Bir evliliğin içerisindesiniz diyelim ve sorunlu gidiyor gibi hissediyorsunuz. Boşanma zamanı ne zamandır sizce? Düşüncelerinizi alabilirim. Boşanmak gerektiği ne zaman anlaşılır?

Bir evliliğin içerisindesiniz diyelim ve sorunlu gidiyor gibi hissediyorsunuz. Boşanma zamanı ne zamandır sizce? Düşüncelerinizi alabilirim. Boşanmak gerektiği ne zaman anlaşılır?

Selam balım,
Evlilik tamamen bir insanla hayatını paylaşma kararı ve bu yola başlarken, yürürken hatta sonrasında pek çok zorluk yaşanabiliyor. Bazı anlar var ki ne kadar çabalanırsa çabalansın ilişkiyi sürdürmek bir hayli zor oluyor ve çözüm ise boşanmaktan geçiyor. Evliliğin sona ereceğini nasıl anlarız?

Zamanla davranışlardan anlaşılabilir aslında. Kurduğunuz iletişim artık iyice yok olduysa, sürekli problemler & tartışmalar gibi durumlar yaşıyorsanız ya da tartışma yerine sürekli ortalığı sessizlik alıyorsa evliliğiniz çalkantıda diyebiliriz. 2 eş birbiri ile konuşmaktan kaçıyorsa, bunun yanında da en temel problemleri bile çözemeyecek hale geldiyseniz orada bir sorun var demektir. Eşinizle aranızdaki güven sorunlarını çözemiyorsanız ve birbirine karşı olan saygınız giderek azalma noktasına geldiyse boşanma düşünülebilir.

Bunu anlamanın en basit yolu şüphe duymaktır. Aranızda duygusal bağların kalmadığını hissediyorsanız, birbirinize karşı artık sevgi & saygı & aşk hissetmiyorsanız o evlilik sorunlu bir evlilik olmaya başlamıştır. Önceleri düşünün, birbiriniz için heyecanlıydınız ve birbiriniz ile vakit geçirmekten keyif alıyordunuz. Artık öyle değil mi? O zaman burada bir sorun var. Birlikte zaman geçirmekten hoşlanmıyorsanız, onun varlığı sizi mutlu edemiyorsa ve gelecek için artık planlarınız yoksa ciddi sorunlar yaşıyor olmalısınız. Evliliği kurtarma dışında çözümler düşünüyorsanız da zaten artık boşanma zamanı gelmiş diyebiliriz.

Yukarıda söz konusu yaptığım duygusal ve iletişim açısından kopukluklar dışında da sürekli kavga ve anlaşmazlıklar boşanmaya sinyaldir. Tabii aldatma veya aldatılma hissi yaşıyorsanız da o evlilik baya sıkıntıya girmiş demektir. Maddi sorunlara asla sorun bulamıyorsanız da boşanmaya itilme durumu olabilir. Bunun yanında aile içindeki şiddet ve stresi hiç saymıyorum. Şiddet zaten direkt boşanma sebebi olmalıdır.

İnsan yaş aldıkça olgunlaşır ve giderek hayata karşı olan bakış açısı etkilenir. Özellikle evli çiftler arasındaki ilişkide yaş farkı çok fazlaysa insanların hayata karşı bakış açısı da farklı olabiliyor. Örneğin 25 yaşında bir kadın gezip eğlenmeyi takılmayı düşünürken 50 yaşındaki adam evinde dinlenmeyi düşünüyor. Planları sürekli bozuluyor vs. gibi.. Bu durum da aslında çatışmalara neden oluyor ve anlaşamama durumları başlıyor. Kısaca yaş faktörü boşanma isteğinde etkili olabilir.
