edip arada da bunu düşünürüm olmaz, o yüzden cevap ihanetti.
Bende böyle bir durum oluştu diye açıklarım ve ilişki durumuna bakılır. Sıkıntı bir şey olmamış hibi devam etmekte ey yarı insan 😀
Peki seni bu kadar sıkıştırdığım yeter başarı ile geçtin düşmedin hiç seni alan yaşadı 😂
☺️🙏
İhanetten ziyade bence bu daha çok karaktersizlik ve haksızlık karşıdaki insana haksızlık yapıyorsun çünkü o zannediyor ki onu seviyorsun vs böyle düşünüyor ama senin aklında aslında başkası var kendine de haksızlık ediyorsun çünkü aklında birisi varken sen gidip başka birisi ile sevgili oluyorsun aklında düşündüğün kişiye bile haksızlık ediyorsun çünkü aklında aslında o kişi varken sen gidip başkasıyla birlikte oluyorsun aslında herkesi kandırıyorsun kötü bir şey insan işte o yüzden diyorum aklında kim varsa onun peşinden koşmalı yoksa böyle aldatma gibi gibi durumlar kaçınılmaz.
Yanındaki aklındaki olsun
Aynen öyle yoksa ilişkinin sonu hüsran oluyor
Teşkürler çiçekimm
Rica ederim bitanem
Tabiki ihanet sayılır yani tabi kişiye göre değişir ama benim düşüncem birine bakmak yazmak hatta düşünmek bile ihanet sayılır çünkü kalbinde başkası varken bi başkasını aklından bile geçirmez insan eğer geçiriyorsa zaten hayallerinde çok başka şeyler vardir
Evet.
ısa cevap verdiğim için sinir oldunuz mu :D
Yok ama noktaya da gerek yoktu be 😄
O kadar olsun ya emek var :D
Eh peki bende soruna denk gelirim senin 😄
Teşekkür ederim ✨🌸
Rica ederim ☘️
Cevap
67Cevap
Hayatımda, kalbimde ve aklımda, ruhumda sadece sevdiğim, aşık olduğum kadın olur. Zihnimin derin devletinde sevdiğim olur. Kalbimin derin cennetinde sevdiğim kadın olur. Düşünce bulutum sevdiceğimle dolu olur ve birlikte mutluluktan gökyüzünde uçarız😍
Hayallere de yasak konmaz çünkü somut bi kavram değil. Hayalde kalan şey pratiğe dökülmesi de evet ihanet. Ama herhangi bir şekilde yasaklanması da mümkün değil. Aklı bende olmayanın bedenini ne yapayım ki?
Kesinlikle ihanettir. İsterse beni aldatan sevgilim/eşim olsun, yahut çok kötü olsun. O hayatımda iken değil aldatmak düşünmem bile.
Hayatın biri varken başkasının düşünen insan net karaktersizdir
Selam gadası 🙃
Her hayal birgün mutlaka eyleme dönüşü.
Hangi niyetle baktığına veya düşündüğüne göre değişir bu durum . Cİnsel anlamda hayal etmek var. bir de hayranlıkla baktığın , masumca düşüncelerin vardır. Her şey de olduğun gibi burada da ''Hangi Niyet'' ile düşündüğün önemli. Yoksa düşüncelerin önüne geçmek imkansızdır.
Beğendim bu görüşü ✨
Teşekkür 🌹
Düşünceye mani olamazsın, eyleme döküp dökmemek kişinin elinde. Bu yüzden hayatında olan kişiye ihanet değildir.
Kendine ihanettir. Düşündüğün kişi ile oluru yoksa, hayatındaki kişiye yansıtmadan o düşünceden uzaklaşmaya çalışmak biraz zaman alsa da başarmak lazım.
Herkes sevdiğine kavuşsun deseler binlerce yuva yıkılır, o yüzden herkes hayatındaki insanla mutlu olmaya çalışsın. 😊
Doğruları söylemekten çekinmeyen bir kraliçesin sen
Hayatımda biri var ise, aklım, kalbim ve bedenin ona aittir. Hatta onu hayallerime ve rüyalarıma hapsederim. Benim için ihanettir 🙂Belki de hayatımıza birilerini dahil etmeme sabebimiz de aklimizdakilerin var oluşundandır.
