Bence endişeleneceğin bir durum yok ara vermek kötü değildir bazen ilişkinin yıpranmasını engeller. Aslında bu konular çok büyük ve insandan insana değişen şeyler. Mesela En basit noktadan yazayım size. Akrep burcu bir kadın ile görüşüyor olayım. olayı çok yönlü olarak ele alabilmek için burçlardan örnek verdim. Akrep kadınları genelde çok sahiplenici ve bazen isyankar bazen de çok sinirli dinlemez hale gelebiliyor. Şimdi karşısında sakin bir burç var ise bu durumu anlaşılır hale getirmeye çalışacak ve akrep eğer sınırını aştı ise ne yaparsan yap bu dönülmez bir noktaya gidecek. Burada akrepleri kötülemiyorum. Yazının ilerleyen noktalarında anlayacaksınız. İşin garip yanı olaylar geçtikten sonra Akrep burcu kadın sahiplenmekten vaz geçmeyecek. Sadece o an anlaşılmak istedi. Anlaşılırsa ne ala. Olmazsa yandı karşı taraf. Şimdi Eğer bu boğa kadını olsaydı tabiat olarak daha uyumlu olabilirdi. Yani demek istediğim sende karşındaki kişiyi burcu ile, kişiliği ile karşısındakine verdiği değer ile ve çok yönlü olarak ele almalısın. Yani birbirinizi çoğu manada tanıyor olsaydınız sende ara vermek istediğinde ne demek istediğini daha iyi anlayacaktın. Başka bir konu ise mesela geçmişte yaşadığı tecrübelerden dolayı bunu demiş olabilir. Aslında bu tamamen bitmesini engellemek için bir önlemde olabilir.
Sevgi bazen özlem ister. Özlemek ne kadar sevdiğini gösterir. Sende bence bu fırsattan faydalan. Genelde ilişkiler zaman içinde birbirini tüketirse evlilik çok daha sancılı geçer. İnsanlar sevgili veya karı koca olunca her şeyi birlikte yapmak zorunda değillerdir. Bazen insanlar özlemeye de vakit ayırmalıdır. İhtiyacı ile bu ziyadeleşmelidir. Sanmayın ki erkekler kadınlara sadece ihtiyaç için yaklaşır. Bazen erkek için sevdiğinin mutlu olduğunu görmek vazgeçilmez bir duygudur.
Asla hemen bitirelim deme. Sevgi bağlılık aşırıya giderse bazen pişman olacağımız şeyler söyleriz. Evet deli gibi seviyor olabilirsin. Ancak bazen sevdiğin insan bir şeyi, bir yemeği veya bir konuyu daha çok seviyor diye. O sevdiğimiz şeyden vaz geçeriz. Ancak karşındaki insan da bunu fark ederse bazen oda senin için kendi sevdiği şeyden vaz geçer. Dolayısı ile bu durum anlayışlı olmak ve karşındakinin gözünde değerinin artması demektir
Mesajlaşmıyorsanız şu an hiç ses etme ama mesajlaşıyorsanız. Sanırım fazla üstüne geldim ve bu konuda senin dediğin yolu izleyelim. Bende kendimi gözden geçireyim de. Sonuç olarak iyi bir noktaya varacağına emin ol. Zaten adam sana bitirmek olmaz demiş :)
08 Yorumla
Soran+1 yılKızları ekledi tanımadığı bn de sil dedim hepsini silmedi ara kelimesi ortaya çıkardı
Soran+1 yılAslında arkadaşlarına karışmıyorum bana birkaç travma yaşattı tanımadığı kızları ekleyerek bndem sonra
Sorduğumda farkında değilmiş gibi davranıyor yalanlıyor ama bn eminim yeni kişileri eklediğinden
Soran+1 yılBn oyle hher şeye karışan tip değilim sadece bu konu beni rahatsız ediyor haklı olarak sevgilisiyim bn varken nasıl tanımadığı kızları ekleyebilir
- +1 yıl
Bak bunları kendinden iyi düşün. Eğer bu konuda gereğinden fazla kıskançlık yapıyor ve eskiden olagelen alışkanlıklarını değiştirmeye çalışıyorsan ( bu alışkanlıklar arkadaşlar vs) o zaman biraz sıkılmış olabilir. Ama böyle kaçamak işleri var ise bu durum çok farklı bir mevzu. Mesela ilişki boyunca yakaladığın şeyler oluyor muydu? Yoksa sana açıklamasını rahatça ifade edebiliyormuydu
Soran+1 yılTanımadığı kızları durmadan takip etmeye devam ediyor
Soran+1 yılBak ara verdim dedi şimdi de o arada da kız ekliyor
- +1 yıl
Bak bu çok farklı bir konu. Ben kendimden örnek vereyim. Benim sosyal medyam açıktır ve sevdiğim bir insan olsa tek tek sorsa kim kimdir hepsini ifade edebilirim. Asla öylesine birini takip etmem. Devam etmek istiyorsan başka yollardan bir araştır. Güven en önemli konulardan biridir.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir taraf ne kadar haklı da olsa bu şekilde bir ayrılık ya da ara verme olmaz.