Boşanma asla ama asla kolay bir durum ya da karar değildir. Ciddi anlamda duygular ve maddi sonuçlar doğurabilir. Kesin karar vermeden ilişkinizi bir kere daha gözden geçirin derim. 🙂
Tamamen empati yaparak cevap veriyorum. İlişkiyi sürdürmek için bir taraf diğerinden daha fazla emek sarf ediyorsa, anlayış, güven ve sadakat kalmamışsa, sorunlar artık konuşularak çözülemeyecek boyuta ulaşmışsa boşanmak gerekebilir. Bunun dışında alkol, kumar ve madde bağımlılığı da ciddi problemdir. Eşinizin sizin dışınızda her şeye ayıracak vakti varsa durup bir düşünmelisiniz. Bir taraf gelişime açıkken diğer tarafın gelişime kapalı olması da ilişkide sorun olarak görülebilir. Eşiniz sizin kendinizi farklı alanlarda geliştirdiğinizi gördüğünde sizi desteklemek yerine küçümsüyorsa, sizi aşağıya çekmeye çalışıyorsa bir kişilik bozukluğu olabilir. Bu durumda uzman yardımı almak gerekebilir.
Sorunun kaynağına göre değişir.
Aldatma var ve halen devam ediyorsa uzatmaya gerek yok. Yediği halt ogrenilince insanlar pişman olur. Pişmanlık kalben değil rezil olduğu ya da olacağı içindir.
Aşağılama, hakaret, şiddet varsa buna da tahammül gösterilmez. Marifet güçsüze el kaldırmak değildir. O yüzden kendi varlığını, şahsını koru. İnsan onurlu bir varlıktır.
Eğer geçimsizlik varsa bu boşanma sebebi olamaz. Eşin Ailesi için çalışıp didiniyorsa, sizler için uğraşıyorsa onuin yanında olman gerekir.
Evlilik sadece sevmek değildir, kahrı da, zahmeti de sevmektir. Evlilik bir konfor alanı değildir. Her zaman Bahar gelmez, bunun kışı da, ayazı da olacak.
Evde tartışmalar, aileler arası eve müdahaleler varsa bunlar da oturup konuşularak çözülecek meselelerde...
Tek madde.
Sorunları veya hayati konuları çözüm yollarını münazara ederek değil de, bağırarak, çağırarak, şikayet ederek, ağlayarak, konuşma esnasında kalkıp giderek, beddua söyleyerek, umursuz davranarak veya birilerine anlayıp onların aklıyla konuşarak çözmeye kalkıştığında...
O kadını önce itin gõtūne sokarım, sonra taksi çağırıp babasının evine iadesiz, taahhütsüz şutlarım.
Ben karşımda kadın kadınlığını 24 saat bilecek, öyle ben kadınım istediğimi yaparım kafasında davranışını affetmem.
Günümüz kadınlarının da bu davranışları çok fazla, ayaklarını denk alsın. Benim gibi bir erkek çıkar karşısına nefesini keser.
Cevap
62Cevap
Birçok etken olabilir. Sadakatsizlik, ailesine karşı eşimin karısını ezdirmesi, cinsel tatminsizlik, gizli saklı yapılan işler vs gibi..
Aynen ailesini üstün tutma ve cinsel tatminsizlik soğutuyor son ilişkim öyle bitti
Aldatma varsa artık şiddet varsa anlaşamıyoruzsak artık adamı hiçbir şekilde canın istemiyorsa
Tek başina hayat sürdüğünü farkettiğinde..
Yanliz hissettiğinde..
Evlisindir ama yanında kimse yoktur.. sesin duyulmaz.. görülmezsin.. evin içinde kendi görünmez bir maaşsiz işçi gibi hissettiğinde..
Soğursun.. saygın bittikçe uyanırsın..
1. soruyla kendine gelirsin!
“Bu kişiyle yaşlanmak istiyormuyum”?
Başından geçmiş belli
Evet
Bunun net bir cevabı yoktur ki.. her insanın tolerans seviyesi farklıdır. Bazı insanlar vardır sevilmediğini hissettiği halde devam etmeye çalışır bazı insanlar şiddet gördüğü halde bırakamaz bazıları da vardır ağır bir kelime duyar ve anında her şeyi bitirir.
