Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Böyle güzel devam eden bir arkadaşlığı, dostluğun bitmesini riske atacak bir hareket yapmam açıkçası. Karşımdaki kişi bunu yaparsa aynı şekilde üzülürüm çünkü dost dosttur her zaman benim için..
Mutlu olma olasılığının en yüksek olduğu evlilik, eşlerin yakın arkadaş olabildiği evliliktir. Yakın arkadaşlar birbirlerine karşı açık ve dürüst olurlar, anlayışlı olurlar. Yakın arkadaşlıkta güven duygusu vardır, yargılamadan dinlemek ve anlamaya çalışmak vardır. Zor gününde yanında olmak vardır. Fedakarlık vardır. Aşk ilişkisinde bunlar olmaz.
Arada arkadaşlık sevgisinin dışında başka sevgi de büyütülmüş ise olur yoksa kanka demişsen kardeştir asla olmaz.
İnsan sorgular beyin ve kalp bir noktadan sonra yerini adını koymak ister. Elbette oluşan ilgi sevgi bağını farklı yorumlar bünye ama bu anları içinde tutunca o büyür ve arkadaşına karşı farklı bakarsın. Bu anlar büyümeden paylaşmak
Sınırı koymak lazımdır ki karşı seni anlasın ve kankalık kardeşlik olarak kalp ve beyin oturursun sağlam olarak şüpheler olmadan. İşte böyle olunca en iyi arkadaşlık başlar.
Korkuyorlar ama ya kaybedersem diye bende yasadım çünkü 17 yasımda ne yaparsam yapayım adam beni istemedi dedi arkadas kalalım basta kabul ettim sonra bana farklı baktı ikimizin hayatınada insanlar girdi ama ne zorumuza gitmiş hisleri dondurup rafa atmısız yine bana geldi sonra ilişki yasadık mesela sonra yine anlaşamadık benden sadece kaçtı kızım arkadasız kızım bana hata yap senden nefret edeyim dedi dedi en son yine bana o geldi ve sonuç 6 yıldır iyi kötü bir hayat paylastık ve arkadas kalalımıda bir defa ben söyledim çok canı yanmıştı o her söylediğinde ben yerle bir olmustum ama şimdi benimle evlilik hayalleri kuruyor ve arkadas kalalımı bir defa kabul etmiştim yapamadım sonuçları görünce dayanamadım ya benimle olursun ya da hayatımda olmazsın demiştim ama bana geri döndü çünkü hem sevgimi istiyor hemde hayatına almak istemiyordu buna işte arkadaslık denmiyor bu tamamen bencillik ve bu yüzden iki taraf rğer böyle bir durum yasıyorsa gerçekten biraz umudun varsa asla arkadas olamaz. Arkadas ayağına arkadaşlığı öldürmesinler arkadasım dediğim adam benden hoşanıyor ve uzun zaman sonra açılırsaydı sayet onu tamamen bitirirdim ben
İşte içinde olanları tamamen kusnalı insan o içte gelişen hisler insanı kemirir durur eğer bunu alabilirse insan karşıdaki evli çocuklu olsa bile ömür boyu o dostluk kalıyor artı en yakın sırdaşın oluyor. Kızsan kız gibi erkeksen erkek gibi görüyorsun
Böyle olunca da her şeyi regl den tut hayatına aldığı insanlarla dedikodu ilişki afedersin beni beğeniyor buluşacağız
Seve bu kıyafeti bu iç çamaşırını giysem beğenir mi itici mi durur diye resim atıp sorabiliyorsun da
Dedim ya o arkadaşlık olunca asla bunlar olsa bile yanlış düşünme olmuyor kızsan kız gibi erkeksen erkek gibi görüyorsun olayı bu işte
Böyle bir dostluk kolay kolay kimse yaşayamaz önemli olan içte öldürmek o hisleri o bitince asla farklı gözle bakmıyorsun.
Bu aşamalardan geçtiğim evli ve çocuğu olan çok tatlı bir arkadaşım var 5 yılı devirdik her gün konuşuyoruz sesli konuşunca rahat 1,5 saat laklak ederiz.