"Hatta onu hayallerime ve rüyalarıma hapsederim." Ne kadar romantik bir söz 😍
Düşünmekte bir nevi zihinsel eylemdir yani bu işin fiziksel boyutta olmaması o eylemin gerçekleşmediği anlamına gelmez o yüzden bu tür bir durum aldatmaların şahıdır. Her şey önce zihinde başlar.
Önemli olan niyettir. Düşünmekte bir niyet olduğuna göre evet bence de ihanettir
Kesinlikle.
İhanet olur kesinlikle sevdiğinden başkasını düşünemezsin.
Herkesin manitası benimse bebek gini bir suratımmmm wwjkwj benim niye sevdiğim yok ya 😂
En güzeli senin olacak 6. hissim diyor 🕯️🔮😂
Sana inanıyorum 😂😂
Elbette öyledir. Başkasını düşünüyorsan hayatına kimseyi almayacaksın ya da aklındakini hayatına alacaksın.
Bence eyleme dönüşmediği sürece ihanet sayılmaz çünkü bazen aklımıza, fikirlerimize ve düşüncelerimize hakim olamayabiliyoruz
Neymar'ın fotosunu benden mi aldın sen fjshsjfx
Evet bir soruda paylaşmıştın gördüm neymarın güzel resmini görünce kullanmak istedim.
İyi yapmışsın benimde gözüm gönlüm açıldı pp. ni görünce 😌
Teşekür ederim cimbomlu.
Eyleme dönme fırsatı olsa yapacak demek ki. O halde sayılır
1) İhanettir.
2) Kendine ve sevgiline karşı büyük bir saygısızlıktır.
3) Başkasını düşünmeye başladığın an, sevgilin senin için gönülde bitmiş demektir.
4) Gönülde bitmiş olanı da açık sözlülükle tamamen bitir ki bu ucuz roman sona ersin. Senin de önün açılsın.
Kimine göre ihanet. Bana göre özgürlük. Ya sence?
Düşünsel bir ihanettir, o varken neden başkası? Özgürlük bu değil ki bu hainlik
Farklı olmak da bunun bir parçası. Düşüncene saygı duyuyorum. O ayrı. Ama işin real yönü bu değil. Sadece toplumsal bir ayıptır yaşadığını saklamak.
Yaşadığını saklayan var evet ama herkes böyle değil. Tamam aklından geçer ne kadar hoş biri falan diye ama derin derin düşünmek biraz karakter meselesi
İnan bu toplumda sen gibi düşünen çok az sayıda karakter var.
Saygılar.
Güzel bir şey dedin dimi bana 😄 saygılar 🖐️
Hakettin.
Tekrar saygılar.
Xızır yoldaşın olsun.
Eyvallah ☺️
Eğer seni aldatıyor ise biliyor san neden ihanet olsun
Sende başkasına gidebilir sin bu doğal hakkın o yapınca bir şey yok sen yapınca her şey var olmaz
Soru benimle ilgili değil, genel bir soru
Bunu sana yaptıran hayatındaki o “biri”dir..
Sen değilsin yani. Psikolojini iyice incelediğimizde seni buna sürükleyen ve hatta iten tek sorumlu kişi hayatındaki kişinin eksik hareketleridir. Bu yüzden ihanetin aslında ihanet değildir.
Kesinlikle ihanettir. İhanet sadece fizyolojik değil, zihinsel bile olur.
Hatta en kötüsü de zihinsel (düşsel, duygusal) ihanettir
Evet. Bazen burada duyuyorum. Eşimle sevisirken, başkasını düşünüyorum diyorlar. Korkunç yahu
Sayılmaz bence.. hayaller eyleme geçmediği sürece bisey olmaz.. Hem başkasını düşünsen de nolacak ki.. Ha onu takıntı haline getirirsen başka.. Hem düşünsen bile zamanla unutun olmayacağı için..
Hayatında biri varken ve onu severken bir başkasını düşünme ihtimali olmamalı zaten. Böyle bir şey varsa ayrılmak gerekir. Çünkü başkası aklına düşüyorsa, hayatındaki kişiye olan sevgin bitmiş demektir.
Karaktersizliktir net. Hayatındaki kişiyi düşünmek varken neden başkası olsun ki? Başkasını düşünecek ise, kimse ile işi de olmasın.