Evlensen kadın kocasına ben 2 hafta başkasının evinde kalicam çok sıkıldım mi diyecek.
Çok saçma ya.
Böylelerine hep derim ki size rahat batıyor.
Kusura bakmayın.
Bana çok saçma geliyor.
Bana demişti eski sevgilerimden biri geri gelmek istediğinde ben olmazsam saki. Şaşırma dedim.
Çok şaşırmıştı.
Nereden çıkarttın geri geleceğini dedi.
Doğru ve gerçek 1 tanedir kabul etseniz de etmeseniz de.14 Yorumla
Soran+1 yılBn bu adamla ne yapcam bilmiyorum ara verelim dedi 10 tane takipçi takip edileni artmış kesin hepsi de kız
Önceden de tartışmıştık zaten neden tanımadığın kızları ekliyorsun diye zaten- +1 yıl
Niye kıskançlık yapıyorsun ki eğer ona güveniyorsan zaten sana geri dönecektir..
Çok mu bunalttin adamı
Soran+1 yılSeviyorum ama ara verirken de kız eklemezsin
- +1 yıl
Herkesin hayata bakışı farklı.
Gerçi bu zamanda birine değer vermediginde senin değerin onun gözünde daha fazla oluyor galiba.
Sacma bir alıskanlik ama gerçek maalesef bu.
+1 yılÖncelikle şunu söyleyeyim bir ilişki içerisinde olmak ya da birisiyle birlikte olmak böyle okul dönemi gibi ya da böyle tatil arası vermek gibi bir şey değil ki, yani tamam insan belki anlaşamadığı noktalar olur onu gözden geçirmek isteyebilir bir süre yalnız kalmak isteyebilir bunu anlarım ama bir insanı siz ara verelim sonra devam edelim derseniz bu ilişkinin ciddi bir boyutta olmadığını gösterir.
Dolayısıyla yani ne istediğini iyi bilmesi gerekiyor bir insan00 Yorumla
Ara vermek ne demek ya? Reklam mı bu ara veriyoruz. Ya sabır, ya sabır böyleleriyle iletişim halinde olmanız bile komik. Ara vermek diye bir şey yoktur ya. Bu tabağımı yarım bıraktım, yarın yiyeceğim gibi bir şey. Ya biter, ya devam eder bu kadar net.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Bir ilişkide ara vermek ne demek, hiç bir zaman anlayamamışımdır. Yemek molası mı ya da film arasında verilen mola gibi de kaldığın yerden devam mı edilecek?
Sevgide, aşkta kısaca bir ilişkide aea vermek olmaz. Verilen o aranın yerini belirsizlik kaplıyacağı için insanı daha çok yoracaktır.
