Amacına matuf olarak harekete geçer misin? :)))))
dürüstlük abidesi değilim yani... işime geldiği için iltifat ettiğim de vakidir. yapacak bir şey yok.. bu kervan güdülecek bir şekilde
bi nedeni olmadan.. öylesine... baktın ki güzel, hoş... bunu ona söyler misin? yoksa bi beklenti içinde iken mi iltifat edersin..
iltifat etmez misin? güzel / hoş bulsan da söylemez misin? seni engelleyen ne?
Tanıdıklarıma gördüğüm güzellikleri direk söylüyorum. Zaman zaman dışarda kadınlara da söylediğim olur, elbiseniz çok güzel ya da saçlarınız çok güzelmiş gibi şeylerle ilgili.
konuyla ilgili bir araştırma yapmışlar, orada okumuştum. insanların çok büyük geneli iltifat almaktan hoşlanıyor ve iltifat eden kişiye daha nazik davranıyorlar. ilginç olan şu ki iltifat eden kişinin samimiyetine inanmasalar bile ondan hoşlanıyorlar.
iltifat etmek bedava. iltifatı alan kişi kendini özel hissederken, eden kişi de kendini iyi hissediyor. böylece bu iki kişi arasındaki bağ güçleniyor. öyleyse neden daha fazla iltifat etmiyoruz?
benzer bir araştırmada özür dilemenin (özür dileyenler samimi olmasa bile) oldukça etkili olduğu görülmüş. hatta özür dilediğiniz kişi sizin samimi olmadığınızı bilse bile özür işe yarıyor.
çünkü bir kişi hatalı olduğunu kabul edip af dilediğinde, o kişiye kızgın kalmak güçtür. birinden özür dilediğinizde, eğer o kişi sizi affetmiyorsa ilginç bir şekilde artık suç onda oluyor.
elbette bu biraz da yapı meselesi. örneğin ben beğenmeden birine iltifat edemem veya karşıdakini tatmin edeyim diye inanmadığım halde özür dileyemem. ama bence siz yaptığımı değil söylediğimi yapın. çünkü pek de sevilen biri değilimdir.
şaka şaka herkes bana bayılıyor..
Araştırmaları oldukça keyifle okudum.
Ben de gözlemlediğim kadarıyla iltifat ettiğimde daha rahat işimi hallediyorum. Söylemeden geçemeyeceğim çok güzel olmuş diyorum mesela.. Ama itiraf edeyim, genelde hemcinslerime iltifat ediyorum. Neden? 1- kadınlarla çalışmak oldukça zor ki buna ben de dahilim. İltifat sayesinde yumuşama sağlıyorum. 2-erkeklere iltifat etmek raz cesaret istiyor, konu farklı alanlara evrilebiliyor. Bunu asla istemem. Erkeklere iltifat etmeden de o yumuşak tavrı yakalayabiliyorum. 🤣🖐️
👍😅
Cevap
15Cevap
Evet tabi ki içimden geldiği için iltifat ederim
Ederim mesela bir kaç ay önce harkulade bir kız gördüm. Rus kızı, dünyada bana bakmaz biliyorum ama o kadar güzeldi ki, "Türkçe biliyormusun" dedim, "evet" dedi "çok güzelsin" dedim. Teşekkür etti bende gittim. Beğendiğim şeyleri söyleeim.🙂
Beklentiler insanı mutsuz eder, bu nedenle bir şey yapılacaksa beklenti içine girmeden yapmak gerekiyor 🙂
Beklentisiz iltifat ederim bu başıma bela olur hshshsu ilgi yoktur ama iltifat ederim farklı anlaşılır
Hiçbir zaman beklenti için iltifat etmedim.
Gönlumde neyse, dilimde o.
Ben ederim bu hayata bir daha asla gelmeyecegiz icinden geceni soyle
Güzele beklentisiz güzel deriz, eğer güzelse 😄
Oldu mu🤔 uyumlu oldu bence😄
Ederim tabiki ne varki bunda güzel olana güzel denmez mi?
Söylerim evet.. O yakınlık oluştuysa tabii ki..
Merhaba
Onayladın ama yazamadım
Evet çünkü ben seni takip etmedim. Çünkü özelden yazmak istemedim
Bu işte profesyonelim😉
İltifat duruma göre yaparım, beklenti beklemem.
Evet içimden geleni söylerim
Etmiştim
İltifat etmem
etmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?