Ben kadınımdan başkasını asla düşünmem. Onun her zerresine tapacak kadar bağlı olurum ona, aşk ve tutkuyu birlikte iliklerine kadar onunla yaşamak varken aklıma başkası gelmez bile. 😌
Tam olarak bir ihanet olmaz. Ama karşımızda ki insan bilmese bile çok büyük bir saygısızlık ve yanlış olur. Başkasının düşünüldüğü an erkenden o kişiden ayrılmak en doğrusu…
ihanettir. hayal bile olsa sonuç olarak güzel olan her şeyi hayatındaki değil aklındakini koyarak düşünürsün. iyiyi istediğin başkası ise yanındaki sadece bostan korkuluğu oluyo
Evet, ihanet sadece temas yoluyla olmaz birini düşünmek başka birine aşk, cinsellik, hoşlantı yönlerinden ilgi duymak ve konuşmak hepsi ihanete girer.
Hayatımda biri varken başkasını düşünüyorsam hayatımdaki kişiyi artık hayatımda barındırmam o bi kesin sjs
Değildir bir eylem yoksa ihanet sayılmaz. Ama o kişiyi düşünmeye devam ettikçe hayatındaki kişiyle mutlu olmazsın. Onu da mutlu edemezsin.
Karşı taraf bilmiyorsa nasıl sorun olacak
Senin vicdanındaki mesele işte bu
Düşüncelere pranga vuramayız.
Ancak bu durumda insan kendine ihanet etmiş oluyor. Yanındakiyle yaşlanıp aklındakiyle ölüyor.
Tabiki ihanet madem böyle yapacaksınız bırakın o günahsız insanları ve şunu unutmayın herkes ektiğini biçer ve yaşattığını yaşar
hayallerde bile olması ihanet olarak kabul etmeye kâfi
En başta kendine ihanet, demek mi aklındakinin yanında değilsin.
himmm, yani bence hayat bir kişiyi düşünmek için çok kısa, eğlenebildiğiniz kadar eğlenin kızlarrrrrrrr :*
Töbe töbe 😁
Birini gerçekten sevmiş ve hayatına almissan art niyetli göz ucuyla bile bakmam
hayatımda biri varken başkası aklıma giriyorsa o ilişki bitmiştir
Ihanete kapi aralar dogru degildir aklindakini unutmalidir
Başkasını hayal edecek durumdaysan olduğun ilişki doğru değildir. Ve bu ihanete dönüşmeden gitmeyi bilmelisin. Kimse yanındakinin aklında başkası olsun istemez. Dürüst olun lütfen.
Bence karaktersizlik, alçaklık, aldatma , kandırmacadır.
Başkasını düşünmek de başkasıyla konuşmak da ihanettir
İhanet değil kalpsizlik
Bence ihanet, değil diyeni de öyleleri bulsun.
Bence olmamalı o zaman neredeyse herkes ihanet etmiş olur.
Fakat sizede sormuş olayım sevgiliniz başkasını hayal ettiğini size söylerse tepkiniz ne olur
Kesinlikle ihanettir çünkü hayatındaki kişi aklındadır. Ben senden başka bir şey düşünemiyorum zalımın kızı 🤧
evet ihanet olarak sayılır. hayatımda birisi varsa sadce onu düşünürüm.
Düşünceler irade ile ilgili olmadığı için ihanet değildir
İhanettir. O yüzden yavrum nerdesin? Sonra antidepresan eşliğinde dans. d
Bence ihanettir ihanetin organı yok bence ve başladığı yerdir düşünce
hangimiz hayallerimizi engelleyebiliyoruz ki?
Eğer başkasını düşünüyorsan zaten sevmiyorsun demektir, zamanla unuturum yanımdakini severim diye düşünüyorsan sanmıyorum sevebilecegini
Hağyinliktir fetöcülüktür
Yapma ya 😥
Yaptım oldu sus
Ama ama 😶
Sayılamaz sayilmamali
Aman saysalar bile kanitlayamazlar boş ver 😄
İtiraf etmediği sürece öyle de Bi durum var
Ya hayatına aldığını düşüneceksin ya da aklında kalanı. İkisi bir arada olmaz ihanettir
Düşünceleri engelleyemezsin ki bence ihanet olmamalı 😊
Bence ihanettir
İhanetin ta kendisidir.
Teorik olarak evet
Haylimle bile aldatmam sevdiğim adamı
Evet ihanettir. Kuşkusuz.
Değil ya düşünmekdemi suç😂
Ne
duygusal aldatmadır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?