Valla ne diye ara vermek istiyor bilemem ama kendini test edecek o arada. "Hayır ayrılık yok" diyerekte seni tutmaya çalışıyor ki sensiz yapamayıp geri döndüğünde bıraktığı yerde seni bulmak için.. Ama sensiz yaparsada dönmeyeceği kesin..
413 Yorumla- +1 yıl
Dönebilirde ama yedekte tutmak için
Soran+1 yılKesin dönecek ondan eminim zaten ama bunu neden yapıyor
Soran+1 yılYine devam ediyor kızları tap etmeye aradayken
Soran+1 yılTakip etmeye kızları
Soran+1 yılPeki yazarsa ve ararsa nasıl davranmalıyım
Soran+1 yılTüm bunlar beni sevmediği için mi gerçekten
Soran+1 yılKafayı yiyorum inan ki 1 buçuk yıl emek verdim ve çok sevdimmm
- +1 yıl
Hanım efendi eğer profilinizdeki yaşta iseniz elbette tecrübeniz vardır. Evet dediğiniz gibide olabilir. Ancak her zaman ara vermek demek kopmak demek değil. Bazen ilişkiyi gözden geçirmek lazım. Soran hanım efendinin de dediği gibi bir durum var ise aslında kendisi içinde düşünmek için iyi bir zaman
- +1 yıl
@TOKAREV neyi düşünecek yarın ne pişireceği mi? Düşüneceği şey yine aynı yere geliyor. İlişkiyi gözden geçirmek demek devam edip etmeyeceği. Belirsizlik içeren bir durum. Bu sürede kendini deneyecek yapamazsa geri dönecek, yaparsa ayrılık olacak. Cesareti olmadığı için ara istiyor. Bu arada evet yaşım doğru. Bundan bi 10 sene önce bende sizin gibi düşünüyordum ama öyle olmuyor o işler maalesef..
- +1 yıl
İyide aralarında cinsellik vs geçmemiş çocuk niye devam etmek istesinki bence çocuk ciddi dusunuyor ilk faydalanmıştır diye dusundum
+1 yılAşkta sevgide mola yoktur. İletişiminizde bir sorun gördüğünden, kendini sorgulayıp hatalarının farkına var ve bunları tekrarlama diye sana süre vermiş.
Bu benim kendimce yorumum. Tabi altında yatan başka nedenler de olabilir. Mesela ilgisinin olduğu birine vakit ayırmak gibi...
10 Yorumla
+1 yılayrılmak istemiyor ama görünüşe bakılırsa son yaşadıklarınızdan bayağı yıpranmış, sen onun hayatında yokken hayatı nasıl gidiyor diye bi ona bakacak, sonra eğer değerliysen onun için ve vazgeçilmezsen tekrar iletişime geçeceksiniz ve kaldığınız yerden devam edeceksiniz. biraz özlemek istiyor seni zannımca
00 Yorumla
+1 yılBen kadın kafasıyla baktığımda şöyle düşünüyorum bazen hayatta herşeyden sıkılıyor olabiliriz, canımıza tak etmiş olabilir, biriyle sürekli aynı hayatı paylaşmak yorucu olabilir ve insan dinlenmek isteyebilir sadece kendini dinlemek bu çok normal. Ama bu ara vermek hayatlara başkasını almakda bu ara değil ihanettir.
00 Yorumla
+1 yılUggff böyle meseleler hakkında bir fikrimin olmamasından inkâr edilemez derecede nefret ediyorum nefffreeeeett!
10 Yorumla
+1 yılyooo o 2haftada 3gün f*ck diğer 5 gün her gün farklı kızla zaman geçirmece sonra ölçer biöçer bakar hanginiz iyisiiniz ya sende devam eder ya da ayy sen daha iyilerine laiksin yalanıyla başkasına gider:P
00 YorumlaPiyasada alıcım var mı ben bi bakayımdır onun anlamı. Ya da eski sevgilisiyle biraz deneyecektir. Çok tehlikeli bir durum , evet ara verelim de ama , döndükten sonra kapında köpek olsa da kabul etme. O adamdan hayır gelmez. Ara verir sonra yine verir sonra bi baktın hop ayrılır
00 YorumlaAra vermek nedir yia. Ben bir ortamlarda takılayım rahat rahat, senden iyisini bulursam dönüş yapmam ama bulamazsam gelirim demek oluyor bu. Sende oturup bekle tamam mı güzelim.
