sevgiliyken özen gösterecek mekan zaman olması.. özen hem dış hem içe.. ama evlenince bunu devam ettirmek oldukça zor gibi bu da beklentileri yıkabiliyor
⭐Evlenince, uyuz eden ve monotonluk yaratan gıcık sorumluluklar iki tutkulu âşığa cilveleşmeyi, flörtleşmeyi unutturuyor. Ben evlilikte başrolün anne babalıkta, aile sorumluluklarında olmasından açıkçası nefret ediyorum. Sırf bu sebeple evlenmedim. Aynı benim kafamda biri olursa ancak. Evlilikte başrol kesinlikle cinsellikte ve flörtözlükte olmalı fikrimce. İtiraf ediyorum, ben evlenip monotonlaşmaktansa, sonsuza dek yalnız kalmayı tercih ederim. Soru da süper denk geldi, sayende döküldüm.⭐😃😃😃😃
Evliliğin benim gözümde sevgililikten bir farkı yok. Sevgili dediğimle olan muhabbetim, eşim olduğunda aynı şekilde devam eder. Aynı evi paylaşmak dışında, ki o bile sevgiliyken bence mümkün. Soyadımız aynı olur bir de :)
Bence önemlisi bunu tek sorun etmemek bazısı evlilik evlilik diye ölüyor bazısı evlilikten korkuyor sevgililikten ileri gitmiyor akışına göre yaşamak lazım sevmek lazım her şeyden önce sevince her şeyi kitabına doğru gidiyor zaten
Bana göre bir farkı yok. Ben sevgilime evli olmasak bile eş muamelesi yaparım. Nasıl ki evli kişilerin birbirlerine karşı özel sorumlulukları varsa ben de sevgilime karşı o sorumluluğu almaya çalışırım. İlle kağıt üstünde bir şey olması gerekmez, manevi evlilik gibi düşünürüm bunu
Aslında benim içinde sadece bir imza farkı var ama genel nasıl düşündüğü önemli oluyor çoğu kez. Çünkü yaşadığımız hayatlar kendi istedigimiz gibi değil başkalarının dusunduklerine göre hareket ediyor. Acaba bu ne düşünür, acaba öbürü ne der, anneme laf gider mi? Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Eğer birine güveniyorsan onun kanidi bir kağıt parçasına atılan imza olmamalı. Millet olarak kendimiz haricinde her şey ile itina ile ilgileniyor hatta ileri gidip yorum bile yapıyoruz. Ama söz konusu kendimiz olunca mangalda köz bırakmamak. Uzarda gider. Türk halkının bazı şeyleri aşması çooookkkk uzun yıllar gerek. Bizde doğru iyi ve güzel olan prim yapmaz. İhtiras trajedi yasak aşk işini bırakıp oturur izler.
Hayatının penceresini paylaştığın insanla ömrünü birleştirip, iki ayrı can tek yürek olduğun huzurla yürüdüğün yoldur.. Artık sorumluluk 2 kişiliktir. Atılan adımlar, verilen kararların ortak paydada buluşması gereken zamandasınızdır. Hayatı paylaşırken kimi zaman öğretmen kimi zaman öğrenci olmaktır. İki farklı hayatın inşaa edeceği hayat yoludur. Bla bla bla imza formalite😄
En temel fark bana göre birbirlerine karşı olan sorumlulukları. Evlenince sorumluluk çok fazla artıyor ve birine bağlı yaşıyorsun buna dikkat etmek gerek. Sevgiliyken insan o kadar kendini sorumlu ve zorunda hissetmiyor çoğu şey için.
Bence en büyük fark erkeklere gelen bir rahatlama hissi nede olsa artık benim kafasına girip ilgi alaka heyecanı öldürmesi buda kadının kafasında ne değişti, artık beni istemiyor mu? Ben nasıl kabul ettim bunu hepmi böyleydi acaba? Ve daha bir sürü soruların dönmesine neden oluyor
Benim için Sevgililik tanışma aşamasıdır Evlilikse doğru kişiyi tanıdığımıza karar verip ömrü beraber geçirmek için alınan kararla ilişkideki aşkın taçlandırılmasıdır. Şimdiki ilişkilerde herkes her sevgilisiyle fazlasıyla açık olduğu için evliliğin bir özeli kalmamış gibi sadece bir imzaymış gibi görülmesi evlilik kurumuna hakarettir. Sevgiliyle sadece birbirini daha iyi tanımak vakit geçirilmesi gerek. Özel olan her şey evliliğe ait olmalı ki gerçekten hakeden doğru insanla olsun
Karı koca olarak rahat batıyor sadece. Aynı evde yaşayacağım diye dünya kadar masraf yapıyorsunuz. Bir sürü süreçten geçiyorsunuz. Sevgili olmanın tadı ve huzuru başka.
