Sizce ne yapmali bu durumda?

Herkese merhaba, 7 yıldır süren bir ilişkim var ve geçmişimiz de baya sancılı geçip ama yinede birbirimizi hiç bırakmadığımiz bir ilişki bu. Henüz 24 yaşında olduğumuz için şimdilik evliliğe girmedik. Fakat önümüzdeki sene ben onun o da benim babamla taniscak. Sadece kafam çok karışık. Birlikte şu şehire gidelim haftasonu kaçamak yaparız ya da önümüzdeki sene babamla tanistircam dediğimde olur diyen bir tip fakat ufacık bir sinirine dokunan bir şey olsun anında üste çıkmaya çalışıp, eğer ki ben ustelemeye devam edersem de hakaretlere girip engelliyor beni her yerden. Ben zorla bir yerlerden erisiyorum ona. Mesela 1 haftadan daha uzun süredir kavga etmemistik. Az evvel konuşamıyoruz neden konu açmıyorsun diye laf edince sinirlendi ne konuşabiliriz surekli diye brn usteleme yapınca sen kimsin dış kapının dış mandalı bana tavır yapıyorsun vs vs pat engelledi yine. Sonra instagram kalmış bir tek ordan şey yazmış. Beni sürekli darladigin sürece bu olucak. Bende yine aptal olarak niye böyle yaptığını ettiğini vs uzunca yazıp kendi kendime ayrılıp yine kendi kendime barışıp ulaşmaya çalıştım. O da ben yatıyorum artık sabah wp i vs engeli acarim diyip pat gitti. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Baya yoruldum ve geleceğimi planlarken yanımda olmasını istediğim ya da plan kurduğumuz insan ile bunlar yaşanıyor ve onunla ayrılacağımi desem bile o an saklıyor mu napiyor bilmiyorum hemen olur hadi hoscakal diyip gitmesini biliyor.. napsam

Sizce ne yapmali bu durumda?