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir şey yok ya. Kibarca ayrılmak istiyorum demiş. Sağlıklı bir ilişkide ara mola olmaz. Böyle bir şeye ihtiyaç duyuluyorsa o ilişki zaten bitmiş demektir.
00 Yorumla
+1 yılÜzgünüm, klasik taktik. "Ben baska biriyle konuşuyorum, onunla tanışıp, hanginiz daha kafama uygunsa onunla devam edicem " düşüncesinin, kibarlastirılmış hali...
00 Yorumla
+1 yılAyrılmak için bi bahane bulamamış işte tipik erkekler ya soğuk yaparlar ya görmezden gelirler es geçerler baktı hiç birine etki yok mola isterler😅
00 YorumlaBi aşta ara veriliyorsa o sevgi artık yıpranmıştır ara verilen ilişki bitmiş ilişki benim gözümde bi sorunu birlikte konuşup çözemiyorsanız bunu ara verip birbirinizden uzaklaşarak mi çözüceksiniz yani bu mantıkla ilerleyince benim gözümde o ilişki bitmiştir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı. Ayrılmışsınız üzüldüm ara vermek demek sen dur köşede bulursam senden iyisini na nay bulamazsam gelirim
00 Yorumla
+1 yılarayı ver tekrar araması 3 günü geçerse sutla
031 Yorumla
Soran+1 yıl1 2 hafta dedi
- +1 yıl
Tamam de eğer seviyorsa 1-2 hafta durmamalı deneme fırsatı düşmüş eline değerlendir o ne öyle hem sevecek hem iki hafta arayıp sormayacak bütün günü beraber gecirirdim yanından ayrılınca özlerdim iki hafta çok uzun bir zaman
Soran+1 yılÖyle o arada da kız ekliyor kesin takipçi takip edilen 10 tane artmış ne yapcam bn bu adamla kaç defa uyardım kız ekleme diye
- +1 yıl
Sen istediğin gibi bi yorum çıksın istiyorsun hiçbir şey yapamazsın bu adamla ne yapacan bitireceksin veya kendi düşen ağlamaz katlanacaksin
Soran+1 yılSevmediğinden mi sence bunu yapıyor bana
- +1 yıl
Ya anlık öyle bir kelime kullanmış olabilir veya düşünceye girmiş olabilir ama iki üç günde dönmesi lazım bunu anlatmaya çalışıyorum dönmüyorsa seni yedeğe çekmiştir nasıl olsa elimde hesabı sevmiyordur
Soran+1 yıl3 gündür iletişim yok
- +1 yıl
Ümidi kes bu saatten sonra gelirse kullandırırsın kendini sürekli kendini yiyeceğine kangreni kes gitsin
Soran+1 yılElimde değil üzülüyorum hiç mi sevmedi ya beni
- +1 yıl
Çivi çiviyi söker başkasıyla oyalan özelden yazabilirsin 🙂
- +1 yıl
Cinsellik yaşandı mı bu süre içerisinde
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
O zaman bekle biraz daha umursamaz davran cinsellik vardır diye düşünüyordum muhtemelen de arayışı o
- +1 yıl
Seninle ciddi düşünüyorsa o anlamda yanaşmaz sana
Soran+1 yılOyok istemedi hiç seks
Soran+1 yılYok
Soran+1 yılO da bni aramıyor ara verdi şimdi kendi kafasına göre bn de aşırı sinirliyim engelleyesim geliyor her yerden engellesem kötü mü yapmış olurum
- +1 yıl
Tesettür müsün
Soran+1 yılDeğilim
Soran+1 yılSeviyorum da yani 1 buçuk yıl emek verdim
- +1 yıl
Engelle bi şekilde ulaşır tepkini bi görsün bakalım
Soran+1 yılAramadan bile engellicem nasıl ulaşsın
- +1 yıl
Nasıl bir buçuk yıl berabersinizde hiç istemedi o zaman seviyordur ciddide düşünüyordur ya