Böyle arkadaşlık çok güzel o yüzden evli veya bekar olması önemli değil birbirini tanımak bilmek önemli
Öylede benimki beni olduğu gibi kabul etmiyor Şu an terapi alıyor güven sorunu yasıyor beni 6 yıldır ne olduğumu bilmesine rağmen sevgiliyken katı kurallarıyla zulüm ediyor. Eğer benimsen bana ait ol diyor baska bir erkek olmasın hayatında diyor buda hastalık derecesinde ve tüm sosyal hayatımu bitirip ilgide vermiyor bu yüzden ayrılıyoruz seninle yapamıyorum diyor gidiyor benden sonra sensiz yapamıyorum diyor çarptıpı kapıdan kesin gitti dediğim noktada gelip onca yol bana sarıldı bende artık ne olacağımızı bilmeden kendimi akısına bıraktım çünkü Kaldıramıyorum artık durduk yere panik ataklarım baslıyor ona bağlı olunca kendime zarar veriyorum gidecekse bile gitsin dediğim eşikteyim ama arkadasımda değil ne kadar öyleyiz dese bile benimle beraber olmus yanımda erkek görse zoruna gidiyor ki bir defa sadece kıskandırayım dedim bunu bile bugün yüzüme vurup canımı acıtıyor. Beraber terapi alalım dedi onuda ben kabul etmedim sen bozdun psikolojimi şimdi sen düzelteceksin dedim
Kişiliği oturmamıs düzeleceğim sana öyle geleceğim dedi beni olduğum gibi kabul ederse aileleri tanıstırıcakmıs bu yüzden zaman istedi bende verdim ona. Ama tabiiki eskisi gibi değilim ona bağlıda değilim ondan bağımsız bir hayat yasıyorum buda daha az bozuyor psikolojimi , beni daha az yıpratıyor
Bir insanı neden olduğun gibi kabul edemez ki? Sonuçta mutluyuz huzurluyuz neden unutamayacağım travmaları bana yasatmayı seçti ki şimdi önünü göremiyor, senin ahın bu, ben senin masumluğunuda öldürdüm dedi. İyileşir miyiz bilmiyorum ama sevginin gücüne inanıyorum ben , nereye götürürse oraya gidiceğim olmazsada bu beni geriletmemeli sadece bir ders olacak ve birdaha bir insanı hayatıma uzun bir zaman diliminde ciddi olarak alamayacağım
Yaşadığın şeyler çok üzücü aşırı derecede yıpratmış, bu yüzden takıntılar edinmiş. Sevgi kusura bakma ama artık bu durumda sizi onarmaz daha fazla yıpratma kendini lütfen.
Ama gerekirse bende terapi alacağım geçirdiğim sinir krizleri 10 saat sürüyor ve artık Kendimi kontrol edemiyorum. Hiçbir neden yokken bile ağlamaya baslamam bile yasadığım seyleri göstermeye yetiyor bana gerçekten çok zarar verdi yapabiliyorsa o dediği gibi düzeltir düzeltemezse ben artık düzelebileceğimi zannetmiyorum
Böyle düşünme lütfen terapi al iyi gelir inşallah. Ama ondan yana ümidin olmasın aldığın hiç bir şey işe yaramaz kendini dinle toparla hayatından çıkar. Yapabilirsen bulunduğun ortamdan uzaklaş biliyorum ne desek boş şu an ama
Konuşacak ama seni bıkmadan usanmadan eleştirmeden senle üzülecek senle empati yaparak telkin vererek ne anlatırsan zaaf olarak görmeyecek her kelimeni sırrı sayacak bir samimi arkadaşa da ihtiyacın var.
Umutsuz olma düzeltmem deme lütfen.
İnsan kendinden vazgeçse bile vucut asla bırakmıyor neren kesilse veya sen kessen bile orayı iyileştiriyor bu böyle iken umutsuz olman olamaz yaralarını saracaksın inanıyorum.
Şartlar olgunlaşmışsa neden olmasın?
Cevap
65Cevap
Bu çok büyük bir risk olurdu. Çünkü uzun zaman süren arkadaşlığın bitmesi de söz konusu. Yaa ikisi birlikte devam eder ya da ikisi birden yok olur.. Bunu göze alır mıydım yaşamadan bir şey diyemem..
41 yasindasin hayat tecruben var. Yorumun dikkatimi cekti merak edip sormk istedim. Esinle arkadas olamiyorsan, guzel vakit geciremiyorsan, sirrini acamiyorsan, kaderini paylasamiyorsan neden evlenesin?
Arkadas ol-a-madigin esle evlenmenin sonu bosanma davasidir :)
Tmmda arkadasliklarin %99.99 u ask ve sek. s ile bitiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Cunku misal seninnle ben bir arkadasiz. Sen ya da ben ayrildim. Tesellide illaki yaklasiliyor. ya da ayrilmasanda en ufak sorunda sen kocani benimle ben karimi seninle kiyasliyorum. Cunku diyorsunki neden kocam senin gibj anlayisli degil ya da ben diyorum karim senin gibj neden degil diye. İnsaniz hepimiz zaafimiz duygularimiz arzularimiz... vb var. Tobot degiliz bir sekilde elektriklenme oluyor. Bu benim basima cok geldi arkadas dediklerim benden hoslandi, ya da ben hoslandim. Once kendini sucluyorsun uzun sure mucadele ediyorsun sonrada itiraf etmek zorunda kaliyorsun
Arkadaşım işte sadece arkadaşımdır
Selam gadası 🙃
Bence güzel bir eş seçimi olurdu.
