Sevgilimi üzmeden nasıl ayrılabilirim?

Yaklaşık 8 aylık bir ilişkim var fakat kız arkadaşım beni çok darlıyo. Bütün gün onunla mesajlaşıyorum kendime zaman ayrıyamıyorum. Hayatıma çok karışıyo onun yuzunden arkadaşlarımla konuşamıyorum bile. Arkadaşıma mesaj atma konusu bile olsa morali bozuluyo. Herşeyde haber vermemi istiyo gereksiz tripler atıyo ama beni sevdiğini biliyorum. Kısacası çok kıskanç. Hayatıma çok karışması beni bunaltıyo. Onu seviyorum ama eğer onunla beraber hayatıma devam edersem ilerde geçmişime baktığım zaman doğru düzgün bir şey yapmayan sadece kız arkadaşıyla konuşan birisi görücem. Konuşmayı düşünmüştüm ama konuşarak daha kötü olucağını düşünüyorum. Kafam karışık ama ayrılmayı düşünüyorum. Onu üzmek istemiyorum daha bugün bana kendi eliyle hediye gibi birseyler yaptı verdi. İlerleyen tarihlerdede hediye vericem dedi. O böyle yaparken ayrılmak çok zor çok üzülücek. Sizce ney yapmalıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Ve eğer ayrılırsam ilişki istemiyorum. Açıkcası ilişkiden yoruldum artık iş gibi gelmeye başladı. Ona ilişki istemediğimi söyleyerek ayrılmak aklıma geldi ama hem ilişki istemiyorum hemde onu kaybetmek istemiyorum. Kafam çok karışık.
Sevgilimi üzmeden nasıl ayrılabilirim?