- +1 yıl
Başkasından arar
Soran+1 yılNeden ara vermek istedi o zmn
- +1 yıl
Seni o yola ben itmiş olmak istemem ama seni seviyor anlattığın gibiyse ama cinsel birliktelik arıyor arayış o yönde ciddi düşündüğü için de sana o yönde yanaşmıyor yaslariniz ne
Soran+1 yılTamam birliktelik arıyorsa sevmiyor neden ara istesin o zmn ki
- +1 yıl
Seninleyken birlikte olabileceği kimsenin peşinde nasıl kosacak sana hissettirmeden
Soran+1 yılAma tartıştık baya bağırdım ondan olamaz mı
- +1 yıl
Ya ne alaka Elizabet mı takilsin hep ihtiyaç bu evli olan bile aldatıyor
- +1 yıl
Tartissan ne olur seven adama ya etkilemez
Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ara vermek diye bir şey olamaz ya tam biter ya devam eder başka başka tercihlere bakar yani o arada
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 473 cevap paylaştı. Sevmediğinden olduğunu düşünmüyorum. Kafası başka şeylerle doludur ve bunların ilişkinize zarar vermesini istemiyor belki.
00 YorumlaOyun mu bu, ben sıkıldım mola verelim. Seven insan her şeyini paylaşır senden uzak durmak istiyorsa vardır sebebi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılSorunları varsa sizinle konuşmalı, aldığı bu kararını neden aldığını size açıklamalı, duygularından emin olmadığını düşünüyorum
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 886 cevap paylaştı.
+1 yılBaşka limanlar gezip gelecek. Sensizlik nasil onu deneyimleyecek.
Sevdiğiniz birini ortada bsy yokken sizsizliğe alistirmayin.
00 Yorumla
+1 yılKafa toplamak için ara vermek tamam ama 1 2 hafta fazla seven zaten 1 gün geçmeden çok özler arar
00 YorumlaSeven kişi nefesini hissetmeden duramaz. Yol ver...
00 Yorumla
+1 yılAra vermek ne bu yolculuk mu mola istasyonunda ara mı veriyor. İlişki bu ya yaşarsın ya biter.
00 Yorumla
+1 yılTartışma yaşanmışsa belki sana olan öfkesi geçsin diye ara vermek istemiş
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma la ara verelim sonra maça çıkarız 😀
Yeni nesil ilişkiler böyle saçma sapan
00 YorumlaBirileri kudurmuş,
İlişkide ara verilmez kreatin mi bu arkadaş :D
00 Yorumla
+1 yıla dır kesinlikle (uzun uzun yazmaya usendim dhchbc
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,8b cevap paylaştı. Sende yarım kalmış ilişki yaşama hevesi için açık kapı bırakmak istiyor gibime geldi
00 Yorumla
+1 yılNeyin kafasını yaşıyorsunuz ara vermek nedir ya 😅😅😅
00 YorumlaBir yılda ilk defa yapılan hareket bundan şüphe duymak lazım
00 Yorumla
+1 yılinsanların yalnız kalmaya ihtiyacı olabiliyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılAşkta mola diye bir şey yoktur. Ya seversin sevginin peşine gidersin ya da peşini bırakırsın
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 820 cevap paylaştı. Siz kızlar böyle tiplerin peşinden koşmaya devam edin bakalım ondan sonra yok erkekler şöyle yok erkekler böyle diye şikayet edersiniz..