Evet evlenirim eğer birbirimize aşıksak
Arkadaşlıkla sevgililik arasında bi takım farklar var. Bir insan arkadaşıyla sevişmeyi düşünmez ama sevgilisiyle bu ihtimal var. Arkadaşla birlikte yaşamak pek görülmüyor ama sevgili ile bu ihtimal de var. Evet ihtimal bunlar kesin sevişir kesin birlikte yaşsr diyemeyiz. Lakin o kadar uzun süre arkadaşla bu tür konularda da uyum sağlanırsa evlilik olması bence güzel olur
İnsanlari anlamiyorum. Bir insanla 9 yil arkadas kalabiliyor her sirrini her seyini uzuntunu sikintini derdini tasani acabiliyorsan o zaten senin icin ideal insandir. Dost baska es baska mantigi sacma gereksiz ve aldatan kisilerin bahanesi. Esiyle arkadas sirdas olmayan biri zaten evlenip ne birisini uzsun nede adalet sistemini bosanma davasiyla mesgul etsin
Yani aslında pozitif açıdan bakılacak olunursa 9 yıllık arkadaşlığın ve birbirini bu kadar yakından tanımış olmanın neticesinde evlilik düşünülebiliyorsa bence harika bir şey olur ve sağlam, uzun vadeli bir birliktelik olma olasılığı yüksektir.
İstatistiklere baktımda erkeklerin çoğu evlenirim demiş sanırım alıstığın kadına aynı evde yasamak daha kolay geliyor erkekler zamanla seviyor bir şey hissetmesede ama kadınlarda var tabi zamanla sevende basta bir şey hissetmediysek zor yani arkadasa kocam gözüyle istesem bile bakamam , hos 9 sene bir şey gerçekten hissetmemişsem olamaz yani
Öncelikle ikimizin de birbirimize bakış açımız önemli ilgimiz var mı yok mu önemli. Ben bazı bayan arkadaşlarımı kendimden görüyorum rahat rahat konuşuyorum ama eşimle öyle değilim mesela. Eşimin yanında küfür etmem veya çocuklarımın yanında. Bazılarıyla sadece arkadaş kalırsın.
Hayır. Arkadaş gözüyle o niyetle baktığım biriyle istersen 30 yıllık bir bağımız olsun yine evlenmezdim. Arkadaşlık sevgilik ayrı şeyler. Kalkıp birden bire duygusal olarak bakamazdım. Ha böyle yapan kişiler var. Saygı duyuyorum. Fakat pek benlik değil.
Eğer kafamda hep arkadaş olarak kaldıysa evlenmem. Zamanla düşünceler farklı yöne evirildiyse olabilir.
Olmaz tabiki de.9 yıl boyunca bir şey hissetmemişim ki arkadaş kalmışız.
Sonra yokluktan mı evleneceğim? 😄😄😄 Bu biraz kimse yok kanka bari seninle olsun işine benziyor. Eski arkadaşlarımıza yazık etmeyelim 😂
Asla asla ve asla hayatta evlenmem arkadasim diyorsam arkadasimdir asla o gözle bakamam ve etkilenmem. Ayrıca her şeyini biliyorum olmaz bekar kalmayı tercih ederim.
9 boyunca kankası arkadaşı olarak başkasının onu öptüğünü göreceğim zicktiğini bileceğim el ele tutuştuğunu göreceğim en son bana gelecek evleneceğim he :D erkek ile kadın arkadaş OLAMAZ ! :)
Arkadaşım dediğim kişiye başka bir şekilde bakmam ve düşüncelerin içerisinde olmam. Çocukluk arkadaşlarım var hiç biri de öyle bir düşünce içerisinde olmadılar
Olum arkadaş diyor soruda ya. O evet diyenlerin hiç birisi ile arkadaş olunmaz. Bu dostluğa, arkadaşlığa ihanettir.
Hayır evlenmem çünkü merak ettiğim bir şey kalmamıştır. Evlenince monoton bir ilişki içinde bulabilirsiniz kendinizi.
Arkadaş diyorsun zaten.