Genellersek evlilikte şiddet varsa , saygı kalmadıysa , sevgi bittiyse.. kavgalarınız bitmiyorsa ayrılık düşünülür yalnız bunların tek bir çatı altında toplanması gerekmez her biri tek başına sebep olabilir.
Evde olmadığı zamanlarda daha mutluysam, onunla ilgili şeyleri düşündüğümde gülümsemiyorsam, geceleri artık onunla uyumak istemiyorsam, en ufak kusuru gözüme batmaya başlamışsa ve bekar olduğum günleri özlemeye baslamissam düşünürüm
Evli değilim ama bunları düşündüğüm zaman sevgilimden ayrılmıştım
Aynen ben hep böyle bitirdim ilişkilerimi. Yalnızlığımı özlüyor ve artık onla görüşmek istemiyor birlikte aynı yatağa girmek istemiyorsam ve su içişi bile batıyorsa
Şiddet uygularsa. Bu sadece evlilik için geçerli değil sevgililik dönemi için de geçerli. Eğer biri bana şiddet uyguluyordu canımı yakıyorsa kaçarım ondan. Sözlü şiddette kötü tabiki katlanılacak gibi değil. Ben sadece daha kötüsünü örnek verdim burada. Ancak sevgi saygı anlayış yoksa da boşanılır.
Birincisi geçimsizlik başlıyorsa yani geçimsizliklerken 2 kişi arasındaki manevi geçimsizlikten ahsediyorum İkincisi ise eğer karşı tarafın Hayatında başka biri olduğunu hissettiğini anda ve bunu kanıtladığın anda
Mutsuzsan. Çok basit aslında. Sevsen de sevmesen de mutsuz hissediyorsan sorun vardır. Konuşulup düzeltmek için çaba gösterilmeli. Çaba gösterilmiyorsa o ilişki bitmiştir. Hani aldatma falan bunları saymıyorum bile. Onlar direkt boşanma, tabi kişinin kendine saygısı varsa.
😊👍
Aslında boşanman gerektiğini düşündüğün anların neredeyse %99 u doğru zaman , doğru sebep değildir.
Hiçbir zaman öyle cicimli bi hayat yok.
Sorunları çöze çöze , çözmeye çözmeye, kavga ede ede, sevişe savaşa devam etmeli evlilik. Taa ki artık biri havlu atana kadar. Ama cidden biraz sabır her şeyi halleder.
Herkeste farklıdır ama bende şöyle oldu. Önce çaresizlik hissettim. Hatalar yaptım. Kaldıramayıp doktora gittim. Sonra kavga etmeyi bıraktım. Sonra konuşmayı denedim. Daha sonra durdum ve bir duvarla birlikte olduğumu anladım. Sürüklenmeyi kabul ettim ve boşandım.
Sevgi ve güven kalmadıysa her şey bitmiş demektir..
Artık en küçük hatalarına bile tahammülünün kalmadığını farkediyosan, saygısızlıklar başladıysa, senin kırılacağını bile bile söyleyeceklerini söylemekten çekinmiyosa, ihanet şiddet falan o konulara girmiyorum bile... Boşa gitsin. Evlilik hayatın yükünü birlikte göğüslemektir diğerinin yükünü de yüklenmek değil!
😊👍
Kesinlikle 😊👍
Cincellik istemiyorsan. Her şeyi baymaya başladıysa. Hep tartışıyorsunız ve düzelme ihtimali görmüyorsan. Hedefleriniz ve öncelikleriniz farklı ise. İlişki renkli değilse. Biterrrrr her ilişki ve genelde de biter zaten bunları kimse sağlayamıyor.