00 Yorumla
+1 yılüzülerek söylüyorum ki bu şey demek ya bir kaç seçeneğim daha var onlarla olmazsa sana geri döneceğim. hani uzun bir ilişki olsa yorulmuştur dinlenmek istiyordur olayını benimseyebilirim ama durum bunu gösteriyor bir iki haftalık ilişkide
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAra vermek= hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
00 Yorumla
+1 yılAra vermek ne ya eğer bir derdi varsa yakınından sevdiğinden destek ister, akıl ister, asıl o kafasına taktığı şeyleri sen şe gezerken seni gördüğünde dağılması gerekmez mi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaşko dua et başka a*m bulamasın yoksa zor döner
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAra vermek saçma. Kafa toplamak istiyor olabilir ama bu öyle ara vererek falan yapılacak şey değil.
00 YorumlaBaşka kızları tanıyacak sevmiyor seni sıkılmış. Sıkıntısı geçmesi için başkaları iyi geleceğini düşünüyor ve iyi gelirse ayrılacak senden bu sebeple ara istiyor. Kes ilişkiyi bitsin bence.
00 Yorumla
+1 yılBazen ara vermek bir birinizin değerini anlamanıza yardımcı olur bende olsam öyle isterdim sıkma canını
00 Yorumla
+1 yılÖyla bir durum yok bazen psikolojidir bu aralar insanlar arasında yüzlerçe kişi şu an bu durumu yaşıyor düzelie
00 Yorumla
+1 yılBir ilişkide ara vermek bir kızdan etkilendim eğer iyiyse onunla devam edeceğim değilse seninle devam demek çok net ya
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAşkta mola olur mu diye sor ona
00 Yorumla1-2 gün neysede 1-2 haftada ne demek yol ver gitsin. Gözden Irak olan Gönüldende Irak olur.
00 Yorumla
+1 yıl1-2 hafta ara vermek çok saçma bir şey arkasında başka bir iş vardır
00 Yorumla
+1 yılOnu fazla sıkmamaya çalış biraz zamana ihtiyacı olabilir
00 YorumlaAra vermek olurmuymuş hiç seven insan bir saat ayrı kalmak istemiyor saçmalamayalım lütfen 😅
00 YorumlaAra vermek kadar saçma bişey yok bence ayrılacaksan ayrıl ne uzatıyorsun
00 Yorumla
+1 yılara vermek başka insnlarla rahat rahat görüşmek için zaman koparmak gibş
00 YorumlaSıkılmış olabilir, eski ilgisi azalmış olabilir.
00 Yorumla%100000 başka kadınları tanıyacak. Ve o arada başkalarıyla konuşacak ve sana geri dönmeyecek.
00 YorumlaMuhtemelen kafa toplamak istemiştir sevmemiş olsa direkt ayrılır
00 Yorumla
+1 yılNe kafa dinlemnesi ya bu kadar aptal olma lütfen rica ediyorum
00 Yorumla
+1 yılkafa bu seni çekemiyo işte anla ne istiyosa yap belki düzelir
00 Yorumla
+1 yılKıvırcığıma sesleneyim bende.
Bu kadar ara yetmez mi
00 Yorumla
+1 yılEn sağlıklısı düzgün bir iletişim ile nedenlerini tespit etmek
00 YorumlaAra vermek kadar, saçma, bir sey, yok
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden bunu istiyor peki
Soran+1 yılSevmiyor mu beni gerçekten
Soran+1 yılOrası öyle
Peki o aradığında yazdığında nasıl davranim- +1 yıl
İçinden geldiği gibi davran seviyorsan sevdiğini göster ama soğuduğun zaman da bunu, saklama şok etkisi olsun erkeklerde de ise yarar o ilgiyi verip, verip, çekmek insanın doğasında var
Seviyorsan oturalım konuşalım de ama eskisi gibi bir sevgi kalmadıysa içinde söyle de hayat, gerçekten anlamsız ve kısa değmiyor değmiyor bir daha bu yaşlara, gelmiceksij üzülmek niye 😏
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. sanki biraz kafa toplamak istiyor...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılSevmeyen direkt ayrılır
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAra vermek birirmeden bir tık gerisidir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Geri geldiğinde ben başlasıylayım diyip sepetle
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat