Arkadaşlar merhaba. Kesinlikle trol vs değilim. Bilgisi olan doktor, hemşire, sağlık çalışanı vs kim varsa yorumlarını bekliyorum. Birisiyle ilişki yaşadım. Ertesi gün test yaptırmasını söyledim test yaptırdı ve sonuç hiv pozitif. Birleşmeden en son 72 saat içinde doktora gidip pep profilaksi tedavisi aldım 28 günlük bir tedavi ve ilaç kombinasyonu kullanılıyor bazı kaynaklar eğer hiv’i vücuda almışsan bu profilaksinin %80 işe yaradığını söylüyor yani %100 kesin değil. Tenofovir + Emtrisitabin (Truvada) ve Raltegravir (İsentress) markalı ilaç kombinasyonu verildi. Sabah tenofovir, emtrisitabin ve raltegravir alıyorum 12 saat sonra akşam bir daha raltegravir alıyorum. Çok mutsuz ve üzgünüm. Korkuyorum bulaş olur mu lütfen bilgisi olan bir doktor vs yardımcı olsun. (Tedaviye birleşme sonrası 62. Saatte başladım) 72 saat son. :/
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Çok geçmiş olsun
Tek kelimeyle Geçmiş olsun Ruhuna El Fatiha Tabii ki sana da bulaşmıştır emin ol
Bulaşmış ya da bulaşmamış o yüzden 28 günlük pep tedavisi alıyorum zaten? Ayrıca hiv pozitif insanlar ilaçlarla diğer insanlar gibi normal bir hayat sürdürüyor ve ölmüyor. Çok cahilsin.
Siz Türk toplumu neden her cümlenin sonunda illa ki bi sıfat takmaması yapmak zorundasınız herkes her şeyi bilmek zorunda mı konuşmalarına dikkat et o sıfat tamlamasini bana yapamazsın
Cahilsin. NOKTA.
Pep tedavisi işe yaradımı
Condomsuz mu verdin? İçine boşalma oldu mu?
Evet kondomsuz anal ilişki ve içime boşaldı. 62. Saatte pep tedavisine başladım 28 günlük. Bu tedavinin etkinliğine nedir başarılı mı? Pek bilgim yok çünkü
Resmen intihar etmişsin, analda bulaşı riski en az 2 kat fazla bide içine boşaltmışsın, spermde yoğun olarak hiv virüsü bulunur poz olduğu için, pepe rağmen poz çıkma ihtimalin ciddi şekilde var
Hiv olan adami nerden bulursun sen. O kadarmi yokluktaydin
burada bu duruma hakim saglikci bulman imkansiz.
Hasta olduğunu dışardan anlayabildiğin bir kadın ya da erkek gördün mü sen hiç hayatında?
Gordum...
Ben biriyle görüşmeden önce ya da bu tür yakınlaşmalar olacaksa önce geçmişine bir bakarım yani geçmişine bakarım derken Sonuçta onun neler yaptığını neler olduğunu az çok tahmin ederim �yle rastgele onunla bununla yatıp Kalkan insanlarla işim olmaz görüşmem tenezzül dahi etmem kahve bile içmem Anladınız mı sizde ne var adam böyle şey Birazcık böyle görselliği iyidir ondan sonra biraz da böyle ağzı laf yapıyordur popüler biridir hemen cuk atlayın yatağına değil mi İşte sonuç bu olur
Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan sadece hpv (kondilom)’a sahip insanlar dışardan anlaşılabilir o da zaten genital bölgede kümeler halinde siğiller oluşmasına sebep olan hastalık. Hepatit b ve c, HIV, Sifiliz (Frengi), Bel soğukluğu (Gonore) ve Klamidya gibi hastalıklar dışarıdan anlaşılmaz. Testler gerekir. Bilgisizsiniz. İyi günler.
Gerek yok bilgiye neyin ne oldugunu biliyorum.
Senin yattigin adam orada burada onla bunla yatip kalkan biri degilmi zaten.
Sirf populer diye altina yatarsan oluca bu
Risk tabiki yüksek eger korunmadan seks yasadiysan. Hastaligin belli bir kulucka suresi var eger ilaclar etki ederse minimum duzeyde kalir hastalik
Doktor musunuz
Saglik personeliyim
Normalde pep tedavisi alıp 28 günlük tedavi sonrası pozitif olan çok nadir diyorlar doğru mu? Verilen ilaçlar Truvada ve İsentress yeterli mi sizce?
Baska pek tedavi yok zaten, ama bu tedavide cok riskli. Kesinlikle engelliyor diye bir durumu da yok bu tedavinin. Tedaviye baslamadan once virus ne kadar ilerledi vucudunda o onemli asli da
Sağlık personeli olduğuna emin misin? Diyorumki ilişkiden 62 saat sonra tedaviye başladım. Max 72 saat zaten sende hemen beni hiv pozitif yaptın
Hanimefendi iyi niyetle diyorum ki sana, korumasiz iliskiye girdiysen ve karsi taraf pozitifse hastaligi yuzde 90 kapmissindir zaten. Ama virus vucutta cok yayilmadan tedavi basladiysa bir ihtimal hastalik engellenir. Yoksa istersen 20. satte tedaviye basla. Virusler hizli yayildiysa tedavinin bir faydasi olmaz.
Sağlık çalışanı değerli arkadaşım laf anlatma şuna her görüşün altına milleti eziklemeye gelmiş veya trol sağlık personelinin diyosun ya sana bile saygısı yok
İçinize boşaldı mi peki. çok üzüldüm o kişiyle sureklimi ilişkiye girdin
Hayır ilk defa ve içime boşaldı ilişkiden sonra 62. Saatte pep profilaksiye başlattı doktor. Sence bulaşmış mıdır
Kanka hiç belli olmaz umarım allahin izniyle bulasmamistir. kac defa bosaldi 1 defa mi sadece
Gecmis olsun cok uzucu insallah en kisa surede atlatirsin , afrikaliylami yattin uzak durun onlardan
Her önünüze gelenle yatarsanız olcağı bu 😒