Tek eşlilik aslında toplumların yarattığı bir olgu olabilir mi? Yani bazı toplumlar da bu normal karşılanırken bazılarında aşırı tepkiler alabiliyor. Siz ne dersiniz iki kişi aynı anda sevebilir mi?
Bence bir insan öyle bir eş seçmeli ki başkasına bakmayacak kadar her özellik onda olmalı. Kusursuz biri olsun demiyorum ama 4 3 lük bir insan olabilirse her anlamda, o zaman aşk olarak kimseye bir şey hissetmez insan. Belki cinsel olarak başkasını eşinden daha iyi bulup beğenebilir ama yine de eşini aldatmayacağını düşünüyorum.
Mümkündür ama o iki kişiden birine hissedilen sevginin miktarı, ölçüsü, kıvamı, coşkusu, heyecanı, paylaşımı, şusu busu mutlaka diğerinden farklıdır. İki farklı kişiye aynı şeyin aynı yoğunlukla hissedilmesi mümkün değildir. Muhtemelen biri diğerinde eksik görülen tarafları dolduruyor, ruhunun başka bir tarafına hitap ediyodur. İnsan sever ikide sever daha fazla da sever ama aşk tektir. İnsan aynı anda birden fazla kişiye aşık olamaz. O duyguyu birden fazla insana yaşatamaz. Bencildir ve bu kadar sevilmesinin sebebi bencilliğin yarattığı çaresizliktir.
İnsan aynı anda iki kişiyi sevemez, ikisine de güzel şeyler hissediyordur bunu karıştırıyor olabilir. Tek eşlilik konusuna gelince evet bu toplumların yarattığı bir olgu, mezhebi daha geniş toplumlara bakınca bu olaylar çok farklı boyutlarda ele alınıyor ve bakış açıları çok farklı
Aşk insan için var olabilecek bütün duyguların toplamıdır.
Sevgi, saygı, tutku, hayranlık, güven vs.
İki kişiye Aşık olabilecek bir kişi ikisinde de %100 bunların aynısını bulması gerekiyor, yani bir tanesini bile bulmak zor, bu çok yüksek bir eşleşme. Hele ikisi çok daha zor.
Fakat bazıları bunların hepsini tek bir kişide değil de atıyorum %60 ve %40 olarak, mesela cinselliği birisi ile, aile hayatını diğeri ile yaşamak gibi parçalı bulabilir.
Bu mantıkla bu sayı 3 veya 4 bile olabilir.
Fakat bu ne kadar Aşk olur bilemiyorum.
Bence olmaz, çünkü "ait olma" da Aşk'a dahil ve bir kişi iki kişiye ait olamaz.
Polyamory, polygamy Dünya'nın pek çok yerinde var. Amerika'nın Utah eyaletinde mormonlar ensest ve polygamy takılırlar bol bol. Yobaz müslümana şükredersin. Arizona, Arkansas, Atlanta, Idaho, Montana gibi leş eyaletlerde de benzer durumlar var. Kanada'da da çok var. Avrupa'da pek yoktur diye düşünüyorum ama Afrika ortadoğu Asya hele hele en kötüsü güney Amerika sürüsüne bereket. Avustralya ve yeni Zelanda konusunda bilgim yok.
Kısacası insan bu 1 de sever 257 de. Kişiden kişiye sapkınlık değişir.
Bazı erkeklerin bir çoğuna sorsan sadece kendini düşünerek iki üç kadın fena olmaz kafasıyla olabilir derler ama aynı erkeğe eşinin de ozaman senden başka erkeklere aşık olması seni rahatsız etmez yani. Gidip aşık olduğu diğer adamın evinde kalmak istese izin verirsin desen Aslan kesilirler. O yüzden bir kalpte sadece bir insan olmalı. Az insan çok huzur
Polyamory, çokaşklılık... İnsan yönünden, kadın-erkek bağımsız, olabilecek bir şey. Olanı yargılamam, kalbine ve bedenine farklı kişileri kabul edebilene olumsuz bir şey söylemek haddim değil. Dünyada örnekleri var, 3 kişilik ilişkiler var, iki kadın aynı erkeği seviyor, iki erkek aynı kadını seviyor ve mutlu mutlu yaşıyorlar. O yüzden olamaz, mümkün değil diyemiyorum.
Ya bu nasıl yorumlar? Saygı duyamıyorum üzgünüm. Bir insan bir kişiyi sever kalbimiz bir tane. BİR! Aynı anda birden çok kişiyle olma isteği bir kişiyi yeterince sevemediğimizden gelir. Başkasına bakıyor çünkü elindekini sevmiyor bu kadar basit. Bu, kadar, basit..
Ben seviyorum galiba yaa bilmiyorum ama.. eşimden ayrıldığım zaman hayatıma biri girmişti.. onu çıkaramıyorum hayatımdan.. ama eşimi de istiyorum ikisinden de vazgeçemiyorum.. kendimi bu konuda sevmiyorum napiyorum diyorum hep ama içinden çıkamıyorum. ondan başkasını da istemiyorum.
@YakisikliAlihan kimsenin olmaması daha iyi gibi.. şu an eşimle beraberim.. ama aklım onda.. hala konuşuyoruz.. birliktelik yok şuanda.. hatta o başkalarıyla beraber oluyo.. çok üzülüyorum ama vazgeçemiyorum
Kalbine hürmet eden orayı yol geçen hanına çevirmez. Sevmeyi bilmeyenler ise isterse on kişiyi sevsin. Hicbir zaman huzurlu ve degerli hissedemeyecekler. Insan en cok kendine durust olmalı oysaki.
Kişinin kabul ettiği etik değerlere bağlı bir durum sanırım yani kimisi tek kişi olmalı derken kimisi birden fazla olabilir der hatta kimisi de sevdiğini paylaşmakta bir mahsur görmez.
Sevdiğini zanneder ama kendisini kandırır. Eger 1 kişi 1 den fazla kişiyi seviyorsa o zaman dış görünüş için seviyordur.. ya da daha iyisini bulduğunu zanneder..
İnsanlar sevgi üzerine yaratılmıştır, sahip olduğumuz çok önemli erdemlerdendir. Tabi ki sevebilirsiniz. :D Ama özel olan sevgi bir tanedir. Bir kişi içindir.
Sevebilir. İnsan bı kisiye bağlı kalamaz bence ister istemez baskasi tarafından düşünüldüğünü farklı duyular beslendigini bilmek ve yeniden kesfedilmek ister her açıdan.
Bana göre aşk ve sevgi farklıdır bu yüzden 2 kişiyi sevebilirsin ama 2 kişiye aşık olamazsın ve aşık olduğunda artık yoksa ya aşkını söndüreceksin ya yanındakiyle yaşayıp aklındaki ile öleceksin (hiç tasvip etmediğim bir şeydir)
Birden fazla kişiyle çiftleşmek isteyenler yapabilir tabi. Ama bunun adına aşk, sevgi diyemezsiniz. İlgidir o, geçici bir heves duygusudur. Anlamlandırmanıza gerek yok. Bu dünyada herkes sadık değildir.
Ben sevdim ve birine sordum sıkıntı var dedi tuh hastası falan dedı😅😅ikisine ayırt edemiyordum jcjdjjd şkşside soguttu sagolsun lar bende bu dertten kurtuldum jsjxjdj ikisinşde al dedi adam jdjcjjdjdkskd
İnsanların kafasını karıştırmayın. Herkesi sevmek lazım tabiki insana insan gibi hayvana düzgün davranmak lazım ama insanın 1 tane helali olur onla devam eder.