Kabul edecek biri olsa hemen basarım nikahı 😀
Yemek ütü bulaşık temizlik bütün ev işlerini üstlenecek erkek dediğin. Eşinin yolunu gozleyecek kek yapcak kurabiye yapcak
Hanım hanımcık olucak 😀 tektaşı şimdiden hazır 😀
Kabul edecek biri olsa hemen basarım nikahı 😀
Yemek ütü bulaşık temizlik bütün ev işlerini üstlenecek erkek dediğin. Eşinin yolunu gozleyecek kek yapcak kurabiye yapcak
Hanım hanımcık olucak 😀 tektaşı şimdiden hazır 😀
Bu devir de bunu yapan kadın mı var da aynısını bizlerden bekliyorsunuz? Gerçekten nasıl bir akla ve kafaya sahipsin sen?
Ne diyorsun sen dayı bu saydıkları kadına mı yükümlü? Kadının görevi felan mı zannediyorsunuz? Sen kendi aklını ve kafanı bir sorgula istersen
@Fısıldayankız1 Önce şu Dayı, Amca, Dede diye başlayan edepsiz, ahlaksız, seviyesiz ve boş hitaplarınızı bir yere bırakın. Her canlının yaradılışında belirli önceliklere bağlı olarak belli görev tanımları olduğu da bir gerçektir. Evin kadını durur iken bebeği doğurmak erkeğe mi düşer? Evin kaadını durur iken yemek yapmak, evin temizliği, ütüsü, çamaşırı erkeğe mi düşer? Evin erkeği durur iken git çalış, eve ekmek getirler kadına mı düşer? Tabii ki de olağan üstü hallerde görevler paylaşılıp, zaman zaman roller değişebilir. Ama bu demek değildir ki bir kadın yokmuş gibi her şeyi erkek yapsın, oh ne rahat, değmeyin kerizimeee.
Bana dayı dedirten senin üslubundur. Cevap verirken Beyfendi diyerek de yazabilirdim şu an ki yazdıkların da haklısın evet ama ilk yazdığın tamamen işi kadına bağlayıp soruyu soran kadına bu nasıl kafa deyip de sorgulaman çok saçma. Madem bu devirden bahsediyorsun bu devirde artık kadınların çoğu işte çalışıyor o zaman ev görevi de eşittir bak yorumumu bu devire göre yaptım bir şeyin kafasıyla değil.
@Fısıldayankız1 Soru sahibi değilsin. Önce soruyu bir oku derim. Soru sahibi olyı zaten tiye alıyor. Belli ki içinde ki manyağa söz geçiremiyor, resmen saçmalıyor. Hiç olacak şey mi bu? Her şeyin bir usulü, doğası ve öncelikleri, kuralları vardır. Bunu bu yaşına gelmiş hala öğrenememiş ise biz daha ne diyelim? Geç annenin karşısına sen neden ev işleri ile ilgileniyorsun, yemeğütüyü, bulaşığı, ev temizliğini babam yapsın, sen git çalış de bakalım ne cevap verecek sana? Bir mesleği, eğitimi, statüsü, kazancı, otoritesi olan bir kadın bile evine geldiğinde sağını solunu toparlar, yemeğini, bulaşığını, ütüsünü yapar ve bundan asla da gocunmaz. Bu bir emrivaki değildir. Doğasında ki kadınlık iç güdüsü ve, yetişme tarzı ve görenekleri, adetleri böyle olduğu için de bunu seve seve yapar. Bu normal ile doğan ve büyüyen bir kadına neyi hangi kural ve dayatma ile sonradan öğreteceğiz de Dünya tersine dönecek. Anlayın artık:Her kadın evin de huzurludur ve ev, yemek, ütü, bulaşık, hizmet yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyar. Tabii ki gerçek kadınlardan bahsediyorum. Bu devir de pek kalmayanlardan yani.
Sen nasıl gördün bilmiyorum bizim evde her şey ortaktır annemde çalışır babam da biri yemeği hazırlarsa diğeri sofrayı kurar böyle olmalı ben bundan bahsediyorum ev işi yapan kadınlar mutsuzdur demiyorum ha şunu görüyorum sadece ev işiyle uğraşan kadınların gerçekten çok yükü ve sorumlulukları var erkeklerin olduğu gibi bu durumda eşittir evet aslında bir nevi aynı şeyleri tartışıyoruz o yüzden uzatmaya gerek yoktur iyi geceler 🙃
Cevap
19Cevap
13 yıldır tek yasıyorum yani bunları zorla degil severek yapmak lazım
Bana ütü demeyin gözünüzü seveyim nefret ediyorum yemek de yapamam zehirlemek istemem kimseyi kek börek yapmayı bilmem ama temizlik yaparım bak o iş bende 😄
Ama dışarda çalışmam gezer tozarım eve sen bakarsin
Evin araban var mi
Evlenmem ama beraber yaşarız istersen, zaen bekar olduğumdan bu dediklerini kendim yapıyorum😂😜
Sen çalışıp evin giderlerini sağlayacaksan neden olmasın
Tabiki calisicam
O zaman bulursun sorun yok
Ay ne guzel bende istiyorum
Herkes istiyor 😀
ıyyy o ne be erkek denmez ona
Niye
yemek yapacak he olur mu be
nerde kaldı delikanlılık
Bakacaksan bana ben varım zenginsen sorun yok...
buda değişik bi tür 😂
Hayallerde güzelmiş ya 😂
😂😂😂 Oraya doğru gidiyoruz
Boynuzları için ekstra bakım yapcan adana
Asla
Düzgün konuş
Tamam düzgün konuşuyorum oldumu
Ne kadar kazanıyorsun 😂
Beceremezler sanmıyorum
Evet ederim
Emin miyiz 😃
Eminim