boşanmayı bilmem ama bir insanla ilişkinizin bitmeye yaklaştığını artık yalnız hissetmeye başladığında, sorunlarını ihtiyaç duyduğun sevgiyi ilgiyi bile sormaya çekindiğinde, yabancılaşmaya her şeyin değiştiğini fark ettiğin anda anlarsın…
Evli bekar davranıyorsa bosanirsiniz
Çocuk bakmaya yardım yoksa
Ev temizliğine yardım yoksa
Misafir olayına yardım yoksa
Gezmelerle tek gidiyorsa
Ark çevresinden
Ailesinden ayrilamiyorsa
Eş değil evlad edinmissinizdir
Yani Allah korusun tabiki kimse bosanmak icin evlenmiyor
Ama ihanet varsa
Artik soguklarsa
Sevgi saygi yok
Siddet varsa
Ve son. Olarak arti monotonlasmissa
o andan sonra pek çok anın daha olur, ama öyle hemen boşanamazsın. mühim olan "yeter" anını yakalayabilmektir. ondan sonra zaten göz de gönül de söz dinlemez.
Çağımızda bir evliliğin mutlu mesut sürme ihtimali aynı noktaya üst üste yirmi kere yıldırım düşme ihtimali kadar... Anlayan buradan anlayacağını anlar...
Saygı biterse,
İlgi birerse,
Cinsellik biterse,
Sadakatsızlık varsa,
Yalan varsa,
Geçim sıkıntısı varsa,
Alkol, kumar varsa,
Sevgi biterse,
O senin sünepeliğindendir
O zaman iş ara tabi şimdiden yoksa. Ufak ufak para biriktir. Paranı ona verme sakın. Birikimin biraz yeterli olunca başka şehirdeki kadın sığınma evine git. Oradan da kendi hayatını kurmak için destek alırsın. Bak eğer çocuğunuz var bu yüzden cesaret edemiyorsan söyleyeyim, böyle alkolik, kumarbaz, ahlaksız biriyle aynı çatı altında kalmak çocuklara sadece travma ve terbiye eksikliği getirir. Aldattığına dair kanıtın olsun, boşanma davasında zina davası da açarsın. Sorunlu bir tipse hiç nafakaya girme dedim gerçi, sonra gelip bulaşmasın. Lütfen Allah'a tevekkül et ve kendine güven. Çok daha güzel hayatı hakediyorsun🙏🏼
İçerik çalışmayan korkup hazıra alışmışlıktır.
Onunla iyi kötü hiç bir şey paylaşmıyorsan beraber gülüp beraber ağlamıyorsan kendini yalnız ve değersiz hissediyorsan o evlilik bitmiştir
yaşadığım evlilikte saygı , sevgi, mutluluk , huzur , kalmamışsa sık sık kavga varsa boşanırım artık
Her en basit bir soruda ses tonları yükseliyorsa iletişim bitmiştir... iletişim olmayan yerde huzur ve mutluluk beklenemez... artık ayrılık an meselesidir
Sevgi, saygı, ihtiras, özlem, umut, samimiyet, tutku kalmamış ise artık evli kalmanın bir anlamı yoktur. İnadına devam etmek her iki taraf için da zulümdür...
İlişki artık çıkmaza girip profesyonel yardım almayı deneyip onunla bile sonuç alamadığınız zaman, veya şiddetli geçimsizlik gibi istenmeyen faktörler varsa.
böyle anlarsın
Duygular bittiği zaman, temas yok denecek kadar az olduğu zaman, tahammül bittiği zaman boşanmak, bitirmek icap eder
Gūven bitince saygı duyulmayınca artık sevilmediğini dūşūnūnce ve uzaklaşınca hersey bitmiştir..
Ölene kadar hayatıma bu sekilde devam etmek istiyor muyum? sorusuna, artık hayır cevabı veriyorsan bitmiş demektir..
Onun bana karşı hislerini değil, benim ona karşı olan hislerimi yargılayıp, gerçekten ona karşı hicbirsey hissetmedigimi anladığımda bitmesi gerekir
Sevgi güven kalmamıştır. Her konuda zıt düşersin. Gerekli gereksiz tartışmalar ve aynı evin içinde birbirimizi görecek tahammülümüz bile kalmamıştır.
O zaman dananın kuyruğu kopmuş demektir işte.
