Bana göre yeri geldiğinde sözünü dinletmeli, bunu benim iyiliğim için yapmalı. Buradaki maksat her olaya kızmak, tepki göstermek değil ayarında olmalı. Dominant olmama rağmen bir erkeğin otoritesi daha çok hoşuma gidiyor. Tabii ki sadece bana sadık olacak. Sizler genel olarak ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
Yahya Kemal, iirleriyle ve düzyaz lar yla Türk edebiyat nda kendine özgü bir yer edinmi büyük bir edibimizdir. Hatta Tanp nar’ n ifadesiyle söyleyecek olursak “o bizim ilk ve hakikî klasi imizdir”.3 Yahya Kemal’i büyük k lan unsurlardan biri olan onun eserlerindeki edebî de erin yan na ondaki tarih bilgisi, tarih anlay ve tarih uurunu da koymak gerekir kanaatindeyiz. Çünkü Yahya Kemal’in edebi kudretinde eserlerine akseden zengin tarih kültürünün pay büyüktür. Onun iirlerinin tematik portresini “a k”, “ölüm”, gibi evrensel unsurlara ilave olarak “yurt sevgisi” ve “tarih zevki” tamamlar.4 Banarl ’n n da belirtti i üzere, “Yahya Kemal’in mühim bir k s m iirleri tarih kültürüyle zengindir. Di er mühim bir k sm ise esasen tarihî-destanî iirlerdir.”5
Yahya Kemal’in nesir vadisinde yer alan; Aziz stanbul adl eserinin Türk tarihinin en büyük “fetih mucizesi” olan stanbul’un fethi ve “Türk- stanbul” etraf nda yaz lan yaz lardan, E il Da lar E il’in Kurtulu Sava ile ilgili makalelerden olu tu unu, Siyasi Hikâyeler’inin “Osmanl tarihinin bir çe it panoramas ”6 oldu unu, Çocuklu um, Gençli im Siyasi ve Edebî Hat ralar m’ n airin otobiyografisini yani ahsî tarihini anlatt n , Siyasî ve Edebî Portreler’in de tan d klar n n tarihinden kesitler sundu unu ve nihayet ismi ile müsemma Tarih Musahabeleri’ni göz önüne ald m zda air kimli i ile öne ç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer