Evlenip ben her anlamda mutluyum diyebiliyor musunuz
Eğer mutsuzsaniz sebepleri nelerdir?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evlenip ben her anlamda mutluyum diyebiliyor musunuz
Eğer mutsuzsaniz sebepleri nelerdir?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Ben evli değilim ama mutluluk denilen şeyin ne olduğunu iyi bilmek lazım. Mutluluk her zaman gülmek kendini neşeli hissetmek midir? Yoksa halinden memnun olmak mıdır? Halinden memnunsan mutlusundur değilsen değilsindir.
Evlilikten mutlu olmayı düşünürken insan önce mutluluk denildiğinde neyi mutluluktan saydığını ve evlenmeden önce ne kadar mutlu olduğunu düşünmesi lazım. Mesela mutluluk senin için seks miydi? Evlenmeden önce çok aktif çok güzel bir seks hayatın var mıydı? Dilediğin gibi seks yapabiliyor muydun? Kimseye hesap vermeden ilişkilerini yaşıyor muydun? Evlendikten sonra tek eşli olmak seni mutsuz mu yaptı ya da seks mi yi değil? Ya da evlenmeden önce ailenle yaşıyorduysan o zaman mı daha mutluydun ya da yalnız yaşarken evli olduğun halinden daha mı mutluydun? Bunlara bakmak lazım.
Ben genel olarak şunu diyebilirim kendi hayatım ve çevremde gördüğüm birçok kadın ve erkek için çoğumuz bekarken ailemizle yaşıyoruz. Ve kadınlarda (erkekler için emin değilim) aileyle yaşamanın belli sınırlılıkları var. Gece, akşam eğlenmeye çıkamamak gibi. İstediğin saatte eve gelememek gibi. Gece eve herhangi bir arkadaşını alamamak ya da onunla kalamamak gibi yani cinselliğin spontanlığı yok cinselliğin C'si bile yok. Evde istediğin her filmi evin salonunda izleyemezsin. İstediğin kılıkta evde gezemezsin. Arkadaşınla telefonda her şeyi pata küte konuşamazsın. Bir sansür bir şifre olması lazım. Biriyle tanışıp flört edemezsin. Yine bütün bunların üstüne çoğu genç gibi işsizsen evi de kendini de çekip çeviremezsin ekonomik olarak bunu baban yapar. Ama evlenince hastalıksız, sadık tek eşli bir erkekle aktif-yarı aktif bir seks hayatın olur. Eğlenmeye onunla gidersin ayrı evin ve araban olur. Evde istediğin gibi gezersin, her türlü filmi her türlü sahnesine rağmen izlersin evde pata küte sohbet eder konuşursun. Ama bunları genç yaşta ve bekar olarak zaten elde edebilmişsen evlilik senin için kısıtlayıcı olabilir. Ama evlilik kadın ve erkek için genel olarak daha güvenlidir. Hem cinsel sağlık açısından daha güvenlidir hem ekonomik istikrar açısından daha güvenlidir hem de manevi açıdan daha güvenlidir.
Peki sen evlenince mutlu olacağına inanıyor musun
Kiminle evlendiğim çok önemli. Ben normalde de çok mutlu değilim. Evlilik sadece mutluluk için yapılmaz. Benim evlilikten tek beklentim mutluluk değil. Ayaklarımın yerden kesilmesi değil o sadece mastürbasyon yaparken orgazm olunca oluyor ve gelip geçici bir şey. Evlilik yalnız kalmamak için hayatı paylaşmak için yapılır. Bir hayat arkadaşın olması için yaparsın. Şu an hayatındaki insanları düşün anneni babanı düşün onlar senin ömrünün sonuna kadar seninle kalamazlar. Mutlaka dünyadan göçüp gidecekler Allah gecinden versin. İnsanın hayatında hem manevi olarak yalnızlığına son vermesi için hem de maddi açıdan destekçisi olması için birisi lazım. Çocuk yapmak da önemli bu dünyaya gelmişsin bir kez bile olsa babalığı- anneliği deneyimlemek lazım. Evde birlikte yaşlanılacak tatile çıkılacak birisi lazım. Yatakta tek başına yat yat nereye kadar. Ben yatağımda sürekli değişen kişiler istemiyorum. Sarıldığımda ona sarılarak uykuya dalmak istiyorum. Evlilik bu bence. Evlendiğin insanla da kavga edeceksin, çok sinir bozucu olacak. İçinden mk karısı/adamı diyeceğin/diyeceğim zamanlarım da olacak. Bunlar normal yani.
Ve ben deliler gibi aşık olmak diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Yok öyle bir şey sadece her yönden her şeyi yaptığın yaparken de zevk aldığın bir arkadaşlık var. Bunları yapa yapa da o kişiyi seviyorsun.
Hiç sevgilin oldu mu
Nein!
Neden olmadı sebebi var mı
Sevgili yapmaya çalışmadım uğraşmadım nasıl yapıldığını bilmiyorum. İstemedim de. Okurken sevgili olmak tırı vırı olacağı için yapmadım. Okul bittikten sonra da sosyal ortam olmadı öyle yapmadım.
Anladım peki nasıl evlenmeyi düşünüyorsun görücü mü severek mı
Sevemiyorum. Görücü de yok. Dolayısıyla evlenebilir miyim bilmiyorum.
Sevemiyorum derken neden ama
Ya internetten tanışıyorum. Ya hemen becermek istiyorlar ya da bunu yapamayacağını anlayan hemen evlilik, çoluk çocuk muhabbetine giriyor. Çok aşık olduğunu söylüyor. Ben hemen bir insana karşı sevgi, aşk, cinsel istek besleyemiyorum. Bana karşı sabır ve zaman göstermesi lazım. Hemen cinsellik veya aşk sevgi, sevişme seks yapma isteği besleyemiyorum bir erkeğe. Ben sohbet ettikçe istiyorum. Konuştukça. Sohbet güzelse, tipi de ortalama olsa bile o erkekle güzel bir sohbet varsa gözüme çekici geliyor sohbet yoksa muhabbet gelişmiyorsa benzer düşünceler yoksa hemen çok yakışıklı bile olsa bende bir şey uyandırmıyor. Bir de işsizim, dış görünüşüme pek bir şeyler yapamıyorum bu da benim kendimi özgüvensiz hissetmeme sebep oluyor.
Neden sadece internet olarak bakıyorsun reelde yok mu tanışacagin kimse ya da sana açılan biri
Reelde kimseyle tanışmıyorum. Açılan kimse de yok. Genelde evdeyim.
Yaşın doğru mu 28 mı
yes
Peki böyle giderse evlenebilecegine inanıyor musun
Bilmiyorum sanmıyorum.
Yani evlenmeyecek eğer böyle giderse öyle mi geleck için bir planın yok mu hiç
Gelecek planım öğretmen olabilmekti. Okulu bitirdim. Ama atanamdım. Atanınca da atandığım okulda biriyle tanışıp evlenmekti. Ama o da olmayınca böyle oldu.
Herşeyde vardır bir hayır sıkma canını
Umarım atanirsin
Bence sevdiğin sevildigin kafa dengin biriyle evliysen harika birseydir evlilik
Bulabilirsen tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?