Aklım başkalarına kayıyorsa eve gelmesini dört gözle değil dert edinerek bekliyorsam gelmiştir
İçimden sarılmak gelmiyorsa bir şeyler ters gidiyordur
Bir çok neden etkendir.
İlk günkü olan o heyecan bittimi bitiyor zaten.
Bu adam ölse üzülürmüyüm dediğinde için sana umrumda olmaz derse ozaman boşan
partnerleri arasindaki saygi azaliyor veya tamamen bitmisse
Anladım da boşanamadım hayat zehir zıkkım oldu
Eve giderken ayaklarım geri geri gidiyorsa zamanı gelmiştir.
Evdeki varlığı artık seni rahatsız etmeye başladığında ya da onsuz daha mutlu olmaya başladığında
Bir şeyler gizliyor ilgi alaka yoksa oturup akşam iki kelam sohbet edemiyorsak bitmiştir benim için
Paylaşacak bir şey kalmadığında, saygı bittiğinde..
Hisler bitince sevgi saygı bitmisse ve artık çabalamak bıraktığında bitmiştir
Sürekli tartışma, kalp kırma, anlamama söz konusuysa zaten kendiliğinden bitmiştir.
Artık birbirinizi kaybetmekten korkmadığınızda sanırım ya da saygı ve güven bağı zedelendiyse
Sana değer vermiyor ve onemsemiyor ise. Sana hiç bir şekilde zaman ayırmıyor ise. Sevgi saygı bitti ise.
Boşanmak çok kolay. Sen sabretme yolunu seçmelisin. Evliliği devam ettirmek asıl meseledir. Sonunda feraha ereceğim umudu ile.
Aynı ev içinde farklı hayatlar yaşadığınızı farkettiğim an boşanırım
Sık kavga etmek
Cinselliğin çok azalması
Beni aldattığını sezersem
Şiddet (sözlü veya psikolojik)
Çevreme ve bana saygısızlık.. bu liste uzar gider
konuşacak bir sey kalmadıysa, mutluluğunu onunla paylaşmak istemiyorsan vs yani genelleme yaptım
Sevgi güven olmayınca her gün hergün tartışma olay oldugunda anlarım ki oyun bitti :(
Birlikte oturup hoş bir muhabbet edemiyorsak
Birbirimizi anlayamıyorsak
Devamlı tartışıyorsak
Karşılıklı saygı bittiyse boşanma vakti gelmiş demektir
Size saygı ve değer vermiyorsa , kalmadıysa o ilişkiden hayır gelmez
Bu ara anlıyorum ama cesaret edemiyorum nedense ne sohbet kaldı ne sevgi ne ilgi...
Bende cesaret edemiyorum kestirip atsam mı o kadar güzel günün hatrı var fakat yıpranıyorum yıprandım da hayatımı kendi isteklerim değil onunistekleri doğrultusunda yaşadım kendi isteklerimi dile getirdiğimde kavga ve şiddetle karşılaşıyorum en küçük mesele bu hafta sonu ğiknik yapmaya gidelim mi yakın biyere gidelim dedim ben evden hazırlarım herşeyi fakat etmediği laf kalmadı
Birlikte Hususiyet gösterdiğimiz meseleler üzerinde acaba sanki ama kelimeleri durumları çıkmazları sinyal verdiği zaman
Ona artık o gibi bakmadığımda tüketmiş demektir herşeyi , mazi olduk diye onca hislere onca emeğe ağlarım ama bir kere ve son kere...
eve gıtmek ıstemedıgım zaman yanı huzurun evden tamamen gıttıgını anladıgım an
Şiddet, geçimsizlik, ihanet, saygısızlık bunlar oluyorsa
Evde birbirini dinlemiyor anlamadıysan boşanman gerekiyor
Yazıkmış kılmış tüymüş hepsi hesap edildi bunların herkesin inandığı bir şey vardır benimkide sensin napiyim
ona dair hiçbir şey sarmıyorsa
Şiddetli geçimsizlik.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?