Sevgilim çok iyi kalpli çok tatlı ama depresyon teşhisi konuldu antidepresan kullanıyor bazen kimseye karşı hiçbir şey hissetmiyorum diyor ne mutlu oluyor ne üzülüyor baya derin bir hissizlik var ve bu önceki yıllarda da varmış yeni psikiyatriye gitti bunalıyor daralıyor anksiyete krizi geçirdi 1 hafta falan önce hep durgun duruyor onu mutlu edemiyorum gibi hissediyorum grafik tasarım okuyor çok çok fazla çizim ödevi oluyor ödevler yüzünden uyuyamıyor doğru düzgün
Yani ona nasıl yaklaşmam gerekli nasıl bir tutum sergilemeliyim? Onu nasıl mutlu etmeyi başarabilirim?

"Bir tren bekliyorsun. Seni uzaklara götürecek bir tren… Trenin seni nereye götürmesini umduğunu biliyorsun, ama emin değilsin. Ama önemi yok. Bir trenin seni nereye götüreceğini nasıl umursamazsın? Çünkü birlikte olacaksınız."
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Depresyon kişinin kendini psikolojik olarak iyi hissetmediği, çok uzun süre boyunca devam edebilen ve aslında kişinin bu ruh halini çevresindekilere de yansıttığı hem zor hem de uzun süreli bir süreçtir. Gündelik üzüntülerimizden farklıdır. Özellikle en yakınlarımız bu durumun içerisindeyse ister istemez bizde bu durumdan etkileniriz. Sevdiğiniz kişinin mutsuzluğu zaman geçtikçe sizi de üzgün, yorgun ve tükenmiş hissettirebilir. Yanlış bir şey söylemekten veya yapmaktan çekinebiliriz. Bu dönemde olabildiğince bu kişilerin yanında olmak önemlidir. Onunla konuşun. Bir şey yapmamak, sadece o anda dinlemek bile yardımcı olacaktır. Fiziksel aktiviteler yapmaya teşvik edebilirsiniz. Karmaşık aktiviteleri seçmemeye özen gösterin çünkü bunları yapamadığında kendini daha kötü hissedebilir. Yürüyüşe çıkmak, sahile inmek gibi daha basit aktiviteler seçebilirsiniz. Bulunduğu ruh hali sebebiyle olumsuz düşüncelerinden bahsettiğinde bunları reddedip kanıtlarla onu böyle olmadığına ikna etmeye çalışabilirsiniz. Genel olarak kişinin yanında olduğumuzu hissettirmek ve destek sağlamak oldukça önemlidir.
Depresyondan nasıl kurtulabiliriz
@aysw1 depresyony da hayatı da yasayarak
@aysw1 cok ciddiyse destek almani tavsiye edebilirim hic degilse sevip güvendiğin biriyle ara sıra bulusmak bile biraz akisa birakmana yardımcı olur bence