Sen onu o kadar sene arkadaş olarak görmüşsün zaten bir anda mi fikrim değişti
Bazı insanları 10 yılda geçse tanıyamazssın. Hem niye o 9 neden düşündün adammı kalmadı piyasada😂
Arkadaş diye nitelendirdiğim insana farklı gözle bakmam ben ve hayır evlenmem.
Arkadaşlık başka evlenip aynı hayatı sürdürmek başka.
Yürekler bir kafalar uyuşuyor artık birleşen yaşam iyi gideceğine inanmış isem elbette evlenirim.
Bende evlenirim yeterki uyum anlayış olsun 9 günlük huyunu bilmediğim biri olacağına 9 yıllık herşeyini bildiğim olsun canısı
Arkadaş arkadaşı ziker mi peki?
Kardeş kardeş evlilik mi olur?
@Freddy1616 kardeş dediğin ayrı arkadaş dediğin ayrı hem anan baban aynı mı? Değil (yine de kardeşim dediğime başka gözle bakmam ) ama sonuçta "arkadaş" dediğinle de eğer duygular beslenmişse olabilir
Büyük konuşmak istemiyorum ama sanırım hayır.. Keyifli günler..
Arkadaşımla evlenmem. Kahve içeriz eğleniriz ama evlenmeyiz
en çok erkekler evet dediğine göre erkekler güvenilmez ve vericiymiş
Evlenirim ya bence çok iyi bir evlilik olur. Zaten arkadaşsın, evlenince de iyi anlaşırsınız
Anlaştıktan sonra ve ailem de onay verdikten sonra evet
9 yıllık sürede duygularım değişirse evlenirim.
9 yıldır tanıyorum ve her halini biliyorumdur kafalarda uyuşturucu göre evlilik yapilabilir
Arkadaş olarak gördüğüm kişilere o gözle bakmam...
Aslında mantıklı arada numara yapan yok ve iyi tanıyorsun
Bir kız 9 yıl arkadaş kalmışsa evlenmene gerek kalmaz.
Hiç bir zaman bir erkek ve bir kadın aynı hislerle kanka arkadaş kalmaz bunu belli etmesede illaki bir taraf aşk gözüyle bakar diğerininde zamanla fikirleri değişirse olabilir yani. Çok abartılacak bir mevzu değil.
İçindeki düşünceniz arkadaşlıktan oteyse olabilir Zaten evliliklerde biraz arakadaslik dostluk sirdaslik sevgilik üzerine kurulu degilmiki sen onu herşeyiyle tanıyorsun o seni
Ben arkadaş, kanka vb. durumlara karşıyım. Birini tanımak için adım attıysam adı sevgi veya aşktır. Hayatımda ki tek erkek olur, artık neler olur kısmet derim
Olabilir. Hayatta neler olmuyorki. Büyük laf etmiceksin
benim için arkadaş kardeş demektir insan kardeş gözüyle baktığı biriyle evlenmez
hemde 9 yıllık arkadaşına o gözle bakan birinden bir s*kim olmaz
uzun lafın kısası uzak durun öyle insandan
ama öyle :D
bu benim görüşüm görüşe saygı dfg. gdf
zamanı gelmiş evlenelim D
derhal :)
Bu gidişle öyle olacak 😂
Ben evlenirdim de o evlenmek istemedi 🥺🤦♂️
Eğer çekici buluyorsam, işide varsa anında basarım nikahı.
o arkdaslik evliligin 2. yilinda biter standart kari koca olursun.
27 yıllık okul arkadaşımla evlenmeye sıcak bakamıyorum.
Evlenilir ama samimiyet durumuna bağlı bence.
Büyük dememek lazım ama 9 yılda olmadıysa sonrasında da olmaz sanki
Daha iyi tanıyor olmam eğer samimiyet varsa herşeyimi bildiğim için evlenirim
9 yıl çok uzun bir süre o kadar yıl arkadaşım dediğim kadına yürürsem çok ayıp olur bence
Seviyorsanız ve birbirinize saygı duyuyorsanız niye olmasın. her şey mümkün.
Eşim çocukluk arkadaşım
9 yıl arkadaş kalınabildiyse bşr ömür de geçer.
Olabilir neden olmasın 😀
Hayat bu her şey olur
20 senelik arkadaşım var evlenmem
Eğer kriterlerime uyuyorsa evlenirim.
Gönül rahatlığı ile düşünmeden evlenirim.
40 yasında hala bekar kalırsak jsnd
Elektrik aldıktan sonra sorun olmaz
Aşk duygusu hissetmemişsek olmaZ
Duygular değiştiyse evlenirim tabi
oyle bir arkadaslik iliskisinin icine etmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?