Merhaba.. Hayat arkadaşınız bir kaza ya da hastalık sonucu bitkisel hayata girse fişini çekebilir miydiniz yoksa kendi kendine vefat etmesini mi beklerdiniz? Keyifli günler.. 🥂
Beyin yaşayan en önemli parçamızdır, yani ancak beyni yaşıyorsa bir insana yaşıyor denebilir, öyle değilse cidden bitkidir, hatta o bile değil.
Dolayısı ile gerçek, mutlak bir beyin ölümünde, bu kişiyi yaşatmış gibi yapmanın ona faydası yoktur. Tam tersi bir umutla yaşama dönmesini bekleyen kişi ve kişilere hayatı zehir eder. Hele ki bu, yaşamdaki eşi ise...
Fakat, tıp hiçbir zaman %100'e ulaşamadı, bir gün umarım ulaşır. Mesela şunun gibi bir ihtimal olduğundan (hele ki bizim ülkede) olabildiğince yaşama dönme ihtimalini sürdürmesini isterdim.
Öncelikle soru çok acımasız ve cevap çok yanlış anlaşılmaya uygun ❗️Ben ve doktor arkadaşlarlarım ve çevremde bu güne kadar beyin ölümü gerçekleşmiş olup makineye bağlanıp yaşama dönen bir tek kişi duymadık görmedik. Bence bu hastahane de bir bakıma para almak için yapılan ve hasta yakınlarını vicdanıyla başbakan bırakan bir eylem. Bu yüzden ben bu olaya karşıyım makineye bağlatmazdım sanırım.
Beyin ölümü gerçekleşmiş bu durumda organları sadece makine yardımı ile çalışıyor , hayata dönmesi mucize.. rahat uyuması için çektirirdim fişi ama hemen değil 1 ay beklerdim önce belki de mucize gerçekleşecek...