Sevgiliyi her konuda ciddiye almam. Mesele hayatımda önemli bir karar ise bunu tek düşünürüm zira sevgilinin bir gün gitmek isteyişini hep hesaba katarsın. Bir kişi evlendiyse ciddi anlamda iş değişir artık 2 kişi olarak düşünür taşınır karar verilir öyle bugünkü evliliklerden bahsetmiyorum!
Çoğu kişi fark yok diyecektir ama aradaki en temel fark her şeyi resmiyete dökmüş olmak ve karşılıklı teslimiyettir bence. Aileler tanışacak, herkes tarafından kabul görmüş olacak. Sevgiliyken bi resmiyet yok kesinlik yok. Her an her şey olabilir. Evlilik imzası atarken insan noktayı koyduğunu bilir her şeye
Flört veya sevgili olmakla; aynı hayatı aynı acıyı aynı heyecanı aynı sorumluluğu ve aynı hassasiyeti, aynı evi paylaşmak arasında oldukça büyük fark var.
Her canın sıkıldığında ayrılık tripleri atamazsın mesela, kendini kapatıp dünyadan soyutlayamazsın. Zira; kendin dışında sorumlu olduğun insanlar olacak hayatında. İyi bir sonu hedeflediği güzel bir misyonun var evlilikte. Ben merkezci olmaktan çıkıyor insan.
Evlenince Aile olunuyor, iki sevgili mesela hastalik/kaza aninda bilinc kaybı durumunda karar veremezken Eş bu sorumluluk ve haka sahip. Hem manevi, hem maddi olarak Evlilikte birçok Konuda çok sey değişiyor.
En temel fark bence sorumluluk. Artık tek olarak değilde eş olarak düşünmeye başlıyorsun. Bir karar aldığın zaman o kararırından etkilenecek birisi oluyor hayatında.
Sevgili olunca sevdiğine ve sevildiğine inanırsın ama sabah uyanınca her gün aynı suratı görmek gerçekleri ortaya döker ve sevmeyip sevilmediğini anlarsın
Evlilik öncesindeki her adım tanımak için bir aşamadır. Edep çerçevesinde.. Her şey tüketilirse evlilikteki o ayrimi da, imzanin niye atildigini anlayamazsaniz..
Çevresel faktörlere değineceğim... Kısacası şöyle sevgiliyken gezer, eğlenir, yer içersen toplum nazarında "kaşar" olarak adlandırılıyorsun. Orta da bir düğün dernek varsa elin adamıyla istediğin şeyi yapabilirsin..
Sevgiliyle az ve dışarda görüştüğün için ve ailesinden uzak olduğun için daha tatlı ve güzel gelir. Ama evlenince ya da aynı evde yaşamaya başlayınca her an birlikte olmak evdeki temizliği düzeni ya da ailesi çok hayatında olur. Ya da her akşam onla yatıp kalkmaktan sıkılıp bunalırsın. orada işte sevip sevmediğini anlarsın. Ben valla birlikte yaşamaya başlayınca ya da birkaç gün aynı evde kalınca hiçbirini sevmediğimi anladım berbat iticilerdi hepsi.
Bana göre erkeği bağlamak demek evlilik. bedenleri hapsetmek. evlilik eskiden çok istedim şimdi de istediğim bedende gezdiğim için gerek yok sevgilim yeter
Nikah sözleşmesinin getirdiği yükümlülükler ve bu yükümlülükler yerine getirilmediği takdirde evliliğin devamının mümkün olmaması. Medeni kanun deyip geçmeyin.
evlilik normal ilişkilerden daha farklıdır sevgililik daha duygu yoğunlukken evlilik mantık yoğunlukludur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İmza dışında İmam nikahı olmalı Allah katında eş olarak helaliniz olmuş oluyor İmza birşeyi ifade etmiyor sadece dünya da resmi belge üzerinde evli görünüyorsun Ama İmam nikahında Allah katında evli olmuş oluyorsunuz
Bu düşünce tarzı toplumdaki yozlaşmaya bağlı. Ben evliliği savunanlardanim. Evlenince çocuğun oluyor, seni hayata bağlıyor. Daha fazla sorumluluğun oluyor. Sevgililer her an kavga edip ayrılabilir. Garantisi yok.
Şimdi tatlım sevgiliyken ayrılıp kolayca yoluna devam edebilirsin evliyken bunun nafakası var tazminatı var ailesi var ha bir de çocuk varsa geçmiş olsun
Sevgiliyken süslü püslü görürsün partnerini. Onu hep öyle zannedersin. Evliyken, klozet kapağını kapatmamış, sifonu çekmemiş vs bütün gerçeklikleri görüp hayal kırıklığına uğraman olası
Sevgiliyken tek kişilik kararlar verirsin ama evliyken çift kişilik kararlar verirsin kısa ve net evliyken Herşeye yeni bir sayfa açarsın ve yeni bir hayat başlarrr