İkili ilişkilerde erkeğin ya da kızın karşı tarafa yapmamasını istediği şeyi dile getirmesi ne anlama gelir?

Düşünün ki sevgiliniz sizden karşı cins biri ile konuşmanızı istemiyor. Size onunla aranıza mesafe koymanızı söylüyor. Tepkiniz ne olurdu? Ben bir kız olarak şöyle düşünüyorum. Kimse benim çevremde muhatap olduğum kişilere karışma hakkına sahip değil fakat şöyle bir durum var. Sevgilim bana 'Onunla fazla iletişime girmeni istemiyorum. Duyduğum, gördüğüm ve tanıdığım kadarıyla o dürüst biri değil.' derse işler değişir ve sevgilimin tavsiyesini dinleyerek arama mesafe koyarım. Şunu unutmayın kızlar biz kızları ne kadar iyi taniyorsak erkeklerde birbirini tanıyor ve ne halt olduklarını biliyorlar.
Bir şey daha. Sevgiliniz size 'Şort giyinme, etek giyinme, crop giyinme, bacakların açık olmasın' gibi uyarılarda bulunuyorsa sorun neden diye. Cevabı şu olursa onun dediğine uyun. 'Birisi giyinişinden dolayı sana laf atar. Şu zamanda insanlara güvenmiyorum. Sen nasıl giyineceğini bilen birisin fakat dışarıdakiler nasıl konuşacağını bilmiyor. Benimle birlikte çıkacaksan istediğin gibi giyinebilirsin, ben senin yanındayım.' Ama eğer ki 'Giyemezsin' derse onda bir gelecek beklemeyin. Biz kızların düşüncesi şöyledir.'Benim hayatım, benim kurallarım. Kimse benim giyinişime karışamaz.' Evet haklıyız fakat dışarıda bu düşüncemizi yanlış bulan insanlar varolduğu sürece haksızız. Ve son bir konu daha Sevgiliniz size dışarı çıkma diyorsa nasıl tepki vermeliyiz? Basit. Eğer ki size 'Benden habersiz dışarı çıkma, şuraya gitme buraya gitme.' diyorsa yine ağzından şunların çıkmasını da bekleyin. 'Sana güveniyorum ama dışarıdaki kimseye güvenmiyorum.' Gideceğiniz ortama ya da gideceğiniz yere göre size oraya gitme dediyse elbet bir bildiği vardır. Fakat bazı kıskanç, güvenmeyen, sırf sevgilisiniz diye size kısıtlamalar yapan kişileri yanınızda barındırmayın. Sevgilim benim dışarı çıkmamı istemiyorsa şunu söylerim. 'Gözüm diğerlerini görüyor olabilir ama kalbim senden başkasına kör. Sen beni on erkeğin arasına gözün kapalı gönderiyorsan ben kalbimin gözü kapalı o topluluktan çıkarım.'
İkili ilişkilerde erkeğin ya da kızın karşı tarafa yapmamasını istediği şeyi dile getirmesi ne anlama gelir?