Eşim surat asarak beni cezalandırıyor. Ne yapacağım?

Eşiniz hiçbir tartışma ortamına girmese, sürekli surat asarak sizi cezalandirsa. Hatta neye kizdigimlni alındığını bile anlamasaniz. İşi düşerse çok iyi olsa işi düşmeyince ya da kendi istemeyince onemsemese,
mesaj yazsanız yoğunum dese cvp vermese, arasanız sonra konuşalım çalışıyorum dese, eve geldiğinde kendiliğinden konuyu acmasa , siz acitiginzda göz teması kurmasa, gönül almayı bilmese, özür dilemeyi bilmese, hicbisey hayır demeyip her dediğinizi yapsa ama zehir ede ede yapsa, sinirlendiğinde çok uç tepkiler verse konuşma haricinde her şey. Tam yemek getirseniz o sırada tırnak kestiğini görseniz, aa şimdi sirasimiydi deseniz , hemen tırnak makasıni camdan asagi fırlatsa, hicbisekilde kendi canı istemese muhabbet etmese ondan başka kimse olmasa etrafımızda, belirsizliği sevmeseniz ve neden böyle davranıyorsun bak bu şekilde doğru değil dediginizde bile cvp alamasaniz , ne yapardinz?

İyi tarafları, işkolik, maddi sorunum yok. Namazında niyazinda. Aldatmaz (konuşamadıgi için beceremez) çocuğuna iyi baba. Hayır diyemedigi için istediğini yaptır suratını onemsemedigin sürece ye yiyebildigin kadar (keşke öyle biri olsam) gerçi hiç denemedim belki parasını harcamaya başlasam ona da arıza cikarabilir. Şimdilik sorun etmiyor.

Dışardan örnek gösterilen bir eş. Yemek bile yapyior neşeli çocuksu görünüyor.
Ben hep insanların yanında takdir edip yücelttiğim için.
Ama gerçekte eve girerken selam ver desem, bende deve inadi var asla yap dedigin biseyi yapmam diyecek kadar bı saçma insan.

Evet siz olsanız ne yapardınız? Çocuk var 4 yıllık evliyiz.
Eşim surat asarak beni cezalandırıyor. Ne yapacağım?